![]() |
| | #1101 | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti | nu cred ca parintele se referea la setarile aparatului. ca alea puse de tine le poti face cu orice aparat. cred ca se referea la conditiile de ordin fizic gen lumina, distanta de subiect, cat de mult a stat subiectul ca tu sa il pozezi, etc | ||
|
| | #1102 | ||
| Quote:
eu vorbesc de FACUT POZE practic si tu intelegi cifre, numere si laboratoare. omule, apuca-te si fa poze si o sa intelegi... AF, lumina, subiecte in miscare, dynamic range, trepied, IS, metering, etcetcetc...toate astea au un rol in fotografie...plus capacitatea omului de a le folosi, usurinta de a le folosi, ergonomia, etc... DUPA ce faci poza e o discutie, ce trebuie ca sa poti face poza e cu totul alta mancare de peste. | |||
|
| | #1103 | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: Earth | Quote:
Lighting: Daylight simulation, >98% CRI. Subiectul, saracu' a stat destul de mult ca sa-l pozezi, fiind doar niste obiecte, sau..."natura moarta" ![]() In alte parti, tot pe dpreview, gasesti si timpii necesari aparatului pt. a efectua anumite operatii, de unde poti deduce daca este suficient de rapid sau nu...evident ca toate astea nu-ti pot garanta ca poti face orice poza in orice conditii, aici mai conteaza si mana...dar o idee comparativa (intre diverse aparate) iti poti forma. | ||
|
| | #1104 | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti | nu-mi sugereaza nimic ca stiu exact ca una e ce se scrie si alta e practica. am vazut eu pe pielea mea cum e sa nu poti face anumite poze. si tot pe pielea mea si pe banii mei am priceput eu cum sta treaba cu ideile comparative. sunt bune sa te faca sa arunci banii aiurea si atata. | ||
|
| | #1105 | ||
| tot nu intelegi. man, in viata reala poate faci poza fix de pe o bordura, sau fix de pe linia continua de pe mijlocul drumului, sau fix de pe fereastra unui automobil. nu trebuie doar ca subiectele sa se miste. poti sa fii tu intr-o situatie dificila si sa vrei sa scoti un cadru. spre exemplu. sunt o mie si una de situatii de acest fel in care tot ansamblul, conjunctura, fac din 2 poze care arata la fel pe monitor sa fie TOTAL DIFERITE ca "istorie", necesitati, etc... iti mai dau un exemplu simplu : pasarica aia rapitoare pe care ne-ai aratat-o tu , link, etc... foarte multi pun foto cu o cioara pe un gard. dincolo de comparatia pozelor, ca sa ai o parere despre ECHIPAMENT?UL cu care a fost facuta poza, trebuie sa cunosti EXACT conjunctura... ca una e sa pun o poza facuta cu s3is sau un sigma 75-300, dar sa fac poza intr-o gradina zoologica sau ceva de genul, unde animalul e obisnuit cu omul, distanta e mica, etc...si alta e sa ies in natura si sa stau nemiscat, in copac, intr-un picior pe creanga, cu o mana sa ma tin de craca si cu una sa fac poza cu ditamai 600 mm prins pe un suport fixat de copac.... pozele pto arata similar, aia facuta cu 600 mm poate fi chair mai slaba din anumite puncte de vedere... profanii ar putea deduce ca poti face poze la ciori cu un sigma, moama ce calitate, minunat...si ca 600 mmL IS canon e slabut, nu e mare lcuru de capul lui... in realitate insa diferenta e de ani lumina intre echipamente din orice punct de vedere.... asta nu e o situatie srict legata de subiectul in cauza, e un caz limita, dar serveste bine ideea pt care eu pledez: ca testele trebuie privite ca relevante doar atat cat se cuvine si tinand cont de conjunctura.... | |||
|
| | #1106 | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: Earth | Quote:
parintele, inteleg si sunt de acord cu ce zici. Hai sa incheiem subiectul asta. | ||
|
| | #1107 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: Bucuresti | E oficial. Pentax accepta oferta Hoya. Din cate inteleg (babelfish e criminal), Pentax va deveni o sucursala Hoya; brand-ul va fi pastrat. Ce ne rezerva viitorul, ramane de vazut.
__________________ Vinovat pana la proba contrarie. | ||
|
| | #1108 | ||
| Registered User Join Date: Apr 2007 | |||
|
| | #1109 | ||
| Quote:
__________________ Dragos Jianu PHOTOGRAPHY | |||
|
| | #1110 | ||
| @stukov: e ok sa te uiti, am zis ca si eu ma uit. problema e ce pricepi de acolo. tu intelegi ce nu trebuie pt ca nu ai o experienta cu mai multe aparate, aici e chestia pe care o afirm eu. iti dau un exemplu: o poza cu un guster d;ala de uliu, ai pus tu un link la un moment dat. vezi poza si zici : ia uite domne, daca ala a putut sa prinda asa ceva, e clar ca o vrabie sau o cioara pot prinde si eu, ca astea sunt mai comune, mai apropiate, chair daca aparatul e mai putin decat ma astept eu oricum si genul meu de subiecte nu sunt atat de fdificile...deci SEPAOTE, E BUN, etc... poate nu constient dar inconstient cam asa se intampla...repet asta e un caz EXTREM... ei bine, iti garantez ca pasarea aia e prinsa la zoo, de la cativa metri , nu se sperie si chair e curioasa in ce priveste oamenii. cam asta ar fi un exemplu de "pacaleala" pt cei care nu stiu exact cu ce se mananca... poti extrapola exemplul asta la multe situatii, genuri, etc...si foarte multi se pacalesc foarte usor. crede-ma ca nu vorbim din burta...am avut si noi asa ceva, avem prieteni care au asa ceva si trec fix prin trebutile astea, etc... iti dau un exemplu de un amic al meu care are panasonic fz30 care oricum e peste h-uri si s3 dupa parerea mea si care face poze cu vechiul canon de 3 mp, sau 4, o sapuniera dar mai mare, generatie veche... la intrebarea de ce nu foloseste panasonicul zice: pai nu socate mai bien ca ala, poate putin mai bine, dar e mai complicat, mai mare mai greu...canonul il tin in buzunar prin curte... in schimb, la insistentele mele a mai invatat si guess what? singur si-a comandat un blitz extern.... om care nu are traba cu fotografia, e chair antitalent ![]() de asta iti tot spun aci, nu zice nimeni sa te iei dupa ce spun eu sau elven, doar nu mai fi asa convins si perseverent ca pana la coada noua nu ne pasa de banii tai si daca spunem ceva o spunem pur si simplu pt ca asta am constat si daca putem ajuta pe altii sa nu faca greselile pe care le-am facut noi, de ce nu? atata tot. | |||
|
| | #1111 | ||
| Registered User Join Date: Jan 2007 | Am si o mica intrebare: ce card de memorie pot sa cumpar pt un aparat digital A 630? De care firma ? Twinmos, san disk sau Kingsten? Cardul vreau sa-l cumpar de 1Gb si nu stiu ce firma( sa nu fie ceam mai scumpa)!Astept un raspuns din partea cunoscatorilor. | ||
|
| | #1112 | ||
| Din cele trei ia de ori care. Daca vrei ieftina si buna cauta Apacer. Daca vrei una de incredere ia SanDisk sau TwinMOS. BTW: Ai gresit thredul. ![]() -------------------- Editare ulterioară -------------------- Pentax 50th Anniversary Asahi Pentax DSLR
__________________ "Prin urmare, tot ceea ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel !" >Matei 7*12 Last edited by Gabi Udrea; 01-06-2007 at 15:25. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #1113 | ||
|
__________________ "Prin urmare, tot ceea ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel !" >Matei 7*12 | |||
|
| | #1114 | ||
| Cam ciudat, nici o informatie cat de cat, doar ''flagship model'' sau ''super telephoto fixed lens''?!? Suna a reclama de pe vreun site obscur si chinezesc ca sa zic asa!...Cu toate ca flagship-ul chiar arata binisor cu prisma aia mare, doar logo-ul SONY suna cam aiurea.. ![]()
__________________ Mda!... | |||
|
| | #1115 | ||
| Poate e de vina monitorul la care sunt acum, insa camerele cel putin mi se par a fi modele facute intr-un soft 3D. | |||
|
| | #1116 | ||
| Nu, sunt fotografii originale, daca te uiti in EXIF sunt facute cu back-uri digitale Phase One (P45, H25, H20). Chestia e ca nu sunt modelele finite. Observati ca nici unul dintre obiective nu are gradatii. Nu se specifica ce distante focale au si nici ce luminozitate maxima. M-am uitat pe toate paginile si am ramas placut impresionat de numarul de obiective Carl Zeiss lansat odata cu Alpha A100. E prea devreme pentru previziuni, dar in ritmul asta poate sa ameninte serios locul doi al lui Nikon pe piata. Mai putin segmentul pro, pentru ca acolo Nikon inca are prea multa experienta fata de Sony (Minolta). ![]()
__________________ "Prin urmare, tot ceea ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel !" >Matei 7*12 | |||
|
| | #1117 | ||
| 99% chiar asa cred ca si e! ![]() LE: m-am mocait cu reply-ul!... Totusi, parca arata prea perfect, nici cand scoti the real thing din cutie nu arata chiar asa grozav! ![]()
|
| | #1118 | ||
| In mod cert sunt reale. Nu si-ar permite Sony sa se faca de ras in asa hal. Insa Pro-body cu battery grip add-on ?? cam bizar. Probabil ca in battery grip vei avea incluse si functia de telefon mobil si mp3 player, iar jocurile PS3 vor merge impecabil doar pe body-ul pro... plus slideshow-uri cu muzica si evident, judecand dupa gama P&S, ISO 25.600. PS : obiectivele alea Zeiss, nu au nici o treaba cu Zeiss, sunt facut sub lincenta de catre Cosina in Asia. Sunt insa sub tutela Sony, avand in vedere ca cifrele MTF vehiculate de ei sunt de 2-3ori mai mari decat cele ale concurentei, inclusiv Leica si a faptului ca paradoxal aceste cifre nu se reflecta in sample-uri.
|
| | #1119 | ||
| E drept ca grip-ul incorporat e apanajul actual al clasei pro, dar de ex. EOS 1v il avea tot ca add-on...naiba stie...
|
| | #1120 | ||
| Dar 1v era un blackbox comparativ cu 1Ds2 ![]()
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|