Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

Thread Tools
Old 08-02-2008, 09:48   #1721
Randy Couture

Marele Preot's Avatar

Vin cu o propunere:
Nu se poate face un thread "Sistem SLR: Canon vs Nikon vs Pentax vs Sony vs Olympus"?
Unde sa fie un fel de free for all. Si cine deviaza discutiile pe alte thread-uri in directii paralele cu subiectul in cauza...ban direct.

Marele Preot is offline    Reply With Quote
Old 08-02-2008, 10:09   #1722
Registered User

Am propus si eu un thread in care sa se discute despre Pentax; nu, nu bashing (si nici ridicat in slavi) si discutii argumentate. Imi pare rau ca am contribuit si eu la nebunia asta; insa se spun prea multe neadevaruri despre acest sistem, ceea ce nu poate fi decat in detrimentul celor potential interesati.
Rog asadar ca cei care vor simti nevoia sa continue sa deschida un asemenea thread si sa o faca acolo (stiu, ar fi trebuit sa o fac eu...)

Ca o consolare, macar n-au fost stiri interesante zilele astea. Fuji-ul acela dragutel (ignorat cu brio), Tamron a anuntat lansarea 70-200 f/2.8-ului (mai e asta o noutate?), o sa apara mai intai pe Canon si-apoi si pentru Nikon, Pentax, Sony; nu, n-are USM si nici stabilizare insa va fi ieftin.... asadar nimic deosebit.

Kunzite is offline    Reply With Quote
Old 08-02-2008, 10:20   #1723
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by Marele Preot View Post
Vin cu o propunere:
Nu se poate face un thread "Sistem SLR: Canon vs Nikon vs Pentax vs Sony vs Olympus"?
Unde sa fie un fel de free for all. Si cine deviaza discutiile pe alte thread-uri in directii paralele cu subiectul in cauza...ban direct.
Quote:
Originally Posted by Kunzite View Post
Am propus si eu un thread in care sa se discute despre Pentax; nu, nu bashing (si nici ridicat in slavi) si discutii argumentate. Rog asadar ca cei care vor simti nevoia sa continue sa deschida un asemenea thread si sa o faca acolo (stiu, ar fi trebuit sa o fac eu...)

Dar faceti domnilor ! Am sters eu vre-un astfel de thread ? trebuie sa il deschid eu ? Deschiderea de topicuri e libera ! daca se va dovedi populat topicul, il vom pune deasupra tuturor !

Mir is offline    Reply With Quote
Old 08-02-2008, 11:01   #1724
Registered User

kpk1's Avatar

Kunzite pui prea mult la suflet.
Personal gasesc ca fiind cel mai bun ce mi se potriveste mie si bineinteles ca nu trebuie sa placa altcuiva ce-mi place mie.
Nu sunt nici cu unii nici cu altii, dar ca sa apar un sistem doar pt ca il am mi se pare copilaresc. Ca maine as trece pe Nikon daca mi-ar oferi acel ceva care face imaginea mai buna, .. DR placut.
Sincer si la un obiectiv si la un body nu sunt pixel peeper. Daca ochiometric calitatea imaginii ma multumeste atunci asta e. Recunosc ca mi-ar place AFul, sistemul de expunere , sistemul de flash de la Nikon pentru constanta si precizia cu care lucreaza dar atat timp cat imaginea finala imi place mai mult de la jukeria mea ma contorsionez si imi fac o mie de draci tocmai ca rezultatul sa fie maxim posibil.

PS. De ce Pentax nu scoate un FF? Nu stie, nu poate, nu vrea, nu-i intereseaza, le e rusine, marketing ? Nu am rude la Nikon dar mi-ar place sa spun ca imi doresc un sistem Pentax pt ca are asta asta si asta mai bine ca N&C&S.

kpk1 is offline    Send Message via Google Talk to kpk1 Reply With Quote
Old 08-02-2008, 13:33   #1725
raz
Nick anterior: raz98

raz's Avatar

Quote:
Originally Posted by kpk1 View Post
PS. De ce Pentax nu scoate un FF? Nu stie, nu poate, nu vrea, nu-i intereseaza, le e rusine, marketing ? Nu am rude la Nikon dar mi-ar place sa spun ca imi doresc un sistem Pentax pt ca are asta asta si asta mai bine ca N&C&S.
Au de aproape 1 de zile un aparat functional mai mare decat full frame care trebuia sa fie lansat anul trecut pe piata. Un medium format (nisa de piata unde pentax e unul din jucatori) digital.
Mergerul dintre pentax si hoya de anul trecut a avut ca consecinta schimbarea aproape completa daca nu chiar completa a consililiului director si revizuirea strategiei pe termen scurt si mediu a lui Pentax. Drept urmare au scos din planuri pe moment 645D-ul care era gata de lansare, pentru ca nu ar fi avut puterea pe moment sa sustina distribuirea, suportul si marketingul aferent acestui aparat - adica in traducere: ar fi pierduti bani cu treaba asta. Asta a declarat-o CEO-ul lor, nu eu. Strategia momentana este sa-si consolideze pozitia de piata dslr-urilor, un loc 3 greu obtinut, si pe urma sa lanseze full frameul (sau ceva asemanator) si cine stie chiar 645D-ul.

kpk1 imagineaza-ti pentax ca o firma minuscula pe langa Canon si Nikon si mai nou Sony din punct de vedere al productiei, marketingului, distributiei, profitului si tot ce vrei tu. Daca nu ma insel Pentax ca exemplu are aproape de 80 de ori mai putini angajati comparativ cu Canon(cu toate diviziile) si de vreo 10 ori mai putini ca Nikon Este un fel de underdog in lumea asta, zi-mi si mie cand ai vazut tu vreo reclama pentax pe la noi sau prin strainatate, fie prin reviste fie pe strada sau la televizor. Daca cu Canon, Nikon, Sony gasesc ditamai pagini sau coperti chiar in reviste de la playboy , la autobild si popular mechanics, cu Pentax nu, este aproape inexistent pana acuma - de ce ? Nu stiu, nu imi explic, cineva glumea ca pana sa fie preluati de hoya firma era condusa de ingineri care nu aveau nici o legatura cu marketingul. Hoya se pare ca vrea sa schimbe asta, probabil vor si sa investeasca mult dar isi vor si profitul. Oricum este mult mai bine decat ce preconizau si isi doreau foarte multi din afacerea cu Hoya : pentax da faliment, K10D ultimul model si te ingropi, nu o sa mai iasa obiective lungi, nu exista obiective weather proof si nici supersonic motor, 14,6 mp sunt mit, etc. Se pare ca nu e chiar asa, 14,6 aia sunt foarte reali, la IQ se pare ca K20D sta foarte bine, s-au completat anul asta si o parte din obiectivele lungi care lipseau, au aparut si cele cu SDM si sealed si asa mai departe. E binenteles loc de mai bine, nu neg asta, dar daca lucrurile merg ca pana acum sper sa se rezolve problemele care le au si sa creasca, cred ca este si in interesul vostru inca un concurent serios pentru canon si nikon.

Imi cer scuze daca sunt offtopic, dar poate era bine sa clarific chestia cu full frameul.

raz is offline    Reply With Quote
Old 08-02-2008, 13:41   #1726
Registered User

kpk1: apar un sistem doar pentru ca este atacat N-ai de unde sa stii cum m-as comporta, sa zicem, pe un forum plin de utilizatori fanatici de Sigma (hei, e doar un exemplu!) care fac la greu canon-bashing... eu as zice ca n-as suporta prea bine atmosfera de-acolo.
Un raspuns la intrebarea referitoare la FF si un loc in care sa continuam (insa intr-o maniera mai 'eleganta') discutiile, pe noul topic:
Despre Pentax. Discutii, schimb de informatii, opinii.
Scuze pentru titlul cam neinspirat

On topic: foloseste cineva CaptureOne? Au aparut update-uri...
http://www.dpreview.com/news/0802/08...captureone.asp

Old 09-02-2008, 00:36   #1727
Registered User

TraianD's Avatar

Sony Alpha DSLR-A200 review:
http://www.cameralabs.com/reviews/Sony_Alpha_DSLR_A200/
Canon EF-S 17-85 F/4-5.6 IS USM, Canon EF-S 18-55 F/3.5-5.6 IS, Canon EF 50mm F/1.8, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Tokina 100mm F/2 macro, Canon EF 100mm F/2 USM, Pentacon 200mm F/2 M42, Canon 70-200 F/4 L USM
Canon Speedlite 580EX II, Canon Speedlite 430EX
Mobil - nu am avut, nu am si nici nu am de gand sa imi iau prea curand.

TraianD is offline    Reply With Quote
Old 09-02-2008, 02:13   #1728
Registered User

Si preview (cu sample-uri) pentru Sony Alpha A350:
http://www.imaging-resource.com/PROD...350GALLERY.HTM
Ouch! Senzorul de 12MP, ba chiar si cel de 10MP arata mai bine...

Old 11-02-2008, 15:14   #1729
Registered User

Schumy's Avatar

http://www.worldpressphoto.org/index...bandwidth=high
World Press Photo 2008 winners

Riding with G25 , Core2Quad , C 400D , C 18-55 , C 24-70 , C 580EXII

Schumy is offline    Reply With Quote
Old 11-02-2008, 16:34   #1730
Registered User

DyJohnnY's Avatar

nush de cand e asta...dar s-o fi zis?

http://www.dpreview.com/lensreviews/
Ignorance is bliss | Joc FreeKick si imi place, cine vrea să-l încerce să adauge .org || New & Improved Tiny :: MB Abit KN8 Ultra || CPU San Diego 3700+ [nesuportat de placa x-( ] || HS Scythe Ninja & Zalman FM-3 @700 RPM || RAM - 1GB Sycron Crap|| GPU - Gigabyte 8800GT w AC Accelero S1 + Zalman FM-3 @ 900 rpm - 56 Deg FULL LOAD || DVD-RW Samsung something|| PSU Fortron BlueStorm 400W || Logitech MX510 || Microsoft Comfort Curve 2000 || CASE - Chieftec Giga...something /w wheels mod

DyJohnnY is offline    Reply With Quote
Old 12-02-2008, 14:03   #1731
Registered User

Referitor la 2 obiective de la Sony, primul fiind Carl Zeiss nu comentez pretul, dar al doilea...? "Both lenses will be available this spring. The Vario-Sonnar T* 24-70mm f/2.8 ZA lens will be available for about $1,750 and the 70-300mm f/4.5-5.6 G lens will be available for about $800" http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/...tegoryId=32335

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 12-02-2008, 14:11   #1732
Registered User

ixtl's Avatar

Asta in situatia in care un Nikkor 70-300 VR e vreo 600$.
Si pentru banii pe care-i dai e excelent...

ixtl is offline    Reply With Quote
Old 12-02-2008, 14:28   #1733
Registered User

DyJohnnY's Avatar

It's launch price, normal e ca e mult.
Ignorance is bliss | Joc FreeKick si imi place, cine vrea să-l încerce să adauge .org || New & Improved Tiny :: MB Abit KN8 Ultra || CPU San Diego 3700+ [nesuportat de placa x-( ] || HS Scythe Ninja & Zalman FM-3 @700 RPM || RAM - 1GB Sycron Crap|| GPU - Gigabyte 8800GT w AC Accelero S1 + Zalman FM-3 @ 900 rpm - 56 Deg FULL LOAD || DVD-RW Samsung something|| PSU Fortron BlueStorm 400W || Logitech MX510 || Microsoft Comfort Curve 2000 || CASE - Chieftec Giga...something /w wheels mod

DyJohnnY is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2008, 17:41   #1734
Registered User

TraianD's Avatar

Olympus E-3 review:
http://dcresource.com/reviews/olympu...ew/index.shtml
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Review Nikon Coolpix P50:
http://www.dpreview.com/reviews/NikonP50/
Canon EF-S 17-85 F/4-5.6 IS USM, Canon EF-S 18-55 F/3.5-5.6 IS, Canon EF 50mm F/1.8, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Tokina 100mm F/2 macro, Canon EF 100mm F/2 USM, Pentacon 200mm F/2 M42, Canon 70-200 F/4 L USM
Canon Speedlite 580EX II, Canon Speedlite 430EX
Mobil - nu am avut, nu am si nici nu am de gand sa imi iau prea curand.

Last edited by TraianD; 13-02-2008 at 17:41. Reason: Automerged Doublepost

TraianD is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2008, 14:11   #1735
Registered User

ixtl's Avatar

1.
D300 v1.02 firmware
Quote:
Modifications Enabled with "A" firmware ver. 1.02
An issue that, in rare cases, caused vertical bands (lines) to appear in images captured at shutter speeds slower than 8s has been resolved.
2.
Quote:
[...] thanks to the Japanese National Institute of Advanced Industrial Science and Technology and a company called Rohm, reports nikkei.net.[...] They’ say they've jointly developed a new image sensor that has over six times the sensitivity of a conventional silicon-based device. So it detects light across a broader spectrum.
De aici...
ISO102400, here we come

Last edited by ixtl; 14-02-2008 at 14:15. Reason: Automerged Doublepost

ixtl is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2008, 14:30   #1736
Registered User

Deci...
- cresterea suprafetei utilizate a senzorului pana la 90% (uimitor, avand in vedere ca noul Pentax-Samsung se lauda cu ~40%, asta fiind considerata o crestere fata de produsele concurentei).
- mult mai sensibil spre IR, ceea ce nu stiu cata aplicabilitate are in fotografia normala: senzorii actuali sunt mult prea sensibili, ducand la probleme serioase daca nu se foloseste un filtru anti-IR.
Prima parte suna teribil de interesant, teoretic (estimare din burta ) pentru APS-C s-ar ajunge la performantele senzorilor FF actuali.

Ah, a aparut si-un update pentru SD14 (desi nu stiu sa aiba cineva acest aparat...)
http://www.dpreview.com/news/0802/08...14firmware.asp

Old 14-02-2008, 14:38   #1737
Registered User

andyxpertul's Avatar

imi plac la nebunie aceste update-uri la o sapt. dupa lansare suna a Microsoft cu faimosul Windows...
in legatura cu acel boost de senzibilitate de pana la 6 ori pt senzorii "minune"... as vrea un grafic in care sa vad calitativ cum s-ar comporta in relatie cu un FF Canon.
din ce am inteles pana acum - fugitiv (poate demaram o discutie teoretica despre asta !!) ar ajuta la senzorii de pe compacte ff mult, telefoane mobile si camere de supraveghere (nocturna in principal).

Shiftarea ushoara spre IR nici eu n-o vad roz... eventual pt fotografia profi, singurul avantaj ar fi un ISO 6400 curat ca actualele ISO 800 (luand ca referinta un FF Canon, de ex.). Atunci... da, merita - pt noi.
More of me

andyxpertul is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2008, 14:46   #1738
Registered User

Da, trebuie vazut cat de bine poate fi extinsa tehnologia la senzorii mari. Nici n-am priceput, o fi CCD? CMOS? (poate fi CCD, la CMOS e mai problematica treaba cu suprafata utilizata pentru captare pentru ca trebuie sa lasi loc si pentru circuite).

Old 14-02-2008, 17:05   #1739
Registered User

Va faceti probleme degeaba. Pentru inceput va avea aplicatii militare; in foto va fi implementat "cu incetinitorul" (precum "microcard" de 2TB pus la punct de mai bine de 2 ani).

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2008, 23:56   #1740
Registered User

Depinde de bani. Procesoarele (CPU) consumer sunt bleeding edge, nu mai exista situatia din 1992 cand noul Pentium a fost folosit exclusiv in satelitii SUA vreun an, si de abia dupa aia l-au lansat si comercial pe piata. Insa totusi subscriu ideii ca noii senzori sunt intai folositi in aplicatii militare si stiintifice si de abia dupa cativa ani ajung in produsele consumer.

ghrt is offline    Reply With Quote
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules