![]() |
| | #1121 | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: Earth | |||
|
| | #1122 | ||
| CMOS 50MP by canon http://www.engadget.com/2007/06/04/c...mos-prototype/ "Canon has built a 50 megapixel CMOS monstrosity, which is reportedly almost twice the resolution of its nearest competition, and is prepping it as a sort of large format surveillance camera for monitoring large, busy areas such as parking lots and theme parks, along with detailed work like factory part inspections. Despite the sensor's clear industrial-end aims, Canon has managed to build its prototype at 19 x 28mm in size, the same dimensions of the sensors in its DSLR cameras..." ce e interesant e ca senzorul are doar 28x19mm....un APS-c ar avea cam 32 Mp in conditiile astea... sa vedem ce parere are optica de treaba asta ![]() | |||
|
| | #1123 | ||
| Sa fie oare platforma de test pentru senzori de P&S? Ca la nivel de rezolutii si dimensiuni pentru asa ceva s-ar pupa... | |||
|
| | #1124 | ||
| Quote:
Buba e insa optica : Nici macar un 135 f/2 L la f/8 nu cred ca poate fi mai mult decat acceptabil pe un asemenea monstru.
__________________ | |||
|
| | #1125 | ||
| Quote:
Din placinta de 50 mpx se folosesc 'felii' de 1/1.8, 1/2.5 etc, cu pixelii avand aceeasi dimensiune fizica. In ideea ca renunta complet la CCD-urile Sony pentru gama de P&S. Last edited by ixtl; 05-06-2007 at 13:04. | |||
|
| | #1126 | ||
| pai problema e putin diferita...nu e acelasi lucru un senzor de 10 mp si 50 mmpatrati cu un senzor de 20mp si 100 mmpatrati. senzorul mare implica o groaza de PROBLEME care trebuie rezolvate si care au facut pana cum imposibila sau foarte dificila constructia unui senzor mare cu rezolutei mare... probema nu e una de nr de pixeli pe mmpatrat ci una de numar TOTAL de pixeli pe o anumita suprafata... si nici chiar asta nu e o problema, ci sa obtii o anumita calitate a semnalului pe acel senzor pe care sa o poti trasnmite la procesor. deci ixtl ai cam luat-o in sens invers. oricum in opinia mea prolema e putin mai delicata: ei spun ca acest senzor are aplicabilitate in sistemele de supraveghere (parcari spre exemplu). asta insemnand CE? ca un sitem de supravere astfel echipat ofera atat de mult detaliu incat se paote face o recunaostere a unei palcute de inmatriculare la 300 de metri chiar folosind un wide angle. abia asta e interesant: ce OBIECTIVE au camerele alea de ofera o astfel de rezolutie REALA ? ca pana una alta noi discutam de slaba rezolutie a obiectivleor, chair si a celor de top de la canon. cnad se discuta pe toate forumurile despre 1Ds3 sau cum s-o numi, care se zvoneste ca va avea 22-30 mp FF, oamenii sar in sus spunand ca obiectivele, chair L, abia daca vor face fata la o asemenea rezolutie. mai mult, se speculeaza si se vorbeste de o noua montura, de obiective mai mari, deja sunt semnale, ce-i drept la wide, cu noul 16-35L care are un diametru mai mare decat varianta initiala...filtru 82 vs 77 mm. deci daca e sa compari o stire cu niste realitati general acceptate ai cam asa: pe de o parte un sistem de supraveghere/recunaostere/ce dumnezeu functii or mai implementa , evident care ofera REZOLUTIE REALA mare, altfel ar fi o tampenie pus in balanta cu jumate rezolutia, pe un senzor mai mare, ajutat de obeictive de top care costa de te indoaie gen 85 1.2 L. intrebarea fireasca ar fi cam CARE E REZOLUTIA reala a mediului optic ce va fi folosit la sistemele de surpaveghere si cam la ce bani ??? imi e greu sa cred ca pe un sistem de supraveghere pui L-uri de 2000 de doalri... sau ca daca ai o tehnologie atat de buna pt camerele de supraveghere nu esti in stare sa fabrici niste obiective foto cu rezolutie apropiata, destinate profesionistilor celor mai exigenti.... ceva miroase in toata afacerea asta. nu vorbim de un senzor de p&s de x megapixeli care, folosing o optica oarecare, scoate imagini "frumoase" ....dracu stie la ce rezolutie REALA, dracu stie cata interpolare, cata fantezie data de procesor, practic o imagine mai mult GENERATA electronic decat reala, citita de senzor.... vorbim de un sistem de recunoastere...nu poti recunaoste ceva ce tu interpolezi in procesor ci doar ceva REAL, inregistrat de senzor... asta e ciudat aici...STICLA necesara si suficienta...DACA mai vorbim de sticla si nu cumva urmeaza de fapt adevarata stire cu adevarat importanta...dezvoltarea unui alt mediu optic care ofera o rezolutie mult mai buna in mod REAL.... chair faceam niste glume SF azi dimineata referitoare la cristalin natural de vita in loc de lentile...sau gaze care se comporta ca niste lentile, separate cne stie cum, intr-un ansamblu similar unui obiectiv... sau who knows? chair sunt curios ce le cloceste mintea galbejitilor ![]() | |||
|
| | #1127 | ||
| De lucrul asta e in primul rand si direct responsabila dimensiunea - si calitatea - pixelului. Dupa care vin post-procesarea, filtrele IR si/sau AA, masca Bayer, micro-lentilele samd. | |||
|
| | #1128 | ||
| Nu ar fi prima oara cand Canon ar trage clapa cu montura ![]()
__________________ | |||
|
| | #1129 | ||
| dar pentru noi, cei care ne multumim si cu senzori din seria xxxD/xxD(/xD) si ne fac super fericiti cateva L-uri, o montura diferita cu obiective mult mai scumpe si mai calitative ne-ar fi chiar prielnica, deoarece ar insemna o scadere a pretului la gama pe care o vizam ![]()
__________________ Copilul intinde din leagan mainile dupa luna. In clipa cand simte ca luna i se refuza, el o vede frumoasa. Adineauri ea lucea doar. Caut Nokia 6300 furat. imei 354835023184352 | |||
|
| | #1130 | ||
| Se zvoneste de multa vreme ca noul 1Ds Mark III va avea o alta montura si un sensor de cel putin 32-33Mpx, dar cred ca e prea devreme. Sistemul EOS si obiectivele EF nu cred ca sunt suficient de vechi sau depasite pentru asa ceva... Insa un al doilea puternic zvon e cel care spune ca acestia (Canon) vor sa intre pe segmentul mediu (6x6, 6x7 etc.)
__________________ Gabi Udrea Photography | |||
|
| | #1131 | ||
| nu stiu DACA vor intra pe mediu , senzorul asta nu indica acest lucru ci indica faptul ca lucreaza pentru formatul FF si APS....remember? e un senzor intre APS-C si APS-H ca dimensiuni.... daca voiau format mediu il puteau face demult.clar ca pot gestiona un numar mare de pixeli, chair mai usor decat pe un senzor mic, unde curentii sunt mai mici, deci le era usor... 2 senzori ff si era demult gata... in caz extrem puteau avea 2 senzori cu 2 procesoare diferite, un fel de panorama stiching in camera... solutii erau DACA voiau sa forteze o intrare...evident ca nu au vrut asta si dimensiunea senzorului indica o preocupare in pastrarea formatului mic, ff si aps. despre alta montura e delicat. ar forta TOATA piata profilor sa schimbe tot...nu uitati ca majoritatea au macar 2 camere...a fsot scandal si cu o amarata de baterie si incarcator la lansarea 1d3....oamenii pastreaza si 1D2 pt back-up...cum ar fi sa ii oblige sa care inca un rand de obiective??? o tampenie... cat despre formatul mediu....pai mai degraba vinzi o poala de 400D-uri decat un format mediu. sa ne uitam cum se ridica pentax...cu consumere dslr...si se ridica bine de tot...eu cred ca acest senzor e calr un semn ca EOS va continua mult si bine si ca ei forteaza pastrarea profilor pe acest sistem. cum? ramane de vazut. daca e sa fim obiectivi e overkill si asa 16 mp reali, memorie, procesare, etc.... si asa forteaza lucrurile cu un nou senzor... trecerea pe un format si mai generos ar fi unbabau pt prea multi... vor continua sa castige BANI cu aparate bune, si mai ales cu noi generatii de medii optice...banii din sticla se fac ![]() si sa nu credeti ca profi cumpara doar daca sutn fortati...enorm de multi asteapta noi obiective L ...70-200 2.8 IS ...deja e o cerere enorma de o noua sticla cu alt IS...24-70 cu IS...primeuri tele cu IS mai bune...etc...au ce face vreo 2-3 ani de acum incolo de nau timp sa intre in alta piata, alt format, etc...doar ca sa acapareze o piata si asa mult prea mica pt ei... nu uitati ca la un format mediu nu-ti trebe zum, nu-ti trebuie AF bengos, nu-ti trebuie IS si nici 10 primeuri....iti trebuie 2-3 obiecitve...ceva wide pt landscape, rar, si ceva nromal spre tele in studio si ATAT... din aparat si 2-3 obiective NU POTI CASTIGA suficient ca sa merite efortul... nu iti tai de sub picioare o paita de milioane de profi, carora 16 mp le ajung si pt care deja 22 - 30 ar inseamna o schimabre prea mare si inutila.... eu pariez pe FF in continuare, cel mult pe o noua serie de obiecitve si un alt mount COMPATIBIL EOS cu adaptor (adica obiectivele noi vor funcitona la nevoie SI pe EOS. ) in rest impingerea tehnologiei la limita in acest format... deja nu se mai simte nevoia de mai mult ... piata profi e deja aproape multumita de rezolutie... low light, zgomot, ergonomie, portabilitate, pretz, astea sunt ariile de interes acum, nu 20 de mp in plus cu care sa nu ai ce face si care sa iti toace timpul la procesare si banii pe laptopuri noi, harduri cu acumulator in care sa descarci realtime si alte porcarii... putinii oameni care AU NEVOIE rela de 30 de mp au deja o alternativa, doua... 95 % din paita insa, banul gros, o sa ramana insa pe FF...nu degeba acest format e considerat NORMAL...pt ca e compromisul ideal.... | |||
|
| | #1132 | ||
|
| | #1133 | ||
|
|
| | #1134 | ||
| Priviti filmul de aici ca sa vedeti o chestie care sigur va va parea de domeniul SF. Faza e ca nu e, e o tehnologie noua cumparata de Microsoft, se cheama Photosynth. Un demo live se gaseste aici insa nu l-am incercat, deci imi cer scuze daca nu va merge.
__________________ "nulus quique credit aliquid, nii prius cogitaverit credendum" - "nimeni nu crede ceva daca nu gandeste mai intai ca trebuie crezut" - De praedestinatione sanctorum,II,5 Galerie Foto | |||
|
| | #1135 | ||
| Mi se pare tare similara cu Google Maps. ![]() BTW: Vrea careva sa vada Marele Canion din satelit ? > http://wikimapia.org/#y=36424667&x=-...16&l=0&m=s&v=2
|
| | #1136 | ||
| Cred ca e mai tare decat google maps fiinda din cate am inteles recunoaste continutul pozelor (forme). Adica, poate nu am inteles eu bine dar am inteles ca la partea cu Notre Dame, au avut poze luate de pe flickr facute de oameni obisnuiti iar sistemul le-a pus cap la cap.
__________________ "nulus quique credit aliquid, nii prius cogitaverit credendum" - "nimeni nu crede ceva daca nu gandeste mai intai ca trebuie crezut" - De praedestinatione sanctorum,II,5 Galerie Foto | |||
|
| | #1137 | ||
|
| | #1138 | ||
|
| | #1139 | ||
|
|
| | #1140 | ||