![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Pot conduce in UE daca mi-am pierdut carnetul ?
Trebuie sa plec saptamana viitoare pana in germania. Problema este ca mi-am pierdut carnetul si nu stiu daca pot conduce asa. Ce se intampla in caz ca sunt oprit ? Doar amenda ? Nu ma deranjeaza amenda, doar ca nu vreau alte complicatii ![]() Am inteles ca politia nu da dovada in caz ca pierzi carnetul. Cel putin asa mi-a zis un nene de la politia rutiera.
__________________ I wasn't born to follow. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
nici daca ti-ar da dovada politia romana nu e valabil pentru ca celelalte tari nu recunosc ca act valabil acea dovada...poate sa aiba 15mii de stampile...iti poti lua amenda(in jurul la 400e) sau chiar poti intra la racoare conducand fara permis, depinde de codul rutier al respectivei tari. succes. Mai intereseaza-te, nu sunt foarte sigur de sfatul dat. dar parca trebuie sa astepti 24 de ore pt eliberarea unui nou permis sau ma insel? | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
nu cred ca ar fi o idee buna sa iesi din tara fara permis... la noi te baga la racoare daca nu ai (deloc, nu ca l-ai pierdut) si probabil asa e si prin alte tari.
__________________ Cumpar Memorie DDR2 ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Pai chiar l-am pierdut. Am permis, nu mai am insa plasticul ![]() L-am pierdut de prin vara si nu m-am mai obosit sa imi scot altul. Avand in vedere ca suntem in Romania...nu a fost o problema deranjanta ![]() Stie cineva care este procedura prin care pot obtine alt plastic ?
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2005 Location: Bucuresti |
Pt ca l-ai pierdut, trebuie sa-l declari nul, cred, in Monitorul Oficial sau intr-un cotidian si sa pastrezi dovada. Uite cum am facut eu: -Cumperi de la o dactilografie de la Udriste, in cazul in care esti din Bucuresti: 1.) formularul tipizat de cerere pt permisul auto, pe care ti-l va completa (bate la masina) chiar o tanti de acolo 2.) fisa medicala - aici fiecare trebuie sa "se descurce", oricat de jegos ar suna verbul asta. La mine, completarea fisei medicale a durat 24h. 3.) fa o copie xerox a permisului vechi 4.) fa o copie xerox a cartii/buletinului de identitate -mergi la CEC si achita taxa de permis auto - 50 ron -intoarce-te la Udriste (L-V, 7-20, parca), intra la unul din ghiseele 17, 18, 19 unde ti se va face poza si unde vei lasa actele. Peste 2 ore (da, si eu mi-am facut cruce) ti se elibereaza permisul. | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 |
daca n-a expirat, eu stiam ca nu-ti mai trebuie fisa medicala. asa ca ar trebui sa ai doar fisa detinatorului de permis auto, completata, cerere de eliberare + taxa de la cec platita. in principiu, ar trebui sa te duci la Udriste, in parcarea Dali. or sa sara toti de la choscurile alea pe tine (sa vezi acolo economie de piata si concurenta in actiune ), iti alegi un chiosc la intamplare si le ceri sa-ti dea Fisa detinatorului de permis auto si sa o si dactilografieze. Daca nu ma insel, in fata la Udriste e si un CEC la care poti plati tax (vreo 50 ron, din ce tin eu minte), daca nu trebuie sa platesti la alt CEC. Poze se fac la politie, iti mai trebuie copii dupa acte. Am auzit ca mai nou baietii se misca super repede, chiar si cazuri gen "la ora 9 am depus actele si la 14:00 am primit permisul".uite ce scria pe site la bpr acum ceva vreme (azi nu-mi merge site-ul): ACTE NECESARE IN CAZUL PRESCHIMBARII PERMISULUI DE CONDUCERE ROMANESC A. eliberarea unui nou permis de conducere se efectueaza, in conditiile legii, in baza urmatoarelor documente: - actul de identitate ( carte de identitate, buletin de identitate sau carte de identitate provizorie in original si copie ); - fisa detinatorului permisului de conducere, completata prin dactilografiere; - permisul de conducere a carui preschimbare se solicita in original, daca acesta exista; - dovada achitarii taxelor, prevazute de lege, aferente preschimbarii permisului de conducere; - fisa medicala tip din care sa rezulte ca este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, daca solicitarea preschimbarii s-a facut dupa expirarea valabilitatii administrative a permisului de conducere; - in cazul schimbarii numelui documentul care atesta acest lucru in original si copie - in cazul pierderii. furtului sau distruglrea, titularul permisului de conducere trebuie sa declare in cel mult 48 de ore de la constatare, autoritatii emitente si sa solicite eliberarea unui nou permis de conducere; B. in cazul cetatenilor romani care au domiciliul in Romania si se afla temporar in strainatate, eliberarea unui nou pemis de conducere se poate face prin internediul altei persoane, pe baza de procura speciala, autentificata de misiunile diplomatice sau de oficile consulare ale romaniei ori, daca a fost data in fata autoritatiilor straine, sa indeplineasca condiitile de supra legalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila "conform conventiei cu privire la suprimarea cerintei asupra legalizarii actelor oficiale straine, adoptata la haga la 05.10.1961, la care romania a aderat prin ordonanta guvernului nr, 66/1999, aprobata prin legea nr.52/2000 cu modificarile ulterioare ".mandatarul va prezenta documentele de la litera a) in urmatuarele conditii : - fisa detinatorului permisului de conducere. trebuie sa fie semnata de titularul permisului de conducere cu pix de culoare neagra in spatiul special destinat, in fata unui functionar diplomatic; - actul care atesta starea de sanatate, precum si doua fotografii de data recenta ale titularului, 3x4cm/4x5 cm, din care una aplicata pe procura speciala eliberata mandatarului, iar a doua pe fisea detinatorului pemisului de conducere, in spatiul special destinat acesteia, fiind vizate de misiunea diplomatica; - declaratia pe propria raspundere a tItularului, data in fata functionarului diplomatic, din care sa rezulte ca nu mai detine un alt permis de conducere national cu exceptia celui depus pentru preschimbare Atentie : cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, vor completa o declaratie tip pe propie raspundere din care sa rezulte unde au domiciliul sau resedinta in Bucuresti.
__________________ Who forgot to close the gate? Who let me out? | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2005 Location: Bucuresti |
d-_^d0, repetitia e mama invataturii, sau , mai pe romaneste, "tata lor". I-am scris omului ca trebuie sa-l declare pierdut, nul, renegat, fiu ratacitor, dezmostenit, etc. Permisul meu expirase, intr-adevar, asa ca Baracuda scapa si mai usor, fara fisa medicala. | ||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
da' n-au ce sa-ti faca... pur si simplu le spui ca l-ai uitat si in cel mai rau caz te duc pana la sectie sa verifice ![]() poate isi cer si scuze de deranj dupa ce afla ca de fapt ai permis... @SpEEdY: sau asa
__________________ Cumpar Memorie DDR2 ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură. | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Quote:
(In realitate sunt prea lenesi sa-ti dea o amenda de plastic in conditiile in care nu au gasit si alte lucruri)Am rezolvat problema in 15min cu coada cu tot : Declaratie + Cerere batuta la masina + copie BI = 9ron Taxa CEC 50roni (CEC-u e fata in fata cu intrarea de la udriste) Facut poza, dat cu subsemnatul La 13.30 il ridic, astazi. Multumesc mult de tot pentru informare, ultima data cand am fost la udriste era un cosmar de aglomeratie si mirosuri izbitoare. Ma bucur sa vad ca s-a schimbat treaba cu MULT in bine.
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Nu patesti nimic in UE daca nu ai plasticul (in afara de amenda, evident), dar poti pati sa nu poti trece frontiera daca ti se cere permis si nu prezinti. Si asta e cel mai nasol. Dar daca e altcineva in masina care sa conduca peste granita se elimina si problema asta. Partea cea mai proasta e ca nu exista o baza de date centralizata la nivelul UE cu care sa fii verificat instant. Am aflat asta cand mi-au zis politistii ciprioti sa imi scot de urgenta permis cipriot ca nu pot sa imi ia puncte de pe permisul romanesc. Asadar, politistul are tot dreptul sa te retina in arest daca are vreun dubiu ca nu ai permis de conducere pana cand primeste un raspuns oficial de la politia romana (fax, email, recomandata, DHL, depinde cum ai noroc). Oricum, trebuie sa fi facut vreo magarie serioasa ca sa se ajunga la asa ceva.
__________________ Nu poti forta un om sa te placa; nu esti bine venit, pleaca.. (Parazitii 2007) | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 | Quote:
![]() cred ca e o problema legata de diferentele culturale, aici in romania cand primesti amenda sau nu te lasa sa treci granita sau te aresteaza, nu consideri ca n-ai patit nimic, chiar dimpotriva
__________________ Who forgot to close the gate? Who let me out? | ||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
In 99% din cazuri nu patesti nimic. Daca intri pe rosu in intersectie si provoci un accident e posibil sa patesti. Scuzati exprimarea. Vroiam sa spun ca este foarte-foarte probabil sa nu patesti nimic la un control de rutina. Dar este foarte-foarte probabil sa nu poti trece frontiera daca politistul cere sa vada permisul de conducere.
__________________ Nu poti forta un om sa te placa; nu esti bine venit, pleaca.. (Parazitii 2007) | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Plec cu avionu, ma intorc cu masina. Grija mea era legata de faptul ca masinile cu numere provizorii sunt predispuse controalelor de rutina. Mai ales pe autostrazile din germania si austria (Cel putin asa era inainte de a intra in UE. Venea frumos o masinuta fara marcaje, mergea in spatele tau pana in apropierea unei parcari...la 500m inainte de parcare te depasea si se punea in fata ta cu semnale care iti spuneau sa ii urmezi) Si nu vroiam complicatii in sensul ca de la trasul pe dreapta intr-o parcare unde o verificare a documentelor dureaza 5-10min maxim sa ajung pe la sectii sa imi faca verificari daca am sau nu carnet.
|
| | #19 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2003 Location: Bucuresti |
offtopic: iti iei masina noua baracuda?
__________________ E8400@Zerotherm Nirvana, Biostar I45, Mushkin Enhanced 4gb DDR2 1066, Leadtek GTX260, Seagate 2X320GB, WD 1TB Caviar Black, DWD-RW LG, LG 22" wide, Z-board + wow keyset, volan + G5 Logitech, Razer DeathAdder, QcK , Audigy2 zs + Z-5500 + SpeedLink Medusa 5.1, Corsair 520HX, Antec Three Hundred, LG 37LG5000 | ||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Nu eu, ci iubita
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |