![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 1999 | Problema imposibila cauciucuri de iarna
A cam venit vremea sa schimb cauciucurile de iarna, dar nu pot ![]() Intentionez sa fac un drum lung pana in Suedia, unde legislatia conform mae.ro prevede folosirea gumelor de iarna de pe 1 noiembrie pana pe 30 aprilie. Cum eu mi-am planificat sa plec de acolo cam pe 17 Mai.... asta inseamna ca trebuie sa traversez Europa (3000km) cel putin la intoarcere pe temperaturi gen 25 de grade cu cauciucuri de iarna. Nu stiu cum as putea afla exact ce sanctiuni sunt si cat de aspra e legea (de ex in Germania cica esti obligat doar la modul daca faci accident iarna si ai gume de vara, in cazul in care ei considera ca neechiparea masinii a contat, te ard de 4 ori mai rau). Nu stiu unde pot intreba producatorul (am Dunlop Winter Sport M3 si dunlop.ro cred ca este singurul site din lume fara contact) sau orice persoana de specialitate cat de rau fac daca merg asa, daca ajung inapoi in Romania sau le las pe asfalt pana in Austria... Help, voi ce-ati face in locul meu, sa plec la drum cu 4 roti in portbagaj e exclus. | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Daca ai de gand sa alergi tare o sa le lasi pe asfalt in 2 timpi si 3 miscari. Uzura cauciucurilor creste geometric cu viteza. Creste un pic si consumul daca ai gume de iarna. Acum depinde ce e mai scump: un set de gume sau o amenda. La o adica poti sa treci frontiera echipat cu lanturi daca fac aia gat. In schimb nu cred ca vesticii sunt absurzi incat ca iti ceara gume de iarna la 25 de grade. Eu zic sa te duci cu gume de vara si sa calculezi vreo 500 de euro cheltuieli neprevazute
__________________ Nu poti forta un om sa te placa; nu esti bine venit, pleaca.. (Parazitii 2007) | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Join Date: May 2004 |
de ce sa mearga cu avionul? e foarte marfa sa mergi cu masina sa vezi o gramada de prostii, si daca ai si un pic de confort la dispozitie e perfect ![]() tu ai de gand sa te duci acolo de acum sau de cand? ca...am inteles ca de acolo vrei sa pleci pe 17 mai...? oricum...exclus sa folosesti gumele de iarna 6000 km in conditii de vara aproximativa...iti iei adio de la ele si nu are rost, ca-s gume bune si destul de scumpute
__________________ ma-ta | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 1999 |
Ma duc acolo cu mult inainte de 30 aprilie (termenul pana la care te obliga legea suedeza sa ai cauciucuri de iarna) si plec de acolo, urmand sa fac 3500km de acolo pana in Ro in perioada 10-17 Mai. Regimul de mers cel de croaziera Europa, respectand legile (autostrazi, ~130km/h ) >In schimb nu cred ca vesticii sunt absurzi incat ca iti ceara gume de iarna la 25 de grade. Exact de asta am pus threadul, ca sa aflu exact legea si sanctiunile din SWE | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
Ok, dar viteza maxima pe o portune "5 min sa vezi cat poate" nu inseamna ca o tin cu 200 la ora pana la destinatie, totusi. Ideea este sa nu deviem de la subiectul prioritar, problemele sunt 1. Nu stiu cum as putea afla exact ce sanctiuni sunt si cat de aspra e legea 2. Nu stiu din surse sigure/exacte cat de tare distrug gumele de iarna daca plec de acum, deja de pe 20 de grade si ma intorc peste 2 luni cu ele, care sunt limitele termice tehnologice ale cauciucurilor. | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
GunX, este simplu: Gumele de iarna se distrug daca le alergi la temperaturi de peste 10 grade celsius (130 kmph tot alergat se cheama) Sanctiunile nu se vor acorda daca politistul e in tricou pentru ca nu ai gume de iarna. Politistii din vest nu te ard doar ca sa te arda. Ei te ard numai daca constitui un pericol prin actiunile pe care le intreprinzi. Nu mai fi chiar atat de speriat de politia din afara. Oamenii sunt super politicosi si de inteles. Mai ales in nordul si vestul europei.
__________________ Nu poti forta un om sa te placa; nu esti bine venit, pleaca.. (Parazitii 2007) | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
De ce nu pui niste gume all seasons? Din proprie experienta pot sa iti spun ca in Germania/Austria nu te joci cu anvelopele - la 3 vulcanizari diferite nu au vrut sa imi faca o pana pt ca aveam camera si nu tubeless si era rezerva...
__________________ Man wake up as good-looking as they went to bed. Women somehow deteriorate during the night... Last edited by s.i.m.p.l.u.; 01-03-2008 at 12:59.. | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
cam aiurea...nu stiam... daca ai pe cineva la nemti ai putea sa il rogi sa iti gaseasca niste gume de iarna mai ieftine si mergi pana acolo cu alea de vara si le schimbi...le lasi la el pe alea de vara si la intoarcere faci iar schimbul...
__________________ Man wake up as good-looking as they went to bed. Women somehow deteriorate during the night... | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Cred ca cel mai sanatos este sa-ti cumperi de-acolo 4 anvelope de vara (aproximativ 400 de euro). Eventual poate gasesti sa le dai pe cele de iarna la vreo vulcanizare si le vinzi si pe cele de vara pe care la ai deja. Exista problema ca in cazul unui accident sa ai probleme si cu CASCO. Si vezi ca asigurarea CASCO trebuie sa fie la aceeasi firma ca si cea obligatorie RCA pt a fi valabila in strainatate.
__________________ Intrati, romani, intrati!http://forum.computergames.ro/7-gene...a/page-10.html Intrati si aici!http://forum.computergames.ro/attach...5&d=1190832593 Asta e cea mai tare! Intrati aici! E totul roz! | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Quote:
Varianta 2. As imprumuta (daca nu ai), un portbagaj de plafon (cutie si bare) cu un volum suficient de mare cat sa imi incapa 4 gume de iarna) Varianta 3. As cumpara cele mai ieftine anvelope de iarna (sh sau noi) si le-as considera ca pierdere inca de la plecare, si as merge cu ele de acasa pana in Swe si inapoi. | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Peste 2000km deja renteaza avionul. Ca sa nu zic de confort/rapiditate/etc. Da-o dracu', hai sa conducem j de mii de km doar ca sa conducem. Daca nu este absolut obligatoriu sa mearga cu masina atunci mai mult se chinuie decat sa fie o placere. Inclusiv cu stupida asta de problema. Iar daca acolo trebuie masina exista varianta inchirierii.
| |||
|
| | #19 (permalink) | ||
mobutu, e ca si cand zici in loc sa ma imbarc pe o croaziera de 7 zile in care merg si vad super locuri pe drum, mai bine ma duc cu submarinul orbeste in cateva ore, la aceiasi bani ![]() pentru genul asta de road trip-uri am cumparat masina, ffs. nu stiu ce sa cred cu site-urile alea, suna fain, dar imi trebuie o sursa cat se poate de oficiala, mi-e frica ca nu impresionez vamesul daca nu ma lasa sa intru in tara fara cauciucuri de iarna, ca stai ba nene, am citit io pe net... oricum cred ca plec cu cele de iarna si daca se tocesc, asta e, variantele in care cumpar un al treilea set duc lipsa de scop logic, de mila/frica sa nu stric un lucru, imi cumpar altul? Last edited by GunX; 02-03-2008 at 04:02.. | ||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 |
astia ar trebui sa stie cel mai bine: http://www.swedenabroad.com/Start____26125.aspx
__________________ Who forgot to close the gate? Who let me out? | ||
|
| Advertisment | |
In Mafia1930 ai toate sansele! Plin de sperante, in taramul celor liberi. De la spalator de vase la Milionar - asta este visul tau! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|