![]() |
| | #1621 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | In ceea ce priveste detaliile pina la ISO400 (mai sus nu m-am uitat pentru ca nu ma intereseaza) totul pare O.K. (chiar si la noise, care in partea asta a imaginii nu se poate compara fiind o mica diferenta de iluminare, respectiv de pozitionare a umbrelor). | ||
|
| | #1622 | ||
| Quote:
645D a fusese "upgradat" de aproape 1 an de zile la 31.6 megapixeli. http://www.image-acquire.com/pentax/...at_camera.html
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 LD Di macro ; Takumar 135mm f/2.5 | |||
|
| | #1623 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: Bucuresti | Quote:
![]() Ah, Raz a fost mai rapid...
__________________ Vinovat pana la proba contrarie. | ||
|
| | #1624 | ||
| imi pare rau...dar cel de 18Mpix e singurul functional....existent. Cel de 32Mpix...o sa fie .....adica never... Asa am si eu in dulap proiecte de format mediu la 100Mpix ... Ceva teste cu el ai ? ![]() Daca toate firmele s-ar lauda asa ca Pentax cu "ce o sa scoata" ...ar fi numai news-uri vechid e ani de zile cu aparate care mai de care mai grozave de 50 Mpix ... Fara suparare, dar discutam numai de aparate reale, construite, functionale. Nu amenint cu nimic, doar te-am ATENTIONAT sa ai grija la exactitatea datelor. reusesti sa faci diferenta intre atentionare si amenintare ? ia un DEX | |||
|
| | #1625 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: Bucuresti | Mir, "cel de 18MP e singurul functional... existent"??? WTF? 645D-ul nu a aparut niciodata pe piata; iar afaik ultimul prototip prezentat, cel mai avansat de altfel, folosea senzorul de 31MP. Surse din cadrul Pentax au afirmat ca aparatul era intr-o stare avansata, insa s-a decis sa nu fie lansat la momentul respectiv (posibil si in contextul preluarii de catre Hoya). In cazul de fata, nu vad absolut nimic in neregula cu exactitatea informatiilor oferite de Raz.
|
| | #1626 | ||
| Quote:
Canon isi are propriile resurse de dezvoltare si productie a senzorilor, iar daca nu sunt in stare (mira-m-as) sa dezvolte singuri un senzor concurent cu cel de la Sony (despre care nu stim nimic clar privind performanta, decat ca ezista si are dimensiunile pe care le are...), macar sa fie in stare sa-l copieze. Nu e frumos dar e util, si pana la urma vorbim de afaceri aici ![]() Inca nu stiu (eu) cine produce senzorul de 12 mpx al Nikon. Cica nu ar fi Sony. In cazul asta ar fi un subcontractor minor dar extern, care produce exclusiv pentru Nikon, cu echipamentele lor - cu care ii doteaza si pe Sony printre altele. Iar daca Nikon si-a dezvoltat de unul singur senzorul respectiv, si poate si pe cel din D300, nu vad de ce n-ar fi in stare sa-si dezvolte tot singuri unul FF cu multi mpxi. Oricum, the more the merryer. Quote:
- Sony si-a dat pe fata arama de haplea dupa cote de piata - nu ca asta e ceva nou, si o sa le castige, in detrimentul tuturor celorlalti, iar Pentax o sa fie cel mai afectat (~6% cota actuala din piata DSLR (?). Doar pentru ca It's a Sony...
__________________ This space is intentionally left blank | |||
|
| | #1627 | ||
| Quote:
Cu atat mai rau pt Pentax ...deci nu se poate lua in considerare nici macar cel de 18Mpix.... Daca e vreunul functional , vreaus a vad macar o poza de test, un link la rezolutia maxima ...sa vad cum "sterge pe jos cu 1Ds Mk III" cu ochii mei. Atunci o sa retrag tot ce am zis. Pana la momentul acela, ce a zis raz ramane informatie inexacta caci nu se bazeaza pe nimic, nici-un suport care sa o sustina. | |||
|
| | #1628 | ||
| Quote:
http://img403.imageshack.us/my.php?i...sc00118ie1.jpg http://img161.imageshack.us/my.php?i...sc00092wu1.jpg a350 + 24-70 2,8 - daca nu ma insel un fost model G de la minolta, asta e sony si costa pe la 1800USD iar body-ul nush...still probabil 30% din pret.poze la iso mare....nu m-am uitat in exif, sunt de pe dyxum.com
__________________ Ignorance is bliss | Joc FreeKick si imi place, cine vrea să-l încerce să adauge .org || New & Improved Tiny :: MB Abit KN8 Ultra || CPU San Diego 3700+ [nesuportat de placa x-( ] || HS Scythe Ninja & Zalman FM-3 @700 RPM || RAM - 1GB Sycron Crap|| GPU - Gigabyte 8800GT w AC Accelero S1 + Zalman FM-3 @ 900 rpm - 56 Deg FULL LOAD || DVD-RW Samsung something|| PSU Fortron BlueStorm 400W || Logitech MX510 || Microsoft Comfort Curve 2000 || CASE - Chieftec Giga...something /w wheels mod | |||
|
| | #1629 | ||
| Quote:
Dar tu de fapt te-ai ofticat ca am zis ca probabil un 645D ar fi mult mai bun ca un canon full frame. Asta din perspectiva senzorului , sau poate trebuie sa-ti explic ca un senzor cu aproximativ o suprafata de 2 ori mai mare e mult mai potent. Quote:
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 LD Di macro ; Takumar 135mm f/2.5 | |||
|
| | #1630 | ||
| Uitandu-ma in gradina tuturora, cred ca pentru urmatoarea generatie ar trebui sa etaleze tot ce stiu si pot. Nu mai tine upgradeu cu lingurita. La entrylevel vad ca se bat rau de tot. Ce-mi pare rau, ca Olympus cred ca s-a dus pe un drum gresit; cand toti tind catre FF ei merg cu APS crop 2x...foarte ciudata ratiunea. Nu numai ca dotarile vor fi fortate de imprejurari dar cred si performantele senzorilor vor spori odata cu aceasta concurenta. Bayerul si-a atins limitele. Optica incet incet reprezinta o limitare pentru senzorii in curs de dezvoltare. Este nevoie de un salt tehnologic intr-o alta directie. | |||
|
| | #1631 | ||
| Quote:
Insisti in aberatia ta sa spui ca am gresit ? Am gresit cu ce ? Ca te-am atentionat ca atribui calitati si bagi in discutie un aparat care nu exista ? Ca faci bashing bazandu-te pe ce ? pe nimic ? Am mentionat si alte dati ca aici este un forum tehnic, bazat pe teste si cifre, masuratori. Sa faci o afirmatie categorica, cum ca un aparat sterge pe jos cu altul fara sa o sustii cu date tehnice CLARE si teste, este un lucru pe care nu il admit pe acest forum, acesta este o regula pe care o cer respectata, si acesta este a doua atentionare, pe care sper ca o intelegi si sa o respecti in viitoarele discutii tehnice si sa nu mai arunci cu afirmatii gratuite. Nue prima data cand un senzor Kodak ( vezi cel FF de 14 Mpix ) se comporta mai slab decat alti senzori din generatia sa ... asa ca "presupunerea ta" nu are nici macar o baza reala, chiar daca senzorul are suprafata dubla, nu inseamna totul. partea rea din comportamentul tau este ca muti care citesc iau de buna ce scrii tu, "parere" aruncata cu dezinvoltura .... Iti repet, cand esti atat de categoric, eu personal, pretid pe acest forum, pe threadurile tehnice (subliniez tehnice) sa-ti sustii afirmatiile cu date clare si cifre, caci nu suntem la sectiunea arta sa ne dam cu parerea si sa filozofam. Last edited by Mir; 01-02-2008 at 00:40. | |||
|
| | #1632 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | [quote=DyJohnnY;37951830] a350 + 24-70 2,8 - daca nu ma insel un fost model G de la minolta, asta e sony si costa pe la 1800USD iar body-ul nush...still probabil 30% din pret."asta e sony" pe care scrie:"Carl Zeiss" | ||
|
| | #1633 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: Bucuresti | Uff... Mir, Raz nu a gresit cu nimic. A si spus ca aparatul nu a fost lansat; iar daca el crede ca "probabil sterge pe jos cu 1Ds mark 3-ul" (n.m.: probabil ar fi sters), ei bine, suna mai degraba ca o opinie. Pe care personal o impartasesc, nu fara motive (tine cont ca avand in vedere specificul unui asemenea aparat ma refer la calitatea imaginii/rezolutie pana la ISO mediu, si in nici un caz la viteza; deci, pe o nisa de piata clar stabilita). Asta nu se numeste bashing, se numeste "format mai mare" ![]() Btw: acelasi senzor e folosit si de Hasselblad, nu? Si e cat se poate de diferit de cel de 14MP (realizat de FillFactory!) Oldshooterman, e chiar dezvoltat de Carl Zeiss sau e doar o eticheta mai scumpa?
|
| | #1634 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Trage tu concluzia... | ||
|
| | #1635 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: Bucuresti | O poza nu spune mare lucru; Zeiss poate intr-adevar sa fi proiectat si sa produca (?) acel obiectiv pentru Sony, dupa cum sugereaza acest articol; dar nu-i imposibil ca in unele cazuri doar sa le permita celor de la Sony sa le foloseasca numele, sau sa le livreze specificatiile urmand ca produsul final sa iasa din fabricile Sony (chiar, cat de "Zeiss" sunt obiectivele de pe point&shoot-uri sau telefoane mobile?). Un exemplu extrem de colaborare doar cu numele ar fi Samsung si Schneider-Kreuznach. Stim foarte bine ca obiectivele acelea sunt Pentax... insa nu-i cazul si de data asta. Totusi, nu neg ca probabil e un obiectiv excelent. Altfel n-ar fi purtat numele Zeiss.
|
| | #1636 | ||
| urmaresc de juma de zi ce e pe threadul asta... pe de-o parte e ok ce zice raz, e o parere slab documentata si exprimata cam agresiv. Da impresia ca acel senzor ar "rupe" concurentza. pe de alta parte... e ok ce zice Mir... pana mea, nu se shtie daca exista senzorul sau e doar un marketing campaign in care se blufeaza... lasati-o asha, ca nu cashtiga nimeni premiul cel mare !! cu atat mai mult ca Mir e si admin si intelegeti pls ca el nu se "cearta" si nu se "oftica" ... ci doar pastreaza threadul curat si fara informatii aiurea. Ma rog... cat despre acei senzorii "minune"... pai, mah tata, daca Hasselblad foloseshte senzori impartashiti si altor aparate, iar eu sunt "innebunit" dupa Hassy... asta nu inseamna un Has. mai ieftin ?? vand tot ce am pe canon pt un asemenea exemplar :P on the other hand, sa lasam subiectivismul la o parte si contrele... oricum asemenea senzori fac diferenta doar in posterul de pe o cladire sau la noua prezentare fie Bugatti, fie "Gaultier"... in rest, un 1dsmk3 nici nu sta la discutie ![]()
__________________ Canon EOS 40D & 400D EF-S 17-55 f/2.8 IS USM, EF 50mm f/1.8 mk2, 70-200 f/2.8 L IS USM 430EX Speedlite + OmniBounce | |||
|
| | #1637 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Deci, Sony are 2 tipuri de obiective, unele facute de ei (probabil in fosta Minolta, si pe care scrie Sony) si altele scumpe facute pentru ei de Carl Zeiss (Vario-Sonar T) si pe care scrie si Sony pe partea cealalta. 24-70 va fi scump pentru ca merge si pe FF, deci pe senzorii mai mici calitatea pe toata suprafata imaginii ar trebui sa fie uniforma si excelenta. | ||
|
| | #1638 | ||
| Quote:
[quote=MIR] Pt a cata oara incerci sa induci in eroare cu date inexacte ? O sa incep sa tin cont de asta ! Prototipul Pentax 645D era proiectat sa utilizeze un senzor Kodak de 18Mpix ( nu 32 ) ...deci nu prea stergea pe jos cu nimic Deci tu ca moderator pretinzi corectitudine tehnica de la mine, dar tu esti cel care o da cu bata in balta in legatura cu datele tehnice postand niste date vechi si linkuri prafuite de vreo 2 ani de zile, asta cand de acum un an de zile, de prin ianuarie-februarie 2007, senzorul se schimbase la unul nou de 31,6 megapixeli si erau destule referinte, chiar pe siteul ala dat de tine in care se spunea treaba asta.
|
| | #1639 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: Bucuresti | Andyexpertul, Hasselblad afaik foloseste doar senzori Kodak (alternativa ar fi Dalsa, solutie adoptata de Mamyia si Sinar). Senzori care "nu exista" insa pot produce imagini. Cat despre diferenta pe care-o implica un format mai mare, trebuie sa vezi ca sa crezi. Ma si minunez, cu cata seninatate puteti contrazice voi niste fapte arhicunoscute... dar in fine, la ora asta tot ce-mi doresc e un somn bun - asa ca fie ca voi.
|
| | #1640 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Sony A900(?)24,6MP + 24-70 f2,8 Carl-Zeiss Vario-Sonnar T* | ||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|