Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 01-04-2009, 14:08   #161 (permalink)
Registered User

zaaklcx's Avatar

am gasit un curs foto la noi in tara, gratuit sa descarci in format electroinic si sa inveti singur, mi se pare ideal pentru incepatori

Agentia de Informatii CAMI - Curs

http://bleahlinne.labrute.fr/cellule
http://cafedelcolin.blogspot.com

"You want photo? Me take you photo "

Intel Dual Core E2180/ASROCK 4COREDUAL-SATA2/2GB Geil Ultra DDR2 800 MHZ/Gigabyte 8500GT NX85T256H

Canon 30D, Canon 350D, Canon 18-55/3.5-5.6, Tamron 28-200/3.8-5.6, Canon 50/1.8 MKII, Metz 48 AF-1

Telefon: 0722917565/0761977920

zaaklcx is offline    Reply With Quote
Old 01-04-2009, 15:12   #162 (permalink)
Registered User

andyxpertul's Avatar

Hai sa-i facem un rezumat, ca tot am ceva timp.

) cred ca-i facut de nishte electronisti sau ... in orice caz... oameni tehnici tare.
primele 7 capitole sunt imbacsite de chestii tehnice, inclusiv calculatea petei de difuzie (!!)
asta adresandu-se readerilor care habar n-au ce-i ala timp de expunere...

pe la cap. 8 incepe sa atinga tangent expunerea si rolul ei in imagine... atat doar ca poza de test e un bust de tipa... :P nu intelegeam daca e vb de "nud" sau doar un cadru sample pt a demonstra compensarea expunerii

inca mai citesc... tocmai ce-am invatzat cum sa-mi fac acasa intaritor cu bicromat de potasiu si acid clorhidric. Foarte important.

Quote:
"deoarece se stie ca dreptunghiul nu este o figura stabila, avand predispozitie spre deformare"
- pe bune ?? :P

lipseste capitolul 19... oare ce-o fi fost pe acolo ?? :P the answer to the universal question ??

Quote:
"Florile se pulverizeaza fin cu apa inainte de fotografiere... apa formand pe trupul florii o serie de picaturi care par izvorate din ea"
pe cuv. meu de nu-i sarit un pic cel care a scris astea...

Quote:
"peisaj transcendent, peisaj imanent"
... gen "hai sa traducem mot-a-mot din chineza...
chiar explica in primele paragrafe:
Quote:
"prin evidentierea superioritatii si dominatiei naturii, prin plusul ei de valoare apare o subordonare a omului, micsorandu-i importanta si existenta. Omul devine accesoriu, anexa a naturii"

andyxpertul is offline    Reply With Quote
Old 01-04-2009, 15:18   #163 (permalink)
Registered User

cat am putut sa rad )

una e sa explici tehnic unele, alta este sa exagerezi
si ca sa incheie, trece la niste explicatii de zici ca descrie filmul harry potter ) (apa formand pe trupul florii o serie de picaturi care par izvorate din ea ) )

galeria foto

avinersan is offline    Reply With Quote
Old 01-04-2009, 16:11   #164 (permalink)
Registered User

zaaklcx's Avatar

intr-adevar e plin d amanunte cumva lipsite de importanta ... este totusi o lectura care poate ajuta pana la un punct dupa parerea mea. e adevarat ca fotografia o inveti cu aparatul in mana, dar din punctul meu de vedere ai ce sa inveti din aceste cursuri, chiar daca nu foarte mult este un punct de plecare .... poate unul putin cam nostalgic dar ... orice informatie in plus nu strica ... nu stii cand te vei lovi de o situatie in care vei avea nevoie de ea ...

http://bleahlinne.labrute.fr/cellule
http://cafedelcolin.blogspot.com

"You want photo? Me take you photo "

Intel Dual Core E2180/ASROCK 4COREDUAL-SATA2/2GB Geil Ultra DDR2 800 MHZ/Gigabyte 8500GT NX85T256H

Canon 30D, Canon 350D, Canon 18-55/3.5-5.6, Tamron 28-200/3.8-5.6, Canon 50/1.8 MKII, Metz 48 AF-1

Telefon: 0722917565/0761977920

zaaklcx is offline    Reply With Quote
Old 21-04-2009, 23:35   #165 (permalink)
Registered User

Cursuri acreditate de Fotografie - Avantaj Consulting, fotografie digitala, prelucrare photoshop, cursuri foto Bucuresti - se tin in .ro mai exact in Bucuresti (locurile sunt mai tot timpul ocupate ffff repede)

un curs pe care il recomand din toata inima este cel de la NYIP - Home urmat si de Narcis (Narcis Virgiliu blog)
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
mai exact scoala de la NY

Last edited by just.akiross; 21-04-2009 at 23:35.. Reason: Automerged Doublepost

just.akiross is offline    Reply With Quote
Old 22-04-2009, 09:36   #166 (permalink)
Registered User

Dijay's Avatar

Un amic şi-a cumpărat un Nikon D90 acum câteva luni bune, împreună cu câteva obiective zoom şi un bliţ. Dornic de a intra în lumea fotografiei cu un DSLR şi având în vedere că până acum nu folosea decât modul auto, s-a înscris la un curs de formare profesională. După trei săptămâni în care mergea acolo de două ori pe săptămână, mi-a dat un telefon disperat şi m-a rugat să vină la mină să-i explic măcar bazele fotografiei, modurile de fotografiere, Iso şi alte lucruri care pentru el nu erau decât nişte trăsnăi. A venit la mine şi mi-am dat seama că pentru el chiar şi cele mai banale concepte, cum ar fi diafragma, profunzimea de câmp, distanţa focală sau timpul de expunere, erau doar nişte enigme.

Astfel, sfatul meu pentru toţi cei care cred câ la un curs foto vor descoperi tainele spre cum poţi face fotografii excelente: Bullcrap! Cea mai eficientă metodă este de departe experimentarea şi cât mai multe tutoriale pe internet. Într-o eră în care poţi găsi aproape orice carte de fotografie, expunere, compoziţie, incadrare, tehnici de luminare şi altele pe internet, sau în librării, este păcat să iroseşti o sumă de bani pentru nişte tutorate care nu se ştie cât îţi vor fi de folos.

Cursurile de fotografie sunt utile doar dacă sunt ambalate frumos în workshop-uri (de fotografie de natură, de studio, de peisaj, etc.), unde un fotograf care e tobă de cunoştinţe şi are o experienţă imensă în domeniu vine şi trage, în timp ce restul învaţă din mers.

Dijay is offline    Send Message via Google Talk to Dijay Reply With Quote
Old 22-04-2009, 14:36   #167 (permalink)
Registered User

andyxpertul's Avatar

cu amendamentul ca daca respectivul este un om care doar "impinge" stilul lui foto catre cursantii insetati de "cunoashtere" atunci tot la BullCrap ajungem

in mom. in care X trage poze si testeaza, incepe usor usor sa-si formeze un stil propriu...
la fel si citind tutoriale si carti, le interpretezi prin propriul tau stil...

aaaaaaa, merita un curs foto doar daca vrei diploma...

andyxpertul is offline    Reply With Quote
Old 22-04-2009, 17:19   #168 (permalink)
Registered User

djay : asa este, dar am senzatia ca nici mult dintre acesti cursanti nu si arata interesul (nici la scoala nu ti se da mura in gura, tre sa mai deschizi si tu cartea ... )
intradevar, sunt cursuri absurde (care tin o sapt) in care nu se poate pricepe nici macar un singur lucru, dar eu cred ca aceste cursuri sunt doar daca vrei sa ti iei diploma (cum a fost cazul meu ) si nu ca inveti ceva de acolo
oricum, in maj cazurilor, nu vrei sa sti cum sunt recrutati aia care predau.....

galeria foto

Old 22-04-2009, 19:51   #169 (permalink)
Registered User

Interesul e cea mai mare problema...
De bine de rau, fiecare stie engleza cat de cat, si profesor mai bun ca si google nu gasesti.

roland79 is offline    Reply With Quote
Old 22-04-2009, 21:55   #170 (permalink)
Registered User

Dijay's Avatar

Eu am făcut cursul de la Ministerul Culturii şi Cultelor, la Centrul de Pregătire Profesională în Cultură, şi pot spune că nu mi-a fost de mare folos. Întradevăr, domnul profesor este un om de excepţie şi un partener de discuţii extraordinar, iar în ceea ce priveşte fotografia, nu prea ai ce să-i reproşezi. Totuşi, structura cursului lasă foarte mult de dorit, în sensul că nu acoperă bine toţi paşii pe care un avansat sau un începător trebuie să-i parcurgă. Eu am vrut să învăţ mai multe despre fotografia de studio, însă dat fiind faptul că nu prea erau ore dedicate acesteia am rămas cu buza umflată. Ceea ce le-am reporşat la finele cursului este faptul că au hibe mari în ceea ce priveşte practică. Se stă prea mult în sala de curs iar acele noţiuni teoretice le pot culege şi de pe internet.

Totuşi pot spune că această experienţă a avut o însemnătate deosebită datorită oamenilor pe care i-am cunoscut acolo şi de la care am învăţat multe lucruri interesant şi utile în ale fotografiei.

Tot acolo am cunoscut şi "fenomene" în ale fotografiei, care în schimb aveau aparatură de mii de euro şi un orgoliu pe măsura unui 800mm.

Dijay is offline    Send Message via Google Talk to Dijay Reply With Quote
Old 15-05-2009, 11:49   #171 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Canon Live Learning: Photography Workshops and Classes

Canon Digital Learning Center - Canon Live Learning: Photography Workshops and Classes

Mir is offline    Reply With Quote
Old 23-05-2009, 22:23   #172 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

" f stop "

Old 18-06-2009, 20:02   #173 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

calculator de expunere, relatia intre timp, diafragma, sensibilitate ISO, la diferite tipur de iluminare :

BoBShotS Photography - Exposure Calculator Using Light, Film, Aperture and Shutter Speed

Old 28-06-2009, 14:42   #174 (permalink)
Registered User

Photonman's Avatar

Depth of Field Calculator: Online Depth of Field Calculator

Photonman is offline    Reply With Quote
Old 05-08-2009, 14:45   #175 (permalink)

szebah's Avatar

Gasisem la un moment dat un link ce continea un tabel cu temperaturile de culoare in functie de sursa de lumina (ceva mai detaliat) insa nu mai dau de el. Daca ma poate directiona cineva catre ceva de genul acesta sunt recunoscator.

Multumesc anticipat.

szebah is offline    Reply With Quote
Old 05-08-2009, 15:26   #176 (permalink)
Registered User

trebuiesc luate doar informativ

1.trebuie sa vezi cum le preferi tu
2.depinde de profilele de culoare sau de ce alte nuante ai in imagine
3.daca ai si alte surse de lumina (si nu prea vad cum sa nu ai ...) se schimba acele date

trebuie sa le sti ca macar sa poti aproxima atunci cand faci poza ca sa ai setarile cum trebuie (doar la post sau cu grey/color chart se poate face sa fie exact cum consideri tu ca ar trebui )
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	colortemp.jpg
Views:	103
Size:	94.3 KB
ID:	508255  

galeria foto

Old 05-08-2009, 15:51   #177 (permalink)

szebah's Avatar

Asta cautam. Binenteles ca o sa le iau informativ, procesarea ulterioara retusand eventualele greseli dupa cum spuneai.

Multumesc.

szebah is offline    Reply With Quote
Old 11-08-2009, 21:44   #178 (permalink)
Taw
CG Editor

Taw's Avatar

Nu stiu daca s-a mai postat, dar am gasit cateva tutoriale video excelente pentru incepatori, continand unele lucruri de baza.
http://www.myphototutor.com/videotuts.htm

Taw is online now    Reply With Quote
Old 25-08-2009, 00:04   #179 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Photo Lessons

Old 25-08-2009, 01:47   #180 (permalink)
Registered User

alea sunt de la photoflex cu first

galeria foto

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules