Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 26-06-2008, 21:06   #1941 (permalink)
Registered User

Hmm... in postul meu s-a strecurat o greseala; da, se pare ca e posibil (fezabil) sa ai AF cu detectarea diferentei de faza si oglinda semitransparenta fixa. As fi curios insa cum au realizat acest lucru.
Parintele, asa cum spune si Mandea nu te-a acuzat nimeni de nimic. Revenim la 'News'?

Mir, daca te referi la pozele cu timbrul acela nu-i zgomot ci e textura. Putine aparate o pot reda, in special full frame-urile o fac (iar la K20D e si accentuata de setarea Bright).
Graficele nu stiu ce valoare au, cat timp nu stiu cum au fost realizate. Si nu-i singura necunoscuta in review-urile acestui site.
Sunt sigur ca ai observat nivelul detaliilor in pozele la ISO mare; eu as zice ca bate cam tot (din aparatele cu care-a fost comparat).

Kunzite is offline    Reply With Quote
Old 26-06-2008, 23:14   #1942 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
parinte, nu te agita, nu te-a acuzat nimeni de nimic. mie cel putin, nici prin gand nu mi-a dat. eram doar curios, ca nu stiam ce inseamna si ce avantaje ar aduce. acum e destul de clar.
nu ma agit bre, am facut niste precizari si mai sus am si spus de ce le-am facut..atata tot.

parintele is offline    Reply With Quote
Old 29-06-2008, 01:15   #1943 (permalink)
Registered User

kpk1's Avatar

Nikon D700 - the 3rd encounter
http://www.digitaldepot.co.uk/Digita...350/index.html
Maine ne trezim cu un SLR in plus.

kpk1 is offline    Send Message via Google Talk to kpk1 Reply With Quote
Old 30-06-2008, 14:16   #1944 (permalink)
Registered User

kpk1's Avatar

D700 - the 4th
http://www.photoscala.de/Artikel/Gan...ell-Nikon-D700
+ sub 2600 EUR
- Singurul dezavantaj este acel "95% VF coverage" cu care as putea trai lejer

Canon are 2 variante: ori mai dotat, ori mai ieftin

Old 30-06-2008, 14:24   #1945 (permalink)
Registered User

ixtl's Avatar

Plang oamenii cu lacrimi de crocodil pe listele de discutii din cauza zvonului cu 95% coverage.
Vulpe, acri, struguri.
The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching.
Assyrian Stone Tablet, 2800 BC

ixtl is offline    Reply With Quote
Old 30-06-2008, 14:51   #1946 (permalink)
Registered User

kpk1's Avatar

Ha !

Quote:
Originally Posted by ixtl View Post
Plang oamenii cu lacrimi de crocodil pe listele de discutii din cauza zvonului cu 95% coverage.
Vulpe, acri, struguri.
LOL ... umflai doua batiste pana acum
Tot respectul pt sc. nikon srl. O mana de oameni cu vointa care se ridica si chiar depasesc in anumite aspecte S.A.-uri.
Cu un D90 si D3x cred ca Nikon si-ar asigura o linie competitiva de SLRuri pentru generatia curenta.
O ascensiune asemanatoare le-o doresc si celor de la Sony.
Imi pare rau totusi pt Pentax si Oly ca nu urmeaza un traseu asemanator. Ar fi un castig extraordinar de mare pt cumparatorul final.

Old 30-06-2008, 15:25   #1947 (permalink)
Registered User

Pentax are exact ce trebuie: un model foarte bun si unul foarte accesibil (si bun).

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 30-06-2008, 16:31   #1948 (permalink)
Randy Couture

Marele Preot's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mir View Post
Of...pacat de asemenea constructie exemplara si facilitati super ! Cu zgomot la ISO 100 cat canon 450D undeva inrte 400 si 800 ( cel putin asa au masurat ei aici : http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk20d/page18.asp )
.....eu personal nu prea l-as cumpara

astept poze din real life sa vedem
Although the K20D is clearly the noisiest performer at ISO 1600, only the Canon comes anywhere near matching its detail levels. Beyond that point, noise becomes excessive but it's impossible to know whether the Canon would do any better at ISO 3200 because it's already taken its ball back and gone home.

Real life :
http://www.pentaxforums.com/gallery/...ul___Joe_1.jpg

Quote:
Originally Posted by Elven View Post
Pacat Parca batea la fund tot ce misca inclusiv 40D la capitolul ISO....

The K20D doesn't give the option to produce the smeared but essentially noise-free images that others offer.

Pentru "smeared but essentially noise-free images" pot sa dau 3 click-uri in Noise Ninja. Detaliile insa nu prea ai de unde sa le scoti de unde nu-s.

Marele Preot is offline    Reply With Quote
Old 30-06-2008, 17:00   #1949 (permalink)
Registered User

hai lasa ca nu distruge 40d detaliile asa tare. iti demonstrez eu pe viu.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 30-06-2008, 17:55   #1950 (permalink)
Registered User

cvlad's Avatar

nu iarasi...

eu m-am lamurit de ceva timp incoace (vazand poze facute cu k10d, d80, 350/40d si e510) ca diferenta o face omul uitandu-se prin vizor, nu aparatul.

cvlad is offline    Reply With Quote
Old 30-06-2008, 17:57   #1951 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by kpk1 View Post
Canon are 2 variante: ori mai dotat, ori mai ieftin
mai ieftin are, 5D-ul...trebe obligatoriu un urmas...dar hai sa vedem care, ca tot ma acuzau unii ca sti aia de la canon ce fac...

FPS-uri? cate ca sa fie mai dotat si sa nu intre peste 1D?
AF de care, cate puncte ca sa nu intre peste seria 1?
rezolutie? va fi probabil vorba de 16 ca sa fietotusi un plus fata de actualul 5D..dar iso? sa maresti si rezolutia si perfromanta ISO ca sa ai un avataj fara de o asemenea concurenta inseamna deja inca un pas inainte...

la ce pret? nu cred ca mai paote fi vorba de 3500 asa cum preconizam 3D-ul... probabil faorte aproape de 3000...

cm pe aici sunt problemele Canon, ca nu si-a asezat mai logic lineupul din vreme si acum concurenta ii va obliga la miscari foarte ciudate si care vor cam zgudui toata oferta...

parintele is offline    Reply With Quote
Old 30-06-2008, 18:25   #1952 (permalink)
Registered User

kpk1's Avatar

Ce mi-a placut f. mult la Euro 2008, uitandu-ma si aseara la finala, am vazut din loc in loc si tunuri negre. Erau zone chiar "negre negre"

Old 30-06-2008, 18:59   #1953 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by Marele Preot View Post

LOL ! real life trecut prin Photoshop ? cum vine asta ? ... si comprimat in nesimtire la 1MB toata poza, niste artefacte ingrozitoare care au distrus detaliile unde erau si au anulat zgomotul pe zonele fara detalii....
Astept un Jpg din camera, fara photosop, la lumina existenta....

Mir is offline    Reply With Quote
Old 30-06-2008, 19:06   #1954 (permalink)
Registered User

ixtl's Avatar

Et voila...

D700

Si SB900.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	d700p1.jpg
Views:	48
Size:	413.7 KB
ID:	361179   Click image for larger version

Name:	d700p2.jpg
Views:	45
Size:	497.0 KB
ID:	361181  
The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching.
Assyrian Stone Tablet, 2800 BC

ixtl is offline    Reply With Quote
Old 30-06-2008, 21:36   #1955 (permalink)
Nick anterior: Elven

Dragos Jianu's Avatar

Interesant. Seria xxD a fost impinsa si probabil va ramane in jurul sumei de 1100E.
xxxxD - 500E
xxxD - 800E
xxD - 1100E
(a'la Sony)
Avand in vedere pretul lui D700 (2600E) si privind putin in trecut este de presupus ca 5D2 va fi mai auster ca features-uri dar si mai ieftin (2200E?). Avand in vedere pretul actual al 5Dului, si istoria strategiilor Canon cat si trendurile actuale, tind sa cred ca nu vor scoate de pe piata 5Dul ci va avea soarta lui 350/400D, respectiv se va vinde in continuare, plasat ca pret intre 40D si 5D2.
xxD - 1100E
5D - 1600E
5D2 - 2200E
1D4 - 4000E
1Ds4 - 6000E (in functie de cat de agresivi vor fi Nikon si Sony pe segmentul asta)
Asta evident daca nu reusesc sa scoata un combo 3D + 7D. Putin probabil. Ar fi varianta cea mai fericita si agresiva insa nu cred ca ar renta pentru ei efortul dublu. In plus au de rezolvat problemele grave la clasa 1D. Acolo risca sa piarda cei mai multi clienti. Un 5D2 plasat sub D700 + 5D la aproape 50% din pretul lui D700 ar calma apele suficient pentru a se putea concentra pe ultimul segment afectat.

Last edited by Dragos Jianu; 30-06-2008 at 21:46..

Dragos Jianu is offline    Reply With Quote
Old 30-06-2008, 21:36   #1956 (permalink)
Registered User

Testele sint facute cu "default settings", ca sa nu se spuna ca unele aparate au fost reglate mai avantajos decit altele. Reglajele "default" in general sint facute tinind cont de aspecte comerciale. In final conteaza ceea ce poate oferi camera la nivel maxim in miinile unui cunoscator, chiar dupa trecerea prin softuri specializate. E important doar rezultatul final, iar K20D poate chiar multe. Si pina la urma, conteaza doar parerea celor interesati.

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 30-06-2008, 21:53   #1957 (permalink)
Registered User

Schumy's Avatar

full frame de 12 mpx , 8 fps(cu gripu) , af cu 51 de puncte wireless controller pt flash etc etc etc si astea pt <3000$ deja cred ca domnii de la canon au putin planurile date peste cap.
cum a zis si parintele ori ceva evident mai ieftin ori ceva la fel de bun ca sa aibe sanse......in toamna-iarna am zis sa trec la full frame dar vad ca mi s-au diversificat optiunile si asta nu poate sa fie decat foarte bine.

5D&400D|24-70L&85LII|580EXII

I7 920 D0@3.8GHz | Rampage II Extreme | 6Gb Ram @1700Mhz 7-8-7-20 | 4850 @ 740MhzGPU & 2280MEM | Cooler Master HAF 932 | Samsung T260

Schumy is offline    Reply With Quote
Old 30-06-2008, 22:04   #1958 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

chill guys! a aparut ceva mai bun ! : http://paradoxoff.com/terapixel-digital-camera.html

Mir is offline    Reply With Quote
Old 30-06-2008, 22:13   #1959 (permalink)
Nick anterior: Elven

Dragos Jianu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Schumy View Post
full frame de 12 mpx , 8 fps(cu gripu) , af cu 51 de puncte wireless controller pt flash etc etc etc si astea pt <3000$ deja cred ca domnii de la canon au putin planurile date peste cap.
Nu chiar. Nu e chiar tragic. suna frumos dar NU D700 este concurentul lui 1D3 ci D3 care nu este mai ieftin ci mai scump. Practic nu ar fi multe pe periat la 1D3 inafara de senzorul FF pe care il au deja in ograda si ieftin.
Iar Canon nu a facut, istoric vorbind, niciodata aparate mai ... "atractive" ca Nikon. Filosofia lor a fost mai degraba "simplu, ieftin si eficient" - (primul dslr affordable, primul dslr sub 1000$, primul FF affordable, etc).

Au cele mai putine gadgeturi si briz-brizuri dintre toti producatorii (mai putin Leica, Mamiya & Co.). Nu ii vad schimband strategia asta prea curand.
Mai degraba, daca Nikon devine prea enervant, ii vad introducand o tehnologie noua (in body IS care sa functioneze in tandem cu lensIS-ul, senzori tip Foveon, etc) sau contracarand prin preturi. Orice, mai putin sa se vor lasa antrenati intr-ul "pissing contest" cu Nikon.

Daca te uiti la cat consta un sistem mai rasarit pe platforma Nikon te intrebi daca merita sacrificiul financiar pentru chestii gen 51 puncte AF din care majoritatea utilizatori folosesc doar 21 sau 1 pentru simplul motiv ca AFul devine mult prea LENT cu toate activate (D300), sau ISO mare decent doar in varianta JPG.

Daca te lasi prins de marketing Canon suna ca cea mai proasta alegere. Insa pe masura ce trece timpul incepe sa imi placa din ce in ce mai mult. Simplu, ieftin si bun.

Last edited by Dragos Jianu; 30-06-2008 at 22:32..

Dragos Jianu is offline    Reply With Quote
Old 01-07-2008, 01:30   #1960 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Mir View Post
LOL ! real life trecut prin Photoshop ? cum vine asta ? ... si comprimat in nesimtire la 1MB toata poza, niste artefacte ingrozitoare care au distrus detaliile unde erau si au anulat zgomotul pe zonele fara detalii....
Astept un Jpg din camera, fara photosop, la lumina existenta....
Benjamin Kanarek este autorul, si imo prelucreaza cam "brutal" fotografiile. Nu-i o poza de test, e una care-a fost publicata (nu stau sa vad acum in ce revista) si din "pacate" acesta ii este stilul. Intr-adevar, greu sa-ti dai seama de performantele aparatului din asemenea fotografii; noroc cu Imaging Resource/dpreview.com/ascii.jo&co ce ofera imagini mult mai potrivite acestui scop.
Asemenea teste (comparative de zgomot) sunt totusi dificil de realizat, si a trage concluzii pripite e poate cel mai rau lucru pe care l-am putea face. De exemplu, a confunda textura acelui timbru cu zgomotul de imagine, aplicarea unui noise reduction mai (putin) agresiv - la K20D implicit e pe Off - sau parametri diferiti de procesare pot influenta rezultatul aparent mai mult decat ne-am dori, si asta in conditii controlate. Ca fapt divers, consider pozele cu zone uniform colorate, lipsite de textura cele mai neadecvate pentru asemenea masuratori in ciuda faptului ca sunt cele pe care se observa cel mai bine zgomotul; motivul e evident: e avantajat aparatul care aplica un NR cat mai agresiv, si uite-asa iese bine Sony

Kunzite is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules