![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Achizitie masina Germania - buget 7000 E
stiu ca este threadul cu numarul 10000000 pe aceasta tema, dar sincer din tot ce am citit pe zeci de forumuri nu m-a multumit si nu m-a lamurit... bugetul e cel din titlu, dar nu este fix, mai poate urca/scadea. nu am bagat in acesti bani cheltuielile pentru transport,cazare,acte, taxa inmatriculare si alte detalii... deci ala ar fi pretul pentru masina si atat. masina cautata : - m-am gandit la o compacta, una dintre clasicele focus/golf/leon/astra/147... scot din ecuatie masinile frantuzesti din motive pur subiective. - an : in jur de 2003, depinde si de model (la golf nu gasesti in banii astia din 2003 cred) - motorizare : in principiu motorina (asa vrea taicamiu care are si el o contributie la buget si ma ajuta cu "logistica") dar eu n-as zice nu la benzina - ceva 1.6 - km : cat mai putini posibili (motorina pana in 120 mii, benzina sub 100 mii)- dotari : abs si airbaguri - pe care le au toate , aer conditionat, geamuri electrice, oglinzi electrice si incalzite - nr usi : preferabil 4, dar merg si doua bineinteles ca prefer o masina intretinuta, daca vad ceva "tunning" pe ea o sa sar peste. eu cred ca nu exagerez cu pretentiile in bugetul meu... daca o fac, va rog sa ma atentionati. inca o chestie : foarte probabil o sa cumpar de la un autohaus, ca sa mearga treaba cu actele cat mai rapid. INTREBARI : 1. ce model ati alege care sa respecte criteriile de mai sus + motive pertinente 2. IMPORTANT : va rog sa ma sfatuti cu procedura de cumparare. pana la urma, o sa merg personal acolo, impreuna cu tatal si fratele meu (mecanic). deci masina o sa fie aleasa bine, problema e daca ne descurcam... limbi vorbite de noi : engleza si italiana. vreau sa stiu din auzite/experientele voastre daca te poti descurca prin tara fiind la prima trecere / vorbi cu dealerii daca nu le cunosti limba. probabil pentru deplasare prin tara o sa ne ajutam de un gps ceva... * da, am citit "tutorialul" lui buhnici ** o sa fie prima mea masina. desi am carnet de 5 ani, am condus destul de putin (masinile altora)...
__________________ Battlecruiser operational. Hailing frequencies open "Salutat în Brazilia aproape numai de femei isterice, huiduit în Anglia de fanii care îl văd drept trişorul perfect, scandalos chiar şi pentru presa de scandal, Ronaldo este expresia manelizării universale în fotbal." | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
astra - intretinere mai mica leon - arata bine golf - fiabila 147 - as sarii peste sincer as merge pe golf chiar daca e plin pe strazi de ele ( eu fiind posesor de golf 3 , si ma declar multumit de masinuta )
__________________ Organizari evenimente , decoratiuni cu baloane ,aranjamente florale, huse scaune , focuri de artificii si efecte pirotehnice | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2005 Location: Brussels/Pitesti |
as alege intre astra si golf, chit ca leon-ul are acelasi motor ca golful, interiorul mi se pare mai urat. 147 nu recomand chiar daca e mai ieftina. focus-ul e ok, l-as pune la egalitate cu astra. Ca un clasament: Golf, la distanta foarte mica astra si focus, si 147. Ar mai fi varianta de Audi A3 1.6 (diesel nu cred ca gasesti), sau chiar A2 care este foarte economicos | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
imi facusem un excel cu coloane pentru toate aspectele in care dadeam stele de la 1 la 5 la toate urmand sa trag linie la sfarsit. bineinteles, multe din aceste aprecieri sunt pur subiective, altele sunt doar pe baza de "auzit la altii", dar e foarte nasol ca nu stiu ce voi gasi acolo... adica degeaba imi fac planul de aici daca gasesc nush ce oferta la un model. daca a mai fost cineva sa-si cumpere masina in germania, sa detalieze un pic... (merlinboy ?)
__________________ Battlecruiser operational. Hailing frequencies open "Salutat în Brazilia aproape numai de femei isterice, huiduit în Anglia de fanii care îl văd drept trişorul perfect, scandalos chiar şi pentru presa de scandal, Ronaldo este expresia manelizării universale în fotbal." | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2008 | Quote:
salutare, sunt in aceiasi situatie cu tine cu diferenta ca am reusit sa adun ( numai eu stiu cum !!) un buget de 8500 euro eu la Astra H ma bate gandu` da stiu eu ce o sa gasesc la fata locului | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
si eu as putea urca suma cu 2000 euro de exemplu, dar cred ca fac alegerea corecta punand doar banii astia la dispozitie pentru masina. mai sunt si alte cheltuieli de facut si nu vreau sa fiu 'la limita' cu banii.
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2006 |
cristi, a3 1.6 la 7000 nu gasesti. gamer, din alea eu as lua 147:e alfa, e frumoasa, nu e asa comuna ca restul, ai frate mecanic, si probabil ca o vei gasi cu mult mai multe dotari si km mai putini decat restul, iar motorul de 1.6 120cai trage destul de bine din ce am auzit. | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
golf sau focus clar...astra mi se pare putin depasita ca masina, iar alfa au o gramada de probleme cu electrica. golful ramane golf, iar focus, avand in vedere ca este fabricat in germania, zic eu ca este o masina buna si arata si bine
__________________ Hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: [=-Indaghetto-=] |
Nu mai suntem in 1992, cand singurele masini fiabile erau cele japoneze si unele marci nemtesti. Recomandarile auto din ziua de azi mi se par inutile, fiecare ar trebui sa cumpere exact ceea ce-i place in limita banilor disponibili, fara sa-i pese de altceva. Daca iti place Alfa, iei Alfa, daca iti place Trabant iei Trabant. Quote:
VW si Opel n-au dat faliment pana acum doar datorita vanzarilor de Golf, Passat si Astra din Romania. Unii in afara de VW si Opel nu stiu altceva.
__________________ Previous nick: Fabulous Daca eram un pic mai prost, eram fericit | ||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
recunosc ca 147 mi se pare cea mai aratoasa, si la exterior si la interior... problema e ca m-am speriat un pic de ce am citit pe forumurile lor. e drept, toti de acolo sunt entuziasti, pentru ei problemele de fiabilitate nu sunt asa importante fata de dragostea pentru alfa. eu nu pot sa spun ca sunt un hardcore alfa fan, in plus nici fratele meu mecanic, nici tatal meu nu locuiesc in bucuresti si nu pot apela la ei cand o sa fie probleme. un ultim aspect, a avut un prieten 147 1.6. nu mergea NFS stile si sub 14 in oras nu scadea... in plus, sta mai prost si la siguranta fata de focus si golf. ![]() peste, pana acum nimeni nu mi-a raspuns la intrebarea 2 - exact acolo astept sfaturi...
|
| | #13 (permalink) | ||
|
fiat stilo? sau nu vrei fiat? ![]() mie mi se pare foarte frumoasa masina (in 2 usi) si in banii astia gasesti o gramada. in principiu, cel mai bine te hotarasti asupra a 1-2-3 modele (golf, astra, leon de exemplu) si vezi acolo ce gasesti mai ok. Si mie golf-ul mi se pare cea mai rationala decizie (bine, nici la un leon n-as zice pas), prin simplul fapt ca sunt foarte multe, ceea ce le dovedeste fiabilitatea. Personal nu cred ca exista o masina facuta de VW care sa fi avut o popularitate si un succes mai mare. Plus de asta, interiorul golf-ului are ceva ce ma atrage in mod deosebit, chiar daca nu imi pot explica. Probabil din cauza ca este simplu/sobru...
__________________ Nu visa la Occident cand nu stii limba materna... | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: [=-Indaghetto-=] | Holy shit, asta da gandire defectuoasa. Si prosti sunt multi (nici o aluzie intended), asta ce le dovedeste, utilitatea in tara cumva? Si berline (1310) intr-o vreme erau majoritare. Nu confundati spiritul de turma cu fiabilitatea unui model in timp. Daca romanii vroiau masini fiabile, era plina tara de Toyote, Isuzu si Honda. In schimb inunda de VW. Masinile VAG sunt fiabile, nu am zis ca-s proaste, dar pana la a disconsidera orice alta marca pe motiv de fiabilitate zero barat fata de VW mi se pare incultura auto. Get real. Sau consultati chart-urile de fiabilitate pe marci pe ultimii 3-4 ani.
__________________ Previous nick: Fabulous Daca eram un pic mai prost, eram fericit | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2006 |
Audi e pe 20 si ceva in topul fiabilitatii. Gamer stai linistit, uite-te si pe vwforum ca si acolo sunt multe probleme de fiabilitate, nu doar la honda, ideea e ca nu se fac topicuri "wow ce masina fiabila am"etc, ci doar "nu merge ala, stie cineva?" "problema martor.." etc. Daca vrei alfa, go for it. 14 in bucuresti?E ok. Bora mamei mele 1.6 ia 12, in Timisoara. | ||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Quote:
![]() intr-adevar, VW nici nu se compara cu fiabilitatea japonezelor, dar nu prea vad ce japoneza si-ar putea lua. Ai vreo idee, propunere concreta?
__________________ Nu visa la Occident cand nu stii limba materna... | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: [=-Indaghetto-=] |
Pai sa-i recomand eu acum japoneza cand el nici n-a amintit de ele... Dar daca 147 a intrat in discutie, in aceeasi clasa e Civic hatch, ce altceva. Anul nu conteaza, toate-s bune.
|
| | #18 (permalink) | ||
|
din experienta personala cu golf si seat, eu am golf de 2 ani jumatate, maica-mea, are seat. cam tot in aceeasi perioada luat. pot spune ca golful m-a dus la service pt schimbat distributie, consumabile, si alte fleacuri (gen kitul de macara de geam, etc.). deci, recomand cu multa placere VW. am mers si cu masina maica-mii, pot spune ca e destul de inconfortabila, are stabilitate cam aiurea, tinuta de drum e mai nasoala decat la golf. sfatul meu e sa mergi pe golf. eu l-am luat din germania, prin cineva, nu stiu foarte multe detalii. evident, o sa trebuiasca sa imi schimb ceva pe la bucse/planetare cat de curand datorita drumurilor excelente din tara noastra, dar in rest, nu m-a costat foarte mult intretinerea lui.
__________________ Vand cateva componente hardware | Vand CD Player Auto Blaupunkt Alicante CD31 | Vand reviste IT | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|