Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

Thread Tools
Old 18-05-2007, 17:43   #1041
Registered User

ixtl's Avatar

Well, back in business

Pentax to accept Hoya offer with conditions

ixtl is offline    Reply With Quote
Old 18-05-2007, 17:47   #1042
Alexei

Olympus expands underwater range

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2007, 17:48   #1043
Alexei

Sony Cyber-shot DSC-H9 review

Old 20-05-2007, 18:01   #1044
Registered User

Elven's Avatar

Quote:
Heading the worryingly long list of downsides though is image quality. Set the H9 at 80 or 100 ISO and you can take some great-looking photos, but at 200 ISO and above, smearing from noise reduction really begins to take its toll. We’ve seen watercolour effects on all Super-zooms, and the H9 is sadly no exception.

What’s really upsetting though – and quite inexplicable – is the lack of options Sony gives you to do anything about it. There’s no noise reduction settings nor any option to record in RAW, and to make matters worse, the fixed JPEG compression ratio is arguably too high. Why they don’t let you adjust it on what’s surely an enthusiast’s camera is beyond us.

The lens also suffers from coloured fringing throughout its optical range even when the aperture’s closed. The battery lifespan ain’t great either, but we’re willing to forgive Sony on that one considering the stabilisation, big screen and small, light body.
ce surpriza..... Deci in concluzie ,rateaza exact la criteriul PRIMORDIAL al oricarui aparat foto : calitatea imagini. daca insa te intereseaza doar marketing-gadgets-urile e "foaaaarte tare frate!"

Elven is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2007, 18:19   #1045
Alexei

Intr-adevar are anumite probleme de IQ specifice gamei Unele se mai pot rezolva prin post-procesare totusi.
Insa are si cateva plusuri, cum ar fi cea mai rapida focalizare prezenta in seria P&S ultrazoom. Si in final, overall nu sta chiar rau, cel putin la ISO mici, si ia calificativul "Recomended".

Old 20-05-2007, 18:27   #1046
Registered User

Elven's Avatar

evident ca are si cateva plusuri, ca orice aparat. dar e ca si cum ai spune ca " ce misto e BMWul asta tunat, are el mici probleme ca i-a fost inlocuit motorul cu unul de la o dacie 1310 veche de 20 de ani, dar are MP3 player si clima bizonica!"
Un aparat foto care rateaza grav la capitolul senzor si optica poate sa faca si cafea si sa aibe funcii de telefon incluse, tot RATEU se numeste.

Old 20-05-2007, 18:34   #1047
Alexei

Si totusi review-ul de mai sus nu la scos "rateu", dimpotriva. Astept in continuare si alte site-uri de profil sa-si dea verdictul. E drept ca poate ca am supraestimat acest model, speram sa fie the ultimate P&S ultrazoom...Totusi cred in continuare ca poate fi bun pt. un amator, pt. poze in lumina buna, pt. outodoors, wildlife, sau pt. cineva care nu scoate in viata lui print-uri mai mari de 10x15.

Old 20-05-2007, 19:05   #1048
Registered User

Elven's Avatar

Afla o smecherie : nici un site de review nu spune ca un aparat este INFECT! deoarece ei traiesc din vanzarile generate unor magazine prin intermediul site-ului lor . Nimeni nu isi pierde timpul facand un site de reviewuri de amorul artei. Iti imaginezi ca reclamele si preturile astea sunt puse din spirit caritabil pt acele magazine ? NU! El are % din vanzari, deci evident ca lauda si un aparat prost. Cum ar fi putut concluziona ca e un aparat infect ? Jeesuss....
Attached Images
File Type: jpg Untitled-1.jpg (54.8 KB, 23 views)

Old 20-05-2007, 19:05   #1049
Registered User

parintele's Avatar

parca se terminase discutia desrpe porcnitoare
lasand gluma la o parte, stukov, ti-am mai spus, "wildlife" e un domeniu prohibit chair si pentru dlsr-isi cu un 75-300 ... intelegi? e nonsens ce spui...
la fel "corectiile" in postprocesare...
DACA esti amator care nu tragi mai mutl de 10x15 NU AI CE CAUTA in domenii ale fotografiei care si pt profesionisti sunt prohibite in anumita masura...action, low light, wildlife, etc...sunt domenii DIFICILE si tehnic si dpdv al echipamentului necesar...

DACA esti amator si nu ai bani de scule si faci poze iola, ia omule un compact , foarte portabil, si fa cu el ce poti....nu intra in arucnat banii aiurea pe tampenii...

asta e ideea pe care ti-o tot spune lumea...NU EXISTA minuni, nu te agita degeaba...

parintele is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2007, 19:08   #1050
Alexei

Stai linistit ca nu ma agit, si Elven are oarecum dreptate, numai ca in acele site-uri de profil se dau note si calificative, si macar acolo poti face ceva diferente intre diferite modele pe care nu ai pus mana (pt. ca nu poti pune mana pe toate modelele testate de ei).

