![]() |
| | #881 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 Location: craiova |
daca stam sa analizam: constructie, fullframe, AF de seria 1 = 1Ds Mark II. pe de alta parte n-are digic III, iso 6400, live view, sensor cleaning etc. acum depinde la cate features n-ar intra in el. dar personal nu vad toate feature-urile astea decat pe un body seria 1 si nu pe unul tocmai ieftin. nu trebuie sa fie neaparat 1Ds Mark III-ul. poate ala o sa fie deja in alta clasa iar ce vrei tu sa fie adevaratul upgrade la 1Ds Mark II. ce ma face sa cred asta? pai constructia si AF-ul deja sunt trademark-uri seria 1. le vrei? nu ai alta solutie. la 5d vad mai mult un facelift cu digic III, iso 6400 si live view. lucruri justificabile pt genu' 5D-ului de aparat. canon nu *trebuie* sa ofere solutii intermediare. vrei (sau ai nevoie de) un feature => dai cu banu' pe tot aparatu'. pretul de implementare n-are nici o treaba cu cat costa un aparat (evident e o exagerare). as zice ca mai mult marketing-u. poate ca e perfect posibil sa scoata un 5D II cu toate feature-urile alea importante si fara altele mai putin importante. dar cine ar mai cumpara un 1D Mark III cand ai avea un 5D II cu tot ce are Mark III-ul mai important + fullframe? sa fim seriosi. nu faptu ca apare un body cu GPS te atrage sa faci upgrade la el. chestiile ca AF-ul mai bun, constructie etc iti vand body-ul din clasa superioara. situatia sta la fel acum. vrei fullframe? iei 5D. vrei AF + constructie? iei 1D MarkIIN. vrei din amandoua? iei 1Ds Mark II. sigur costa destul dar si delivers. pe modelul asta ii vad in continuare. Mark III in locul N-ului si un inlocuitor 5D (daca o sa apara) cum am zis mai sus. deja daca adaugi AF si constructie, Mark III-ul nu mai e asha interesant. situatia e OARECUM similara si jos. as vrea si eu 400D (sau 350D) cu constructia 30D-ului (nu ma intereseaza ca are de ex iso 3200, sau ca e selectabil in trepte mai mici) dar constructia aia e unul din chestiile care face diferenta. | ||
|
| | #882 (permalink) | ||
|
pai tocmai, ca mark 3-ul ar fi interesant pt profesionistii cu pretentii...un feoven sau un senzor cu 22 mp, cu un af de 1d3, cu o carca dea features si add-onuri posibile e alta mancare de peste decat un ff de 12 mp...sa nu uitam ca in gama actuala senzorul a facut diferenta...cine a vrut ff si multi mp a ales 1ds 3... noi acuma speculam si speram...eu sper si in continaure cred ca un ff middle ca rezolutie si cu o constructie peste 5d, apropaita de seria 1d din unele puncte de vedere, este verosimil..om vedea | |||
|
| | #883 (permalink) | ||
|
Canon EOS-1D Mark III hands-on preview: http://www.imaging-resource.com/PROD...K3/E1DMK3A.HTM Si sample-uri: http://www.imaging-resource.com/PROD...3/E1DMK3A7.HTM
__________________ Canon 30D + BG-E2 & Canon 20D + BG-E2 & Canon 400D Tokina 12-24mm F/4, Canon EF-S 17-85 F/4-5.6 IS USM, Canon EF 50mm F/1.8, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Tokina 100mm F/2 macro, Canon EF 100mm F/2 USM, Pentacon 200mm F/2 M42, Canon 70-200 F/4 L USM Canon Speedlite 580EX II, Canon Speedlite 430EX Mobil - nu am avut, nu am si nici nu am de gand sa imi iau prea curand. | |||
|
| | #884 (permalink) | ||
|
Din sampleuri e clar DR mai bun, uitati-va la imaginea cu steagul SUA, sub cladire e info in umbre ; uitati-va la imaginile cu cainele si elefantul, e info in alb si in umbre. M-am uitat si pe testele ISO. este cu o treapta mai bun. NR aplicat elimina zgomotul de croma insa grainul ramane. Aici e un hop bun pt ca era de speriat DIGIC IIIu de pe P&S; deci nu se pierde din detaliu. per total e uimitor | |||
|
| | #885 (permalink) | ||
| Quote:
Ceea ce ma ingrijoreaza sunt zvonurile (posibil fondate) relativ la 1DsIII, zvonuri care implica utilizarea unei monturi DIFERITE, mai largi, ceea ce inseamna desigur obiective noi, cel mai probabil extrem de scumpe, implicit incompatibile backwards cu nici un alt body, care sa suporte o rezolutie de gen 22-23 Mpixeli, obiective care ar putea sa insemne o noua trecere precum cea de la FD la EF, adica un nou sistem, poate mai bun dar in mod sigur diferit! Sper sa nu se intample asa ceva totusi...
