Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Auto

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 05-03-2006, 21:46   #81 (permalink)
Registered User

Freelancer's Avatar

1. motorul ..este unul pe benzina 1.4 MPI ( dacia solenza )
2. deci semicuplat = bad , got that
4. pai de obicei tineam ambreajul cuplat cu ..100 m de intersectie ..ca mi se intampla ca exact cand ajung din inertie in intersectie sa se faca verde si atunci schimb a 2-a ..si merg mai departe ....

Freelancer is offline    Reply With Quote
Old 05-03-2006, 21:56   #82 (permalink)
The Other Side

BlonduGL's Avatar

Scoate pe liber si opresti usor din frana de picior. Iar in caz ca se face verde apesi odata ambreiajul si bagi a 2a si talpa
Eu cand merg cu maica-mea de obicei schimb pe la 2600-2800. Daca trec de 3000 se crizeaza si ma intreaba de ce bag asa de multa viteza.. De fapt asa merg in general, daca nu am nevoie de caluti

BlonduGL is offline    Reply With Quote
Old 05-03-2006, 22:12   #83 (permalink)
A.I.

Daedalus's Avatar

Quote:
Originally Posted by Freelancer
Am si eu niste nelamuriri pentru cine imi poate raspunde .

1. Este mai bine sa schimb vitezele la 2000rpm sau 3000 ? Cum este mai economic de condus ?
2. Care sunt factorii care deterioreaza excesiv ambreajul ....adica daca schimb des vitezele , sau merg subturat , frana de motor ...etc ?
3. Cand merg in coloana , cu 10km/h ...viteze reduse..etc...e mai bine sa merg cu viteza 1 , turata mai tare, sau a 2-a subturata ....ca mi se pare ca in a 2-a cam tremura motorul , chiar daca mai apas pe ambreaj
4. Daca vreau sa scad din viteza , sa zicem la stop ....si apas ambreajul cam cu 100 m inaintea stopului si las masina sa mearga din inertie , iar frana pun numai cand ma aproprii foarte mult de masina din fata .....stric ambreajul/motor/cutie viteze ? ....e mai bine ..sa franez si sa scot din viteza cand ajung mai aproape de masina ?
1. Economic este sa nu ii ceri mult. Adica sa o accelerezi lent si sa mergi cu ea pana la cuplul maxim unde schimbi in treapta superioara (la SLZ asta inseamna 2800rpm din cate stiu eu). Subturat este mai rau decat supraturat. Iar schimbatul vitezelor il mai faci si in functie de cum vrei sa mergi cu ea la momentul respectiv. Daca vrei sa mergi la consum, accelerezi mai lent si schimbi undeva intre 2500 si 3000rpm, daca mergi mai sportiv schimbi pe la 3500 sau mai sus.
2. Ambreiajul este solicitat mult la mersul in coloana, cand pleci de pe loc cu el semibraiat si nu apuci sa il ridici de tot ca trebui sa il lasi iar si tot asa. Sau mai rau daca faci figuri la semafor cu suturi. Este cu atat mai periculos cu cat accelerezi cu ambreiajul semibraiat. Daca schimbi repede nu sunt probleme. La fel este destul de nasol daca schimbi vitezele fara sa dai drumu la acceleratie.
3. Mai bine mergi cu viteza 1 la 2000-2500rpm constant decat cu a 2-a subturat, mai ales daca nu ai unde sa ii dai. Daca stii ca nu vei opri, ramai cu a 2-a sau ii dai a 2-a in caz de erai cu vit. 1 insa e indicat sa accelerezi lent atata timp cat e masina subturata, pana ajunge la o turatie optima. E important sa nu chinui masina, sa ii ceri prea mult atunci cand nu poate, mai ales daca e subturata.
4. Pai ar fi mai bine din cate stiu ca la franare sa o lasi in viteza, iar cu descresterea vitezei sa schimbi si treptele din ce in ce mai jos, insa e stresant, plus ca se zguduie masina mai ales in viteza 1, incat e mai lejer si nu cred ca daunator, sa o scoti din viteza si sa o lasi sa curga pana ajungi in spatele celui din fata ta. Recunosc ca eu fac asa.

Daedalus is offline    Reply With Quote
Old 05-03-2006, 23:07   #84 (permalink)
Caine de atac

Reddog's Avatar

Pentru masinile nonEU accizele sunt de 30%, am dreptate? Adica pentru Chevrolet si Hyundai, de exemplu.

Reddog is offline    Reply With Quote
Old 06-03-2006, 02:51   #85 (permalink)
Registered User

Freelancer's Avatar

am auzit de niste aditivi , care se pot adauga la benzina ca sa curete motorul and co ... ...sunt buni de ceva....daca da , ce ati recomanda ...

Old 06-03-2006, 08:36   #86 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Reddog
Pentru masinile nonEU accizele sunt de 30%, am dreptate? Adica pentru Chevrolet si Hyundai, de exemplu.
alea nu sunt accize, ci taxe vamale. adica platesti si 30% taxe vamale, si accizele aferente capacitatii motorului.

Smiley is offline    Reply With Quote
Old 06-03-2006, 12:41   #87 (permalink)
Caine de atac

Reddog's Avatar

OK, multumesc mult.
Asadar la un Hyundai Lantra de 11000E mai pun 30% taxe vamale, 1% acciza si 19% tva ~ 17200E. Buna afacere

Old 06-03-2006, 12:53   #88 (permalink)
Registered User

sau iei in leasing, caz in care platesti taxe vamale doar la valoarea reziduala(20%)
ex:
valoare total = 11.000, din care valoare reziduala 2200 (20%)
tva = 2.090
acciza=110
taxe vamale = 660 (30% din 2.200)
total: 13.860

ps: nu stiu in ce ordine se aplica taxele si daca se aplica cumulativ, deci pretul total s-ar putea sa difere putin

Smiley is offline    Reply With Quote
Old 06-03-2006, 12:55   #89 (permalink)
Caine de atac

Reddog's Avatar

ordinea e taxa vamala, acciza si tvaul. oricum, tata vrea masina cu banii jos, in nici un caz prin leasing (deh, nesiguranta locului de munca). ne vom reorienta, exact cum ii spusesem si eu

Old 13-03-2006, 20:05   #90 (permalink)
Nick anterior: X-White

wisepiggy's Avatar

Am si eu o intrebare :

Astazi a fost o vreme foarte urata la galati . A ploua cu picaturi mici si dese . Cum eu conduc zilnic am fost nevoit sa conduc pe o astfel de vreme . Stergatorile faceau un zgomot cam urat asa cand stergeau. Din ce cauza ? Pentru ca era prea putina apa pe geam ? S-au uzat si trebuie schimbate ? E normal sa faca zgomotul asta ?

wisepiggy is offline    Reply With Quote
Old 13-03-2006, 20:55   #91 (permalink)
A.I.

Daedalus's Avatar

Pai teoretic nu e normal, dar practic este normal, pentru ca Dacia tot Dacie este, daca ma intelegi. Da-i cu mai multa apa ca sa si stearga ca lumea apoi nu le lasa sa stearga prea mult pe uscat ca iti lasa urme. Iti recomand niste lame de stergatoare grafitate, merita cu adevarat. Eu am asa ceva si juma' de an n-au scos un sunet (tinand cont ca am trecut o iarna cu ele, iar acum dupa a 2-a iarna au inceput sa scartaie, dar daca le dau apa destula sterg perfect)

Old 13-03-2006, 21:05   #92 (permalink)
Registered User

Silenti's Avatar

La stergatoare sunt si eu foarte pretentios. Astea care le am acum sunt niste jeguri de lame la 30k bucata sau ceva de genul, care m-au trecut iarna.
Inainte am avut niste Bosch pe care am dat 550k de care am fost multumit cum stergeau, insa s-au stricat in mai putin de un an.
Are cineva niste recomandari? Firma, eventual unde se gasesc si cat costa.

Silenti is offline    Reply With Quote
Old 15-03-2006, 22:54   #93 (permalink)

wisepiggy's Avatar

@silenti nu stiu ce sa iti recomand (sunt noob) . Ultima oara cand am cumparat asa ceva a fost cam acu 4 luni . Stergatoarele era cam pe la 8 ron Dar mergeau bine cel putin prima luna ca dupa aia am schimbat masina .

Inca o intrebare : E normal sa imi arate consumul instant doar daca viteza e mai mare de 30km/h ? Eu nu am vazut nimic scris in carte . Masina este un Logan . Asa e la toate masinile ?

Old 15-03-2006, 22:59   #94 (permalink)

wisepiggy's Avatar

mda.... net wireless Pls delete

Old 16-03-2006, 16:37   #95 (permalink)
Registered User

Freelancer's Avatar

zilele astea m-am confruntat cu niste probleme la masinuta mea:

1. ieri m-am jucat putin pe geatza si am facut un mic burn cu frana de mana, si cand am plekat de pe loc i-am dat cam tare fara sa imi dau seama , ceva pe la 5500rpm , tinut in continu asa vreo 5-8 secunde ...iar cand am oprit masina de sub motor iesea un miros inecacios ca de plastic ars , ca si cand as arde manerul de la tigaie cand le prajesc la aragaz ...... am stricat ceva , a luat foc ceva..pe acolo ,trebuie sa o duc la service ? ( precizez ca dupa aia am mai facut vreo 70 km si nu am simtit diferente, adica nu se jena masinuta, tragea cand era nevoie , si nu tusea )
2. In ultima vreme au inceput sa imi scartaie franele rau de tot , si as vrea un remediu , sau cum sa rezolv problema ca este foarte suparator , franele tin destul de bine , dar scartaitul este foarte deranjant .
3. Cand dau drumu la AC se simte la motor un mic tremur , este normal ?

ps: masina e o solenza .

Questions: simt vreo diferenta in putere daca bag benzina mol 95 sau 98 ?

Old 16-03-2006, 18:37   #96 (permalink)
Registered User

Silenti's Avatar

Quote:
Originally Posted by Freelancer
Questions: simt vreo diferenta in putere daca bag benzina mol 95 sau 98 ?
Nu.

Old 16-03-2006, 20:40   #97 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

Quote:
Originally Posted by Silenti
Nu.
ba da ! dar depinde de masina. la o solnitza probabil ca nu, dar la un M6 mai mult ca sigur.

Laur is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2006, 20:50   #98 (permalink)
Banned

pt o masina care n-are nici un euro(2-3-4) cum se poate dobandi acest "statut" si daca se poate cu ce costuri?
s-a afirmat in grupul care discutam ca printr-un catalizator, dar nu cred ca ala e chiar rolul lui, desi este posibil...habar nam

mic&gras is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2006, 21:17   #99 (permalink)
A.I.

Daedalus's Avatar

[QUOTE=Freelancer]zilele astea m-am confruntat cu niste probleme la masinuta mea:

1. ieri m-am jucat putin pe geatza si am facut un mic burn cu frana de mana, si cand am plekat de pe loc i-am dat cam tare fara sa imi dau seama , ceva pe la 5500rpm , tinut in continu asa vreo 5-8 secunde ...iar cand am oprit masina de sub motor iesea un miros inecacios ca de plastic ars , ca si cand as arde manerul de la tigaie cand le prajesc la aragaz ...... am stricat ceva , a luat foc ceva..pe acolo ,trebuie sa o duc la service ? ( precizez ca dupa aia am mai facut vreo 70 km si nu am simtit diferente, adica nu se jena masinuta, tragea cand era nevoie , si nu tusea )
[QUOTE]

Cred ca ambreiajul tau nu s-a simtit prea comod la turatia aia Las-o mai moale cu asa ceva.

Old 16-03-2006, 21:40   #100 (permalink)
Registered User

Silenti's Avatar

Quote:
Originally Posted by Laur
ba da ! dar depinde de masina. la o solnitza probabil ca nu, dar la un M6 mai mult ca sigur.
Eu am raspuns pentru masina lui. La M6 n-ai voie sa bagi de 95, deci nici nu se pune problema.
Cine vrea mai multe detalii: http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Auto

Thread Tools

Posting Rules