Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Auto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 13-03-2008, 00:47   #41 (permalink)

mobutu's Avatar

Da' ce nu-si ia tatal tau un cee'd nou la 12000 ...

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 13-03-2008, 00:49   #42 (permalink)
astro

.:indie:.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by peshte View Post
sunt CONVINS ca daca ai rabdare si tutun gasesti un 320D in mintile ei la 10k
deja mitul bmw-ului fugarit e fumat...si aici vorbim si de un motor mic(320D sau 318i) pe un "brec"
aia numai practica nu e, avand in vedere numai ca intretinerea ei e mai scumpa decat a unei octavii/focus.
Cee`d Best e iarasi o varianta ok.
Would you get behind them if you could only find them?

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 13-03-2008, 01:13   #43 (permalink)
Registered User

pentru ca bugetul e totusi limitat la 10.000, hai 10500. pana la 12.000 mai e ceva, si nu incape totusi comparatie intre cee'd si focus sau octavia.

e drept ca e noua, dar pur si simplu prefer ceva sh mai dotat si/sau cu motorizare superioara decat un cee'd base. nici bmw din 2001, dar nici 12k pe o masina care nu a dovedit inca nimic pana la urma. aia "7 ani garantie" sunt totusi la service-uri romanesti, pe cand la un sh sa zicem ca am cat de cat service-ul asigurat .

Sir Christian is offline    Reply With Quote
Old 13-03-2008, 01:17   #44 (permalink)

indi, nu-mi spune, ai un 320 si te costa de te rupe intretinerea comparativ cu C4...este?

peshte is offline    Reply With Quote
Old 13-03-2008, 13:57   #45 (permalink)
Registered User

era pe site la un dealer skoda din ro o octavie tour din 2006, 1.9 tdi, ABS, AC, pachet drumuri grele si cam atat... le-am dat aseara mail sa-i intreb de pret. dupa raspuns vad ca deja a ajuns octavia o masina clasica caruia ii creste valoarea cu timpul. 13.500 euro

Old 13-03-2008, 13:57   #46 (permalink)
Registered User

Cresterea vanzarilor din Romania, Rusia si Ucraina a adus Skoda cele mai mari vanzari din istorie, producatorul ceh anuntand astazi afaceri de 221 de miliarde de coroane (aproape 8,5 miliarde de euro) si un profit operational de circa 20 de miliarde de coroane (aproape 800 de milioane de euro).

Europa de Est (care include tari precum Romania, Ucraina si Rusia) a ajuns anul trecut a doua zona din ierarhia de vanzari a Skoda din punct de vedere valoric, fiind depasita doar de Europa de Vest. Skoda a vandut in total peste 630.000 de masini anul trecut, in crestere cu aproape 15% fata de anul precedent.

Printre modelele cele mai bine vandute s-au aflat noile generatii Octavia si Fabia, dar si generatia anterioara Octavia, comercializata in paralel sub denumirea comerciala Octavia Tour. "Vom produce Octavia Tour atat timp cat vom avea cerere. Nu avem cum sa renuntam la un produs care ne aduce vanzari de 80.000 de unitati" a declarat Reinhard Jung, presedintele consiliului de administratie al Skoda.

cristi21 is offline    Reply With Quote
Old 13-03-2008, 16:41   #47 (permalink)
raz

raz's Avatar

Quote:
Originally Posted by GEGE View Post
Vorbim de chestii diferite, ma refeream la faptul ca nu mi-as lua o masina pentru ca gasesc de toate de-ale ei la shrot, asa nu mai luam masini noi sau cu ani pe cat posibil cat mai putini (si ca generatie ma refer) pentru ca alea nu au apucat sa ajunga in shroturi.Oricum nu mi-as lua masina din '90, cine a vorbit despre asa ceva?Skoda de prin 90 ai lua?Uiti ca se discuta de suma de 10k, sau chiar ceva mai mult,nicidecum de masini din anii aia.
@Ok, si in topurile TUV, conform datelor lor de service O a fost mult mai in spate decat Ford.Care are dreptate? Mentionau de Ford, de Golf, de Toyota, de Mazda (ca etaloane de fiabilitate), nu am auzit de Octavia.Repet, nu as putea veni cu vre-un argument ca e masina slaba, dar nici tu dincoace (si nici nu sunt eu cel care a inceput )
Da fara discutie as lua un golf4, un passat, o octavie vechi de peste 10 ani de zile. Pana si un opel as lua cu toate ca astea sunt mai problematice. Ca exemplu, taicameu are un vectra de prin 96. Din cauza ca i s-a stricat pompa de ulei iar senzorul nu i-a indicat lucrul asta (thanks reprez. opel...), s-a calat motorul sau ceva de genul asta, oricum a trebuit schimbat tot motorul. Nimic mai simplu, gasit la dezmebrari alt vectra, luat motor, cutie etc totul la un pret foarte mic, si acuma masina merge perfect. Nu zic ca asta patesti cu orice masina veche, ca exemplu am avut un passat din 95 la care nu am inlocuit nimic in afara de bucse si de un rulment de la electromotor dar si alea le-am facut la serviceul de la colt, cu piesa cumparata pe loc de la ei, nu asteptat 1 luna.

Nu stiu de datele in service, nu le gasesc, pusese cineva un link cu staticicile ADAC unde ...

LE: l-am gasit
http://www.bbv-net.de/layout/fotos/HBPJeDR3.pdf

raz is offline    Reply With Quote
Old 13-03-2008, 16:46   #48 (permalink)
astro

.:indie:.'s Avatar

Dar o Felicia ai cumpara?
Would you get behind them if you could only find them?

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 13-03-2008, 16:49   #49 (permalink)
Registered User

mie calculul asta cu piese de la dezmembrari nu mi se pare o solutie universala din 2 motive: unul ca nu toti vor sa o aplice, cunosc persoane care nici nu concep, si in fond sunt banii lor, vor sa aiba sanse mai mari sa fie in regula si peste cateva luni/ani decat de la dezmembrari (e discutabil cu sansele astea, dar teoretic o piesa noua tine mai mult ca una second) si doi, ca nu toti stiu/se pricep sa gaseasca locuri cu piese din astea.

merge pt unii, nu pt toti.

Mandea is online now    Reply With Quote
Old 13-03-2008, 16:55   #50 (permalink)
raz

raz's Avatar

.indie. cu ochii inchisi Sincer, nu stiu, n-am mers cu nici una...Am avut prieten la coca cola si pe vremuri aveau flota de felicia si erau multumiti...

Mandea, stiu, nu e o solutie dar zic in cazuri extreme cum a patit taicameu unde motorul nou ar fi costat mai mult decat masina, sau daca ti se fura o oglinda ceva, una noua te rupe daca nu ai casco, sau mai stiu eu ce...Dar si piesele noi la skoda sunt mai ieftine ca la ford din cate stiu eu, poate mai ieftine ca la skoda doar la opel mai gasesti. Nu zic ca e un lucru capital in cazul unei alegeri, si eu as lua cu ochii inchisi un focus, cred si 1 (daca nu ar avea bordul ala nasol) in locul Octaviei 1, dar merita de luat in seama.

Old 16-03-2008, 01:13   #51 (permalink)
Registered User

radu84's Avatar

Octavia Tour este o masina fiabila si relativ ieftina la intretinere. Astea ar fi singurele avantaje, in rest designul este invechit, bordul este absolut PENAL, plastice ca la Cielo.
Vorbesc in calitate de propietar de Cee'd.

radu84 is offline    Reply With Quote
Old 17-03-2008, 03:19   #52 (permalink)
Registered User

GEGE's Avatar

Quote:
Originally Posted by raz View Post
Da fara discutie as lua un golf4, un passat, o octavie vechi de peste 10 ani de zile. Pana si un opel as lua cu toate ca astea sunt mai problematice.

Mde..fiecare cu ale lui...

Last edited by GEGE; 17-03-2008 at 03:24.. Reason: Automerged Doublepost

GEGE is offline    Reply With Quote
Old 20-03-2008, 19:43   #53 (permalink)
Registered User

GEGE's Avatar

m-am uitat peste pdf acuma...fara a ma lega de clasament, e ADAC, deci o fi bun....am insa o nelamurire: Octavia, ca si varu-sau de platforma (Golf) stiam ca sunt compacte, nu la clasa medie.Nu stiu ce cauta Octavia la clasa lui A4, Passat, Mondeo, BMW 3-er etc, deci la clsa medie.

Old 20-03-2008, 19:48   #54 (permalink)
raz

raz's Avatar

Unii cum ar fi adac sau euroncap o incadreaza dupa dimensiunile generale, adica in clasa medie, cu toate ca de fapt e o compacta.

Old 20-03-2008, 20:08   #55 (permalink)
Registered User

GEGE's Avatar

Pai da, dar dupa dimensiuni, un focus combi de exemplu ar fi chiar putin mai mare decat o octavia combi.Asta e o simpla apreciere ochiometrica, atunci cand le-am vazut alaturi.Dimensiunile primului ar fi 4465x1998x1516, la Octavia nu le stiu.La sedan s-ar putea sa fie putin invers (la Focus 4369x1998x1481, aceeasi mentiune, la Octavia nu le stiu.In fine....mai putin important, eram doar curios.

Old 20-03-2008, 20:21   #56 (permalink)
Registered User

Fuzz's Avatar

Cautari extinse (probabil gresite - sursa masini.ro) : Octavia 2 - clasa C (desi cred ca e eroare, ar trebui sa fie la D), Seria 3 - Clasa D.
D > C

A = compacta mica
B = compacta medie
C = compacta mare
D = mica
E = medie
F = full size

Fuzz is offline    Reply With Quote
Old 20-03-2008, 20:38   #57 (permalink)
raz

raz's Avatar

Quote:
Originally Posted by GEGE View Post
Pai da, dar dupa dimensiuni, un focus combi de exemplu ar fi chiar putin mai mare decat o octavia combi.Asta e o simpla apreciere ochiometrica, atunci cand le-am vazut alaturi.Dimensiunile primului ar fi 4465x1998x1516, la Octavia nu le stiu.La sedan s-ar putea sa fie putin invers (la Focus 4369x1998x1481, aceeasi mentiune, la Octavia nu le stiu.In fine....mai putin important, eram doar curios.
O2 normala (cat si combi) are 4572 mm ca lungime deci e mai mare...
La inaltime in schimb e mai mica, are 1462.

O1 are lungimea de 4511.

Last edited by raz; 20-03-2008 at 20:54..

Old 20-03-2008, 21:30   #58 (permalink)
Registered User

stiu ca nu prea se leaga de subiectul topicului, dar am dat peste un vectra 1.9cdti 150 ponei. e berlina, argintie, 2005 si 10500. dotari n-are cine stie ce, doar cele de baza.
problema mea e ca e din arges omul, deci as avea ceva de mers si nu prea imi permit sa ma duc "doar s-o vad".
se merita s-o vad?

Old 20-03-2008, 21:37   #59 (permalink)
raz

raz's Avatar

Eu zic ca da, motorul ala isi face toti banii...insa sa nu te astepti la un consum extraodinar, are totusi 150 cai...

Old 20-03-2008, 21:49   #60 (permalink)
Registered User

GEGE's Avatar

Quote:
Originally Posted by raz View Post
O2 normala (cat si combi) are 4572 mm ca lungime deci e mai mare...
La inaltime in schimb e mai mica, are 1462.

O1 are lungimea de 4511.
ok,inseamna ca mi s-a parut, din cauza inaltimii.

Advertisment
frosmoJoacă-te cu folos!

Pe Frosmo îţi transformi câştigurile în premii!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Auto

Thread Tools

Posting Rules