__________________ Mda!... | |||
|
| | #886 (permalink) | ||
| Quote:
si mai grav, http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk10d/ wather sealing, RAW IMPECABIL (doar asta folosec, nu jpg) 9 puncte cross, IS inclusiv pe Zeiss manuale ? http://www.dpreview.com/news/0702/07...starlenses.asp doar 900euro ??? scrasnesc din dinti si ma gandesc ce investitie buna am facut cu 10-22 Canon si 70-200 f/4 L nu cred ca mai rezist mult la marketing-ul tip Sony adoptat mai nou de Canon. La 900 euro toate feature-urile cu adevarat utile de la 1d2N plus IS onbody...(sunt amator, nu fotojurnalist, deci mai usor cu micile avantaje 1d2N(
__________________ | |||
|
| | #887 (permalink) | ||
|
2 camiere noi de la oly? http://www.olympus-europa.com/consumer/dslr.htm p.s. e un banner pop-up, sau un flash care le afiseaza...
__________________ Ignorance is bliss | Joc FreeKick si imi place, cine vrea să-l încerce să adauge .org || New & Improved Tiny :: MB Abit KN8 Ultra || CPU San Diego 3700+ [nesuportat de placa x-( ] || HS Scythe Ninja & Zalman FM-3 @700 RPM || RAM - 1GB Sycron Crap|| GPU - Gigabyte 8800GT w AC Accelero S1 + Zalman FM-3 @ 900 rpm - 56 Deg FULL LOAD || DVD-RW Samsung something|| PSU Fortron BlueStorm 400W || Logitech MX510 || Microsoft Comfort Curve 2000 || CASE - Chieftec Giga...something /w wheels mod | |||
|
| | #888 (permalink) | ||
|
pt anumite genuri de foto pentaxul ala e foarte potrivt, pt altele foarte precar... eu spre exemplu incep sa gust FF-ul care dupa parerea mea e altceva...din start se rupe discutia.. apoi celelalte argumente pro pentax pt mine nu sunt chair asa interesante..stabilizarea in body ar fi misto dar sincer cea in body e mult sub IS-ul in lens...deja la a 3-4 generatie la care se adauga tot mereu un stop sau o juma de stop e mult peste pentax..daca chiar simt nevoia imi aiu un tele cu is si am termiant discutia... si tot asa... zeiss-urile deocamdata nu m-au dat pe spate.. cum ziceam, pt anume genuri de foto pentaxul e o alegere extraordinara, pt mine sigurul lucru bun e ca forteaza canon sa implementeze features in aceiasi bani... cat despre ce zice awe: da mai omule, dar DACA 1Ds-ul viitor va avea un senzor de 22 mp, ce concurenta ar mai face un 3d mai legat decat 5-ul actual cu un senzor ff de 12-16 mp si cu mai putine features dedicate strict profilor care eventual s-ar regasi in grip la multi bani si care ar urca pretul mai aproape de cei 7000 ai ids3-ului??? daca vorbim si de alt mount deja chair ca 1ds3 si 3d sau 5d2 sau cum s-o chema chair nu mai sunt concurente DELOC... iar un aparat ff pt studio si peisaj, macro, etc... de 4000 care in 6 luni scade la 3500, la care mai pui un grip de 250-300, o baterie de 50-70, un grip cu wireless transfer de 500 samd...., deci ca sa fie ca un 1ds3 ar ajunge pe la 4000 si ceva - 5000 ....ar fi cerut de multi.... ar avea piata, multi nu ar trece la alt mount pt ca au 20-30 de mii in obiective... pana sa-i convingi sa scimbe tot setupul sau sa ia un alt set de echipament ai nevoie si de ceva middle range in acea categorie... sa nu uitam ca majoritatea profilor au 2 aparate minim...sa ii pui sa ia cate 2 obiective scumpe pt fiecare focala ar fi o trecere mult prea brutala pt foarte multi.... daca te uiti la ce se discuta observi ca si profi nu sunt chiar gata sa arunce din prima 15 000 aiurea...sunt totusi multi bani... totusi piate concurenta, nokon si altii, nu au macar un ff dapai o montura si geamuri de alt diametru....e o discrepanta MULT prea mare si ar pierde multi clienti... asta e parerea mea si de aceea cred ca va exista un 3d...ar putea sa lase in piata 1ds-ul actual dar ii lipsesc multe si costul de productie e mare ... nu ar mai avea acelasi profit daca ar ieftini un aparat care e scump de produs... e complicat... sa nu uitam ca 1d2N e exact 1d2 faorte putin imbunatatit, neesential, DAR care a fost lansat pt simplul fapt ca e ALTFEL produs, folosind tehnologii mai ieftine, lucru care l-a facut mai profitabil decat 1d2 simplu..asta a fost singura ratiune pt care N-ul exista de fapt...ieftinirea productiei... de aceea nu cred ca DOAR un varf de gama de 7000 , un singur ff si un 5d de 3000 ar satisface piata... deloc...plus de asta se vorbeste de un ff ieftin, mai ieftin ca 5D, un 6 D...ceea ce inseama si un 3D ....mult peste.. canon vorbea de o trecere treptata la ff cu toata gama dslr...astia sunt primii pasi iar a ava daor un ff de 2000-2500 si unul super top cu accesorii super scumpe care inseamna schimabre totala pt profi, 2 setupuri diferite e randuri de obiective si accesorii....e o prapastie MULT prea mare...in care 1d3 nu intra, 1.3 e deja ALTCEVA....nici nu intra in discutie... sincer, EU care nu sunt marele pozar al lui peste prajit, nu sunt incantat de 1d3 nici la 3500 desi am dat 3000 pe 5D deci nu aia 500 fac diferenta...dar pur si simplu FF-ul chiar e ALTCEVA... raman optimist si increzator ca vom avea disponibil un astfel de aparat...alta montura sau 22 mp ar fi pt prea multi mai mult o durere d cap decat un beneficiu...chiar si cu aceeasi montura tu iti imaginezi ce resurse implica atatia mp??? putere de calcul, stocare, carduri ultrarapide, TIMP in prelucrare si transfer, etc... si fara alte 15-20 de mii date pe alte obiective si 7000 dati pe aparat, asta inseamna multe mii in plus date pe schimbarea celorlalte accesorii necesare, laptopuri, deskuri, memorii, stocare, plus chestiile care nu le poti schimba, timp la prelucrare, software nou cumparat, timp de trasfer, etc... daca stai sa te gandesti la TOATE aceste aspecte, pt prea multi noul varf de gama e deja MULT PREA MULT...oricat de profi ar fi ei...chiar si fara o noua montura..aia ar fi chair overkill pe fata iti imaginezi, 2 setupuri man... eu am un amarat de rucsac cu un laptop, 2 aparate, un grip, un incarcator si 3 baterii, 2-3-4 obiective...plus trepied, plus blitzuri, plus hdd mobil plus plus plus...inseamna o mie de echipamente... pai cine ar gandi macar un volum dublu la 3 sferturi din aceste echipamente??? si asa oamenii sunt ofuscati ca nu au aceeasi BATERIE pe noul 1d3...dapai inca un rucsac cu echipamentpe langa portbagajul deja plin?? nici nu pot sa imi imaginez ce deranj ar fi