Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Auto

Notices

View Poll Results: Ce fel de spalatorie preferati?
Automata 9 12.86%
Manuala 60 85.71%
Fara apa 2 2.86%
Multiple Choice Poll. Voters: 70. You may not vote on this poll

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 13-06-2008, 02:26   #1 (permalink)
Registered User

ionesco's Avatar

Spalatorie auto: Automata vs Manuala vs Fara apa

Cum spune si titlul, ce fel de spalatorii auto folositi ? Eu unul prefer cea manuala, pt ca e langa casa

ionesco is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 05:31   #2 (permalink)
Registered User

Baracuda's Avatar

Automata iti face masina praf in cateva luni.

Manuala - acolo ori se spala cu buretele ori se spala chimic. Ambele au dezavantaje dar prefer chimic (Adica spuma "activa")

Fara apa, nu am incredere in asa ceva. Se folosesc mai mult in afara, de reprezentante. In general masinile cumparate de noi, de la astfel de reprezentante au nevoie de polish.

Eu imi spal singur masinile. Mi-am luat tot ce am nevoie si e mult mai confortabil/safe. Nu imi apar zgarieturi suspecte si dupa aia ma intreaba daca vreau polish sa mi-o scoata..etc

Daca stati la casa sau aveti un loc cat de cat retras in fata blocului va recomand sa va echipati cu ustensile si sa le spalati voi.

P.S - Eu am un verisor care are spalatorie si e f aproape de mine, deci spal gratis masina...si tot nu ma duc Mafra ataca vopseaua, o matuieste in timp. Macar daca va duceti la spalatorie dati si voi cateva sute pe o carpa buna de sters sa o aveti in portbagaj.

Am gresit in poll...am dat pe automata in loc de manuala
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1050062.jpg
Views:	211
Size:	373.3 KB
ID:	355575   Click image for larger version

Name:	P1050063.jpg
Views:	198
Size:	277.9 KB
ID:	355576  

Baracuda is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 05:42   #3 (permalink)
Registered User

Ce vrea sa ilustreze poza? Polish - inainte si dupa?
Eu o spal singur cu apa si sampon. In fata blocului n-am cum ca n-am apa, am eu un loc unde ma duc si unde este apa.

Slang is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 05:45   #4 (permalink)
Registered User

Baracuda's Avatar

Poza arata ce face spalatoria automata. E o poza tip 50/50 care arata corectia polish-ului

Baracuda is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 13:40   #5 (permalink)
Registered User

ionesco's Avatar

Si eu sunt 100% pro spalare in fata casei....Anul asta ma mut si eu si abia astept sa-mi iau necesarele pt asa ceva. Vara dai si tu drumul la muzica si te apuci frumos pe caldurile alea sa-ti speli masina Mai chemi si o gagica o pui sa ti-o spele cu tatele

ionesco is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 13:44   #6 (permalink)

tu trebuie sa chemi una de vreo 2m ca la touareg e cam greu sa ajunga mai pe sus cu tatele una micuta

peshte is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 13:58   #7 (permalink)
Registered User

Isi ia una mica da a dracu`, cu tate mari sa le arunce pe capota.

Old 13-06-2008, 15:38   #8 (permalink)
Nick anterior: Dj_B

Ciuby's Avatar

Quote:
Originally Posted by Slang View Post
Isi ia una mica da a dracu`, cu tate mari sa le arunce pe capota.

eu n-am ajuns pana acum pe la tara s-o spal, dar abia astept
mai e o varianta, un fel de "fastwash" pe la benzinarii cand ti-o speli cu autoservire merge daca nu e prea jegoasa si vrei sa dai putin pe roti etc

Ciuby is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 16:07   #9 (permalink)
uninstitutionalized sociopath

Nicky_Santoro's Avatar

Si eu sunt de parere ca e cel mai sigur sa iti speli masina singur .. dar cateodata este incomod, mai ales daca stai la bloc. Am mai spalat asa, dar se uitau toti de la balcoane la mine, ma trezeam a doua zi cu ceva aruncat pe masina, etc. Am norocul ca stau la etj 1 si coboram un prelungitor pe geam ca sa am curent pt aspirator. Imi lua 2 ore sa spal masina, int+ext, iesea ca noua ... dar incet incet am renuntat.

Am votat automata, nu din cauza ca spala bine .. ci din cauza ca eviti contactul cu cocalarii de la spalatorii si serviciile acestora. Mi se face pielea gaina cand vine un pui de cioara la mine si ma intreaba daca imi place cum a spalat sau ma priveste de sus cand ii spun ca NU a spalat ceva.
Fiecare cu bazdacii lui.
I just stare at my desk, but it looks like I'm working. I do that for probably another hour after lunch too, I'd say in a given week I probably only do about fifteen minutes of real, actual, work. - Office Space -

Nicky_Santoro is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 16:12   #10 (permalink)
Registered User

Lord Raptor's Avatar

Am votat manual!

Ce inteleg eu prin manual e "do it yourself", nu altu' sa-mi spele masina folosind mana!

De ce?
Pentru ca sunt un "control freak" si la fel ca si in cazul barbieritului, unde imi ia vreo 30-40 de minute ritualul de dimineata, si la masina, am nevoie de timp si "ustensilele" potrivite pentru a face o treaba buna!
Sunt o gramada de lucruri pe care automatizarea si standardizarea observabila in toate compartimentele vietii noastre mi le interzic, de aceea prefer sa imi pastrez anumite placeri, pe care sa le fac intr-un mod cat mai personal, si sa-mi fie drag sa le fac.

Standardizarea ma enerveaza la culme!

Lord Raptor is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 16:40   #11 (permalink)
cR1
Registered User

cR1's Avatar

Prefer sa le spal manual, in curte, cu sampon si apa cat cuprinde, dar nu se intampla decat o data pe luna sa apuc sa le spal pe amandoua(interior+exterior). Aspiratorul il bag cam la 2 saptamani, mai des nu prea e cazul.

Daca nu spal eu, le spalam la AGIP/OMV/Tunel si mai dau baietii cu ceara pe ea, sa nu stea praful/apa pe ea.

Daca as avea timp, le'as spala doar acasa, cu furtun cu presiune, sampon, ceara si tot ce trebuie dar nu e timp domne! Daca am rotile murdare de praf serios si nu au noroi, le spal cu Cola, parca's noi.

cR1 is offline    Send Message via Google Talk to cR1 Reply With Quote
Old 13-06-2008, 17:10   #12 (permalink)
Registered User

Alex2007's Avatar

Mi-am luat un aparat de spalat cu apa sub presiune (cum au aia la spalatorie) si doua carpe de bune de piele si in 20 de minute nu am ce face.
Pun spuma activa in aparat..stropesc masina cu spuma..stau 5-10 min si dupaceea clatesc..ramane impecabila !
Merita toti banii un aparat de spalat cu presiune mare !
Masina o ceruiesc de 2 ori pe luna, cu ceara solida.

Alex2007 is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 18:22   #13 (permalink)
Registered User

faraonu's Avatar

oau, da voi chiar aveti grija de masinile voastre.
io ultima oara mi-am spalat-o in februarie.

s-ar putea sa mi-o mai spal in iulie, da inca ma mai gandesc daca merita

faraonu is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 18:38   #14 (permalink)
cR1
Registered User

cR1's Avatar

Ar fi culmea sa o speli daca nu o folosesti

cR1 is offline    Send Message via Google Talk to cR1 Reply With Quote
Old 13-06-2008, 18:51   #15 (permalink)
Registered User

Lord Raptor's Avatar

Quote:
oau, da voi chiar aveti grija de masinile voastre.
io ultima oara mi-am spalat-o in februarie.

s-ar putea sa mi-o mai spal in iulie, da inca ma mai gandesc daca merita
Uite vezi, pentru lenesi ca tine s-au inventat spalatoriile automate!
Lucrasem la Renault la un proiect care incerca o noua formula de vopsea, care sa reziste la actiunea periilor din spalatorii, si sa nu-si piarda nuanta!

Ajunsesera la concluzia ca dupa vreo 30 de spalari la asta automata, nu mai aveai aceeasi culoare ca atunci cand ti-a iesit masina din fabrica!
Diferenta e infima, si probabil neglijabila pentru un observator "de la distanta", dar pentru mine conteaza!

Asa ca C3-ul meu, isi primeste portia de apa si sapun, aproape cu religiozitate, o data la 2 saptamani.

Lord Raptor is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 20:11   #16 (permalink)
Registered User

Designer's Avatar

Tine si de personalitatea fiecaruia . De asemenea nu iti poti permite sa insisti cu spalatul daca faci ocolul Romaniei la 2 saptamani .. Trebuie sa existe un echilibru intre umblat si spalat(cu insistenta) .. si tot la psihologie ajungem.

Designer is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 20:24   #17 (permalink)
Registered User

Psihologie...echilibru...wtf. Cand e murdara, o speli si gata. Psihologia in dezechilibru.

Old 13-06-2008, 21:31   #18 (permalink)
Registered User

Alex2007's Avatar

Mie nu imi place sa vad praf si jeg pe ea !..e bine k stau la curte si o spal cand vreau eu.
p.s : cei care stati la curte...aveti probleme cand parcati masina sub un corcodus????..la mine este dezastru..curge o dulceata din copaci de mama focului !!!

Last edited by Alex2007; 13-06-2008 at 23:14..

Alex2007 is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 23:00   #19 (permalink)
Registered User

Designer's Avatar

altora le 'curge' rahat de porumbel-comunitar; nu te plange .. pune de un desert pe capota

Designer is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 23:53   #20 (permalink)
LYM
Registered User

LYM's Avatar

Am votat automata din mai multe motive:
- de cele mai multe ori e necesar doar inlaturarea prafului de pe masina, praf care oricum se pune la loc pana la 2-a zi - masina e parcata la strada. Daca e murdara rau sau vreau s-o spal mai pe indelete merg la o manuala.
- este deschis pana noaptea tarziu - merg mereu la OMV. Oricum nu pot merge in timpul zilei, asa ca merg noaptea, cand de obicei este si liber.
- cum spunea si Nicky mai sus, prefer automata pt a nu avea contact cu toti tuciuriii de la spalatoriile manuale care iti dau cu carpa peste praf si la sfarsit, dupa ce te informeaza ca "e gata", stau cuminti si asteapta ... ceva. Ei bine, de fiecare data si primesc ... ceva - un "multumesc" si un "la revedere"
- la automata pretul este <= decat la o spalare manuala (nu iau programe cu ceara si alte aberatii inutile)
- spalarea dureaza mai putin ca la una manuala

Am un prieten care avea o pompa de apa dar este mult prea incomod sa o speli singur (poate doar cand e masina noua si ti-e drag de ea de nu mai poti, ca in scurt timp iti piere cheful ).

LYM is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Auto

Thread Tools

Posting Rules