Old 20-05-2007, 19:13   #1051
Registered User

Elven's Avatar

ok, le compari, si nu observi ca e mai prost si decat competitia din clasa lui, care competitie la randul ei e infecta ?

http://www.cameralabs.com/reviews/So...stortion.shtml
http://www.cameralabs.com/reviews/So...ge_macro.shtml
http://www.cameralabs.com/reviews/So...harpness.shtml
http://www.cameralabs.com/reviews/So...solution.shtml

Old 20-05-2007, 19:31   #1052
Alexei

Acum observ, pt. ca review-ul a fost postat abia azi
Dar am vazut si ca la vignet-ing sta bine, si la mod macro, si la focus-speed...nici la rezolutie nu sta rau, desi ai dat link-ul mai sus, se pare ca e al doilea din cele 4 camere testate.

Old 20-05-2007, 19:46   #1053
Registered User

marqq's Avatar

Omule...intelege...E prea mare pt un compact, si prea prost pt a face fata unui dslr entry level....Nu vezi ca nici macar o patina de blitz extern nu are?

marqq is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2007, 20:35   #1054
Alexei

Nici nu cred ca are pretentia sa concureze in gama DSLR.

Old 20-05-2007, 22:06   #1055
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Deci ! vreti sa se lase cu avertismente si banari ? Am concluzionat ca H9 NU mai este HEWS. ce cauta iarasi discutia despre el aici ? Nu am fost destul de clar ? Daca vreti sa discutati despre el deschideti thread separat ! Ce e aici ? old news ?

Mir is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2007, 22:10   #1056
Alexei

Nu am facut decat sa postez un prim review al lui H9 si s-a sarit cu critica...Cum sa fie old-news daca e primul ? Nu e voie sa postam asta la noutati, asa cum sunt postate review-uri si ale altor modele noi ? Eu inca mai astept si pe cea de la dpreview...

Old 20-05-2007, 22:17   #1057
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Man, nu intelegi... a fost deja anuntat, da ? intr-un post anterior, lumea A AFLAT ca exista, da ? Restul discutiilor ...pe topic separat daca e asa important ...
daca cineva face acum reviw la 400D inseamna ca trebuie pus la news ????

Deschide topic " discutii despre Sony H9 ", o sa ti-l desfiintam acolo daca tii neaparat .... aici deja e depasit, topicul de NEWS si-a facut datoria anuntand lumea ca a aparut un aparat cu numele de H9.

faptul ca tu ai ignorat decizia mea de a nu se mai discuta aici despre H9 poate fi luata drept instigare la certuri, start de flame.... era greu sa apesi " new thread " ?

PS: NU imi raspunde aici ( caci il voi considera offtopic ). intrebarile mele erau retorice, nu astept raspuns din partea ta, duar te-am informat ce trebuie sa faci mai dpearte daca vrei discutii despre H9, pe tine si pe oricare alt user care mai vrea sa aduca "noutati" despre H9.

Mir is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2007, 19:18   #1058
Registered User

Gabi Udrea's Avatar

http://www.dpreview.com/news/0705/07...oexz1200sr.asp

Nu va mai luati 5D sau D2X ca irositi banii degeaba. Va luati Casio Exilim de 12Mpx...

EDIT: Sa vedeti ca pana o sa apara noul 1Ds MARK III , o sa scoata astia P&S cu mai multi megapixeli, poate si telefoane...
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Inca o "bomba" de 12Mpx, Panasonic Lumix DMC-FX100

Cica asta stie si sa filmeze HD...

Last edited by Gabi Udrea; 21-05-2007 at 19:18. Reason: Automerged Doublepost

Gabi Udrea is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2007, 21:55   #1059
Registered User

kpk1's Avatar

Deja ma simt umilit cu al meu 20D si numai 8 mpx.

kpk1 is offline    Send Message via Google Talk to kpk1 Reply With Quote
Old 21-05-2007, 22:03   #1060
Registered User

TraianD's Avatar

Compact Camera High ISO modes:
http://www.dpreview.com/articles/compactcamerahighiso/

Quote:
Originally Posted by kpk1 View Post
Deja ma simt umilit cu al meu 20D si numai 8 mpx.
Ca sa nu mai zic ca nu are decat ISO3200 si acum sunt P&S cu ISO5000.

Mobil - nu am avut, nu am si nici nu am de gand sa imi iau prea curand.

TraianD is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules