Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

Thread Tools
Old 01-10-2007, 13:12   #1281
Registered User

Daca intereseaza pe cineva: Pentax lanseaza* "noul" smc DA 18-250 f/3.5-5.6 ED AL (IF); pret de lista sub 500$. Nou intre ghilimele deoarece e Tamron rebranduit.
Nu ma da pe spate, dar presupun ca o gramada de incepatori vor fi tentati de "zoom-ul 14 ics".

*inca nu-i anuntat oficial; posibil maine din ce spun persoane importante

Kunzite is online now    Reply With Quote
Old 07-10-2007, 01:59   #1282
Registered User

cvlad's Avatar

e oficial, ca-i pe site , are si pozna

http://www.pentax.co.jp/english/news/2007/200783.html

pe mine ma amuza expresia - Without the need for lens changes, it can be used for a wide variety of applications — blablabla.

de fiecare data pierd 2 secunde si ma intreb: o fi asta sfantul graal al obiectivelor?

Save water. Shower with your gilrfriend.

cvlad is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2007, 09:03   #1283
Registered User

Elven's Avatar

Se vinde si cu un dispozitiv termo-nuclear pentru iluminare?

Elven is offline    Reply With Quote
Old 10-10-2007, 12:23   #1284
Registered User

Gabi Udrea's Avatar

Rumori: Canon EOS 7D

-12mp
-5fps,Up to 21 RAW files
-dust removing system
-15-point TTL CMOS sensor
-Center point additionally sensitive with lenses of F2.8 or faster
-96% frame coverage
-Magnification: 0.71x
-3.0 " 640×480 TFT LCD (920,000 pixels)
-ISO 50-3200 extended to 12800 and 25600
-DIGIC III, 14-bit
-Canon EF lens mount (not EF-S)
-Live View Mode
-The Body Is Much Identical to 5D, Could Share The Handgrip
-Surprisingly cheap, US: $ 1,899

Gabi Udrea is offline    Reply With Quote
Old 10-10-2007, 12:40   #1285
Registered User

Dr Andrei's Avatar

Personal consider ca este jenant sa faca un upgrade atat de insignifiant.
Tot 96%, tot 0.71, tot 12Mp (da, senzorul este excelent, dar putea sa fie cel de la 1DsMkII).
Hai sa zic... 5fps vs 3fps si pretul infim sunt binevenite. Dar restul aduce a marketing bullshit.
Daca nici in lumina noilor lansari Nikon cei de la Canon nu se trezesc si scot un succesor demn al 5D-ului, then shame on them.

Dr Andrei is offline    Reply With Quote
Old 10-10-2007, 12:48   #1286
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Pai de ce jenant ? Daca se arunca la Mpix nu e bine...daca nu cresc iarasi nu e bine ? Pai nu se plangea lumea de cursa Mpix ? Eu zic ca e foarte bine 12 Mpix pe un senzor NOU, cu DR mai bun si zgomot MULT mai redus. daca nu e alt senzor nu poate fi vorba de ISO 25.600 ...caci 5D nu e prea ok nici la 3200. Pe mine personal doar asta ma nemultumea la 5D. performanta in low light la ISO 3200. Puteam folosi pana acum cu rezultate OK doar ISO 1600, printabil A4. Chiar m-ar incanta un ISO 6400 folosibil ( asa cum are Nikon 3D ). Este singurul upgrade pe care il astept la urmasul lui 5D. Ecranul mai mare e bine venit oricand, pretul mai mic...cu atat mai bine.....
Sorry, am uitat, ar fi fost uttil si un Dual slot de memorie...
dar nimic nu e sigur...sa vedem !

Mir is offline    Reply With Quote
Old 10-10-2007, 13:07   #1287
Registered User

parintele's Avatar

la banii astia e ok cu o mentiune: af-ul ala sa fie PUTIN masi rasfirat bre...15 puncte suna bine dar parca totusi, PUTIN mai rasfirate
PS: suna bine per total, astept cu interes versiunea 3D mai scumpa si mai dotata

parintele is offline    Reply With Quote
Old 10-10-2007, 13:09   #1288
Registered User

Dr Andrei's Avatar

Stai ca n-a zis daca e FF sau nu
Total de acord, daca este senzor NOU, cu DR mai mare si noise mai mic...atunci este logic. Totusi, nu pot sa cred ca pretul va fi atat de mic...in cazul acesta preturile la 5D vor scadea dramatic, cel putin pe piata second. Vor aparea anunturi gen "Vand 5D cu nspe cadre, 1500E. Motiv upgrade la 7D"... Nu ?

