![]() |
| | #81 (permalink) | ||
|
1. motorul ..este unul pe benzina 1.4 MPI ( dacia solenza ) 2. deci semicuplat = bad , got that 4. pai de obicei tineam ambreajul cuplat cu ..100 m de intersectie ..ca mi se intampla ca exact cand ajung din inertie in intersectie sa se faca verde si atunci schimb a 2-a ..si merg mai departe .... | |||
|
| | #82 (permalink) | ||
|
Scoate pe liber si opresti usor din frana de picior. Iar in caz ca se face verde apesi odata ambreiajul si bagi a 2a si talpa ![]() Eu cand merg cu maica-mea de obicei schimb pe la 2600-2800. Daca trec de 3000 se crizeaza si ma intreaba de ce bag asa de multa viteza.. De fapt asa merg in general, daca nu am nevoie de caluti
__________________ Stop the war on drugs. We're not criminals | |||
|
| | #83 (permalink) | ||
| Quote:
2. Ambreiajul este solicitat mult la mersul in coloana, cand pleci de pe loc cu el semibraiat si nu apuci sa il ridici de tot ca trebui sa il lasi iar si tot asa. Sau mai rau daca faci figuri la semafor cu suturi. Este cu atat mai periculos cu cat accelerezi cu ambreiajul semibraiat. Daca schimbi repede nu sunt probleme. La fel este destul de nasol daca schimbi vitezele fara sa dai drumu la acceleratie. 3. Mai bine mergi cu viteza 1 la 2000-2500rpm constant decat cu a 2-a subturat, mai ales daca nu ai unde sa ii dai. Daca stii ca nu vei opri, ramai cu a 2-a sau ii dai a 2-a in caz de erai cu vit. 1 insa e indicat sa accelerezi lent atata timp cat e masina subturata, pana ajunge la o turatie optima. E important sa nu chinui masina, sa ii ceri prea mult atunci cand nu poate, mai ales daca e subturata. 4. Pai ar fi mai bine din cate stiu ca la franare sa o lasi in viteza, iar cu descresterea vitezei sa schimbi si treptele din ce in ce mai jos, insa e stresant, plus ca se zguduie masina mai ales in viteza 1, incat e mai lejer si nu cred ca daunator, sa o scoti din viteza si sa o lasi sa curga pana ajungi in spatele celui din fata ta. Recunosc ca eu fac asa.
__________________ Dacia Solenza SCALA 1.4MPI, 8 valve, 75 de cai voiosi + traseu Borla + filtru aer sport + chiptuning Dimsport = 80HP+ full audio Ground Zero ftwID yahoo messenger: marius_seby85 Tel: 0720.722.892/0753.095.598 | |||
|
| | #86 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 | Quote:
__________________ Who forgot to close the gate? Who let me out? | ||
|
| | #88 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 |
sau iei in leasing, caz in care platesti taxe vamale doar la valoarea reziduala(20%) ex: valoare total = 11.000, din care valoare reziduala 2200 (20%) tva = 2.090 acciza=110 taxe vamale = 660 (30% din 2.200) total: 13.860 ps: nu stiu in ce ordine se aplica taxele si daca se aplica cumulativ, deci pretul total s-ar putea sa difere putin
__________________ Who forgot to close the gate? Who let me out? | ||
|
| | #90 (permalink) | ||
|
Am si eu o intrebare : Astazi a fost o vreme foarte urata la galati . A ploua cu picaturi mici si dese . Cum eu conduc zilnic am fost nevoit sa conduc pe o astfel de vreme . Stergatorile faceau un zgomot cam urat asa cand stergeau. Din ce cauza ? Pentru ca era prea putina apa pe geam ? S-au uzat si trebuie schimbate ? E normal sa faca zgomotul asta ? | |||
|
| | #91 (permalink) | ||
|
Pai teoretic nu e normal, dar practic este normal, pentru ca Dacia tot Dacie este, daca ma intelegi. Da-i cu mai multa apa ca sa si stearga ca lumea apoi nu le lasa sa stearga prea mult pe uscat ca iti lasa urme. Iti recomand niste lame de stergatoare grafitate, merita cu adevarat. Eu am asa ceva si juma' de an n-au scos un sunet (tinand cont ca am trecut o iarna cu ele, iar acum dupa a 2-a iarna au inceput sa scartaie, dar daca le dau apa destula sterg perfect)
__________________ Dacia Solenza SCALA 1.4MPI, 8 valve, 75 de cai voiosi + traseu Borla + filtru aer sport + chiptuning Dimsport = 80HP+ full audio Ground Zero ftwID yahoo messenger: marius_seby85 Tel: 0720.722.892/0753.095.598 | |||
|
| | #92 (permalink) | ||
|
La stergatoare sunt si eu foarte pretentios. Astea care le am acum sunt niste jeguri de lame la 30k bucata sau ceva de genul, care m-au trecut iarna. Inainte am avut niste Bosch pe care am dat 550k de care am fost multumit cum stergeau, insa s-au stricat in mai putin de un an. Are cineva niste recomandari? Firma, eventual unde se gasesc si cat costa. | |||
|
| | #93 (permalink) | ||
|
@silenti nu stiu ce sa iti recomand (sunt noob) . Ultima oara cand am cumparat asa ceva a fost cam acu 4 luni . Stergatoarele era cam pe la 8 ron Dar mergeau bine cel putin prima luna ca dupa aia am schimbat masina . Inca o intrebare : E normal sa imi arate consumul instant doar daca viteza e mai mare de 30km/h ? Eu nu am vazut nimic scris in carte . Masina este un Logan . Asa e la toate masinile ?
| |||
|
| | #95 (permalink) | ||
|
zilele astea m-am confruntat cu niste probleme la masinuta mea: 1. ieri m-am jucat putin pe geatza si am facut un mic burn cu frana de mana, si cand am plekat de pe loc i-am dat cam tare fara sa imi dau seama , ceva pe la 5500rpm , tinut in continu asa vreo 5-8 secunde ...iar cand am oprit masina de sub motor iesea un miros inecacios ca de plastic ars , ca si cand as arde manerul de la tigaie cand le prajesc la aragaz ...... am stricat ceva , a luat foc ceva..pe acolo ,trebuie sa o duc la service ? ( precizez ca dupa aia am mai facut vreo 70 km si nu am simtit diferente, adica nu se jena masinuta, tragea cand era nevoie , si nu tusea ) 2. In ultima vreme au inceput sa imi scartaie franele rau de tot , si as vrea un remediu , sau cum sa rezolv problema ca este foarte suparator , franele tin destul de bine , dar scartaitul este foarte deranjant . 3. Cand dau drumu la AC se simte la motor un mic tremur , este normal ? ps: masina e o solenza . Questions: simt vreo diferenta in putere daca bag benzina mol 95 sau 98 ? | |||
|
| | #98 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Jul 2004 Location: in corcoduş |
pt o masina care n-are nici un euro(2-3-4) cum se poate dobandi acest "statut" si daca se poate cu ce costuri? s-a afirmat in grupul care discutam ca printr-un catalizator, dar nu cred ca ala e chiar rolul lui, desi este posibil...habar nam | ||
|
| | #99 (permalink) | ||
|
[QUOTE=Freelancer]zilele astea m-am confruntat cu niste probleme la masinuta mea: 1. ieri m-am jucat putin pe geatza si am facut un mic burn cu frana de mana, si cand am plekat de pe loc i-am dat cam tare fara sa imi dau seama , ceva pe la 5500rpm , tinut in continu asa vreo 5-8 secunde ...iar cand am oprit masina de sub motor iesea un miros inecacios ca de plastic ars , ca si cand as arde manerul de la tigaie cand le prajesc la aragaz ...... am stricat ceva , a luat foc ceva..pe acolo ,trebuie sa o duc la service ? ( precizez ca dupa aia am mai facut vreo 70 km si nu am simtit diferente, adica nu se jena masinuta, tragea cand era nevoie , si nu tusea ) [QUOTE] Cred ca ambreiajul tau nu s-a simtit prea comod la turatia aia Las-o mai moale cu asa ceva.
|
| | #100 (permalink) | ||
| Quote:
Cine vrea mai multe detalii: http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |