![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 Location: Colchester | Focus 2 vs Octavia tour
In principiu se vrea o compacta, insa preferabil "cu portbagaj".Din motive de spatiu. Dupa lungi cautari si toate cele, am gasit 2 optiuni. 1. Foucus 2 sedan, 2006, 1.6 benzina, 4 geamuri el, oglinzi incalzite, 4 airbaguri, AC, pilot automat, xenon, jante, proiectoare, inchidere, alarma, comenzi volan, r-cd. cu 37.000km chipurile. luat din romania si revizii la reprenzentanta, deci sansa infinit mai mare sa fie reali decat alea de la nemti toate cu 80.000 sau 120.000km, si carti service cumparate cu 50 de euro bucata. 2.Octavia tour, 2006, 1.6 benzina, gemuri el doar fata, oglinzi incalzite, servo, 4 airbaguri; AC, inchidere centralizata, cd+mp3 player, ABS ,pachet drumuri grele. skoda cu 50.000, la fel luata din ro cu revizii la porsche deci sanse maricele sa fie reali. ambele in jur de 10.000 negociabil. focusul e ceva mai dotat, la octavia suna bine pachetul de drumuri grele si valoarea la revanzare ceva mai buna.(desi asta se va intampla peste vreo 5-6 ani, cand nu prea mai iau cine stie ce pe nici una din ele). inca ceva, se va pune GPL, ati auzit de ceva eventuale probleme cu motorul sau chiuloasa? sau orice alta compacta, preferabil sedan, daca nu e ok si hatchback. Astept pareri, opinii si recomandari cu cea mai mare placere. | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
ce topic ai deschis si tu...normal ca focus 2, e masina generatie noua, km mai putini, e mai dotat...
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 LD Di macro ; Takumar 135mm f/2.5 ; Metz 58 AF-1 | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
depinde si cum e rulata...eu peste gropi, linii de tramvai,etc merg ca melcul, iar altii zboara de n-au treaba
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 LD Di macro ; Takumar 135mm f/2.5 ; Metz 58 AF-1 | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 Location: Colchester | Quote:
raz, am intrebat ca sa nu am dubii, in sensul ca pachetul ala de drumuri grele cu scut metalic nu suna rau deloc. focusul nu e ghia, deci presupun ca octavia sta ceva mai bine la interior. raman intr-adevar xenonul, jantele si 2 geamuri eletrice in plus. | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
sanse mici sa aiba 180.000 km benzina intr-un an jumate. si luate din romania. stai linistit, eu unul ma indoiesc profund ca pot avea numere din astea la kilometraj. cine stie ca merge mult isi ia diesel, dar si diesel e destul de mult 180.000 intr-un an jumate, ce face, sta numai la volan? inseamna ca e masina de firma si e cazul sa stai departe.
| ||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Octavia 1 (si tour), nu a stat grozav la interior din pacate, dar a fost o masina foarte fiabilia, probabil mult mai fiabila ca fordul. Focus 2 in schimb are un interior bun, am mers cu o versiune ghia a unui prieten, acuma nu stiu ce diferente sunt intre a ta si aia...dar ma gandesc ca plasticele ar fi la fel calitativ. Referitor la drumuri grele, mi-am zis parerea pe alt topic, personal nu il consider deloc bun. Mai bine incerci sa pui un scut de metal pe urma dar fara sa umbli la suspensii.
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Logic ca Focus-ul, caruia ii mai pui si un scut de metal si gata, e peste O1 la toate capitolele.
__________________ She's got legs, she knows how to use them. She never begs, she knows how to choose them. She's holdin' legs wonderin' how to feel them. Would you get behind them if you could only find them? | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Portbagaj - da Spatiu interior - nu Fiabilitate - sa fim seriosi, Focus nu e Gelly.
__________________ She's got legs, she knows how to use them. She never begs, she knows how to choose them. She's holdin' legs wonderin' how to feel them. Would you get behind them if you could only find them? | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Dar Focus nu nici Octavia. Adica masina care a batut la cur pe honda, toyota , ford, plus toate europenele cam in toate topurile de fiabiliate
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Eu zic ca e cam irelevant cand o iei de second. Octavia nu e masina perfecta si daca proprietarul nu a intretinut-o cum trebuie degeaba iei in calcul factorul asta.
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Din contra, daca masina e second hand, preferi sa iei o marca foarte fiabila, fara boli de copilarie, cu piese ieftine, iar Octavia 1 si-a dovedit din plin calitatile astea. Focus 2 e masina mai noua, nu prea se stie cum si ce in viitor cu fiabilitatea, iar piesele la ford...stim si noi cat de "ieftine" sunt. Dar nu ma intelege gresit...am zis si eu in cazul de fata de fata categoric Focus daca sunt la preturi asemanatoare.
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Din contra pe naiba, la SH sunt mult mai importanti factorii utilizare si intretinere decat diferenta dintre modele. Ca nu vorbim de Dacia vs Mercedes, sunt chestii apropiate dpdv calitativ, iar media de fiabilitate iti da doar o sansa in plus, nu insemna ca toate exemplarele sunt fiabile.
| |||
|
| | #15 (permalink) | ||
| nu stii ce vorbesti. Daca iti pica ceva mai important la o Octavie 1 ai toate sansele sa o iei de la dezmembrari la pret de nimic. Patesti acelasi lucru la un ford nou iesit din garantie si ai pus-o.
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Da, tu zici ca toate masinile sunt cam la fel de fiabile. Eu zic ca nu e asa, ai sanse ca la o marca sau alta sa iti iei masina noua sa te porti cu ea cat de frumos vrei tu si degeaba, sunt unele predispuse la anumite boli "cronice". Pe de alta parte sunt altele masini care pot indura si "ingadui" foarte multe din partea utilizatorului.
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Nu imi spune ca Octavia 1 nu are mici boli sau daca te porti ca un cioban cu ea nu se poate strica deloc ![]() Si n-am inteles ce legatura are calitatea cu faptul ca la O1 ai putea sa iei piese ieftine de la dezmembrari in caz ca pica ceva. Din modul in care ai spus-o se intelege ca la Focus nu poti sa iei de la dezmembrari. De ce nu poti sa iei ? Sau ce ai vrut sa zici ?
|
| | #20 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
daca iar incepe o discutie interminabila cu fiabilitatea la octavii fac crize, pe cuvant. cred ca diferentele de fiabilitate sunt insezizabile intre o octavie si un focus, presupunand ca proprietarul a mers frumos si nu le-a rupt in doua si a stiut sa conduca. evident ca nu e egala fiabilitatea, dar refuz sa cred ca e atat de mare diferenta, incat asta sa fie factorul determinant in alegerea uneia in detrimentul celeilalte. cum zic americanii: we're splitting hairs here. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |