Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 20-06-2008, 00:39   #1921 (permalink)
Registered User

kpk1's Avatar

Sony new flagship flash strobe
http://www.imaging-resource.com/NEWS/1213908422.html
Original as zice

kpk1 is offline    Send Message via Google Talk to kpk1 Reply With Quote
Old 20-06-2008, 11:23   #1922 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by kpk1 View Post
Sony new flagship flash strobe
http://www.imaging-resource.com/NEWS/1213908422.html
Original as zice
am ajuns sa aplaud sony

e drept ca la un blitz conteaza multe alte lucruri in afara de mobilitate, chiar mult mai importante as zice, dar pe de alta parte trebuie apreciat faptul ca sony, asa companie de 100 de modele similare si pline de stickere multicolore si stralucitoare, uite ca mai si face cate un pas inainte, ceea ce e un lucru demn de toata lauda...

parintele is offline    Reply With Quote
Old 22-06-2008, 23:01   #1923 (permalink)
Registered User

ixtl's Avatar

Quote:
Originally Posted by Cris View Post
Stiu ca e o chestiune de timp pana va apare Nikon-ul asta cu senzor FX. Me wants it very much thank you!

Quote:
these pictures of Nikon's supposed midrange full-frame dSLR, the D700, is so convincing we had to make a call to the Japanese company.
As usual, we were told no comments for now, but that Nikon "will say more when the date draws near". The spokesperson did volunteer that the pictures were taken at the agency where the brochures were printed.

Intelegeti ce vreti
The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching.
Assyrian Stone Tablet, 2800 BC

ixtl is offline    Reply With Quote
Old 24-06-2008, 07:53   #1924 (permalink)
Registered User

http://www.dpreview.com/reviews/olympuse420/

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 25-06-2008, 10:52   #1925 (permalink)
Registered User

kpk1's Avatar

D700
http://www.evolife.cn/?p=4854
http://www.evolife.cn/?p=4708

Din ce in ce este tot mai evident. Greu s-ar mai putea spune ca sunt fake.

kpk1 is offline    Send Message via Google Talk to kpk1 Reply With Quote
Old 25-06-2008, 11:38   #1926 (permalink)
Registered User

Linkurile respective nu sint active (cel putin la mine), dar informatiile despre D700 sint tot mai abundente. In maxim 2 ani FF nu cred ca va mai fi o problema, poate doar pentru optica aferenta. http://www.photographybay.com/2008/06/18/nikon-d700/

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 25-06-2008, 11:39   #1927 (permalink)
Registered User

la mine merg ambele. ce inseamna nu va mai fi o problema? adica va fi ieftin?

Old 25-06-2008, 11:49   #1928 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

va fi probabil ceva mai accesibil dar tot va ramane peste majoritatea aparatelor cu sensor APS...cat despre sticla...n-as prea zice ca FF-ul e o problema decat pt cei care au investit deja in sticla APS scumpa si care vor 2 aparate sau vor sa migreze...

in rest, deocamdata ff-urile curente de 12-16 MP inca se tin bine datorita fotositului mare care nu e la fel de solicitant pt sticla...abia peste acest nivel incep sa se simta limitarile si e nevoiede sticla de top...

nu stiu insa daca prea curand reolutia va mai creste in acest segment...nu e absolut necesar, ar impinge mult prea sus rezolutia seriilor de top deja de peste 20 mp...

parerea mea e ca odata cu anul trecut, cand a inceput maturizarea ofertei si a pietei, o sa incepem sa vedem o schimbare de directie... imbunatatirile nu vor mai fi legate in primul rand de rezolutie ci de low light, viteza, oglinzi translucide, etcetc...

Old 25-06-2008, 12:11   #1929 (permalink)
Registered User

Da, cred ca vor fi ieftine FF in 2 ani. Probabil aproape de 1000$ (poate chiar usor sub) cele mai ieftine. Problemele legate de optica nu se refera la rezolutie ci la compatibilitatea cu senzorii. Din cauza "pretentiilor" legate de unghiul de incidenta sub care lumina trebuie sa ajunga la foto-senzori apar aberatiile cromatice, etc..., probleme care cu acelasi obiectiv FF clasic folosit la film nu sint asa de serioase.

Old 25-06-2008, 12:12   #1930 (permalink)
Registered User

ce ar insemna o oglinda translucida? ca avantaje aduse?

ca sa ajunga FF asa ieftine, inseamna sa isi taie din piata de APS, in care au investit si investesc destul de mult.

Old 25-06-2008, 12:14   #1931 (permalink)
Registered User

S-a mai incercat de mult timp oglinda translucida, aduce mai multe dezavantaje, nu cred ca mai incearca cineva. (Au incercat metoda pentru a obtine un frame-rate mare fara complicatiile unui sistem mecanic excesiv de pretentios necesar pentru asta. Acum se rezolva usor cu un obturator electronic si s-ar putea trece si pe "live-view" in timp ce se fotografiaza cu cadenta mare.)

Old 25-06-2008, 21:39   #1932 (permalink)
Registered User

Oglinda principala a unui SLR autofocus este semitransparenta dar lumina care trece prin aceasta e directionata catre senzorii AF (adica in jos) de o oglinda secundara.
Asa ca un asemenea aparat (cu o oglinda semitransparenta fixa - daca la asta se referea parintele - si fara oglinda secundara, pentru a permite luminii sa ajunga la film/senzor) nu permite utilizarea unui sistem AF cu detectarea diferentei de faza (adica cel bun si rapid pe care-l stim), ci cel mult unui cu detectarea contrastului, bazat pe senzorul/captorul principal de imagine. Adica leeeent

Si ca news - a aparut review-ul K20D-ului:
http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk20d/

Kunzite is offline    Reply With Quote
Old 26-06-2008, 08:53   #1933 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kunzite View Post
Of...pacat de asemenea constructie exemplara si facilitati super ! Cu zgomot la ISO 100 cat canon 450D undeva inrte 400 si 800 ( cel putin asa au masurat ei aici : http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk20d/page18.asp )
.....eu personal nu prea l-as cumpara

astept poze din real life sa vedem

Mir is offline    Reply With Quote
Old 26-06-2008, 10:02   #1934 (permalink)
Nick anterior: Elven

Dragos Jianu's Avatar

Pacat Parca batea la fund tot ce misca inclusiv 40D la capitolul ISO....

Dragos Jianu is offline    Reply With Quote
Old 26-06-2008, 10:28   #1935 (permalink)
Registered User

Aparatul e si lucreaza excelent, nu degeaba a primit "Highly Recommended" prin mai toate review-urile. Nu e motiv de schimbare de brand, dar cei care l-au cumparat si stiu ce au cumparat sint foarte multumiti.

Old 26-06-2008, 11:16   #1936 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kunzite View Post
Oglinda principala a unui SLR autofocus este semitransparenta dar lumina care trece prin aceasta e directionata catre senzorii AF (adica in jos) de o oglinda secundara.
Asa ca un asemenea aparat (cu o oglinda semitransparenta fixa - daca la asta se referea parintele - si fara oglinda secundara, pentru a permite luminii sa ajunga la film/senzor) nu permite utilizarea unui sistem AF cu detectarea diferentei de faza (adica cel bun si rapid pe care-l stim), ci cel mult unui cu detectarea contrastului, bazat pe senzorul/captorul principal de imagine. Adica leeeent

bre, hai sa ne intelegem si cu old shutterman si cu dumneata ca sa nu avem dubii...
eu am spus mai sus ca dezvoltarea camerelor avand ca argument solid pricipal rezolutia, in opinia mea, va incetini foarte mult, altele vor fi directiile in care producatorii vor impinge lucrurile in ce priveste noutatile implementate.

vor mai fi si cresteri de rezolutie dar cred ca nu semnificative, deja nevoile sunt aproape satistacute si sticla stresata destul de mult...

in schimb cred ca in alte privinte va trebui sa existe ceva progres ca altfel nu se poate...

printre aceste chestiuni in care pot aparea schimbari, tatonari ale pietei, dezvoltarea unor tehnologii relativ noi am mentionat si amarata aia de oglinda translucida...
asta pt ca am participat la o discutie mai demult pe un forum international in care se discuta despre camere slr capabile sa capteze multe frameuri pe secunda, peste cele 26-29 video...

unii se temeau ca asemenea camere posibile in viitor vor duce la inlocuirea fotografilor cu ///operatori...

o treaba improbabila si impotriva careia sunt multe argumente, fotografia/imaginea statica ingrijit si atent compusa tehnic si artistic va fi intotdeauna necesara si importanta in opinia mea....

poate doar in fotojurnalism un stop cadru extras dintr-un video sa fie suficient...

ei bine, acolo, printre altele, a venit vorba de trebusoara asta cu oglinda care si mie mi se pare... nicicum sincer...

oamenii mentionau si nush ce model de Canon pe film de mare viteza care functiona relativ similar si de care nu se plangeau extrem de tare, cei care l-au avut, ca era lent samd...

dealtfel, dincolo de argumentele tehnice care si mie mi se par logice, e totusi reu de creut ca cineva face o camera capabila de peste 10 fps-uri, se vorbea ceva de 15 sau ceva de genul, si care sa nu aiba un AF capabil sa tina in focus un subiect..ar fi aproape aberant, ce ai mai face cu viteza aia daca nu ai putea obtine rezultate decente din cauza AF-ului??

dpmdv tema asta e aproape neinteresanta, teoretic ar putea fi avantaje , sunt si lucruri tehnice care imi par, la prima vedere, ca fiind dezavantaje majore, eu doar am mentionat-o ca pe o POSIBILA arie de dezvoltare in tehnologiile regasite in viitor pe SLR-uri... atata tot...

nu ma prea intereseaza personal, caut altceva la o camera foto decat FPS-uri atata vreme cat am totusi un 5-7 care sa-mi permita sa trag cam orice la un mod decent...

asadar nu incercam sa fac apologia oglinzilor translucide, nici sa spun ca sunt bune, nici sa spun de ce cred eu ca nu mi-as dori asa ceva...pur si simplu era o mentiune printre alte cateva

Old 26-06-2008, 11:28   #1937 (permalink)
Registered User

parintele, esti prea sensibil, poate nu ar fi fost nici o discutie despre oglinda translucida daca nu ar fi intrebat Mandea ce-i cu ea. Eu, cel putin, am inteles punctul tau de vedere si sint de aceeasi parere in ceea ce priveste evolutia aparatelor digitale.

Old 26-06-2008, 12:57   #1938 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
parintele, esti prea sensibil, poate nu ar fi fost nici o discutie despre oglinda translucida daca nu ar fi intrebat Mandea ce-i cu ea. Eu, cel putin, am inteles punctul tau de vedere si sint de aceeasi parere in ceea ce priveste evolutia aparatelor digitale.

nu e vorba domne de sensibilitate, discutia s-a dezvoltat si nu voiam sa inteleaga cineva, nu neaparat cei implicati in discutie, ca promovez oglinzile alea... si asta pt ca am constatat ca unii colegi de pe forum ajung sa ia de bune opiniile altor colegi fara sa cerceteze prea mult, printre care uneori ma numar si eu... ma mai intreaba unii cate ceva pe PM, etc...

si chair nu as vrea ca acesti oameni, pentru ca au auzit la mine o anumita referire, sa ramana cu impresia ca subiectul ala e vreo nu stiu ce mare inginerie samd...atata tot...
incerc sa fiu si eu cat mai responsabil pt ca am constatat ca de multe ori ce spun poate fi luat drept o chestiune certa si nu e cazul de data asta...

Old 26-06-2008, 13:13   #1939 (permalink)
Registered User

george.'s Avatar

Bine punctat, parinte

george. is offline    Reply With Quote
Old 26-06-2008, 18:30   #1940 (permalink)
Registered User

parinte, nu te agita, nu te-a acuzat nimeni de nimic. mie cel putin, nici prin gand nu mi-a dat. eram doar curios, ca nu stiam ce inseamna si ce avantaje ar aduce. acum e destul de clar.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules