![]() |
| | #7385 (permalink) | ||
| Daca ai fi asa cunoscutor cum vrei sa pari ai fi vazut ca masina nu e facelift , e non face lift , e 2001 . Face lift eu i-am facut , dar la stopurile spate iti dai seama daca intradevar cunosti . Masina a avut 136cp standard si acum nu are nimic modificat la ea , decat soft si presiune in turbina marita, nu chip.
| |||
|
| | #7386 (permalink) | ||
| Quote:
P.S. Absolut superba masina, mai ales stopurile!
__________________ 4Motion | |||
|
| | #7387 (permalink) | ||
| Quote:
Cat despre "decat soft si presiune in turbina, nu chip", sa stii ca e de fapt acelasi lucru. Indiferent cum ai modificat hartile de injectie si boost (pentru ca sunt mai multe metode de a le rescrie), tot chiptuning se cheama. Oricum, e frumoasa, sa o stapanesti sanatos. Poze cu interiorul ai ? Si la cine ai resoftat-o ? | |||
|
| | #7390 (permalink) | ||
| Incerci sa spui genius? P.S. Este fix acelasi lucru prin prisma efectului pe care-l are asupra motorului. Ca se scrie noul fisier prin OBD sau ca trebuie scos ECU si rescris pe un programator separat, este cat se poate de irevelant.
__________________ Black Audi A4 8E 2004 165CP Quattro : Bi-xenon : : Heated sport seats : : Sport suspension : : Sport interior : : Angel eyes : : S4 side mirrors : : Hofele rear bumper : : Borla exhaust tips : : Zender rear spoiler : :RS4 pedals & footrest: :Audi Navigation Plus: :S4 front grill: :17" RS4 style alloy wheels: :Hofele RSA-Light front bumper: :LED tail lights: | |||
|
| | #7391 (permalink) | ||
|
Vand_Laptopuri - frumoasa masina, inca odata ![]() Un singur lucru, parca nu as mari puterea motorului. Nu stiu detalii tehnice dar doar atat - daca nemtii au facut masina aia sa aibe 136 cai, daca o trec eu la 170 cai, nu cumva o uzez mai mult? Nu cumva trebuie sa fac upgrade si la frane, motor, etc? Anyway, o poza cu interiorul la a mea. Asteptam si una cu interiorul la a ta
__________________ I just stare at my desk, but it looks like I'm working. I do that for probably another hour after lunch too, I'd say in a given week I probably only do about fifteen minutes of real, actual, work. - Office Space - | |||
|
| | #7392 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2006 |
Nicky,motoarele au intotdeauna o rezerva de putere. Ex: 1.bmw face un motor de 2litri diesel de 200cai, in 3 ani vinde X masini cu motorul ala. 2. bmw face un motor de 2litri diesel de 200 cai , dar in primul an vinde doar versiunea de 150 de cai, dupa 1 an baga versiunea de 180 cp iar in al treilea il baga pe cel de 200. In cazul 2 vinde mai multe masini. Parerea mea. | ||
|
| | #7394 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: [=-Indaghetto-=] |
Astea-s povesti. Uitati-va la motoarele disponibile in mai multe variante de putere si spuneti-mi daca e exact acelasi motor, cu exact aceeasi admisie, cu exact acelasi maf, numar de valve, sau aceeasi turbina sau compresie in cilindri. De obicei exista motoare de acelasi litraj de la aceeasi firma disponibile pe acelasi model in mai multe variante de putere, dar sigur difera una alta, chestii nu chiar nesemnificative (asta pe langa alt ecu). Nu o sa vedeti veci EXACT acelasi motor cu EXACT aceeasi chiuloasa (chiar daca blocul motor si internele sale sunt aceleasi) in 2 variante diferite ca putere. De obicei sunt revizii diferite, cu interne total diferite, chiar daca aparent "la suprafata" par identice.
__________________ Previous nick: Fabulous Daca eram un pic mai prost, eram fericit | ||
|
| | #7395 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 Location: Colchester |
ba uita-te la 1.5 dci de la clio in varianta de 65 si 80cp. daca nu are aceeasi chiuloasa il mananc. da, nu e diferenta doar de soft, dar totusi. sau lol la 1.9tdi, care are exacta ceeasi chiuloasa si la 90 si la 150cp. a, ca-s alte injectoare, alta turbina si inca alte chestioare schimbate e drept. dar componentele interne... | ||
|
| | #7399 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 Location: Colchester | Quote:
@Radu_b. idem la ford, 1.6tdci cu turbina simpla 90cp, cu trubina varaibila 110. | ||
|
| | #7400 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: [=-Indaghetto-=] |
Bineinteles. Se pot face modificari de putere si versiunilor anterioare de motorizari ptr a ajunge la aceeasi putere cu versiunea ulterioara, fara a mai beneficia de schimbarile de componente aduse ultimei versiuni. Asta nu inseamna ca se strica motorul. Chestiile astea sunt mai mult marketing si strategie pura de a scoate bani in plus ptr motorul "nou" care e mai puternic, bani care n-ar fi justificati daca puterea in plus a versiunii noi de motorizare ar veni doar din soft. Got it? Si credeti-ma, chiar si in cazul asta se upgradeaza doar componentele care sunt aproape de limita, fie si doar schimbarea aliajului din care sunt facute axele cu came ale motorului mai puternic, si tot e schimbare care exista, dar n-o vezi. Asta stiu de la masina mea Intre ST24 si ST200 (2 modele identice ca aspect si motor) sunt 30 de cai putere diferenta, care vin din diametrul interior a galeriei de admisie, care la ST200 e marit (desi la exterior e identic), alt timing al distributiei, al ecu, alt throttle body, iar ptr ca arcurile supapelor sunt intarite din cauza puterii marite, ptr a nu uza prematur axele cu came, acestea sunt acoperite de nush-ce-material-superdur fata de ST24. Desi la exterior te juri ca motoarele sunt identice.
__________________ Previous nick: Fabulous Daca eram un pic mai prost, eram fericit | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|