Dr Andrei is offline    Reply With Quote
Old 10-10-2007, 13:40   #1289
Registered User

Cris's Avatar

Magnification 0.71X? 96% frame coverage? ISO6400 nu mai exista dar merge pana la ISO25600?
Informatiile astea par contradictorii.. adica, viewfinder-ul ala pare de senzor APS-C insa ISO-ul ar sugera un senzor full-frame..
Oricum, o sa fie distractiv de urmarit o camera care ar avea ISO6400 curat la 2000USD atunci cand 1D MarkIII nu ajunge in zona asta. Adica, va fi interesant de vazut daca lumea o sa-si ia o camera pentru calitatea imaginii dar pierde pe frontul weather sealing si fps sau isi ia o camera weather sealed, de viteza (cu unele probleme de focalizare) sacrificand bani si calitatea imaginii intr-un domeniu de care ai nevoie de asa ceva..

Cris is offline    Reply With Quote
Old 10-10-2007, 13:43   #1290
Registered User

Gabi Udrea's Avatar

Quote:
-Canon EF lens mount (not EF-S)
Si asta ce indica ?

Old 10-10-2007, 13:48   #1291
Registered User

Cris's Avatar

Nu stiu ce indica (poate fi si APS-C) dar ce indica asta:
Quote:
"Magnification: 0.71x"

Old 10-10-2007, 13:48   #1292
Registered User

kpk1's Avatar

Un 5D2 poate fi usor previzibil.
Avand in vedere ca 1Ds s-a dus atat de sus incat nu stiu cati isi vor permite un exemplar, ma gandesc ca este suficient loc pentru inca 2 modele FF unul mai urmas al lui 5D si altul mai pricopsit cel putin cu un AF de serie 1 sau asemanator.

Cred ca va arata asa:
FF 13/16 mpx
ISO 100-3200 + 50, 6400, 12800
AFul de pe 40D
HTP
... cam ce stie 40D

modelul superior ar trebui obligatoriu sa aiba AF de serie 1

Nu cred ca seria 1D va trece vreodatala FF. E un form factor care le convine de minune in fata celor de la Nikon. 1D este apartul pt sport/jurnalism in general in mod cert unde ai nevoie de focale lungi. Cropul 1.3 scuteste niste $ la obiective si permite dezvoltarea unor senzori noise free cu mpx decenti pt revista/ziar ...

kpk1 is offline    Send Message via Google Talk to kpk1 Reply With Quote
Old 10-10-2007, 13:48   #1293
Registered User

parintele's Avatar

man, stirea e un rumor de 3 lei, nu prea verosimil. daca ar fi asa arinseamna o reasezare logicain piata , tre sa recunaostem...un 5D mai slabut dupa care ar urma un 5d mai jmecheros , 3D cum ziceau acum ceva vreme oamenii pe FM...
asta ar putea avea o logica mai ales in contextul a ceea ce a scos nikonul pe piata...

cat despre actualul 5D si 1dsmk2 e calr ca vor scadea la greu...nu e relevant, pe canon ii intereseaza ce vand EI acum nu ce fac fotografii cu sculele uzate
un 3D cu un senzor de 16 mp de generatie noua si ceva features gen live view, af cu 15-19 puncte, un sealing partial, un micro af adjustment samd...la vreo 2500-2700-2900 in prima faza ar fi la fel de logic....

acuma daca 5D-ul de acum 3 ani si ceva a costat o caruta de bani nu credc a se vor impiedica sa scoata 7D si 3D la preturi si features ca astea de care vorbim pt ca, vezi doamne, cat vor costa second aparatele vechi...

ACUM ei au 1ds3 cu jde mp, au 1d3 cu jde fps-uri, au 40D apsc decentuz...de ce nu si niste ff-uri, unul ieftin si atractiv pt new commeri in zona FF si unul cu iso mare peste 1ds2 cu alte facilitati nou introduse in ultima generatie, cu digic 3 samd ceva mai scump???

eu cred ca are sens...

de ce ar mai lua lumea 1ds3??? din multe motive, af, rezolutie, posibilitate de wireless-uri, gps-uri si alte balarii pe care profi aia rai le folosesc, etc...

ce ar putea vinde ca FF pt incepatori???un 5D actual e scump de produs...de aiai se face uppgrade... un 1ds2 deja e vandut si scump de produs pe deasupra, daca vrei iso mare de calitate, digic 3, alte mici features nu iei un second ....

eu vad sens in politica asta dpdv al canon....imi pare neverosimil insa in acest moment...vor astepta ca nikoanele sa se dezumfle putin, a vada lumea ca hartia suporta multe, practica nu chair, ca obiectivele nu sunt asa multe si bune la nikon, etc....
abia atunci vor lansa

din pacate mie imi pare ca un 3d va fi mai putin decat un d3...nu va avea viteza si deci nu va fi SI pt action, nu va avea nici af-ul cu multe puncte raspandite pe tot cadrul....dar e un pas inainte...

parintele is offline    Reply With Quote
Old 10-10-2007, 13:53   #1294
Registered User

Gabi Udrea's Avatar

Quote:
Originally Posted by parintele View Post
man, stirea e un rumor de 3 lei, nu prea verosimil. daca ar fi asa arinseamna o reasezare logicain piata , tre sa recunaostem...un 5D mai slabut dupa care ar urma un 5d mai jmecheros , 3D cum ziceau acum ceva vreme oamenii pe FM...
asta ar putea avea o logica mai ales in contextul a ceea ce a scos nikonul pe piata...

cat despre actualul 5D si 1dsmk2 e calr ca vor scadea la greu...nu e relevant, pe canon ii intereseaza ce vand EI acum nu ce fac fotografii cu sculele uzate
un 3D cu un senzor de 16 mp de generatie noua si ceva features gen live view, af cu 15-19 puncte, un sealing partial, un micro af adjustment samd...la vreo 2500-2700-2900 in prima faza ar fi la fel de logic....

acuma daca 5D-ul de acum 3 ani si ceva a costat o caruta de bani nu credc a se vor impiedica sa scoata 7D si 3D la preturi si features ca astea de care vorbim pt ca, vezi doamne, cat vor costa second aparatele vechi...

ACUM ei au 1ds3 cu jde mp, au 1d3 cu jde fps-uri, au 40D apsc decentuz...de ce nu si niste ff-uri, unul ieftin si atractiv pt new commeri in zona FF si unul cu iso mare peste 1ds2 cu alte facilitati nou introduse in ultima generatie, cu digic 3 samd ceva mai scump???

eu cred ca are sens...

de ce ar mai lua lumea 1ds3??? din multe motive, af, rezolutie, posibilitate de wireless-uri, gps-uri si alte balarii pe care profi aia rai le folosesc, etc...

ce ar putea vinde ca FF pt incepatori???un 5D actual e scump de produs...de aiai se face uppgrade... un 1ds2 deja e vandut si scump de produs pe deasupra, daca vrei iso mare de calitate, digic 3, alte mici features nu iei un second ....

eu vad sens in politica asta dpdv al canon....imi pare neverosimil insa in acest moment...vor astepta ca nikoanele sa se dezumfle putin, a vada lumea ca hartia suporta multe, practica nu chair, ca obiectivele nu sunt asa multe si bune la nikon, etc....
abia atunci vor lansa

din pacate mie imi pare ca un 3d va fi mai putin decat un d3...nu va avea viteza si deci nu va fi SI pt action, nu va avea nici af-ul cu multe puncte raspandite pe tot cadrul....dar e un pas inainte...
+1.

Old 10-10-2007, 13:55   #1295
Registered User

Quote:
Originally Posted by Cris View Post
Nu stiu ce indica (poate fi si APS-C) dar ce indica asta:
e exact ca la 5d, uite aici http://www.the-digital-picture.com/R...ra-Review.aspx

Mandea is online now    Reply With Quote
Old 10-10-2007, 14:01   #1296
Registered User

kpk1's Avatar

Ha !

Poate ca va fi si 3D si 7D

Ca o obsesie, nici D3 cat o fi el de hot nu are punctele rasfirate. Tot in mijloc sunt ingramadite, pozate direct ca la D300

kpk1 is offline    Send Message via Google Talk to kpk1 Reply With Quote
Old 10-10-2007, 14:02   #1297
Registered User

Cris's Avatar

Eu nu cred ca va exista inca un senzor full-frame in afara de cele deja existente. Electronica, da, dar nu senzor nou. N-are nici un sens, nici economic si nici ca target cred.
Cel mai realist mi se pare un senzor 5D imbunatatit cu Digic3 si body features asemanatoare 40D (including AF) pe la 2500-3000.

Old 10-10-2007, 14:08   #1298
Registered User

Quote:
Originally Posted by Cris View Post
Magnification 0.71X? 96% frame coverage? ISO6400 nu mai exista dar merge pana la ISO25600?
Informatiile astea par contradictorii.. adica, viewfinder-ul ala pare de senzor APS-C insa ISO-ul ar sugera un senzor full-frame..
La o marire de 0.71x ar face bine sa fie full frame (specificatiile vizorului asta sugereaza). Altfel ar avea un vizor mai mic decat Oly-urile.
Asta presupunand ca e mai mult decat un simplu zvon..

Old 10-10-2007, 14:13   #1299
Registered User

Gabi Udrea's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kunzite View Post
Asta presupunand ca e mai mult decat un simplu zvon..
De unde am luat specificatile, persoana respectiva venea ca argumentare cu acest link ( http://www.upcdatabase.com/item.asp?upc=0013803086706 ). Nu stiu insa daca UPC-ul ala e o sursa credibila sau nu...

Old 10-10-2007, 14:19   #1300
Registered User

Uhh, n-a fost foarte clara exprimarea. Este foarte posibil ca urmasul 5D-ului sa aiba un vizor similar cu acesta; nu sunt prea convins de specificatii si pret.
Daca va fi un 7D (nu stiu cine si in ce conditii poate adauga noi coduri pe acel site) ar trebui sa fie un model superior 5D-ului, nu? Vom trai si vom vedea. Cu 40D-ul au facut o treaba buna, sunt curios cum va fi acesta.
LE: mi se pare mie sau 5D-ul a ramas cel mai vechi aparat din gama? Well, asta ar putea sa insemne ceva

Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules