Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 27-02-2007, 22:47   #901 (permalink)

Sony Introduces Seven New Cyber-shots
@Sony
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	4000_large_dsc-w9.jpg
Views:	28
Size:	147.8 KB
ID:	192022  

Fenix is offline    Reply With Quote
Old 27-02-2007, 23:02   #902 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kunzite View Post
Parintele, ti-am zis in postul anterior. Nu-i o chestie dupa care sa plangi, insa uneori e utila; te poate scuti de trasul raw+jpeg, daca vrei sa tiparesti on-field e bine ca ai posibilitatea de a scoate jpeg-uri cu diverse setari samd. Dar vorba ta, poti trage raw+jpeg (setand corect parametri precum WB) si sa te doara undeva.
Eu zic ca o sa devina standard pe cam toate aparatele - e doar software, ceea ce inseamna ca pretul/aparat e mic. Am zis de asta pentru ca totusi nu-i o functie destinata exclusiv idiotilor
aham, on field..mama ce de profi care trag 5 variante de WB...
eu pariez ca e mai mult un meniu in plus, menit sa iti scoata peri albi cand accesezi alte functii, decat ceva cu adevarat real...
on field mai umpli si cardul, il mai si descarci, etc..

cand anon a pus buton de print pe 5D TOATA lumea a facut misto...cand astia fac asemenea prostii POATE e folositor cuiva...

ca si butonul lu canon si ca multe alte cretinatati, PRACTIC e inutil...

da e bun acolo, sa fie, ca nu stii cand ai nevoie...ca la telefon...daa are si gps si radio si camera si video si jocuri si windoz si yahu si mp3 si o mie si una de rahaturi ...e mai bun...ce conteaza ca pana accesezi un numar in agenda MORI langa el si trebe sa scoti 3 penuri si 5 ochelari

prosteala neica. da daca e obligatoriu si gratis, o luam ce sa facem...

parintele is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2007, 11:56   #903 (permalink)
Registered User

Hai ca iar ai luat-o razna. Ce ti-a casunat pe biata functie? Ah, e pe un Pentax, deci nu-i profesionala
Eu pariez ca nu te incurca deloc. Probabil tu stii mai bine insa, ca ai vazut aparatul in poze si ai citit review-uri

Kunzite is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2007, 13:33   #904 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

n-am ma nimic, spun doar ca e inutila din moment ce poti trage jpeg in situatii urgentissime. e DEGEABA
e ca sa atraga pe unii necunoscatori care cred ca daca ai o camera care developeaza rawuri on demand e super jmecherie...

ce treaba are? daca ai o parere inseamna ca vorbesti de rau pentaxu? hai ma, iar o dam in branduri ???
si pentax ca si canon ca si altii apeleaza la astfeld e trickuri de marketing, chestii degeaba, menite nu sa fie utile ci sa faca lista de features mare si umflata... ca deh, da bine...TOTI fac asta asa ca nu e vorba de brand...si canon are garla de astfel de chestii, si nikon are, asa ca nu e vorba de brand...

Old 28-02-2007, 16:00   #905 (permalink)
Registered User

Parintele, treaba-i ca anumiti canonisti depasesc limita bunului simt in incercarea disperata de a atenua importanta anumitor functii ale aparatelor concurentei (fie ele esentiale sau 'nice to have'). Daca eu am folosit developarea in aparat inseamna cumva ca sunt idiot?
Oricum, ma bucur ca tu stii 100% dinainte daca vei avea nevoie sau nu de jpeg-uri, si-ti setezi in asemenea situatii perfect parametri precum WB. Eu - un parlit de amator - nu-s in stare de asa ceva.

Hai sa nu mai continuam. Nu aici.

Old 28-02-2007, 16:24   #906 (permalink)
Registered User

Gabi Udrea's Avatar

OT: Ati vazut "Dracula - Un mort iubaret ?"

La fel va purtati si voi. Fiecare vrea sa aibe el ultimul cuvant.
Cred ca ar fi mai indicat pentru toata lumea ca unul dintre moderatorii ariei sa faca curatenie aici si sa o luam (daca este cazul) de la capat in alt topic. CU DISCUTII AMIABILE !

Gabi Udrea is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2007, 17:08   #907 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

k, si te mai intrebi DE CE discutiile noastre ajung invartiabil la ...

"anumiti canonisti depasesc limita bunului simt in incercarea disperata"...

asta e limbaj? asta e gandire?
de ce crezi ca acei canonisti depasesc limita bunului simt DACA spun ca un feature e o tampenie??? tot aia care spun ca altele sunt foarte bine venite, laudabile, etc??
cand recomand unui prieten pentaxul asta nu mai sunt canonist nesimtit??

asta asa, ca off-topic, cine e fanatic si cine nu? daca am face un poll am observa ce si cum...nu e locul, aici e aria news si discutam noutatile de pe aparate, ne spunem parerea pro sau contra despre acestea desi si asta cred ca e cam offtopic...
pana cand moderatorii fac un split o sa iti raspund urmatoarele: DACA te grabesti, stai sa nimeresti tu WB-ul? cum faci asta??
te uiti pe lcd? neamule, tu faci poze? ai aparat? pai majoritatea fotografilor abia daca au un MONITOR CALIBRAT, dapai janghinoshenia aia cat unghia sau cat palma de pe spatele aparatului???
cum faci? practic... tragi un sample pe hartie..apoi inca unul, apoi inca unul???pana nimeresti wb-ul cum trebuie???
CUM FACI, demonstreza unui canonist tampit ca mine..ca eu, de 10 ori mai grabit in mult mai multe situatii cand tota lumea vrea poszele ieri daca se paote, nu pot face mai mult decat sa trag raw +jpg si sa le scriu rpd pe laptop un cd...

dar nu am poate indemanarea ta...

CAND e graba aia atata de mare si cum faci???poate acest feature e o minune pe care eu, in prostia mea, nu reusesc s-o fructific daca o am...invata-ma maestre...
deci vezi tu pe lcd...mai bine setezi din wb-ul presetat, nori, incandescent, soare, etc,...si tragi jpg, dureaza infinit mai putin si iti garantez ca ai mai mult suuces cu erori mult mai mici ...
daca esti si grabit rau si tipicar, tragi la fiecare set de poze cate un cadru cu foaia griulie...si setezi custom ...si tot iesi mai rpd decat sa printezi 15 sampleuri ...si costa si mai putin...

si cum cari tu imprimanta aia la tine man???ce imprimare rapida ai tu atat de calitativa incat un raw developat in - camera e sensibil mai bun decat un jpg cu wb setat pe modurile preset???

hai, zi cum faci, cum ai facut, vreau sa invat de la tine???sunt un canonist nebun si uite, ma o clipa de luciditate??? da cu lumina in mine...

mai K, nici macar nu e vorba de pentax aici, parca tot eu spuneam ca si canon o sqa bage tampenia asta gratuita si o sa umple si incetineasca navigarea prin meniuri....ma refeream la feature in sine si nu la pentax sau canon...

dar tu esti atat de orb incat orice virgula e facuta de pentax e buna si oricine o critica sau macar isi exprima opinia ca e inutila devine automat un canonist nebun si excentric, care nu intelege ce e bun...site taranul e ce ciocolata, mananca hartia si arunca bucata....

si mai vrei sa fii laut in serios??? ca si pe alte situri iti spun si acum: POZE neicushorule, poze, si dupa ce te lovesti de practica poti sa judeci...cand ai aparatul in vitrina si te uiti la el si nu esti in stare sa pozezi o matza e usor sa te simti lezat de canonisti si sa crezi ca o tampenie e o mare descoperire care iti usureaza munca ...care munca, orice ti-ar usura munca atata vreme cat nu prea faci poze...

tragi RAW atunci cand vrei sa scoti MAXIMUL dintr-un cadru prin procesare atenta pe monitor calibrat...asta ia timp...nu o sa scoti tu in veci cu procesarea rawului in camera mai mult decat scoate aparatul jpeg cu setarea wb=-ului conform luminii de afara.... tot jpegul ala rezulta, tot procesorul ala, tot functiile alea...iar wb-ul pe lcd-ul aparatului e oricum o chestie atat de aleatoare incat ...
dar cum spuneai, fiecare avem alte standarde, unii vedem si ce nu e pt ca scrie pentax sau orice alt brand pe ea...
din punctul meu de vedere e "bogus" cum ziceam...ca si senzor cleanerul mecanic si multe alte aberatii.... pe care le are nu doar pentaxu tau ci si canonul meu si la care cu draga inima as renunta si pt 5 dolari in minus...

Old 28-02-2007, 18:07   #908 (permalink)
AWE
Registered User

AWE's Avatar

Haideti sa continuam discutia aici !

N-are rost sa denaturam scopul unui thread numit ''News''!

AWE is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2007, 19:04   #909 (permalink)
Registered User

Gabi Udrea, din pacare numai discutii amiabile nu se pot purta cu domniile lor. Imi cer scuze pentru ca se ajunge la asa ceva... daca as inghiti orice prostie ar fi mult mai bine. NOT.

AWE, sa continuam ce? Discutia dintre mine si Parintele n-are treaba cu 1DMkIII-ul, iar incapatanarea lui ridicola ar face ca totul sa se prelungeasca la infinit. De multicel s-a trecut de acea limita a bunului simt (a se vedea ce cuvinte folosesc anumite persoane, caci - evident, nu si pentru unii - la asta ma refeream); mai e un pic si sar baietii la bataie

Parintele, asta-i ultimul meu post pe acest subiect si acest thread, orice replica ai scoate. Am discutat mult prea mult despre maruntisul asta, caci tu ai darul asta de a descoperi cele mai irelevante chestiute si a le face din tantar ditamai cuirasatul inarmat cu rachete nucleare.
Developarea nu e menita sa inlocuiasca o prelucrare atenta, pe un calculator cu software capabil si un monitor cat de cat calibrat. Cum ai ajuns la concluzia asta, nu pot sa pricep. Dar uite ca mi s-a intamplat sa vreau subit sa arat o poza cuiva, si singurul calculator avut la indemana sa habar n-aiba de pef-uri... m-ar fi durut in cot daca aparatul n-ar fi avut asta (si as rade si cu posteriorul de cei ce-ar considera-o un avantaj decisiv), insa sa ajungi sa decizi ca-i absolut, indubitabil, 100% inutila si doar pentru idioti...

Btw: ma tot freci la melodie cu pozele. Sunt si eu curios, ai o galerie online? Vreau sa vad poze cu caini trase cu 400-le, poze ce numai cu Canon merg facute. Poze de sa-mi pice moaca, doar prea m-ai pisat ca tu esti fotograf profesionist si nimeni nu misca-n fata ta.
Si pune mana pe-un Pentax inainte de a mai vorbi despre cat de mult a incetinit functia cutare navigarea prin meniuri. FYI "developarea" asta e accesibila doar in modul Play, la apasarea butonului Fn - impreuna cu alte chestii cvasiinutile precum DPOF, slideshow sau diverse "filtre".

Old 28-02-2007, 20:15   #910 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

eu spun ca e inutila, degeaba...tu sari ca ars si, tam nesam, simti nevoia sa aperi pentax ca si cum a spune ca un lucur nu foloseste in mod real ci e chestie de marketing e un atac la baioneta la adresa unei marci...

Quote:
Hai ca iar ai luat-o razna. Ce ti-a casunat pe biata functie? Ah, e pe un Pentax, deci nu-i profesionala
te dai cu capul de pereti degeaba, iti repet DE CE consider eu ca e inutila si ca nu e o referire la pentax neaparat, si chiar de ar fi fost e parerea mea si mi-o asum...
tu dai nainte si imi spui ca sunt canonist care depasesc limita bunului simt si sunt disperat sa arat eu ca pentaxul e prowst si doar canonul e bun...

te intreb DE CE parerea mea e gresita si imi dai un exemplu aiurea cu un calculator care nu stie rawuri si faci pe ala satul de galceava...

pai tu te-ai dat cu capul pe pereti, tu ai considerat o parere legata de un feature un atac, tu te-ai referit la mine spunand ca depasesc limita BUNULUI SIMT si ai afirmat ca vreau sa demonstrez ceva despre canon si pentax...

si cand te intreb la ce e bun feature-ul ala , PRACTIC, imi spui ca te grabesti la un prieten sa vezi o poza??? la asta foloseste developarea on camera???
parca ziceai ca uneori cand esti grabit poti scoate mai mult decat un jpeg, poti regula WB-ul ...la ACESTE argumente ti-am raspuns ca sunt prostii, nu la faptul ca tu tragi azi niste poze, maine mergi la un prieten si vrei sa ii arati poza...

la astfel de supozitii ORICE feature are o utilitate TEORETICA....si transferul wireless , paote ala nu are porturi usb sau reader...

nu vezi ma baiatu ca nu stii ce sa mai spui ca sa te dai victima???ajungi la supozitii si ipoteze aberante doar ca sa para ca pentaxul e bun dar raii astia de canonisti fanatici il denigreaza...

mare ti-e gradina, Doamne...da ma, canon e mai bun, te oftici???

PS: as ruga moderatorii sa stearga posturile astea off, si imi cer scuze pt aceasta tampenie de discutie... dar se pare ca unii pana nu is dau in petec nu se simt bine...

Old 28-02-2007, 20:32   #911 (permalink)
Registered User

Te las pe tine sa ai ultimul cuvant C-ai luat-o razna atat de rau incat nici macar nu te obosesti sa citesti ce scriu...

Pana una-alta, am (re)vazut urmatoarea chestie:
http://www.dpreview.com/news/0702/07...eonceflash.asp
Speculatii? Inlocuim DVD-urile?

Old 05-03-2007, 12:30   #912 (permalink)
Registered User

Noutati de la Olympus:
E510
E410
Spre sfarsitul acestui an o sa apara si inlocuitorul E1.

Old 05-03-2007, 16:23   #913 (permalink)
Registered User

ZUIKO DIGITAL ED 14-35mm (28-70mm)F2.0 SWD
ZUIKO DIGITAL ED 35-100mm (70-200mm) 1:2.0
damn.

mindwar is offline    Reply With Quote
Old 05-03-2007, 17:14   #914 (permalink)
Registered User

kpk1's Avatar

Cred ca e o premiera pt SLR`uri, zoom`uri f2. A trecut ceva vreme de la 717

kpk1 is offline    Send Message via Google Talk to kpk1 Reply With Quote
Old 05-03-2007, 17:24   #915 (permalink)
AWE
Registered User

AWE's Avatar

Mda, pacat de cropul ala imens de 2.0, pentru partea de wide ...

AWE is offline    Reply With Quote
Old 05-03-2007, 18:03   #916 (permalink)
Registered User

14-35mm (28-70mm)F2.0 SWD = 18-55 pe crop 1.6 . o plaja destul de misto zic eu. evident daca vrei mai wide se incurca treaba. F2, SWD si, zic ei, optica buna ar trebui sa insemne un obiectiv excelent.
chestia cu crop-u e de preferinte. pe fanii tele ar trebui sa-i incante

mindwar is offline    Reply With Quote
Old 05-03-2007, 20:47   #917 (permalink)
Nick anterior: Elven

Dragos Jianu's Avatar

Quote:
Originally Posted by AWE View Post
Mda, pacat de cropul ala imens de 2.0, pentru partea de wide ...
nu e chiar o problema daca ai bani.

Olympus 7-14mm f/4.0 Zuiko ED - $ 1,519.95

si cel mai dureros :

Olympus 35-100mm f/2.0 ED Zuiko - $ 2,199.95

(70-200 f/2 STABILIZAT - pe E510 )

Dragos Jianu is offline    Reply With Quote
Old 06-03-2007, 11:28   #918 (permalink)
Registered User

ixtl's Avatar

Zvon

De la Ken Rockwell citire ... D40x
10MPx, 3fps, ISO 3200.
De bine ce mi-am luat si eu D40 ca nu mai puteam trai fara DSLR...
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
...si e confirmat.
The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching.
Assyrian Stone Tablet, 2800 BC

Last edited by ixtl; 06-03-2007 at 11:28.. Reason: Automerged Doublepost

ixtl is offline    Reply With Quote
Old 06-03-2007, 18:59   #919 (permalink)
Nick anterior: Elven

Dragos Jianu's Avatar

Quote:
Originally Posted by ixtl View Post
De la Ken Rockwell citire ... D40x
10MPx, 3fps, ISO 3200.
De bine ce mi-am luat si eu D40 ca nu mai puteam trai fara DSLR...
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
...si e confirmat.
Cam da.... http://www.dpreview.com/news/0703/07030602nikond40x.asp

si http://www.dpreview.com/news/0703/07...kon55200vr.asp

Dragos Jianu is offline    Reply With Quote
Old 08-03-2007, 13:09   #920 (permalink)
Registered User

TraianD's Avatar

EasyShare Z712 IS
  • 7.1 effective Megapixel CCD
  • F2.8-4.8, 12X optical zoom lens, equivalent to 36 - 432 mm
  • Optical image stabilization (lens-shift type)
  • 2.5" LCD display with 115,000 pixels
  • Full manual controls (save for white balance)
  • ISO range of 80 - 3200, with the latter only available at smaller resolutions
  • Records MPEG-4 movies at 640 x 480 (30 fps) with sound
  • Support for optional teleconverter lens
  • 32MB onboard memory + SD/MMC slot
  • Uses the KLIC-8000 rechargeable or a CR-V3 lithium battery
  • Ships in April for $300
http://www.dcresource.com/news/newsitem.php?id=3501

Contact: PM, YM (t|r|a|i|a|n|d|p @ yahoo.com - scoateti "|"-urile din adresa de mail).

Canon APS-C @ 12-840mm.

TraianD is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules