Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-02-2008, 14:34   #1741 (permalink)
Registered User

S-a anuntat un pret la Sigma DP1: 1000$ in SUA, 550 lire in UK, disponibil din aprilie.

Sigma Imaging (UK) Ltd is pleased to announce that the suggested retail price of the DP1 is £549.99 including VAT. A kit, which comprises the DP1 and VF-11 View Finder, will also be available with a suggested retail price of £599.99 including VAT.

The DP1, which is the only compact digital camera to utilise an APS-C size image sensor, will be available in the UK from April this year.

Full details on the camera and accessories can be found at www.sigma-dp1.com

http://www.dpreview.com/news/0802/08...maDP1price.asp
http://www.sigma-dp1.com/main.html

LE: as fi fost foarte incantat de un f/1.4 sau macar un f/2. iar shutterul este destul a de lent la 1/1000, e drept ca la focala asta nu iti trebuie mai mult. acum sa vedem si ce poate! desi pretul e enorm pentru o compacta s-ar putea sa merite.

Last edited by ghrt; 16-02-2008 at 15:06. Reason: add

ghrt is offline    Reply With Quote
Old 16-02-2008, 15:13   #1742 (permalink)
raz

raz's Avatar

e 799$ sigma DP1 preorder la Amazon

raz is offline    Reply With Quote
Old 19-02-2008, 12:19   #1743 (permalink)
Registered User

andyxpertul's Avatar

http://www.engadget.com/2008/02/18/p...oter-could-be/
Oh, daaaaaaaa

Pt cine nu da click: e vb de un patent de oglinda translucida (semi-transparenta) care trimite 70% din lumina prin ea catre senzor in permanenta, iar restul de 30% e reflectata pt sistemul AF. Astfel, problema mecanica fiind eliminata, senzorul poate inregistra ceea ce "vede" in mod normal pe LiveView => modul Video Recording pe DSLR !!!!!!!
More of me

andyxpertul is offline    Reply With Quote
Old 19-02-2008, 12:38   #1744 (permalink)
Registered User

Schumy's Avatar

nu suna prea bine 30% spre ochiu nostru si 70% tot timpu spre "ochiu" lui.intre movie mode si clear&bright viewfinder nu cred ca sunt prea multi care sa aleaga la un dslr movie mode

Riding with G25 , Core2Quad , C 400D , C 18-55 , C 24-70 , C 580EXII

Schumy is offline    Reply With Quote
Old 19-02-2008, 12:47   #1745 (permalink)
Registered User

kpk1's Avatar

La un 400D sau D40x inteleg ca ar tenta un astfel de mod, dar cine da 2000$ nu cred ca are nevoie de video, mai ales ca o astfel de optiune "avantaj" ar mai adauga ceva $ la pret. Mai bine fara.

kpk1 is offline    Send Message via Google Talk to kpk1 Reply With Quote
Old 19-02-2008, 18:06   #1746 (permalink)
Registered User

Cu aparatele de fotografiat se fac poze, cu camerele video se filmeaza si telefonul e pentru vorbit la telefon...Functiile secundare intotdeauna sint niste compromisuri care de obicei afecteaza negativ functia principala sau ridica pretul produsului. S-a mai incercat aparat de fotografiat SLR cu oglinda fixa semitransparenta (pentru cadenta mare de expunere si mentinerea subiectului sub observatie permanenta) dar nu a avut succes...(pierdere de lumina, calitatea imaginii alterata din motive optice, imposibil de mentinut perfect curata oglinda, etc...)

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2008, 13:04   #1747 (permalink)
Registered User

http://www.dpreview.com/reviews/olympuse3/

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2008, 14:09   #1748 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

daaa, de cand asteptam un 5D care sa filmeze...

camerele video consumer si asa sunt pretentioase iar ca sa scoti ceva bun trebuie sa scoti vreo 2000 $ din buzunar... aparatele foto si asa au un vf vai mama lui....sa ruinam si ce avem acum pt a avea o mizerie din fiecare ina celasi aparat...excelent.

o avea aplicabilitate pe gama low end cum zicea kpk1 mai sus, desi e aberant si acolo...dar pt restul nu o sa vedem asa ceva.

nu mai spun ca asta implica si o electronica si un mediu de stocare suplimentare... daca ajunge 400D cat un 1ds3 ne-am scos....

cu atat mai mult cu cat aplicabilitatea acestei "oglinzi" translucide ar fi doar pentru situatia in care faci poze in acelasi timp in care fotografiezi nu?
altfel daca oglinda e ridicata ai acum live view, nu-ti trebuie oglinda translucida si nici nu te impiedica sa filmezi, daca aparatele cu LV ar avea inregistrare, faptul ca nu te uiti prin vf, te uiti pe lcd...
pai bun, si cum gestionezi dinamica ridicare/coborare oglinda pt a fotografia??? ca nu cred ca fotografiezi cu oglinda coborata, e de ajuns ca filmezi prost...
ce facem? compensam cu aia 30% in plus? af-ul care si acum e pe gama low end vai mamitica lui ce parere are? cross la cat, la 5.6 sau f8?

camerele VIDEO de azi la schimbarea brusca a cantitatii de lumina au lag si ramane imaginea intunecata daca treci de la lumina puternica la umbra... cand o sa ai astfel de schimbari 30% cand faci poze o sa iasa o minune de salata de varza....

pai astia se kka pe ei sa mai puna o juma de stop la iso mare si sa mai dreaga nitel dinamica pe gamele de varf si or sa strice treaba asta cu o oglinda translucida ca sa ce? ca sa scuteasca pe unii fraieri sa care 3 gadgeturi???

aia si asa au dridgeuri, pt cat stiu ei e arhisuficient...sa le imbunatateasca alora parametri si sa uite de oglinzi translucide...

ca si tehnologie oglinda asta o fi un pas inainte, implementarea ei in scule foto prosumer sau mau sus ar fin un urias pas inapoi si nimeni nu va face asta...

poate cand ISO 12800 va fi accesibil in toata gama si curat cum e acum iso 400 se va incumeta cineva dar acea zi e putin cam departe...

parintele is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2008, 14:46   #1749 (permalink)
Registered User

cold_fire's Avatar

Quote:
Originally Posted by andyxpertul View Post
http://www.engadget.com/2008/02/18/p...oter-could-be/
Oh, daaaaaaaa

Pt cine nu da click: e vb de un patent de oglinda translucida (semi-transparenta) care trimite 70% din lumina prin ea catre senzor in permanenta, iar restul de 30% e reflectata pt sistemul AF. Astfel, problema mecanica fiind eliminata, senzorul poate inregistra ceea ce "vede" in mod normal pe LiveView => modul Video Recording pe DSLR !!!!!!!
din pacate, patentul e vechi de vreo 45 de ani oglinda transparenta a aparut in canon pellix din '62, ca apoi sa apara in mai multe camere ale vremii (cea mai rapida fiind F3HS din '94, 14 fps) si in EOS RT si 1nRS si era o modalitate de a trage cat mai multe cadre pe secunda. ca nu a aparut pana acum in digitale, ma mira, dar e de asteptat.

cold_fire is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2008, 14:54   #1750 (permalink)
Registered User

kpk1's Avatar

mp3 are ?

Old 20-02-2008, 15:42   #1751 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by cold_fire View Post
din pacate, patentul e vechi de vreo 45 de ani oglinda transparenta a aparut in canon pellix din '62, ca apoi sa apara in mai multe camere ale vremii (cea mai rapida fiind F3HS din '94, 14 fps) si in EOS RT si 1nRS si era o modalitate de a trage cat mai multe cadre pe secunda. ca nu a aparut pana acum in digitale, ma mira, dar e de asteptat.
doamne fereste da' vorba lu kpk1, toaster pt cand se incinge senzorul? sa scaotem repede un patent si pt asta ca nu se stie ce ne rezerva viitorul...

Old 20-02-2008, 17:00   #1752 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Quote:
Originally Posted by parintele View Post
camerele VIDEO de azi la schimbarea brusca a cantitatii de lumina au lag si ramane imaginea intunecata daca treci de la lumina puternica la umbra...
"lag"-ul asta e un feature si este cat mai aproape de felul cum ochiul uman face asemenea treceri

djlyon is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2008, 21:14   #1753 (permalink)
Registered User

kpk1's Avatar

cine e dispus pt upgrade ...
http://www.amazon.com/exec/obidos/AS...edigitalpic-20

Old 20-02-2008, 21:22   #1754 (permalink)
Randy Couture

Marele Preot's Avatar

noroc ca avem si "Gift-wrap available." :P

Marele Preot is online now    Reply With Quote
Old 21-02-2008, 06:08   #1755 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by djlyon View Post
"lag"-ul asta e un feature si este cat mai aproape de felul cum ochiul uman face asemenea treceri
vai, dar ce feature... toata viata mi-am dorit o camera video cu care, daca imi filmez porcul care se joaca in batatura sa am jumate din cadre sub-supra expuse si sa iasa o varza totala...
si daca e feature de ce nu am neicusorule prin meniu o optiune de dezactivare???
uite, io vreau sa fiu nerealist, n-am nevoie de porcariile lor, sa ma scuteasca...
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by kpk1 View Post

ammai zis parca ...astia sunt total idioti...la cat de bine merg sigmele pe canon chiar ca merita 25 de mii de para...

Last edited by parintele; 21-02-2008 at 06:08. Reason: Automerged Doublepost

Old 21-02-2008, 08:30   #1756 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Quote:
Originally Posted by parintele View Post
vai, dar ce feature... toata viata mi-am dorit o camera video cu care, daca imi filmez porcul care se joaca in batatura sa am jumate din cadre sub-supra expuse si sa iasa o varza totala...
si daca e feature de ce nu am neicusorule prin meniu o optiune de dezactivare???
Bine, poate ai nimerit o camera cara face foarte lent lucrul asta

djlyon is offline    Reply With Quote
Old 21-02-2008, 15:19   #1757 (permalink)
raz

raz's Avatar

parintele cu tot respectul lasa-o mai moale cu camerele video ca ce spui nu e corect, asa functioneaza ele cu expunerea, o poti si seta daca tu vrei fixa, sau o lasi variabila sa faca o tranzitie. Tu probabil nu ai optiunea asta pentru ca ai o camera foarte proasta, dar ma mir pana si la modelele mai ieftine ai posibilitatea asta.
Si exagerezi si cu pretul, o camera HD care se descurca foarte bine pe lumina buna si decent pe lumina proasta, full manual costa chiar sub 1000 euro. Exista deja mod-uri pentru ele la care se pot atasa obiective de SLR.

Old 21-02-2008, 15:49   #1758 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by raz View Post
Si exagerezi si cu pretul, o camera HD care se descurca foarte bine pe lumina buna si decent pe lumina proasta, full manual costa chiar sub 1000 euro. Exista deja mod-uri pentru ele la care se pot atasa obiective de SLR.
Te rog, exemplu ( firma/model ) de camera HD sub 1000 E la care se pot atasa obiective de SLR . Ca vreau sa-mi cumpar. Sincer...aici nu ma pricep , si aud pt prima oara asa ceva... asa de ieftin...

Si, BTW, " decent pe lumina proasta " este relativ pt fiecare utilizator. Poata unuia i se pare decent, iar atuia total oribil...

Mir is offline    Reply With Quote
Old 21-02-2008, 17:27   #1759 (permalink)
Registered User

ixtl's Avatar

raz, alea nu-s obiective de SLR. Si nu le fac multi. I.e. Zeiss, Canon si Fujinon din cate stiu.
Camerele sunt intr-adevar SLR (sic), dar sunt de filmat. Si au monturi specifice. PL, PV, BNCR, Arri samd, si sunt convins ca avand un adaptor (doar mecanic) pot fi puse pe o camera foto SLR. Probabil ca ar rupe gatul fotografului o combinatie din asta, dar e posibil

ixtl is online now    Reply With Quote
Old 21-02-2008, 19:27   #1760 (permalink)
raz

raz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mir View Post
Te rog, exemplu ( firma/model ) de camera HD sub 1000 E la care se pot atasa obiective de SLR . Ca vreau sa-mi cumpar. Sincer...aici nu ma pricep , si aud pt prima oara asa ceva... asa de ieftin...

Si, BTW, " decent pe lumina proasta " este relativ pt fiecare utilizator. Poata unuia i se pare decent, iar atuia total oribil...
Camera in speta de care vorbesc este Canon HV20, HDV, 24/25fps progresive (true progresive), control full manual, costa momentan cam ~750$ la americani sau ~750euro la europeni, eu am dat cam 1000 la noi anul trecut. Camera se descurca foarte bine pe lumina mica mai ales in cinematic - 24p, binenteles nu chiar ca o camera profesionala dar pentru categoria ei e super OK.
http://www.camcorderinfo.com/content...erformance.htm

Referitor la mod-uri, exista adaptoare, pretul difera, poti sa fie si gratis daca ti-l faci singur (daca te pricepi si ai materiale), sau sa fie de la ~100 euro in sus.
http://www.35mmadapters.co.uk/

Deci in total iesi sub 1000euro daca vrei.

Sunt si mai scumpe, gen Brevis la care adaptorul e mai complex si ajunge la 1000+$
http://www.vimeo.com/709349

ixtl, nu vorbeam de ce zici tu, citeste mai sus, vorbeam de adaptoare de 35mm pentru canon/nikon/pentax etc.

Advertisment
Treci prin porţile şcolii de magie şi devino cel mai puternic vrăjitor al tuturor timpurilor în Tales of Magic
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules