Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Auto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 08-05-2006, 23:25   #1 (permalink)
Nick anterior: CrissXman

CrissX's Avatar

Pachet drumuri grele. Mai exact ???

[warn=Ghost][/warn]

Are cineva idee, exact ce inseamna ? Pe langa scutul metalic, e suspensia modificata ? Alte arcuri...alte amortizoare, sau e inaltata cu 2 cm cu inaltatoare.
Mi-a venit masina, un Vectra C 2006 2.0T, si arata oribil ptr. ca are garda foarte inalta plus ca e instabila la curbe luate in viteza. Vreau sa stiu daca se poate cobora garda la sol fara a schimba arcuri, amortizoare.

Last edited by CrissX; 13-09-2006 at 14:52.

CrissX is online now    Send Message via Xfire to CrissX Reply With Quote
Old 09-05-2006, 01:51   #2 (permalink)
Nick anterior: Darkblack99

Darkblack's Avatar

Frumoasa masina,dar cum ai dat tu carutza aia de bani(24.000 euro) pe ea fara sa-i intrebi p-aia de la reprezentantza ce inseamna Pachet Drumuri Grele sau fara sa faci un drive-test?Si ca sa nu fiu off,vezi ca sunt forumuri auto speciale(spre exemplu http://www.masini.ro/forum/)!Si oricum..buna alegere sa-ti pui pe-un turbo pachetul respectiv...jos palaria!

Darkblack is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2006, 08:26   #3 (permalink)

CrissX's Avatar

[warn=Ghost][/warn]

Problema se rezolva f. usor. Kitt suspensie Irmscher 1000 e, care e mult si peste cea GTS. Ma gandeam insa ca pot cobora garda fara sa mai schimb ceva.
BTW... ala de la reprezentanta mi-a spus ca pachetul contine doar scut de otel.A omis sa-mi spuna ca masina va arata ca o capra.

Old 09-05-2006, 08:53   #4 (permalink)
Registered User

ElSpa's Avatar

Poti sa comprimi putin arcurile cu niste cleme (adica sa prinzi 2 spire). le gasesti la pit stop tuning.
Totusi trebuie sa numeri cate spire are arcul tau sa nu o aduci prea jos si sa iti atinga roata la o denivelare cand masina este incarcata la maxim (5 persoane)...adica cu cat are mai multe spire e mai bine. Eu am vrut sa fac treaba asta pe un bertone de 2.0 turbo ca era prea ridicata de spate si arcul avea 5 spire, si s-a coborat prea mult...atingea roata la denivelari in buza aripii (aveam si cauciuc de 245 si iese cam in afara)...pana la urma am schimbat suspensia cu totul si mi-am pus Irmscher (apropo aia reglabila pe duritate e vreo 1800 euro) dar crede-ma ca iti muta rinichii si cu amortizoarele puse pe medium. Poate la Vectra e altfel...
Oricum clemele alea sunt cam 1.5 mil pentru toate rotile, deci poti face o incercare.

ElSpa is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2006, 09:00   #5 (permalink)
Registered User

Eu nu stiu ce ai tu contra masinii. Arata super si nu e deloc inalta. Si tine cont ca nu vei merge nu mai pe drumuri super bune. Mai bine asa iti zic eu. eu am clio si e destul de inalt dar daca ar fi fost din start botul mai inalt era si mai bine.

Din cate stiu eu la octavia de ex, pachetul de drumuri grele inseamna garda mai sus cu 2 cm, scut de otel sub masina si amortizoare ceva mai tari. Scade putin confortul dar cresc sansele sa ai masina buna mai mult timp.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2006, 09:47   #6 (permalink)
Registered User

luckylu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mandea
...si amortizoare ceva mai tari
- suspensia sport nu e pt. drumuri grele pt ca bine zicea ElSpa - "iti muta rinichii"

Ce terminati astia de la reprezentanta... fac orice sa-ti mai pui o optiune pe masina . Eu zic sa te duci la ei, faci un pic de scandal si ii pui sa remedieze ce mai e de remediat...

luckylu is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2006, 11:16   #7 (permalink)

CrissX's Avatar

[warn=Ghost][/warn]

Elspa, decat sa comprim arcurile, sunt cele Koni, sau Irmscher, coboara garda cu 3 cm fata de cum e acum, si nu costa mai mult de 250 euro toate 4 buc.
Problema e ca cei de la Di-Bas se contrazic.Unii spun ca arcurile sunt toate la fel , altii ca e din arcuri. Suspensia asa inalta cum e.. e destul de tare masina nu balanseaza aproape deloc la denivelari, dar la curbe luate in viteza ai impresia ca zbori de pe sosea.Aspectul masinii insa lasa de dorit.

Old 09-05-2006, 11:22   #8 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

eu nu cred ca ai decat niste simple inaltatoare de cauciuc la arcuri pe care poti sa le dai jos si garda va cobori cu 2 cm. exclus alte arcuri si alte amortizoare pt drumuri grele, asta bineinteles in afara de scutul metalic.

Laur is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2006, 11:26   #9 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by CrissXman
... e destul de tare masina nu balanseaza aproape deloc la denivelari, dar la curbe luate in viteza ai impresia ca zbori de pe sosea.Aspectul masinii insa lasa de dorit.
Intrebare: ai mers si cu una fara pachetul asta de drumuri grele cu aceeasi viteza in acelasi viraj si ai avut aceeasi senzatie?
Nu de alta, dar cu orice masina din lumea asta la o anumita viteza in viraje ai impresia ca zbori de pe sosea. Si poate esti mai sportiv asa...

Old 09-05-2006, 12:02   #10 (permalink)

CrissX's Avatar

Quote:
Originally Posted by Laur
eu nu cred ca ai decat niste simple inaltatoare de cauciuc la arcuri pe care poti sa le dai jos si garda va cobori cu 2 cm. exclus alte arcuri si alte amortizoare pt drumuri grele, asta bineinteles in afara de scutul metalic.
Stie cineva.. la capetele arcurilor se prind direct pe tabla aia, ? Eu am vazut si sus si jos doua "cerculete" inaltatoare? a cate 1 cm fiecare

Old 09-05-2006, 12:07   #11 (permalink)

CrissX's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mandea
Intrebare: ai mers si cu una fara pachetul asta de drumuri grele cu aceeasi viteza in acelasi viraj si ai avut aceeasi senzatie?
Nu de alta, dar cu orice masina din lumea asta la o anumita viteza in viraje ai impresia ca zbori de pe sosea. Si poate esti mai sportiv asa...

Ma gandesc ca fiind asa inalta, centrul de greutate e mai sus, de aici senzatia.
Treaba urata e ca am trecut de la un bmw 320d cu pachet sport, garda cca 10 cm la sol. Dara asta ..are aprox 20 cm !!!

Old 09-05-2006, 14:35   #12 (permalink)
Registered User

luckylu's Avatar

Quote:
Treaba urata e ca am trecut de la un bmw 320d
da , Vectra e subviratoare, nu cred ca e de vina garda la sol, e doar o problema de acomodare...

luckylu is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2006, 14:49   #13 (permalink)
Registered User

Acuma na, vectra nu e BMW. Obisnuieste-te cu ideea.

Old 09-05-2006, 17:05   #14 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

Quote:
Stie cineva.. la capetele arcurilor se prind direct pe tabla aia, ? Eu am vazut si sus si jos doua "cerculete" inaltatoare? a cate 1 cm fiecare

daca te referi ca vrei sa le dai jos, merge fara pb. chiar poti sa faci o incercare sa vezi cum se comporta masina fara ele....

Laur is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2006, 19:41   #15 (permalink)
Six
BAe 146

Six's Avatar

Quote:
[warn=Ghost][/warn]

Are cineva idee, exact ce inseamna ? Pe langa scutul metalic, e suspensia modificata ? Alte arcuri...alte amortizoare, sau e inaltata cu 2 cm cu inaltatoare.
Mi-a venit masina, un Vectra C 2006 2.0T, si arata oribil ptr. ca are garda foarte inalta plus ca e instabila la curbe luate in viteza. Vreau sa stiu daca se poate cobora garda la sol fara a schimba arcuri, amortizoare.
Cred ca are garda la sol mai inalta cu cativa cm, uite cum arata la mine ... o sa fac maine o poza mai de jos sa se inteleaga mai bine .

Totusi cum se simte pe gropi ? La mine este stabila in curbe dar pe gropi e dura rau .
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	vectrac.JPG
Views:	83
Size:	71.5 KB
ID:	104885  

Six is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2006, 19:57   #16 (permalink)
Registered User

Blade's Avatar

Quote:
Originally Posted by Laur
daca te referi ca vrei sa le dai jos, merge fara pb. chiar poti sa faci o incercare sa vezi cum se comporta masina fara ele....
nuu.. arcul nu vine direct pe tabla. atat sus cat si jos are o bucata de cauciuc de 1-2cm.. nu le da jos..

Blade is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2006, 21:02   #17 (permalink)

CrissX's Avatar

Quote:
Originally Posted by Six
Totusi cum se simte pe gropi ? La mine este stabila in curbe dar pe gropi e dura rau .

Nu prea are treaba cu gropile... le "ignora" practic...daca ma pot exprima asa.
In masina nu simti mai nimic.

Old 09-05-2006, 21:03   #18 (permalink)

CrissX's Avatar

Quote:
Originally Posted by Blade
nuu.. arcul nu vine direct pe tabla. atat sus cat si jos are o bucata de cauciuc de 1-2cm.. nu le da jos..
Asa de alea vorbeam. Mi-a explicat cineva ca inaltatoarele se pun in partea de sus inainte de arcuri.Nu stiu sa ma exprim in termeni tehnici.

Old 09-05-2006, 22:29   #19 (permalink)
Six
BAe 146

Six's Avatar

Quote:
Nu prea are treaba cu gropile... le "ignora" practic...daca ma pot exprima asa.
In masina nu simti mai nimic.
Daca as fi eu in locul tau as lasa masina asa ... daca vei umbla cred ca vei incepe sa simti gropile ca mine

Ce dotari mai ai pe ea ?

Arata super, sa o stapanesti sanatos .

Six is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2006, 22:46   #20 (permalink)
Registered User

Blade's Avatar

Quote:
Asa de alea vorbeam. Mi-a explicat cineva ca inaltatoarele se pun in partea de sus inainte de arcuri.Nu stiu sa ma exprim in termeni tehnici.
deci cauciucuri din alea are orice masina.. nu au rolul de a inalta masina ci de a nu fi fier pe fier acolo unde sta arcul..

Blade is offline    Reply With Quote
Advertisment
Inscrie-te gratuit in Gladius2 - un joc de actiune, multiplayer!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Auto

Thread Tools

Posting Rules