Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Auto

Notices

Thread Introduction
Intrucat acest topic a fost intotdeauna foarte agitat, datorita diverselor contre intre sustinatorii diferitilor piloti sau echipe, de acum inainte nu vor mai fi permise nici un fel de atacuri sau insulte, oricat de voalate sau indirecte, la adresa partenerilor de discutie. Acestea vor fi penalizate drastic, la fel si orice flame sau troll. Va rog sa respectati aceste reguli, intrucat orice plangere ulterioara pentru un eventual ban va fi inutila.

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 25-08-2008, 22:07   #621 (permalink)
Registered User

west1785's Avatar

eu cred ca raikkonen a mers cu motorul putin limitat, stiau ca au probleme si era deja la a doua cursa. Oricum nu reuseste in calificari sa aduca pneurile in temp, ba ii mai pun si mai multa benzina si uite asa pleaca de pe 5,6 pe grila, si cum depasirile au ajuns o raritate e greu sa ajungi in fata. 13 puncte in 6 curse nu sunt asa greu de recuperat dar totul trebuie sa mearga perfect pt Ferrari, ceea ce e putin probabil.

west1785 is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2008, 12:42   #622 (permalink)
Registered User

MasterB's Avatar

Facem pariu ca pierde Kimi la Spa anul asta?

MasterB is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2008, 22:06   #623 (permalink)

Zarzavat's Avatar

daca nici aici nu castiga, e totul pierdut.
aici m-am indragostit de el, de rautatea lui. e circuitul lui preferat. aici merge mai bine ca schumacher. ma rog, mergea.
oricum, problemele lui in calificari se pot sfarsi brusc la anul, cand se reintroduc slick-urile. asa ca sper sa nu renunte inca (il cred in stare sa-si bage piciorele la sfarsitul sezonului).

Zarzavat is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2008, 22:10   #624 (permalink)
Registered User

deja au anuntat ca daca e cazul kimi il va sprijini pe massa. doi la mana, aceeasi biela a fost cauza problemelor la motor. si se pare ca nu e chiar rezolvata problema.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2008, 22:19   #625 (permalink)
Registered User

Bogdan_P's Avatar

A reusit sa castige pana si in 2004 acolo, a reusit in 2005 pe ploaie iar anul trecut a castigat in mod natural.
In 2002 nu l-a privat decat motorul de un loc 2, n-a reusit sa ia pole cu toate ca a facut un tur de calificare fara greseala, a mers ceas si tot Ferrariul ala F2002 era naveta spatiala.

Cam da...e circuitul sau preferat, daca nu castiga nici acolo cam da de belea...totusi tot pe mana lui as merge pentru titlul mondial, nu m-ar mira sa faca un sfarsit de sezon fara greseala si Hamilton sa uite sa ceara cauciuri noi si sa schimbe din a5-a in a4-a in mijlocul liniei drepte si s-a rezolvat totul.

Bogdan_P is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2008, 22:21   #626 (permalink)
Registered User

Corbu''s Avatar

Eu zic ca "sfaturile" lui M.Sch catre Massa incep sa se vada, merge din ce in ce mai bine. Sunt curios ce efect va avea la Spa....
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate. The outcome is usually depressing.

Corbu' is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2008, 10:06   #627 (permalink)
Registered User

stokerel's Avatar

mi se pare mie, sau la absolut toate cursele la care a asistat si M.Schumacher anul asta si anul trecut, Kimi a abandonat?

ma apuc sa verific, dar sunt 99% sigur. Confirma cineva?

nu stiu daca sunt superstitiosi, dar in locul celor de la ferrari as incepe sa-mi fac probleme.

stokerel is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2008, 13:52   #628 (permalink)
Registered User

Quote:
Cam da...e circuitul sau preferat, daca nu castiga nici acolo cam da de belea...totusi tot pe mana lui as merge pentru titlul mondial, nu m-ar mira sa faca un sfarsit de sezon fara greseala si Hamilton sa uite sa ceara cauciuri noi si sa schimbe din a5-a in a4-a in mijlocul liniei drepte si s-a rezolvat totul.
nu mai castiga el anul asta , dupa ce l-a impins in mod nesimtit pe ziaristul ala , ar fi strigator la cer.

burnout2000 is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2008, 16:21   #629 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

Tu eşti trollul de serviciu acum ?
Ne spui şi nouă prin ce logică abracadabrantă ai ajuns la concluzia asta ?

And so, it begins

Ghost is offline    Reply With Quote
Old 01-09-2008, 20:42   #630 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

2009, încă un an fără Alonso la Ferrari.
L-aş fi preferat pe Kubica în locul lui Kimi, dar e bine şi aşa.

And so, it begins

Old 02-09-2008, 17:41   #631 (permalink)

Zarzavat's Avatar

s-ar putea sa vedem alt Kimi la anul: slick-uri+aerodinamica(limitata)+KERS = s-ar putea sa conteze mai mult talentul nativ de pilot si mai putin calitatile de preparator de masini => avantaj Kimi.

sau s-ar putea sa fie si mai plictisit ca anul asta, si sa faca figuratie pentru a incasa salariul baban necesar petrecerilor monstruoase de care nu se poate lipsi cine suntem noi sa-l judecam pana la urma? a dat si el o mica teapa echipei ferrari

Old 02-09-2008, 19:43   #632 (permalink)
Registered User

Bogdan_P's Avatar

Asa se zice de fiecare data, dar toate schimbarile astea de regulament pana la urma nu schimba marele lucru, ziceam noi ca fara TC o sa inceapa sa se iasa la greu in decor, ca pe ploaie o sa fie balamuc, ca Raikkonen o sa dea cu masina de toti peretii si ca o sa vedem piloti cu masini mai slabe reusind sa faca mai multa treaba. Schimbarile de regulament se pot simti pe masina, cum era cu McLaren in 2004 care deja avea probleme de fiabilitatea, regulamentul cu motorul unic/weekend ia terminat o vreme si colac peste pupaza cand au pregatiti o masina rapida au extins asta la 2 curse.
Asupra pilotului, diferenta asta de TC sau no TC nu a fost decat un stres in plus, in mare parte eliminat prin talentul pe care toti il au. Trebuie sa recunoastem ca in F1 nu sunt piloti mediocrii, cu atat mai mult slabi, decat foarte rar si aia cu toate sponsorizarile si banii pe care ii au tot nu raman prea mult. Si ca dovada, pot sa faca fata schimbarilor de regulament, intradevar, avantaje si dezavantaje apar depinzand de fiecare dar nu "a ca gata...de la anul asta rupe".

Old 03-09-2008, 10:21   #633 (permalink)

Zarzavat's Avatar

scopul acestor schimbari este tocmai de a readuce spectacolul in formula 1. candva s-a putut deci in mod cert s-ar putea si acum. trebuie doar gasita modalitatea de a minimiza importanta aerodinamicii. dupa cum multi piloti au spus este foarte greu sa conduci in spatele altui pilot. depasirile sunt rare si de obicei se realizeaza cand pilotul din spate, dintr-un motiv sau altul e mult mai rapid decat cel din fata. eliminata problema asta, readuci spectacolul. dispozitivul KERS iarasi are sanse sa schimbe radical problema spectacolului. este putin probabil ca cei doi piloti aflati in lupta directa sa foloseasca fix in acelasi timp aceasta viteza suplimentara. si da, inclin sa cred ca sunt sanse ca formula 1 sa devina mai spectaculoasa decat este acum, si decat a fost in ultimii ani. deja lucrurile sunt echilibrate. lipsesc depasirile.

Old 03-09-2008, 14:13   #634 (permalink)
Registered User

Bogdan_P's Avatar

Eu zic ca cel mai bine semneaza cu un furnizor unic de monoposturi si de motoare si cu asta s-a rezolvat in mare parte tot.
La treaba cu KERS nu sunt de acord, preferam sa nu apara astfel de lucruri si ca pilotul sa depaseasca prin propriile sale abilitati nu ma incanta cu nimic ca X l-a depasit pe Y datorita unui dispozitiv.
Deci limitarea aerodinamicii este un lucru bun dar daca tot o vor face in favoarea depasirilor atunci de ce le mai trebuie KERS???

Old 03-09-2008, 22:06   #635 (permalink)

Zarzavat's Avatar

un fel de plan B, in caz ca partea cu aerodinamica da gres? daca aerodinamica e suficienta in 2010 pun pariu ca scot KERS
--------------------

--------------------
http://eurosport.yahoo.com/03092008/...boring-f1.html

Last edited by Zarzavat; 03-09-2008 at 22:06.. Reason: de kiki

Old 04-09-2008, 01:02   #636 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bogdan_P View Post
Eu zic ca cel mai bine semneaza cu un furnizor unic de monoposturi si de motoare si cu asta s-a rezolvat in mare parte tot.
La treaba cu KERS nu sunt de acord, preferam sa nu apara astfel de lucruri si ca pilotul sa depaseasca prin propriile sale abilitati nu ma incanta cu nimic ca X l-a depasit pe Y datorita unui dispozitiv.
Deci limitarea aerodinamicii este un lucru bun dar daca tot o vor face in favoarea depasirilor atunci de ce le mai trebuie KERS???
Şi cum se hotărăşte care va fi acel furnizor unic ? Oricum, asta nu-i o soluţie. Pe vremuri se depăşea într-o veselie, când erau chiar mai multe echipe ca acum, şi asta nu mai departe de epoca Schumi/Hakkinen. Cam atunci s-a terminat şi cu spectacolul, mai exact după plecarea lui Mika, Schumi rămânând fără adversar. Mă rog, asta-i altă poveste. Acum, ideea e că trebuie făcut ceva cu aerodinamica şi cu electronica. Or fi scos TC, dar au mai rămas o grămadă de gadgeturi electronice care intervin asupra comportamentului maşinii. Pe de altă parte, ar trebui scoasă limitarea aia idioată, cu motorul care trebuie să reziste două curse. Regula asta chiar n-a adus niciun plus spectacolului, aducând doar nişte penalizări stupide pentru piloţii care aveau ghinionul să le crape motorul înainte de termen.
Legat de KERS, nici eu nu sunt de acord cu trăznaia asta. Asta parcă-i soluţie românească - nu găsim rezvolarea la o problemă, improvizăm ceva la repezeală, de ochii lumii, şi poate avem noroc să şi meargă.

And so, it begins

Old 04-09-2008, 01:32   #637 (permalink)
Registered User

Bogdan_P's Avatar

Spectacolul s-a terminat in Formula 1 in momentul in care apareau tot mai multe solutii la aerodinamica, cum o echipa isi promova o solutie dupa maxim o cursa si celelalte. Luptele intre Mika si Schumacher nu au legatura cu asta. Mika a reusit acea depasire fenomenala asupra lui Schumacher la Spa in 2000, dar aia a fost maiestrie de pilotaj, n-are nicio legatura cu problema generala cu care se confrunta acum F1.
Scoaterea TC-ului nu avantajeaza cu nimic depasirile, decat ca exista mai multe posiblitati, teoretic, ca ce-i din fata sa greseasca, dar tot ce-i cu masinile proaste, din clasa de jos, care duc greul sunt mai predispusi decat ce-i cu masini bune. Si mai degraba dezantajeaza cel care vrea sa depaseasca decat cel care se afla in fata si nu se streseaza sa o faca.
Depasirile la capatul liniei drepte dupa un atac la aspiratie e cam maximum pe care si-l permit pilotii astazi, acolo e destul sa te incadrezi bine si la capatul liniei drepte sa-l depasesti, dar aceste depasiri nu sunt spectaculoase si multi piloti evita orice risc chiar si atunci pentru ca si acest sistem de punctaj este impotriva riscurilor. Unu la mana de naibii sa depasesc cand fata de locul 1 pierd doar 2 puncte? In acelasi timp un abandon e mult mai scump ca inainte, abandonezi, rivalul tau ia 10 puncte apoi trebuie 5 curse sa le castigi si el sa termine pe 2 ca sa le recuperezi. Iar gustul unei victorii nu mai este aceeasi.
Ar trebui reintrodus punctajul de dinainte, cu toate ca doar 6 masini ies din anonimat dupa o cursa si multi s-ar lupta pentru locuri bune pe degeaba dar macar avantajeaza spectacolul. Chestia cu cele 2 curse/motor a fost mai degraba pentru scaderea cheltuielilor, ce-i drept o porcarie care iarasi dezavantajeaza spectacolul.

Eu vorbeam ipotetic de furnizore unic, ar fi IDEAL si de ce nu ai organiza o licitatie? Asa cum este in Champ Car, furnizorul de monoposturi nu trebuie sa fie una din echipele de top iar pentru motoare se rezolva si treaba cu 2 curse/motor daca ar fi motor unic cheltuielile oricum ar fi minime comparativ cu ce e acum.

Old 06-09-2008, 16:13   #638 (permalink)

Zarzavat's Avatar

hamilton
massa
kovalainen
raikkonen

toti balaurii pe primele 4 pozitii. se anunta show maine. am impresia ca mclaren au putina benzina. pozitiile nu sunt batute in cuie, Spa fiind un circuit unde se poate depasi. simt ca va fi cea mai buna cursa a anului

Old 06-09-2008, 19:15   #639 (permalink)
dude

KillerOPS's Avatar

asta daca o sa ploua

KillerOPS is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2008, 21:16   #640 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

Sunt curios dacă Massa îi mai ameţeşte puţin pe maclareni la start. Sigur, nu în fiecare zi e duminică, dar pentru că mâine chiar e duminică, cine ştie ?
Eu îi ţin pumnii.

And so, it begins

Advertisment
Devino un campion de Formula 1 - treci in Pole-Position! Sa iti conduci pilotii pana la linia de sosire, o intreaga aventura, in F1 Manager!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Auto

Thread Tools

Posting Rules