![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Lectii de fotografie.
In asteptarea noului meu aparat foto, m-am gindit ca n-ar fi rau sa invat sa-l folosesc, chiar daca nu il am, din motive independente de mine. So, am cautat pe net, si am gasit, ce-i drept o gramada de lectii de fotografie, digitala si analogica. Problema este ca ele sint in engleza. Nu inteleg care este cauza, dar nu prea ramin cu nimic din ele. Nu am probleme cu engleza si franceza, in sensul ca vorbesc/scriu excelent, daca nu perfect. In fine, concluzia este ca, daca cineva se pricepe la fotografie, in special la cea digitala, sa ne dea si noua cite o "pastila" de cunostinta, pe romaneste. Personal, m-ar interesa draciile cu "depth of field", aperture...etc, cum sa faci un macro bun, in ce se masoara 3x-ul acela de la optical zoom... etc. Sper sa avem ce invata unii de la altii !
__________________ Shuttle SB83G5, Pentium 4 530 @ 3,66GHz + ICE, 2x512DDR Corsair 4400, nVIDIA 7800GT, 2xWD800JB, Samsung 225BW. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Gasesti la librearia "NOI", Manualul de fotografie a lui MOCIORNITA. In ceea ce priveste documentatia in lb. straine, scoate-o la imprimanta. It'll help a lot .
__________________ OFERTA SERVICII: Imprimare, indosariere, legare carte, carti de vizita Y!m: korkfoto | 0723.306.158 .-- .-- .-- .-.-.- .. -- .--. .-. .. -- .- -.-- --- -. .-.-.- -.-. --- -- | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Pentru digital nu stiu sa existe, dar ce naiba, netu' e plin. Princiupiul este acelasi ca la fotografia argentica. In ceea ce priveste tehnica de fotografiere etc., iti ajunge manualu' ala. ![]() Iar daca vrei sa stii cum functioneaza un anume aparat, recenzii si teste exista la: www.dpreview.com www.imaging-resource.com www.steves-digicams.ro Mai gasesti chestii interesante pe www.fotomagazin.ro si pe lista lor de discutii unde sunt peste 21.000 de interventii. Acu' totul e sa vrei sa-nveti ...
__________________ OFERTA SERVICII: Imprimare, indosariere, legare carte, carti de vizita Y!m: korkfoto | 0723.306.158 .-- .-- .-- .-.-.- .. -- .--. .-. .. -- .- -.-- --- -. .-.-.- -.-. --- -- | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Suportul pe care se stocheaza imaginea nu are nici o legatura cu partea artistica. Ca e digital sau analogic chiar nu trebuie sa-ti pese ! Tehnicile de fotografiere sunt aceleasi. Optica e aceeasi. compozitia, cromatica, utilizarea luminilor, perspectiva, etc. sunt aceleasi. Din aceste puncte de vedere nu trebuie despartita fotografia clasica de cea digitala. Diferentele intre ecele doua ramuri nu se vad la rezultate ( exista aparate bune si slabe de ambele parti ). Ca sa obtii ACEEASI imagine cu doua aparate de aceeasi clasa, nul digital si altul cu film trbuie sa detii EXACT ACELESI CUNOSTINTE. Doar ca odata apasat declansatorul la aparatul cu film ai cheltuit BANI, pe cand la cel digital NU. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
OK
__________________ Shuttle SB83G5, Pentium 4 530 @ 3,66GHz + ICE, 2x512DDR Corsair 4400, nVIDIA 7800GT, 2xWD800JB, Samsung 225BW. | |||
|
| Advertisment | |
| Pe Frosmo îţi transformi câştigurile în premii! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |