Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Auto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 17-07-2008, 01:52   #7381 (permalink)
Registered User

Vand_Laptopuri's Avatar

Masina este un tractoras 320d de 170cp .

Jantele sunt de Z4 M . Imitatiile de carbon de pe stalpii de la usi sunt pe masina de cand am luat-o , narile sunt din carbon real.

Nu are pachet M , doar bara fata

Xelo xelo...pardon , BoBo

Vand_Laptopuri is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 02:11   #7382 (permalink)
Registered User

M1cutzu's Avatar

320d facelift a avut doar 150CP ...

M1cutzu is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 06:42   #7383 (permalink)
Registered User

cine stie, poate e ajutata sa ajunga la 170 chip

Seboman is online now    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 11:50   #7384 (permalink)
Registered User

Trask's Avatar

@kegpr: Grecia?!Plina de boscheti tara asta!:P
Gata concediul?

Trask is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 11:51   #7385 (permalink)
Registered User

Vand_Laptopuri's Avatar

Quote:
Originally Posted by M1cutzu View Post
320d facelift a avut doar 150CP ...
Daca ai fi asa cunoscutor cum vrei sa pari ai fi vazut ca masina nu e facelift , e non face lift , e 2001 . Face lift eu i-am facut , dar la stopurile spate iti dai seama daca intradevar cunosti . Masina a avut 136cp standard si acum nu are nimic modificat la ea , decat soft si presiune in turbina marita, nu chip.

Vand_Laptopuri is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 11:59   #7386 (permalink)
Registered User

Trask's Avatar

Quote:
Originally Posted by Vand_Laptopuri View Post
Daca ai fi asa cunoscutor cum vrei sa pari ai fi vazut ca masina nu e facelift , e non face lift , e 2001 . Face lift eu i-am facut , dar la stopurile spate iti dai seama daca intradevar cunosti . Masina a avut 136cp standard si acum nu are nimic modificat la ea , decat soft si presiune in turbina marita, nu chip.
Nu e cam fortata? Sunt totusi 34CP diferenta. Au aparut probleme tehnice dupa resoftare?
P.S. Absolut superba masina, mai ales stopurile!

Trask is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 12:31   #7387 (permalink)
Registered User

M1cutzu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Vand_Laptopuri View Post
Imi pare rau, m-am uitat decat la o poza cu botul, am presupus ca asa a venit si nu ca ai schimbat-o tu; iar facelift-ul s-a facut catre sfarsitul lui 2001.

Cat despre "decat soft si presiune in turbina, nu chip", sa stii ca e de fapt acelasi lucru. Indiferent cum ai modificat hartile de injectie si boost (pentru ca sunt mai multe metode de a le rescrie), tot chiptuning se cheama.

Oricum, e frumoasa, sa o stapanesti sanatos. Poze cu interiorul ai ? Si la cine ai resoftat-o ?

M1cutzu is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 12:43   #7388 (permalink)
Xilent Member

Xelo's Avatar

Chill, chill....
Pentru diesel turbo nu sunt multi, cam asta e cresterea naturala...

PS: Ah, intre timp a postat m1cutzu...

Xelo is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 12:48   #7389 (permalink)
Registered User

cum sa fie ma la fel, ce naiba ! chiptuning =!= obd (nu soft boy genious )

el e cunoscator !

Seboman is online now    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 16:28   #7390 (permalink)
Speed maniac

Ice_2k's Avatar

Quote:
Originally Posted by Seboman View Post
nu soft boy genious
Incerci sa spui genius?

P.S. Este fix acelasi lucru prin prisma efectului pe care-l are asupra motorului. Ca se scrie noul fisier prin OBD sau ca trebuie scos ECU si rescris pe un programator separat, este cat se poate de irevelant.

Ice_2k is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 16:48   #7391 (permalink)
uninstitutionalized sociopath

Nicky_Santoro's Avatar

Thumbs up

Vand_Laptopuri - frumoasa masina, inca odata

Un singur lucru, parca nu as mari puterea motorului. Nu stiu detalii tehnice dar doar atat - daca nemtii au facut masina aia sa aibe 136 cai, daca o trec eu la 170 cai, nu cumva o uzez mai mult? Nu cumva trebuie sa fac upgrade si la frane, motor, etc?

Anyway, o poza cu interiorul la a mea. Asteptam si una cu interiorul la a ta
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	INTERIOR.jpg
Views:	303
Size:	57.1 KB
ID:	366522  
I just stare at my desk, but it looks like I'm working. I do that for probably another hour after lunch too, I'd say in a given week I probably only do about fifteen minutes of real, actual, work. - Office Space -

Nicky_Santoro is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 17:13   #7392 (permalink)
idr
Registered User

Nicky,motoarele au intotdeauna o rezerva de putere.
Ex: 1.bmw face un motor de 2litri diesel de 200cai, in 3 ani vinde X masini cu motorul ala.
2. bmw face un motor de 2litri diesel de 200 cai , dar in primul an vinde doar versiunea de 150 de cai, dupa 1 an baga versiunea de 180 cp iar in al treilea il baga pe cel de 200.
In cazul 2 vinde mai multe masini. Parerea mea.

idr is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 17:26   #7393 (permalink)
Banned

nu stiu daca vinde mai mult, dar e mai ieftin pentru ei ca dintr-un motor sa scoata 1-2 versiuni cu cp in plus doar modificand ceva din soft.

Nicky, urat schimbator au pus, seamana cu ala de la matizul meu

oranje is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 19:51   #7394 (permalink)
Registered User

Astea-s povesti. Uitati-va la motoarele disponibile in mai multe variante de putere si spuneti-mi daca e exact acelasi motor, cu exact aceeasi admisie, cu exact acelasi maf, numar de valve, sau aceeasi turbina sau compresie in cilindri. De obicei exista motoare de acelasi litraj de la aceeasi firma disponibile pe acelasi model in mai multe variante de putere, dar sigur difera una alta, chestii nu chiar nesemnificative (asta pe langa alt ecu). Nu o sa vedeti veci EXACT acelasi motor cu EXACT aceeasi chiuloasa (chiar daca blocul motor si internele sale sunt aceleasi) in 2 variante diferite ca putere. De obicei sunt revizii diferite, cu interne total diferite, chiar daca aparent "la suprafata" par identice.

Slang is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 20:05   #7395 (permalink)
Registered User

ba uita-te la 1.5 dci de la clio in varianta de 65 si 80cp. daca nu are aceeasi chiuloasa il mananc. da, nu e diferenta doar de soft, dar totusi.
sau lol la 1.9tdi, care are exacta ceeasi chiuloasa si la 90 si la 150cp. a, ca-s alte injectoare, alta turbina si inca alte chestioare schimbate e drept. dar componentele interne...

Sir Christian is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 20:07   #7396 (permalink)
Registered User

mi se pare ca si la dci-ul de la renault diferea turbina. auzisem ca ala mai puternic are turbina cu geometrie variabila.

Smiley is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 20:26   #7397 (permalink)
Banned

Nu toti fac asa, dar sunt si motoare identice.
De exemplu 1.4 de pe golf parca (140 si 170 cai)

oranje is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 22:22   #7398 (permalink)
Registered User

Radu_b's Avatar

La Fiat acelasi motor poate avea puteri diferite in functie de turbina pusa(geometrie variabila sau nu)

Radu_b is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 22:28   #7399 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Smiley View Post
mi se pare ca si la dci-ul de la renault diferea turbina. auzisem ca ala mai puternic are turbina cu geometrie variabila.
nu stiu daca cel de 80cp are variabila, mai mult ca sigur cel de 105 cp "beneficiaza" de asa ceva, impreuna cu injectoare piezoelectrice.

@Radu_b. idem la ford, 1.6tdci cu turbina simpla 90cp, cu trubina varaibila 110.

Sir Christian is offline    Reply With Quote
Old 18-07-2008, 00:00   #7400 (permalink)
Registered User

Bineinteles. Se pot face modificari de putere si versiunilor anterioare de motorizari ptr a ajunge la aceeasi putere cu versiunea ulterioara, fara a mai beneficia de schimbarile de componente aduse ultimei versiuni. Asta nu inseamna ca se strica motorul. Chestiile astea sunt mai mult marketing si strategie pura de a scoate bani in plus ptr motorul "nou" care e mai puternic, bani care n-ar fi justificati daca puterea in plus a versiunii noi de motorizare ar veni doar din soft. Got it? Si credeti-ma, chiar si in cazul asta se upgradeaza doar componentele care sunt aproape de limita, fie si doar schimbarea aliajului din care sunt facute axele cu came ale motorului mai puternic, si tot e schimbare care exista, dar n-o vezi. Asta stiu de la masina mea Intre ST24 si ST200 (2 modele identice ca aspect si motor) sunt 30 de cai putere diferenta, care vin din diametrul interior a galeriei de admisie, care la ST200 e marit (desi la exterior e identic), alt timing al distributiei, al ecu, alt throttle body, iar ptr ca arcurile supapelor sunt intarite din cauza puterii marite, ptr a nu uza prematur axele cu came, acestea sunt acoperite de nush-ce-material-superdur fata de ST24. Desi la exterior te juri ca motoarele sunt identice.

Slang is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Auto

Thread Tools

Posting Rules