in lumea pro o astfel de chestie... sunt oameni care au nevoie, cei mai multi insa NU si pt ei, o trecere mai lina, o oferta doar PUTIN mai buna e arhisuficient...sa nu uitam totusi ca multi trag inca pe 1d2 simplu ca main body .... ce e nou si superperformant nu e neaparat pt orice profi...deloc...dimpotriva... pt TOATE aceste motive eu nu cred ca in acest an sau cel tarziu in iarna viitoare, ianuarie-februarie, nu vom avea un 3d...ar fi o greseala de marketing falimentara ..or fi astia de la canon aroganti si nebuni dat nu in asa hal...plus ca piata se misca....pantax forteaza gama low-mid si vrei nu vrei , desi domini fara drept de apel piata TREBUIE sa te misti... am mai spus: concurenta la 400D inseamna ieftiniri sau upgrade-uri in gama high end...pt a un 400 D nevandut inseamna 2-3 obiective nevasndute, deci de 3 ori mai putin profit..inseamna un posibil om care upgradeaza la L pete n an sau doi...odata avand L-uri, 2-3 bucati, e client fidel .... deci orice pierdere in gama 400D inseamna practic in urmatorii ani de 10 ori profitul pierdut la vanzarea kitului 400D... ori in ACEASTA piata sa nu asculti ce VOR clientii si sa-i obligi sa dea cu miile de dolari nu prea mai tine...cea mai buna dovada e 1d3-ul care chiar e o noua generatie, majoritatea profilor target sunt super incantati si spun ca de data asta CAnon le-a ascultat doleantele... deci eu sunt optimist...mergem spre normalitate, canon nu mai e singur si stie asta...daca si nikon va face un pas in fata va fi din ce in ce mai bine... buturuga mica pentax nu stiu daca rastoarna carul mare dar il zgudiue binishor...si in 1d3 acest lucru SE VEDE | |||
|
| | #889 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 Location: craiova | Quote:
ca e un body bun, suntem toti de acord, dar sa fim seriosi...sincer nu pricep de ce mai stai pe Canon. parca citeam pe aici pe undeva ca nu prea mai ai treaba decat cu zeiss-urile . in cazul asta k10d-ul pare solutia perfecta. confirmare AF, viewfinder, IS in body (desi asta nu stiu cat de eficitent e. vazusem niste samples pe softpedia la 18mm... halal test de IS.)..
| ||
|
| | #890 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: Bucuresti |
Singura legatura pe care o vad e ca atat K10D, cat si seria 1 reprezinta cele mai ieftine aparate ce ofera weather sealing - de la Pentax, respectiv Canon ![]() In rest, nu prea ai ce sa compari. Ca tot veni vorba de Pentax: - DA* 16-50 f/2.8 si DA* 50-135 f/2.8 apar in martie si vor costa 900, respectiv 1000$. S-a confirmat AF-ul cu aparate ce nu suporta SDM ("USM"-ul Pentax). - DA* 200mm f/2.8 si DA* 300mm f/4 prin septembrie ('tentative'). Au capatat tripod collars. - DA* 60-250 f/4 prin decembrie ('tentative') - DA 35mm-ul e un f/2.8 macro Limited. Nu se specifica data lansarii. - 645D a suferit un upgrade de senzor - pe hartie. Nu se specifica data lansarii. (poate vom vedea totusi un prototip la PMA?) http://www.pentax.co.jp/english/news/2007/200707.html http://www.pentax.co.jp/english/news/2007/200708.html P.S. Sugerez continuarea discutiilor despre 1DMkIII pe un thread separat.
__________________ Vinovat pana la proba contrarie. | ||
|
| | #891 (permalink) | ||
| Quote:
No offense!
__________________ Mda!... | |||
|
| | #892 (permalink) | ||
Huh? N-am introdus eu Pentax in discutie, si-au fost si altii care-au afirmat acelasi lucru (in cazul lor a fost OK? Nu cumva ai standarde duble?). Iar ce-a urmat (si ai avut grija sa tai) e cat se poate de on-topic (doar suntem pe "News").
|
| | #893 (permalink) | ||
|
Si care e problema? Vorbim de UNELTE nu de bijuteri. Nu vad cu e e deplasat sa bagi K10D in discutie. Adevarat, Canonul cu weather sealing e 4000euro iar Pentaxul e 900. Problema ? . Intamplator am avut ocazia sa vizitez un fotograf profi (aka care din asta traieste) in vederea inchirieri studioului sau pt un Workshop. Omul a facut reclame si albume fashion/modeling cu un ...350D. Mi-a fost rusine sa spun ca eu fac fix vax din placere cu 20D. Deci tehnic vorbind a fost " hai sictir". "aristocratia" in domeniul asta nu poate fi decat cel mult hilara (cand ajunge la punctul "ce te bagi in seama?") Da, e trist, 2 producatori (Nikon si Pentax) ofera la 1500e, respectiv 900e features-uri esentiale pe care Canon le vinde la 4000e. Da, nu este acelasi aparat, le desparte pretul insa cata vreme nu esti fotograf oficial la Olimpiada (8.5-10fps) , nu poti sa nu zambesti vazand ca entry level-urile de la 2 firme decid, macar partial, soarta unui "porfi" de la alta firma (si aici nu ma refer doar la 10MP, ci la 9 puncte cross la 900e, dust removal, sa nu mai vb de live preview...). Da Canon nu face altceva decat sa se inspire de la concurentza de 900e (avand in vedede diferentzele intre 1D2 si 1D3). Din ultimele 2 pagini, singurul om rational este Parintele, degeaba pupam in dos canon-ul, cata vreme nu renuntza la marketing-ul tip Sony si arogantza, panta descendenta ii este asigurata. Eu sunt minimalist in cea ce priveste echipamentul, nu il am trecut in semnatura la fiecare post. deci is redus. Concluzia ? UNEALTA la rang de jucarie si orgolii infantile. (a nu se intelege gresit, un om care din asta traieste nu trebuie sa justifice pe computergames motivul pt care a optat pt H3D-39 sau 1Ds2. Insa nu il vad pe Narcis Virgiliu sau Dinu Lazar cu atitudinea " ce te bagi tu in seama ? " )
__________________ | |||
|
| | #894 (permalink) | ||
| Kodak Easyshare C875 Review: http://www.dpreview.com/reviews/KodakC875/ Noutati de la Sony: http://www.dpreview.com/news/0702/07...w200w90w80.asp http://www.dpreview.com/news/0702/07...onyt100t20.asp http://www.dpreview.com/news/0702/07022705sonyh9h7.asp
__________________ Canon 30D + BG-E2 & Canon 20D + BG-E2 & Canon 400D Tokina 12-24mm F/4, Canon EF-S 17-85 F/4-5.6 IS USM, Canon EF 50mm F/1.8, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Tokina 100mm F/2 macro, Canon EF 100mm F/2 USM, Pentacon 200mm F/2 M42, Canon 70-200 F/4 L USM Canon Speedlite 580EX II, Canon Speedlite 430EX Mobil - nu am avut, nu am si nici nu am de gand sa imi iau prea curand. | |||
|
| | #895 (permalink) | |||
| Registered User Join Date: Jun 2004 Location: craiova | Quote:
si daca e sa vorbim la modul "eu n-am nevoie de 10fps" atunci hai s-o facem. de ce-as avea nevoie de weather sealing pe k10d? n-o sa ma duc sa fac poze la pisici (aka poze de placere, hobby) pe ploaie (ca nu-s masochist). daca in schimb TREBUIE sa faci poza aka te trimite redactia prin praf/ploaie deja pentaxu nu cred ca mai e solutia potrivata cu tot weather sealingu' lui. sa nu mai vb ca deocamdata obiective cu weather sealing de la pentax inca nu-s (da, stiu ca noile obiective aparent o sa aiba). Quote:
in rest e vorba de nevoile si preferintele TALE. aka TU ai nevoie de IS in body pt ziess-uri manuale. EU n-am nevoie de 18-55, 17-40 sau 50mm stabilizat. in schimb prefer IS (unu performant) acolo unde e nevoie mai mult. aka pe tele-uri. nu pot sa nu observ ca majoritatea celor ce ridica k10d-ul in slavi (nu ma refer la nimeni in mod special) o fac la modul: ai weather sealing, is in body, vizor bun. voi la canon tre sa dati $4k pe asha ceva. ce mai conteaza ca in aia $4k iti iei feature-urile cu adevarat importante (care la pentax oricum lipsesc, dar asta nu are legatura aici). nu conteaza ca is-ul ala nu e eficient ca unu in lens (si ca la pentax nu prea ai lens-uri cu is), ca n-o sa ia nimeni k10d cu tot weather sealingu' lui sa se duca sa faca fotojurnalism cu el, ca tre sa fii destul de idiot sa tragi raw si sa te apuci sa "developezi" in body (daca tot vorbim de sony, cre'ca asta s-ar incadra cu success la un feature "Sony", ma mir ca n-au adauga si un tetris sa ai ce face in timp ce developezi). da' pana una alta n-a zis nimeni nimic de astea. am salutat toti adaugarea feature-urilor in aparat chiar daca sunt sau nu utile noua ca fotografi sau nivelului de fotografi care ar trage cu un asemenea aparat. la pentax e diferita treaba. chestiile ca AF-ul, viteza sau calitatea imaginii nu-s importante ca minunile din k10d. Quote:
anyways cre'ca ar merge un split. deja poluam topicu' | |||
|
| | #896 (permalink) | ||
|
ma fratilor, incepem si aici ca si pe softpedia o polemica gratuita... sunt clase DIFERITE de scule, FILOSOFII DIFERITE din partea companiilor si a UTILIZATORILOR... eu cum ziceam, prefer sa am de unde alege DACA vreau sau am nevoie...aici, canon rulz... inteleg si pe cei care au ALTE NEVOI si GANDESC ALTFEL pozareala... pt ei pentaxul e infinit mai potrivit, rentabil, etc... nu are rost comparatia nu doar intre scule dar si intre ARGUMENTE tp ca in fond ele se bazeaza pe un MOD DE GANDIRE... vom ajunge inevitabil la "tu esti snob", "ce poze faci tu cu canon si nu poti cu pentax" samd... e cert ca pentaxul K10D e un aparat FOARTE BUN, in gama sa e cel mai apetisant... e cert ca aparatele canon sunt mai sarace sau mai scumpe si adresate ALTUI TARGET...aia care au de gand sa urce dpdv al nevoii de scule tot mai performante ... nu are rost polemica..eu, spre exemplu, nu am cum si de ce sa ma uit spre pentax, pt mine pentax nu exista, nu ma intereseaza pt ca stiu ce vreau, ce am de gand, etc... si totusi astazi am recomandat unui prieten din afara K10D...din ce cauza? pt ca stiu sigur ca acel om are o nevoie simpla in foto, un zoom tele si un aparat... iar pt fix acest setup si pt nevoile si bugetul lui, k10D este o alegere foarte buna... hai sa fim intelegatori unii cu altii si sa acceptam ca ce imi trebuie mie, ce vreau eu pt maine, cum vad eu lucrurile , pt altii poate fi total absurd... atata vreme cat avem din ce alege lucrurile merg spre bine... iar 1D3 e evident cel mai bun aparat existent la ora asta pe piata exceptand faptul ca nu e FF si nu are rezolutia aferenta, 12-16 mp sau mai mult...in rest, ca features, ergonomie si orice altceva este cel mai bun.. | |||
|
| | #897 (permalink) | ||
Mindwar, o sa spun din nou: "in rest, nu prea ai ce sa compari". Cred ca e ceva, avand in vedere ca vine din partea unui pentaxist ![]() Ambele au weather sealing; dar asta inseamna ca si aparate precum 40D (succesorul 30D-ului) ar trebui sa aiba asta, si un vizor bun de asemenea; doar n-o sa fie Canon mai prejos decat Nikon si Pentax? (nu pentru mult timp, in orice caz). 1DMkIII-ul - aparat profesional in adevaratul sens al cuvantului - pare superb, upgradeaza unele lucruri (rezolutie, viteza) si adauga altele noi deosebit de interesante. Se adreseaza fie celor ce-au nevoie de el, fie celor cu prea multi bani ![]() K10D e cu totul altceva; e destinat in primul rand amatorilor avansati (ceea ce nu inseamna ca nu-i capabil de utilizare profesionala, chit ca nu la orice nivel). Ii lipseste viteza tipica unui aparat profesional, dar si costul asociat; pentru segmentul sau, de asemenea il consider un aparat superb. Mindwar: ma mananca limba sa-ti spun un STFU pentru chestia cu pisicile (cine nu stie, sa arunce o privire pe forumul Softpedia). Totusi, sa nu zica lumea ca-s rau: weather sealing-ul poate fi extrem de util, si pentru amatori (cumva iti imaginezi ca amator = poze facute pe soare, la ora 12?). Decisiv nu, avantaj da (fata de aparatele din aceeasi clasa ofc, sa comparam mere cu mere). "Developarea" in aparat de asemenea poate fi utila pentru cei ce obisnuiesc sa traga raw (de ex. trebuie sa tipareasca rapid si n-au cum cu raw-ul). Cat despre viteza si precizia AF-ului, viteza generala a aparatului sau calitatea imaginii, nu uita ca tu vorbesti din auzite. Sunt 'up there', FYI ![]() Continuam pe un thread separat daca doresti detalii. Si, inca o data, cred ca si 1DMkIII-ul merita un thread separat (presimt ca discutiile despre el se vor intinde ceva vreme).
|
| | #898 (permalink) | ||
|
Sony arunca pe piata un senzor de 12Mpixeli pt point and shoot.... sunt tare curios ce zgomot are : http://www.dpreview.com/news/0702/07...w200w90w80.asp | |||
|
| | #899 (permalink) | ||
|
K, hai zi-mi si mie LA CE e buna developarea aia in aparat??? cu CE e mai buna decat jpeg-ul scos de un procesor de generatie moderna, macar la nivel de 5d?? sincer mie asta mi se pare "bogus" total... trag RAW pt ca imi ofera libertatea unei post procesari superioare, atente... daca ma grabesc sa printez ...trag raw +jpeg.... e foarte relativa treaba, mie imi pare marketing inutil... | |||
|
| | #900 (permalink) | ||
Parintele, ti-am zis in postul anterior. Nu-i o chestie dupa care sa plangi, insa uneori e utila; te poate scuti de trasul raw+jpeg, daca vrei sa tiparesti on-field e bine ca ai posibilitatea de a scoate jpeg-uri cu diverse setari samd. Dar vorba ta, poti trage raw+jpeg (setand corect parametri precum WB) si sa te doara undeva. Eu zic ca o sa devina standard pe cam toate aparatele - e doar software, ceea ce inseamna ca pretul/aparat e mic. Am zis de asta pentru ca totusi nu-i o functie destinata exclusiv idiotilor
|
| Advertisment | |
Devino un pirat, un mare lider al Oceanului! | |