![]() |
| | #1661 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: Bucuresti | Canonul e 650$ pe bhphotovideo (varianta USA), nu e stabilizat si nu stiu daca are weather sealing. Daca nu ai nevoie de stabilizare intr-adevar, Canon e mult mai ieftin (atentie, la DA*-uri se da pretul de lista; ele inca nu au aparut pe stoc la adorama. Pretul nu e chiar stabilit). Daca insa stabilizarea e un criteriu, atunci comparam DA*-ul cu EF 200mm f/2L IS USM (care inca nu-i pe piata). Ma intreb, pare fain, IS de ultima generatie, mai luminos cu un stop; insa cat o sa coste? Ca intotdeauna, nu exista un singur raspuns. Totusi, merita stabilizarea si weather sealing-ul ~300$ diferenta? (dupa o usoara scadere a preturilor, ca sa fie cat de cat 'fair') Sau pentaxistii se vor indrepta mai degraba spre tele zoom-uri gen Tamron/Sigma? 300mm-ul e in linie cu omologul Canon. Bun.
__________________ Vinovat pana la proba contrarie. | ||
|
| | #1662 | ||
| Quote:
![]()
__________________ Viitor posesor de Nikon D700, Nikkor 14-24mm f/2.8, Micro-Nikkor 105mm f/2.8 VR, astept coletul. Actual posesor de rucsac foto gol. ![]() | |||
|
| | #1663 | ||
| Mir stau si ma minunez cat de nedrept esti, pe cuvant. Probabil daca esti super moderator, crezi ca-ti permiti orice. Crezi ca artificiul ala tehnic cu dex te-ar fi scapat de vreun warning ? Nu, si-au luat si altii ban si warning pt atacuri la persoana de genul asta, dar deh, nu toti sunt moderatori. Macar fi barbat, daca vrei sa ma jignesti, ca asta vrei, zi-mi-o in fata, iti dau id-ul de messanger sau nr de telefon si ma injuri nene, pana te descarci. cvlad: bat la pariu ca primeul ala e mult mai bun optic ca tamronul, plus ca e si mai rapid si silentios (sdm). Oricum pretul o sa scada sigur in vreun an ajunge clar sub 1000$, apar si discounturile si asa mai departe. Asta e, sunt mai scumpe ca isi vrea si Hoya partea...asta se reflecta si la pretul lui K20D. Dar vorba lui Kunzite, pretul de catalog e una, pretul real o sa fie altul, mai mic. Marele Preot: cu ce sa o las mai moale ? Ce am zis eu ? Ca nu mi se par asa scumpe preturile pentru un model de obiectiv nou nout lansat care e weather sealed si are si SDM si are steluta ? Si preturi care sigur or sa scada. What's the problem ? Asta era parerea mea, nu am atacat pe nimeni, nu am zis nimic neadevarat. Cat a costat Canon 200 2.8 la lansare ? Uite Nikkorul de 300 f/4 e tot in jur de 1000-1100$ . Cat a costat asta la lansare ?
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 LD Di macro ; Takumar 135mm f/2.5 | |||
|
| | #1664 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: Bucuresti | Marele Preot: stiu; insa aia-i deocamdata singura solutie ca sa ai focala fixa de 200mm cu stabilizare pe Canon. Exista totusi exista o eroare de rationament in postul meu, Canon are 70-200 f/2.8 IS. Probabil mai convenabil (zoom decat focala fixa, pe la aceste focale), ceea ce-ar compensa diferenta de pret. Raz, n-are rost sa transformam o mica intepatura intr-un razboi, nu crezi?
|
| | #1665 | ||
| Quote:
) cat a costat la lansare. Conteaza cat costa acum. Eu vreau sa fac poze acum, nu peste 5 luni, nu acum 3 ani. Si 1100$ pentru 200mm f/2.8 e foarte mult fata de 650$. Nu mai zic ca as fi preferat un 70-200mm f/2.8 in locul celor doua prime-uri. SDM si steluta nu sunt cumva acelasi lucru? Si canon are USM. 450$ pe care trebuie sa-i dau in plus AZI doar pentru weather sealing sunt multi. Nu stiu cum poti sa zici ca 1100$ este o veste buna...Quote:
Nu ma plang de K100, care si-a facut treaba cu brio pentru mine, dar vazand perspectivele sistemului, la vara se va produce inevitabilul. Adica D300 + 70-200mm VR. ![]()
__________________ Viitor posesor de Nikon D700, Nikkor 14-24mm f/2.8, Micro-Nikkor 105mm f/2.8 VR, astept coletul. Actual posesor de rucsac foto gol. ![]() | |||
|
| | #1666 | ||
| Quote:
Go for Nikon, 70-200 f/2.8 stabilizat costa doar vreo 1500-1600$ iar 70-200 nestabilizat ~1000$. Primeul de 300mm f/4 1000-1100$, nestabilizat. Nu stiu de 200mm la ei. Cei drept Nikon 180mm costa vreo 700$, nestabilizat binenteles. (preturi de pe bhphoto). Mare afacere ![]()
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 LD Di macro ; Takumar 135mm f/2.5 | |||
|
| | #1667 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: Bucuresti | Marele Preot, e relevant in contextul in care comparam preturi de lista cu preturi de piata. Asta, desigur, daca-ti permiti sa astepti ca preturile sa se mai "aseze" (si nu cred ca vom vedea o ieftinire semnificativa a DA*-ului de 200mm). SDM, foarte corect, nu poate fi considerat avantaj pentru Pentax. Stabilizarea da, insa sa tinem cont si ca acestea nu-s singurele tele-uri de la respectivele companii, altfel ajungem sa privim lucrurile dintr-o perspectiva foarte ingusta... Perspectivele sistemului sunt mult mai bune decat acum un an; uita-te numai cate obiective au fost anuntate. Dar, daca asta-ti doresti... un D300+70-200 f/2.8 VR ar fi o solutie mai performanta (insa deloc ieftina).
|
| | #1668 | ||
| Quote:
Mi-e mult mai usor sa iti restrictionez accesul pe acest subforum, sa te invit sa te certi oriunde in alta parte cu cine vrei tu. Pana la urma acestea sunt atributiile unui moderator, sa sustina un climat civilizat si drept de discutie pe forum. Daca tu nu iti dai seama cand esti deplasat in afirmatii, atunci nu e vina mea, si ca dovada, nu sunt singurul care iti spune asta. Pana si kunzite ti-a zis odata mai in gluma, mai in serios ca o cauti cu lumanarea..... Stau si ma minunez de ce ma fortezi sa te banez ? Daca erai un user aparut acum o saptamana pe forum nici nu mai stateam la atatea explicatii. Dar totusi cred ca o sa pun ban pe userul tau doar pe acestsubforum, stiind dinainte ca ma va astepta o lunga discutie si mult noroi aruncat pe subforumul de "cereri si reclamatii" si pe alte forumuri ca in alte cazuri. Am "report post" -uri pe mail, primite de la useri care s-au crizat de comportamentul tau si ajung sa nu-si mai cumpere Pentax din cauza vehementei tale, deja faci un deserviciu firmei pe care o sustii. Cum vrei sa le raspund la asta ? deja sunt nevoit sa pierd timpul, sa le explic in privat ca nu e chiar asa ....nici nu stiu ce sa mai zic.... Vrei neaparat sa se termine asa ? sau incerci sa-ti schimbi modul de expunere asa de radical al convingerilor tale, sa nu mai vezi totul in alb si negru ? Spune-mi cum preferi, e la alegrerea ta ! Nu esti primul caz. Asa s-a intamplat si cu Kunzite, exact aceeasi problema am avut, si am fost catalogat ca avand ceva personal cu el. A fost banat, a fost debanat, si vad ca este mult mai constructiva discutia cu el acum, da argumente foarte bune tehnice, sustine in continuare Pentax, dar foarte moderat, punand plusuri si minusuri in balanta, pot spune ca este foarte CORECT, nu mai am niciun motiv sa ma iau de el. Nu pot sa ajung decal la concluzia ca banarea a fost buna, a avut un rezultat pozitiv, mai ales in folosul celor care citesc pareri bine documentate tehnic, nu pentru relatia mea cu userul banat, care poate inca imi poarta pica. nu stiu .... Last edited by Mir; 06-02-2008 at 19:44. | |||
|
| | #1669 | ||
| Quote:
Quote:
|
| | #1670 | ||
| mai mai ca-mi vine sa trec si eu pe Pentax )no, really now... am inteles chestii bune din certurile astea... am extras esentialul - PRETURILE !!! vad ca Nikon si Canon au preturi similare pe focale asemanatoare si cam aceleasi feature-uri (VR/IS, USM, etc.) vad deasemenea ca Pentax au ALTE focale... adica ushor pe langa cele cu care m-am obishnuit eu, lucru interesant. Preturile sunt ce-i drept cam mari la Pentax... dar pana la urma totul se traduce in pasiunea cu care alegi o anumita firma. Cum spuneam si in alta discutie, o amica vrea cu vehementa Sigma SD14... adica pt ea nu exista altceva ... ar da si 10...000 euro pe kit, numai sa fie acel Sigma SD14 ![]() so, ce intelegem ?!? totul se traduce in placere, pasiune pentru o anumita firma... Ok, in alte cazuri poti sa alegi firma dupa preturi, dupa feature-uri... ![]() Eu raman pe Canon ![]()
__________________ Canon EOS 40D & 400D EF-S 17-55 f/2.8 IS USM, EF 50mm f/1.8 mk2, 70-200 f/2.8 L IS USM 430EX Speedlite + OmniBounce More of me | |||
|
| | #1671 | ||
| Quote:
Folosesc produsul ( de orice firma ) care se potriveste mai bine tehnic cu nevoia mea in lucrul pro. De exemplu acum iau Nikon pentru foto de evenimente, caci imi permit acesta cheltuiala pt a-mi usra munca cu o expunere mai corecta, blitz mai bun, AF mai bun, obiective zoom mai bune decat la Canon, versatilitate , rezultate mai uniforme in modul fotojurnalistic de poza, cu AE si AF, nu pixel peeping ... Raman cu Canon pt lucrul in studio la rezolutii maxime si expuneri calculate , manuale, cu prime-uri de varf, pentru calitate maxima a imaginii finale, dupa prelucrare, pixel peeping Cand Pentax o sa-mi ofere ceva superior acestor doua sisteme o sa iau pentax si o sa le vand pe celelalte. | |||
|
| | #1672 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: Bucuresti | Marele Preot: de acord, pare varianta castigatoare (mai dureaza pana o sa vedem un AF-C ca lumea pe Pentax...). Ce mai astepti? ![]() Andyexpertul: Pentax practica sportul impartirii la 1.5, d-asta lucrurile par mai ciudate. In loc de 70-200 f/2.8 avem 50-135, 85-ul f/1.4 e inlocuit de 55 f/1.4 samd. Multi utilizatori nu sunt insa de acord cu aceasta strategie... Mai sunt si multe alte motive ce ma fac sa afirm ca Pentax poate fi o binecuvantare sau blestem. N-are sens sa detaliez aici. Mir, stiu ca sunt off-topic dar am o rugaminte pe care prefer sa mi-o exprim public (si nu ascunsa pe vreun topic pe care nu-l citeste mai nimeni). Chiar daca acesta ar fi ultimul meu post de pe acest forum/arie. Te rog nu ma folosi ca justificare a restrictionarii accesului userului Raz la aceasta sectiune a forumului. Mai ales ca: 1. acel "cu lumanarea" (mult mai in gluma decat in serios) a urmat unui post de-al sau (al treilea de pe acest unui thread) corect tehnic si on-topic. Imi cer scuze fata de Raz pentru inconvenientul provocat. 2. motivul banarii mele a fost exprimarea de catre subsemnatul a stupefactiei in fata unei reactii complet nejustificate la o simpla intrebare (privita ca atac personal, inca n-am inteles de ce). Intr-adevar, acum realizez cat de usor pot fi banat - poti numi asta "rezultat pozitiv" daca vrei. Nota: aceasta-i concluzia mea, iar daca doresti sa lamurim o data pentru totdeauna cum a stat treaba o putem face la o intalnire 'live' - cand spiritele-s mult mai calme. 3. discutii de genul celui petrecut acum cateva zile pe acest topic, referitor la 645D (cand in mod repetat ai oferit informatii eronate pentru a-ti sustine punctul de vedere) - in care de altfel am participat si eu - pot conduce la o atitudine defensiva din partea unor useri. Pe de alta parte, sunt de acord ca in acest caz reactia sa a fost exagerata. O spun intrucat cuvantul meu sper - find pentaxist deci confrate de "suferinta - sa aiba o oarecare greutate. Pentru calmarea spiritelor, propun abandoarea discutiilor referitoare la DA* 200mm f/2.8 (care de altfel nu-i singurul caz in care canikon ofera produse similare la un pret mult mai mic, 85 f1.8-ul fiind un alt exemplu. Da, tot fara stabilizare) si axarea pe "News". Mai ales ca a scapat ceva chiar interesant: Kodak TrueSense - o tehnologie ce-ar putea permite un salt semnificativ al sensibilitatii captorilor de imagine.
|
| | #1673 | ||
| Da, nici eu n-am fanatismul firmei. Am avut discutii legendare pe tema Mercedes vs. Audi vs. BMW, ca fan Mercedes. Cand "adversarii" au auzit ca am luat seria 5 au ramas un pic blocati. De ce? Pentru ca am gasit-o la super pret, din sursa sigura. Scopul e sa-mi fac treaba in limitele bugetului de care dispun. Zic in continuare ca Pentax K100D este cea mai buna solutie pentru un incepator. Acum, cand vad cu m-am purtat eu cu el, as zice chiar la second-hand. Iti permite sa incerci tot felul de combinatii, de la prime-uri vechi manuale si ieftine, pana la foarte ieftinul Tamron 70-300. Si poti sa vezi, de exemplu, care e diferenta intre 200mm stabilizat si nestabilizat. Dar n-am alternativa Pentax pentru 6fps + 70-200 2.8 +VR. Deci, Nikon. Kunzite: Astept the trip to USA. Cel mai probabil UFC 84 pe 24 mai.
|
| | #1674 | ||
| Kunzite, Nu e off-topic, caci eu am continuat acesta discutie "off-topic" considerand ca este necesara pentru toti forumistii, ca lamurire a modului de functionare a forumului, a decizilor administrative. Deci nu risti warn/ban pt acest post. E ultimul tau post doar daca nu mai vrei sa scrii tu vreodata. 1. Ok, daca a fost o gluma, atunci nu il mai luam ca argument. Nu te voi folosi ca justificare, oricum sper sa nu ajung sa fiu nevoit sa-l banez, per sa putem discuta ca oamenii, nu sa mai priesc invitatii la jigniri... 2. Of, da, trebuia sa lamurim motivul la intalnire. Nu acela a fost, ci intregul isotric dinaintea banarii, adunate toate, acela a fost numai "picatura" care a revarsat paharul ![]() 3. Discutia de acel gen este datorata tot modului de deschidere a discutiei inceputa de raz, nu e vorba de "defensiv" cand el insusi a fost "ofensiv" cu exprimarea " sterge pe jos " nesustinuta de demonstratie tehnica ( nici pana la acesta ora ), indiferent daca eu am venit sau nu cu date tehnice corecte sau incomplete, nu au relevanta. raz este cel care trebuia sa vina cu datele tehnice caci el a facut afirmatia, eu atat am cerut ! Oricum, ma bucur ca si tu consideri reactia lui de acum exagerata iar treaba asta cu " confrate " in ceva ...nu o vad buna deloc .. De ce va separati in mod voit de restul fotografilor ? parca cereti in mod special sa fiti tratati altfel ! de ce ? Eu nu sunt confrate cu niciun Canonist, cu niciun Nikonist ( ca deja am platit D200, maine ajunge la mine - abia astept ! ) Folosesc ce-mi place cum merge, nu ma intereseaza ce scrie pe el, ma intereseaza REZULTATUL, ma interezeaza ca un aparat care sterge pe jos cu altul sa o faca cu cifre, cu imagini. Sa stiu ce cumpar ,in mod cinstit. Last edited by Mir; 06-02-2008 at 20:29. | |||
|
| | #1675 | ||
| Quote:
http://forum.computergames.ro/37973575-post1655.html Cu ce am scris gresit, ce atac, ce neadevar am zis ? Ce trebuia sa fac ca sa evit sa ma faci patetic ? A fost o discutie si o intrebare on topic, la care inca nu mi s-a raspuns. Quote:
Legat de banare - nu, nu as vrea sa ma banezi. E singurul forum romanesc pe care activez inca din 1999 (cu vechiul user), si ar fi pacat din cauza unui scandal personal cu tine sa nu mai pot intra aici. O sa incerc sa evit discutiile de genul asta sau sa-ti raspund si o sa iau in calcul sfaturile lui kunzite care e mai experimentat ca mine Dar tare mult mi-as dori sa fii si tu ca moderator mai obiectiv.
|
| | #1676 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: Bucuresti | "Confrate" in sensul ca n-am absolut nici un motiv sa ma leg de el pentru ca sustine Pentax. Totusi, dupa cum a spus si Raz noi suntem cei ce trebuie sa "dovedim" mereu; lucru ce automat - din pacate - duce la o ruptura de utilizatorii altor sisteme. Strict pentru anumite aplicatii, este de asteptat ca un aparat de format mediu sa "stearga pe jos" cu unul de format mic; dupa cum am mai spus, ca rezolutie/calitate a imaginii la ISO mic (la ISO mare nici senzorii Kodak si nici cei Dalsa nu stau prea bine). Asta e situatia normala (a se vedea Mamiya, Hassie, Sinar, Phase One, Leaf... ), si e singurul mod prin care un asemenea aparat isi justifica pretul.
|
| | #1677 | ||
| oooooooooook, acum putem reveni pls la NEWS ??? am inteles cu totzii ce s-a intamplat, nu are sens sa antrenam discutiile mai departe, la fel cum n-are sens sa alegem tabere si sa ne jucam "pac pac"... pana la urma toti ne respectam pentru cunostintele si abilitatile de care dam dovata pe parte foto... so, why not keep it like that ? nu de-alta, dar mai sunt forumishti nu asha priceputzi care vor sa invete si/sau sa afle shtiri exprimate obiectiv... si comentate pentru mesajul transmis ... nu pentru ca au fost postate de X sau Y si/sau ca Z are tot aceeasi firma... etc. eu sunt pro discutiilor de lamurire (Thanks Mir pentru efortul de a lamuri situatiile, lucru rar vazut in Romania, tzara in care toti preferam sa ne ascundem de adevar si sa o dam cotita) DAR cand s-au pus cartile pe fatza si s-a ajuns la o concluzie... hai sa o si ingropam, shall we ? ![]()
__________________ Canon EOS 40D & 400D EF-S 17-55 f/2.8 IS USM, EF 50mm f/1.8 mk2, 70-200 f/2.8 L IS USM 430EX Speedlite + OmniBounce More of me | |||
|
| | #1678 | ||
| bai, uite care e treaba...LA CE BUN STABILIZAREA IN OBIECTIV cand pana acum cateva zile ma frecati la melodie cu stabilizarea in body care face si drege??? daca e asa buna ce au mai bagat si in obiectiv? ziceti-mi ca iar sunt astia pionieri si au inventat stabilizarea dubla care lucreaza sinergic. o fi, mai stii.. in al doilea rand ma omorati cu sealingul ala...pana acuma la k10D era GRATIS...ca si multe altele GRATIS ...acuma vad ca nu e gratis, dubleaza pretul unui obiectiv.... hai so lasam ...acceptati ideea ca SIPENTAX ca si ceilalti producatori, aplica politici de marketing. pentax vinde un aparat bunicel si ieftinel ca sa jupoaie la obiective.... avantajul ieftin si bun dispare incet incet... frate, ca sa castigi TREBUIE sa pui adaos ca porcul UNDEVA...per total, ca sistem, daca nu tai din necesitati (adica nu te opresti fix la 2 obiective care din x motive sunt ieftine), ajungi la concluzia ca "ieftin" e un termen relativ si ca in fond toate costa cam la fel... altfel, din punctul meu de vedere, incheind aici disputele astea cu "ai nostri augrija de noi, ai vostri sunt hoti", sper ca obiectivele alea sa fie macar FAORTE BUNE...sper sa fie excelente..... nu e rau ca sunt scumpe daca sunt pe masura de bune optic si "altfel"...adica un bokeh diferit de canon sau nikon, etcetc....
__________________ p182|Corsair 550|Asus P5K-E|E8400|ZT NP120|AsusX1950Pro|Mushkin 4GB DDR2 SP2-6400+|Raptor 36 sis+ storage fara numar|IbmP260 bulit Canon5D | 70-200 2.8L | 17-40 4L | 50 1.4 | CZJ Pancolar 50 1.8 | 580 EX | Diverse | |||
|
| | #1679 | ||
| parintele, asta cu stabilizarea dubla de unde ai scos-o? ![]()
|
| | #1680 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: Bucuresti | Parintele: stabilizarea in aparat chiar face si drege, cu alte cuvinte compenseaza tremuratul mainilor. Culmea, asta face si IS-ul Nu stiu cine-s aia de "au mai bagat si in obiectiv", singurul sistem la care ai ambele solutii e cel trei sfer... asta, 4/3. Probabil ai inteles gresit, Pentax nu suporta stabilizare optica.WS-ul la aparate n-o fi gratis dar e foarte ieftin (tine cont ca si K200D-ul este weather sealed; eu n-am crezut pana n-am vazut specificatiile). WS-ul la obiective, well, e prezent doar la obiective scumpe (si-s convins ca nu asta-i motivul pentru care-s scumpe ).Uite, daca vrei facem topic separat in care sa discutam despre situatia acestui sistem (din ce in ce mai multa lume e interesata, insa in ansamblu e un sistem putin cunoscut). Exista avantaje (iti poti face un kit bunicel, compact la un pret mai mult decat decent), exista si cazuri in care platesti prea mult (DA* 16-50 as zice, DA 12-24 - ambele existand pe canikon in versiune Tokina; probabil si DA* 200 f/2.8 dar sa-l vedem cum se comporta) insa si situatii in care oricati bani ai avea tot degeaba (gen Marele Preot). N-are rost sa intram in atatea detalii aici. Andyexpertul: hmm... uite inca o stire care se pare ca a scapat. Leica ofera upgrade pentru M8: http://www.dpreview.com/news/0802/08...am8upgrade.asp Desigur, contra cost (si nu-i deloc ieftin; dar hei, vorbim de Leica aici!)
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|