![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2006 Location: Bucuresti | certificat de autenticitate rar
stie cineva ce valabilitate are mai nou certificatul de autenticitate al unui autoturism? am toate actele in regula pt inmatricularea unui opel astra din 2000, are si rar-ul facut, itp, absolut tot, dar pe certificatul de autenticitate scrie ca este valabil 30 de zile care au expirat in ianuarie. nu as vrea sa ma duc in udristei si sa ma trezesc dupa nu stiu cate ore de stat la coada ca certificatul de autenticitate nu este ok. PS-am inteles ca formularele sunt mai vechi si de-aia pe ele scrie 30 de zile, dar mai nou valabilitatea este de 3 luni sau....spuneti voi. va multumesc! | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2006 Location: Bucuresti |
r***t, speram sa nu fie asa. deci este nevoie de el la inmatriculare, asa ca ce pot face? sa-l refac, si ce acte sunt necesare, tre sa duc din nou masina, ca are nr rosii expirate??!! )mersi Bisti pt promtitudinea raspunsului. urasc birocratia din tara asta | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
pai si nu este posibil ca acest certificat sa fie totusi valabil 60 de zile, desi pe el scrie 30 de zile? deoarece el a fost eliberat in decembrie si poate a ramas tipul de formular pe 30 de zile, imi dau si eu cu parerea. de cand a intrat in vigoare chestia cu 60 de zile si cum se aplica, de la o anumita data sau cum?
| ||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
mai da niste detalii. masina e adusa din afara sau e cumparata de aici ? ca sa stim daca iti expira si numerele provizorii sau nu. este sigur nevoie de el la inmatriculare, fara el dosarul este incomplet. acum nu stiu daca poti prelungi numerele rosii cu inca o luna ca sa poti sa iti rezolvi afacerea. gasesti AICI mai multe detalii !
__________________ Eu nu sunt nebun, eu nu fac decat sa va sfidez ! James Oliver Huberthy | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
multumesc bisti. deci.....masina a fost adusa in sept-oct anul trecut din germania, omul nu a inmatriculat-o, spunand ca sunt persoane care doresc sa fie primul proprietar in rom (ma rog). i-a facut RAR-ul, itp-ul, care este valabil pana in 2007, are carte de identitate. acum masina are nr rosii care au expirat, deci dc este nevoie de alt cert de autenticitate, va trebui remorcata pana la RAR. ideea este ca certificatul de autenticitate a fost eliberat pe 23 dec 2005, pe el se specifica virgula ca este valabil 30 de zile, dar eu am gasit pe undeva ca ar fi valabil 60 de zile, nu stiu insa dc asta incepand cu 1 ian 2006 (http://www.cdep.ro/proiecte/2005/400..._pl441_05.pdf). LEGE nr.374 din 13 decembrie 2005 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 35/2005 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea vehiculelor rutiere şi eliberarea cărţii de identitate a acestora, în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România Textul actului publicat în M.Of. nr. 1138/15 dec. 2005 (8) Certificatul de autenticitate al unui vehicul rutier este valabil timp de 60 de zile calendaristice de la data eliberării acestuia." | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
bine ca ai zis legea. ai BAFTA ! e valabil 60 zile ! poftim titlul complet al monitorului ! "Lege nr. 374/2005 din 13/12/2005 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 35/2005 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea vehiculelor rutiere şi eliberarea cărţii de identitate a acestora, în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1138 din 15/12/2005 Actul a intrat in vigoare la data de 18 decembrie 2005"
__________________ Eu nu sunt nebun, eu nu fac decat sa va sfidez ! James Oliver Huberthy | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Asus - ITP se face NUMAI din 2 in 2 ani. nu are legatura cu autentificarea RAR. daca masina e venita din afara atunci faci aut. la RAR si apoi faci si ITP tot acolo sau in alta parte. Aut. RAR presupune o verificare a seriilor de pe sasiu, motor cu cele inscrise in acte (cartea masinii). inainte se facea numai la "dorinta" cumparatorului, acum e obligatorie in caz de vanzare-cumparare sau inmatriculare (in cazul masinilor luate de afara).
|
| | #16 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Nov 2004 |
Asta era important, daca pentru inscriere ITP-ul se face oriunde sau doar in Voluntari. Autentificarea RAR inteleg ca n-are treaba cu starea tehnica a masinii.
| ||
|
| Advertisment | |
| Taborea şi peste 1 milion de camarazi te aşteaptă | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |