![]() |
| | #2721 (permalink) | ||
| Quote:
1. nici nu are cum. Senzorul foto este 3:2, formatul HD este 16:9 2. se intampla acelasi lucru ca si la toate camerele foto (P&S) care filmeaza. Doar ca aici e mult mai vizibil, fiind vorba despre o imagine cu o dimensiune mult mai mare in pixeli. 3. Daca ar fi filmat cu toata suprafata utila pentru 16:9 a senzorului, ce-ar opri camera sa fotografieze la aceeasi rata? Sau la una apropiata, macar la jumatate? Cantitatea enorma de informatie pe care trebuie sa o prelucreze. Transformarea a ~12 mpx in 2 sau 1mpx de 20/24/25/30 de ori pe secunda. Lucru de care nu e capabila. Drept urmare se foloseste de numarul de pixeli strict necesari pentru a obtine o filmare HD. Tehnologia CMOS ii permite. Doar ca se ajunge la un compromis.
__________________ The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching. Assyrian Stone Tablet, 2800 BC | |||
|
| | #2723 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2004 Location: Bucuresti | Quote:
La 5D2 nu se intampla asta, deci 500D a fost faultat intentionat, ca asa-i la marketing, ca in autobuzul 311. In concluzie, cine vrea filmele alea misto facute cu 5D2, sa se fereasca de 500D si sa stranga bani de 5D2. | ||
|
| | #2724 (permalink) | ||
|
Nu stiu exact de ce nu merg mai repede camerele, nu cred ca e doar puterea de "calcul"... La RAW nu e mare putere de calcul implicata, e in mare parte citit infromatia si scris pe card. camerele tot nu "pot" jde fps-uri... limitarea este la foto si din cauza oglinzii/mecanicii, si din cauza vitezei de scriere/transfer... Ca sa nu mai spun ca, uneori, in cazul jpegurilor, numarul cadrelor, care spre deosebire de raw presupun procesare, este in specificaiimultmai mare in burst... Daca puterea de calcul ar fi problema majora si nu bufferul, transferul, etc... ar trebui sa vedem camere care trag mai multe raw-uri decat jpeguri... e discutabil, trebuie documentat mai atent ce si cum...cert este ca in cazul 5D calitatea este mult mai buna si nu cred ca electronica implicata in calcul este multmai puternica... dupa alea 3 fpsuri si dupa buffer siamd e tot pe acolo. E clar ca limitarea este si tehnica, nu prea se paote orice cu electronica ieftina, dar e la fel de clar ca e vorba si de o limitare voita, de fapt asta e problema. Ca si cele 15 fps-uri care fac materialul aproape inutilizabil, sa fim seriosi...daca la calitatea imaginii poti sa mai faci rabat si sa accepti ca "asta e viata", nu poti avea bun si ieftin, la 15 fps-uri e chair magarie... Tenic Canon nu minte, e HD..arerezolutia specifica DAR nu are fps-urile necesare si calitatea e discutabila... tot repet ceea ce spuneam cand se zvonea de Video...e un teren pe care astia il vor exploata la greu, cu care vor schimba alte tehnologii (oglinda mobila...), cu care vor diferentia din nou clasele de aparate, cu care vor recastiga interesul febril al clientilor...se cam terminase poezia, lumea nu mai astepta cu nerabdare urmatorul model pt ca deja diferentele strict pe foto devenisera mici, chiar aproape dezavantaje in unele cazuri (vezi rezolutia mare si iso mare care se cam bat cap in cap teoretic, vezi nevoia de optica mai buna care deja omoara pe multi potentiali cumparatori, samd,,,)
__________________ p182|Corsair 550|Asus P5K-E|E8400|ZT NP120|AsusX1950Pro|Mushkin 4GB DDR2 SP2-6400+|Raptor 36 sis+ storage fara numar|IbmP260 bulit Canon5D | 70-200 2.8L | 17-40 4L | 50 1.4 | CZJ Pancolar 50 1.8 | 580 EX | Diverse | |||
|
| | #2725 (permalink) | ||
|
Sony A230, A330, A380 : Sony launches Alpha 230, Alpha 330 and Alpha 380: Digital Photography Review Obiective noi Sony : Sony unveils four new lenses: Digital Photography Review | |||
|
| | #2726 (permalink) | ||
| Pentax K-7
Pentax a anuntat acum cateva minute cel mai bun DSLR al lor, Pentax K-7 http://www.dpreview.com/previews/pentaxk7/
pret de lansare: ~ 1299$ (e deja pe bhphoto la 1200$ preorder)
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Takumar 135mm f/2.5 ; Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 ; Metz 58 AF-1 Last edited by raz; 20-05-2009 at 18:11.. | |||
|
| | #2727 (permalink) | ||
|
Pare un produs excelent, acum trebuie să vedem cum se descurca la noise şi calitatea imaginii. Ceea ce îmi pare o chestie ieşită din comun este acel auto leveling, care ar fi extrem de utilă în condiţii dificile de fotografiere. Totuşi, nu ştiu cât de bine se înţelege cu stabilizarea de imagine din cameră.
__________________ 1DMk3 / 16-35mm II L / 24-70mm L / 70-200mm L / 580EX2 | |||
|
| | #2728 (permalink) | ||
|
Nu vinde inca Nikonu!
__________________ galerie foto | |||
|
| | #2731 (permalink) | ||
|
Andyexpertul,am citit mai bine se pare ca nu iti invarte singur senzorul, ci iti arata inclinarea in viewfinder printr-un grafic, am corectat si in postul initial. Anyway, cica in video mode body-ul este stabilizat si merge si autofocusul. -------------------- Editare ulterioară -------------------- Au aparut si primele reviewuri cu firmeware beta referitoare la capabilitatile HDRI, se pare ca pentru cei pasionati de asa ceva o sa fie o camera excelenta: Adorama Learning Center - The Pentax K-7: The era of in-camera High Dynamic Range Imaging has arrived! Even before factoring in the dedicated first of its kind in-camera High Dynamic Range capture mode, the Pentax K-7 is a winner for HDRI shooters +/-2 EV spacing for 3 or 5 shots for AEB capture gives an exposure range that is wide enough for many HDR scenes--something that is so lacking on too many models, including the Canon EOS 5D Mark II. Here's what happens once you press the shutter: The mirror locks up, and the camera fires the shot based upon the current settings–just as it would fire off a single shot based on the current settings–but then it fires off a -3 EV and +3 EV shot on either side, for an effective estimated 17 EV merged captured range at ISO 100. What comes out of the Black Box is an image crunched from the very wide dynamic range of the three source images that's tone mapped without excessive haloing, hypersaturation, or inversions, in JPEG format.
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Takumar 135mm f/2.5 ; Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 ; Metz 58 AF-1 Last edited by raz; 20-05-2009 at 21:01.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #2732 (permalink) | ||
|
FOARTE frumos, asta inseamna evolutie... CEva ceva pe la video, ceva pe la HDR, nis pe care Pentax le exploateaza frumos... Pentru amatori va fi o camera super ok, pt noi cei agatati de concurenta va insemna o introducere mai rapida a diverselor features care azi ori nu exista la Canon sau Nikon, ori pur si simplu acestia au ales sa le ciunteasca pe modelele amator (vezi 500D si minunatia aia de video buna de aruncat... ) Acuma chair merita jos palaria Pentax.
__________________ p182|Corsair 550|Asus P5K-E|E8400|ZT NP120|AsusX1950Pro|Mushkin 4GB DDR2 SP2-6400+|Raptor 36 sis+ storage fara numar|IbmP260 bulit Canon5D | 70-200 2.8L | 17-40 4L | 50 1.4 | CZJ Pancolar 50 1.8 | 580 EX | Diverse | |||
|
| | #2734 (permalink) | ||
|
treaba este ca astia mari nu o sa bage stabilizare in body, ca nu-s idioti, la AF poate o sa se miste, parca am maispus ca citeam asemenea zvonuri legate de 1D4 si o oglinda fixa/translucida, o sa taie in continuare diverse functii ca deh, au obiective, au senzori, au rezolutie, au pe dracu si pe lacu asa ca oricum ,in mintea lor, esti in continuare "obligat" sa cumperi... Ce e imbucurator este ca pentax joaca la capitolul amator, bani relativ putini...acolo e banul gros si acolo trebuie sa joace si greii ca altfel pierd...abia apoi, indirect, vor umbla si la 5D-uri si mai sus...ca deh, asa e stilul... tot e bine si asa, ne-am obsinuit cu ea
|
| | #2735 (permalink) | ||
|
Canon EOS 500D Review: Canon EOS 500D / Rebel T1i review: introduction | Cameralabs
__________________ Mobil - nu am avut, nu am si nici nu am de gand sa imi iau prea curand. Contact: PM, YM (t|r|a|i|a|n|d|p @ yahoo.com - scoateti "|"-urile din adresa de mail). Canon APS-C @ 12-840mm. | |||
|
| | #2736 (permalink) | ||
|
Canon 5D Mark II: manual exposure control for video: Canon Rumors | |||
|
| | #2737 (permalink) | ||
| Quote:
Canon announces update for EOS 5D Mark II: Digital Photography Review controlul diafragmei, timpului de expunere si ISO in modul Video la 5D mark 2 | |||
|
| | #2739 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti | Quote:
. acum nu zic, ai si tu dreptate, dar oricum, e o veste buna, nu? pt cei ce isi doreau chestiile astea, care de altfel au si fost bagate pe aparat cand a testat Laforet.
| ||
|
| | #2740 (permalink) | ||
|
Eu nu am folosit modul video de 3 ori de cand l-am cumparat. Acum eu sunt fotograf si el e aparat de fotografiat. Parca ar trebui mama omida de la Canon sa asculte si de noi. Acum sincer, cati dintre noi si-au cumparat un 5D2 pt a filma si cati pt a fotografia ? Daca doriti un upgrade, vreti sa fie pe parte de video sau foto ? Orice e nou, e binevenit, insa parca acolo unde e esenta lipseste "interesul". Mi se pare si asa mult ca s-au aplecat asupra doleantelor consumatorului de video. E un miracol | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |