Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Auto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 26-01-2005, 10:54   #41 (permalink)
Registered User

Off topic: Innebunesc cand aud prostia cu consum de 14 la suta la logan. Asa e cand le faci oamenilor un bine si le pui computer de bord si vine gigi de la tara care vede si el consum instantaneu si sare de cur in sus fara sa intrebe ce fel de consum e ala, fara sa se documenteze un pic. De aia tehnologia nu e utila unora.

Eu am mers cu opel astra si mi s-a parut super masina. Insa am mers si cu megane si e vizibil mai misto inauntru, plus motorizari si tehnologii mai noi. Opel-ul e foarte bine realizat, insa cam spartan. Iar asta cu durabile la masini nemtesti e valabila, insa am vazut si laguna de 10 ani care arata impecabil si pe afara si pe dinauntru. Depinde si de persoana care o are, de cum are grija de ea.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2005, 11:04   #42 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by The Nemesis
Parerea mea e sa ramai la Opel .... totusi e masina germana
Mda, pacat ca opelul nu prea mai e masina germana de cind a fost cumparat de General Motors. Sau cumva si aia sunt tot nemti ?

mufa is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2005, 11:47   #43 (permalink)
Registered User

The Nemesis's Avatar

Dea sa zicem ca m-ai cam prins ..... cu masina germana ...oricum din cate stiam eu se mai face pe acolo...... (cred )....si in legatura cu consumul ..... in cartea tehnica zice 10% urban .... si asha ... mi se pare putin cam mult .... si fi sigur ca mai sare d cifra asta.

The Nemesis is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2005, 14:24   #44 (permalink)

Tupac's Avatar

Astra Classic II se face in Polonia, asta stiu sigur. Dar parca tot e mulltt mai bine decat Turcia
Da, asa e, Astra e mai spartan, Megane e mai misto clar (imi place foarte mult, si forma si tot la el), dar nu vreau sa imi iau masina cu probleme, asta este un criteriu esential! Eu am foarte mare grija de masina, deci orice masina as lua, e ok din acest punct de vedere Nu iau masina sa o schimb dupa 4 ani, probabil ca o voi tine mult mai mult, deci tre sa fie foarte fiabila...
Oricum, va conta foarte mult si ce promotii vor fi la momentul cand voi avea banii, ca degeaba e acum promotie la Megane ca expira la sf lui februarie parca...
O sa iau in considerare probabil si o Corsa....btw, ce parerea aveti de masinuta asta? Mie mi s-a parut super marfa, destul de spatioasa pt cat de mica este, finisaje foarte bune (mai bune clar decat Astra Classic.. ), etc...dar nu stiu cum sta la fiabilitate. La Corsa,cu putin noroc as putea tinti spre un motor 1.3 diesel, 70CP, foarte tentant..o sa ma interesez insa si cat costa reviziile
In rest....Getz ala...hmm...parca ajunge tot pe acolo la bani si parca e prea mititica, mai bine iau Corsa, imi place mai mult...

Tupac is online now    Reply With Quote
Old 26-01-2005, 14:52   #45 (permalink)
Registered User

sandubogdan's Avatar

Eu zic ca nu merita Corsa pt. ca e diferenta prea mica de pret intre aceasta si Astra G.
Corsa chiar nu merita cu banii jos, mai bine iei inca un Astra G second pe langa cel pe care il iei nou (desi si pe acela merita sa-l iei de second).
Daca vrei masina de mers doar in oras, eventual pt. o femeiel, o alternativa mult mai buna mi se pare un Martiz second, ieftin si bunisor pt. mers ocazional si mai mult singur in oras.

sandubogdan is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2005, 15:45   #46 (permalink)
Registered User

The Nemesis's Avatar

Stai ca nu inteleg ceva .... ziceai ca astra e facut in Polonia..... toate sau astea de la noi ..... Ce mi se pare ciudat este ca tot ce inseamna scris in interiorul masinii e in germana (oricum imi dau seama ca asta nu inseamna ca e facuta in Germania). Nici Opel corsa nu mi se pare prea urat si cred ca merita .... dar la SH. Oricum eu raman pe variata Astra G (varianta cu 5 usi ca aia sedan e chiar uratzica la spate) Si de un opel corsa chiar o sa ma interesez si eu dar daca se poate prin Germania ca mi-am facut un calcul si e mult mai ieftin decat de aici (asta la SH)

Old 26-01-2005, 16:01   #47 (permalink)
AlienStation

UNCONNECT3D's Avatar

niste sfaturi rapide.... imi cer scuze ca ma bag peste initiatorul thread-ului.

Am fost astazi la renault, deja am ales modelul.... un megane sedan in leasing 4 ani, varianta confort expression 1,5 dci 100 CP. Maine urmeaza sa facem actele si sa achitam avansul. Ce parere aveti? E o alegere buna? Mie imi place foarte mult masina, are foarte multe dotari, e pana la urma renault si dupa cate vad renault e infipt bine in romania, deci consider ca nu voi avea probleme de service&intretinere....

Dilema sta mai ales in alegerea variantei: sedan sau estate (break). Estate-ul e practic (ma gandesc la ski iarna, si la spatiul mai mare de depozitare)... sedan-ul e mai elegant insa si mai manevrabil (diferenta de pret e infirma). Parca un estate ar merge ca masina secundara.... ceea ce nu e cazul meu, fiind prima mea masina mai rasarita. Ce ziceti? Deocamdata am ramas pe sedan.

Reducerea ar fi acum 800 sau 1000 de euro (daca masina e pe stoc) fata de 1200 (cat a fost luna trecuta). Alte tipps&tricks de ultim moment?

Last edited by UNCONNECT3D; 26-01-2005 at 21:59..

UNCONNECT3D is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2005, 17:07   #48 (permalink)
Registered User

The Nemesis's Avatar

Nici un "Tips & Tricks". Alege varianta care iti place mai mult si sa o conduci sanatos si fericit .... Iar cu chestia ca sunt bagati in piatza auto romaneasca se datoreaza contractului de cumparare Dacia care le da dreptul de a baga masinile lor in tara la un pret mult mai mic ..... Inca o data felicitari si sa ai grija de ea

Old 26-01-2005, 21:09   #49 (permalink)
AlienStation

UNCONNECT3D's Avatar

da, corect, tips nu tipps .

As fi vrut niste indicatii/contraindicatii motorina/benzina... in fisa tehnica am ramas cu gura cascata la consumul motoarelor dci... si asta a fost punctul forte. Conteaza f mult pt mine si consumul, din mai multe motive. Acuma sunt intr-o mare dilema privind alegera variantei sedan/estate... toti prietenii ma sfatuiesc cu ingrijorare in privire sa aleg sedan-ul... normal.

Referitor la jenti.... ma costa suplimentar 321 euro 4 jante din aluminiu 16". Merita? Tatal meu imi tot zice de gropi si de borduri.... ca o sa le fac praf. Voi ce ziceti?

Ma mai atrag farurile cu xenon... cam scumpe (449 euro).

Ce sa zic acuma.... multumesc de urari, si sper sa imi vina cat mai repede...

Old 26-01-2005, 21:38   #50 (permalink)
Registered User

The Nemesis's Avatar

Eu as merge pe motorina... consum mult mai bun iar mie personal imi place varianta cu 5 usi din cauza design-ului dar din cate imi imaginez luneta aia e cam de kk ca nu prea vezi nimik.... dar si varianta sedan e buna (mai mult spatiu ) Jentile sunt binevenite si nu cred ca daca dai 12 000 E sau cat face ea te mai uiti la 300 E iar daca ai putina grija de ele o sa tina bine. In privinta xenon-urilor nu cred ca e ceva ce iti trebuie neaparat.

Old 26-01-2005, 21:47   #51 (permalink)
AlienStation

UNCONNECT3D's Avatar

asa ma gandeam si eu in privinta jentilor... Oricum diferenta e f mica.

In ceea ce priveste pretul... ar fi fost nemaipomenit sa coste 12 k . Final (cash) e cam 16 000 euro. Cu leasing... ajunge pe la 22 000 in 4 ani (inclus full casco 3000 euro pt 4 ani in diferenta de la 16k la 22k).

Old 26-01-2005, 22:32   #52 (permalink)
Registered User

The Nemesis's Avatar

Ce pot sa zic ...enorm ...te rupe leasing-ul asta dar oricum acum nu mai conteaza .... dar ai grija de ea si s-o stapanesti sanatos

PS. Ce culoare e ??

Old 26-01-2005, 22:41   #53 (permalink)
AlienStation

UNCONNECT3D's Avatar

Pai... dupa cum ziceam maine se fac actele si se da avansul. O sa fie neagra

Old 26-01-2005, 22:48   #54 (permalink)
Registered User

Unconnected, in locul tau la banii aia m-as fi uitat la Toyota Corolla sau Mazda 3. Am avut Megane (de nou) si mi-a ajuns (l-am vandut la 28.500 km) . Problema cu dCi-urile este ca devin zgomotoase dupa ceva kilometri. Sper ca au rezolvat problema penibila cu tampoanele de la motor (erau cam consumabile la 1.9DCi).
Uita de xenoane. Jantele merita diferenta, iti modifica radical aspectul masinii.

Scuba is online now    Reply With Quote
Old 27-01-2005, 08:53   #55 (permalink)
Registered User

sandubogdan's Avatar

Ia jante de aliaj usor dar de 15" ca sa poti sa mergi linistit pe gropile noastre. 16" is perfecte pt. autostrada, si drumuri bune in general, insa la noi vei simti cea mai mica denivelare, si uzezi si suspensia puternic, mai ales la clasa compacta. Daca era un A6 sau un 530i, mergeau linistit 16", insa la Megane nu!!!

Old 27-01-2005, 09:39   #56 (permalink)
AlienStation

UNCONNECT3D's Avatar

M-ati desumflat
Scuba, am fost si pe la toyota (la mazda nu) dar preturile erau destul de mari, fata de renault megane. Problema e ca mi s-a si pus pata pe modelul asta...
Fie ce-o fi... am avut atatea masini sh pana acuma (ce-i drept nemtesti) si am avut doar probleme minore cu ele.... sper ca aceasta masina (noua) sa ma tina 5 ani, dupa care oricum intentia mea e s-o schimb.

sandubogdan - singurele optiuni sunt jante de 16", sau de 17"... Versiunea de 15" e standard pt renault?

Old 27-01-2005, 09:50   #57 (permalink)
Registered User

sandubogdan's Avatar

Megane e best buy la cum arata, cat costa, ce ofera calitativ si ca dotari la clasa compacta.
UNCONNECT3D, am avut masina neagra metalizat, si nu-ti recomand pt. ca se vede orice fir de praf pe ea, si o sa para tot timpul murdara, si daca vrei sa arate curata, trebuie sa o speli din 2 in 2 zile. Plus ca pe negru se vad cel mau puternic micile zgarieturi inevitabile.
La jante de tabla cred ca-s de 15" standard, asa ar trebui sa iei si de aluminiu daca poti, merg si cu 16" dar sunt mai putin confortabile, si uzezi suspensia.

Old 27-01-2005, 14:27   #58 (permalink)

Tupac's Avatar

Deci masina o voi lua in leasing, nu imi permit sa o iau cu banii jos sau sa iau ceva second! Vorbeam de Astra Classic II care este produsa in Polonia, restul nu stiu.
Si oricum, normal ca si eu tot varianta in 5 usi o vreau, pare mai sportiva si mai tinereasca
Pe mine ma intereseaza in primul rand sa stiu evenutualele probleme de fiabiliate la aceste masini, si aici din cate am aflat pana acum Astra sta f bine, cica nu are probleme de nici un fel...de Corsa intrebam, pt ca nu stiu cum sta la acest capitol..., e cumva mai firava?
Neconectatule , te felicit si sa o stapanesti sanatos , e o masina frumoasa (desi mie la Megane imi place mai mult varianta aia cu 5 usi ), dar vaii.. , cati bani dai pe ea man...nu stiu, nu vreau sa te intristez, dar parca e prea mult pt un Renault man...La banii astia aveai si alte variante care s-ar putea sa fie si mai fiabile (noul Astra, Skoda Octavia II, Seat Leon poate, Bora daca o mai fi promotia, Citroen C4 sau C5...), e drept poate nu la toate reuseai sa iei motorina, dar hmm...oare nu era mai bine, man?

Tupac is online now    Reply With Quote
Old 27-01-2005, 15:49   #59 (permalink)
AlienStation

UNCONNECT3D's Avatar

Oricum ar fi, comanda s-a facut azi, iar pe 2 feb masina ajunge in bucuresti, fiind livrata ulterior in c-ta.

Pana la urma am luat varianta Megane Sedan Confort Privilege 1,5dCi de 80 CP (oare am gresit ca nu am luat varianta de 100 CP?). Dotari are o pagina intreaga... in plus modelul pe care l-am ales din stoc mai are urmatoarele extra-optiuni: vopsea negru metalizat care se asorteaza cu geamuri cu tenta (negre), control dinamic al traiectoriei ESP+ sistem antipatinaj ASR, oglinzi retrovizoare rabatabile electric, aer conditionat cu reglare automata, scaune cu incalzire... tapiterie piele+material textil si bineinteles jentile de 16" din aluminiu (ultimele 2 sunt incluse in pachetul privilege). Mi se pare atat de dotata masina... mi-e frica doar de fiabilitate. Consum foarte mic... designul mi se pare foarte reusit, pentru mine e cu adevarat o masina de vis, pe de-asupra noua... A ajuns tot la 16 000 euro DDP cu reducerea de 800 de euro. Acuma faptul este implinit! Sper sa am norocul de partea mea si sa nimeresc o masina de care sa-mi aduc aminte cu mare placere pe viitor.

Garantia este cam mica... 2 ani sau 100 000 Km (ar fi fost frumos 3 ani), se ia in considerare prima dintre cele atinse.

Full CASCO aprox 750 euro/an.
Pentru alte detalii, acum ca sunt relativ in tema, va stau la dispozitie.

Last edited by UNCONNECT3D; 27-01-2005 at 16:09..

Old 27-01-2005, 17:02   #60 (permalink)
AIX
Registered User

AIX's Avatar

Avand in vedere si greutatea de aprox. 1200kg, personal as fi mers pe varianta cu 100 CP. Asa, o sa te "faca" toate X5-urile pe la stopuri

AIX is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Auto

Thread Tools

Posting Rules