Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 11-06-2009, 02:02   #2761 (permalink)
Registered User

Dijay's Avatar

Mir, ai auzit pe cineva folosind expresia "apertura diafragmei"? Expresia este corecta din punct de vedere semantic, insa nu cred ca traducatorul articoulului stia treaba asta. In fine, nu tin sa fac teoria chibritului pe doua cuvinte in cruce, scrise de un ametit pe go4it.ro, care incepe enunturi cu construcii gerundivale si nu stie sa puna o virgula intr-o fraza.

Dijay is offline    Send Message via Google Talk to Dijay Reply With Quote
Old 12-06-2009, 19:32   #2762 (permalink)
Registered User

Nikon D5000 Review: 1. Introduction: Digital Photography Review

bun-bun.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 12-06-2009, 21:00   #2763 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dijay View Post
. In fine, nu tin sa fac teoria chibritului pe doua cuvinte in cruce, scrise de un ametit pe go4it.ro, care incepe enunturi cu construcii gerundivale si nu stie sa puna o virgula intr-o fraza.

Pai daca nu, atunci de ce ai deschis subiectul ?

Mir is offline    Reply With Quote
Old 15-06-2009, 11:47   #2764 (permalink)
Registered User

Leaked Olympus E-P1 Micro Four Thirds compact has us hot, bothered

da domne interesant

mindwar is offline    Reply With Quote
Old 15-06-2009, 19:40   #2765 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

Interesant e putin spus. Astept o camera ca asta de cativa ani buni.
E insta-buy pentru mine.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is offline    Reply With Quote
Old 15-06-2009, 20:29   #2766 (permalink)
Registered User

sunt curios cati chiar o sa-l cumpere. sunt convins ca la toti ni se pare interesant. si mie mi-ar placea.. dar parca as lua un blitz, un body nou sau un alt obiectiv mai degraba...
sper sa se vanda bine si sa creasca piata pentru aparete de genul asta

mindwar is offline    Reply With Quote
Old 15-06-2009, 21:02   #2767 (permalink)
Registered User

Camera este interesantă, dar să vedem calitatea imaginilor la ISO 800 şi 1600 şi viteza focalizării.
Din start are un minus, e fără vizor optic (şi fără EVF). Noaptea şi în soare puternic s-ar putea să fie o problemă cu LCD-ul.
Ar fi mişto să prindă genul şi să scoată şi Canon aşa ceva, cu adaptor ca să poţi folosi obiectivele cu AF.

ghrt is offline    Reply With Quote
Old 15-06-2009, 22:16   #2768 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

Camera asta nu e facuta sa inlocuiasca un Nikon D3/D700 sau Canon 5DMk2.
E facuta ca si camera de mers pe strada, mica si usoara, cu obiective super-misto (cum ar fi Nokton-ul asta nou f1.1 anuntat acum) si cu calitate cu mult peste ce poate da un P&S obisnuit.
Pana la ISO 800-1600 nu ai probleme, mai ales daca mergi pe alb-negru. Oricum culorile la Olympus, pana in ISO 400 sunt foarte OK.
Pentru focala fixa are vizor optic montat in locul flash-ului. Pentru zoom-uri vei folosi probabil ecranul din spate, P&S stile. Eu unul n-am nimic impotriva sa incerc varianta cu focala fixa. Oricum am obiectivul de la G1 (14-45) cu stabilizare, sunt sigur ca obiectivul ala de 17mm de la Olympus o sa fie mai mult decat bun.
Eu unul sunt curios daca are stabilizare in-body. De obicei Olympus scrie pe fata aparatului, deci pare sa nu aiba. Asta inseamna ca stabilizare nu o sa fie decat cu obiectivele Panasonic. Insa aparatul functioneaza mai mult ca un rangefinder (fara oglinda) ceea ce inseamna ca poti sa faci poze din mana la viteze mai mici decat la un DSLR obisnuit.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Old 16-06-2009, 09:17   #2769 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Oly EP-1, real - in depth preview : Olympus E-P1 'digital Pen' - in depth preview + samples: Digital Photography Review

http://www.dpreview.com/previews/olympusep1/

Are stabilizare in body
HD Movie
ISO 100-6400

Last edited by Mir; 16-06-2009 at 09:29..

Old 16-06-2009, 09:24   #2770 (permalink)
Registered User

edlund's Avatar

Dar urat e frate

edlund is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2009, 09:24   #2771 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

Tare. Mai ramane de vazut cum functioneaza, ce shutter-lag are (sa fie macar ca la G1).. oricum.. de-abia astept
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Old 16-06-2009, 09:29   #2772 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

mie nu mi se pare urat. e ok, clasic.
la 750$ in state body....eu cred ca am sa-l cumpar dar sa vedem totusi calitatea imaginii

Old 16-06-2009, 11:45   #2773 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

Galerie cu sample-uri aici: Olympus E-P1 Preview Samples Gallery: Digital Photography Review

Sper sa vanda cat mai multe Olympus. Eu unul am inceput sa-i cam respect pentru ce fac in ultima vreme.
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Old 16-06-2009, 12:10   #2774 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

da, le-am vazut, dar e un singur sample la ISO 800 si ceva irelevant la 1600....mult prea multe la ISO 200.

Old 16-06-2009, 12:13   #2775 (permalink)
Registered User

e unul si la 3200, am vazut si la 6400. zgomotos rau, dar era evident.

Old 16-06-2009, 14:22   #2776 (permalink)
Registered User

Sunt mai multe la ISO6400, dar oricum ar trebui mai multe poze. ISO800 arată bine dar e într-o singură poză.
Ţinând cont de densitatea senzorului şi de faptul că nu este concepută pentru a fi folosită PRO, cred că e ok. Oricum, nu se compară cu compactele (e drept că nici la preţ!).
E interesant că au spus că au pus un filtru AA slab. Obiectivele sharp vor avea de câştigat.

ghrt is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2009, 15:41   #2777 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

3200 si 6400 sunt inutile la ora actuala pe un senzor de un sfert din suprafata FF, asa cum inutil este 12.800 si mai sus pe 5D mark 2. Voiam sa vad multe imagini in diferite lumini, textura de piele (oameni) la ISO care vor fi folosite intens - 400, 800 si 1600....

Old 16-06-2009, 15:43   #2778 (permalink)
Registered User

pai pt ce il vrei? credeam ca pt vacante. mie avantajul lui major mi se pare greutatea, e o placere sa il iei cu tine asa usor si inobtrusiv.

Old 16-06-2009, 16:00   #2779 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

pai pt vacante da, dar in vacante pozez interioare, muzee, oameni, seara viata de strada ( totul intre ISO 400....1600 )....nu orase la ora 12 ziua cu soarele in cap sau instantanee zambind cu blitzul in fata ( bine ca nu au pus blitz pe el... )
Da, desigur ca avantaul este marimea si greutatea. Dar senzorul mare a fost pus special pt a scapa de limitarea la ISO 100...200 a senzorilor mici care pana acolo sunt acceptabili. Pt asta am LX3....foarte OK pana la ISO 200, are si blitz onboard

Ideea e sa inlocuiasca DSLR-ul din bagaj, nu compacta...

Old 16-06-2009, 16:25   #2780 (permalink)
Registered User

a, tu pozezi oameni in vacante? eu mai putin, ma straduiesc sa nu apara in majoritatea pozelor. alea cu viata de seara/noapte da. nu ma prindeam de ce esti asa interesat de textura pielii la oameni

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules