brat Cum sa marim puterea motoarelor?
Page 1 of 5 1234 ... LastLast
Results 1 to 20 of 83

Thread: Cum sa marim puterea motoarelor?

Piroman Treiopt's Avatar

Cum sa marim puterea motoarelor?

Caut o metoda pentru a atinge acest scop. ma gandeam la modificarea combustibilului prin adaugarea de tetraetil de plumb... am auzit ca da rezultate. cred ca si alcoolul pur este un combustibil exceptional avand in vedere ca dragsterele folosesc asa ceva, chiar si tractoarele de tractor-pulling (am vazut pe eurosport) care cica consuma cam 1 ltr/sec.
    As vrea sa pot supraalimenta motorul pentru o perioada scurta de timp, putere ce ar ajuta la depasiri la viteze mari sau cand te enervezi cu nervii, si vrei sa dai fumuri vreunui pantofar care are mertzan sau bmw
    Faza cu montarea unei turbine ma descurajeaza profund din cauza complexitatii ansamblului, fiind imposibil de montat pe o mashina ca a mea.
    btw: cine nu stie... am un oltcit. stiam eu ca o sa radeti de mine...

bineeeeeee, las ca va arat io voua!
    minimum 38 beţe

Registered User
    Nitro powah. U're only chance...
    N-ai auzit de omu' cu Opel Rekord cu nitro ???
    Postez deci Exist

Piroman Treiopt's Avatar

Thumbs up

mancatziash! la asta nu mam gandit!
    auzi? da ce drac e nitro ala si de unde iau?

aaaa si mam mai gandit la ceva: o supraalimentare cu benzina si un adaos de oxigen cum suna? exista niste tuburi de O2 mai mititele care incap si in torpedou... ar ajunge pentru vreo 2-3 minute de forja
    minimum 38 beţe

Pilot ColinMcRae3.0 B0GD4N's Avatar

Re: Cum sa marim puterea motoarelor?

Originally posted by Treiopt
    Caut o metoda pentru a atinge acest scop.

Metode de aatinge scopul (propus) fara a-ti fte motorul(deci metodele propuse pana aci =>uzura mare ftere de mama).

- filtru sport
    - ciptuning (ai butojn de on/off)
    - tobe scumpe
    - aaa...ma oftic ca mai erau cateva da nu-miauc aminte acum
    " Thrust this into another man's flesh and they'll applaud and love you - for that... and you, you may begin to love them - for that! " Gladiator
    ________
    Publicitate: Cand Burebista s-a suparat pe poporul lui le-a ars viile. Asa ca dacii au facut o masina.

Piroman Treiopt's Avatar

cool

in ce consta ciptuning ala? nu se poate face "home made"?
    caut si ceva ieftin, de preferat sa pot face eu cu mana mea... lucru manual
    minimum 38 beţe

Registered User

hehehe

ciptuning la olcit?
    hehehe
    dar ai injectie?
    sau ai un ventilator in carburator?
    hehehe
    BU-HU!

Registered User KLM-ul's Avatar

Talking

Treiopt tata te sfatuiesc sa renunti la idea de baga in benzina tot felul de aditivi super tari pt ca sar putea sa iti spargi motorul.

Ce ai vazut tu pe eurosport mai ales la dragstere este metanol curat. Motoarele alea su pistoane forjate si o serie de modificare care sa resiste explozilor din camera de combustie.

Nitro este un aditiv gazos pe baza de oxigen.
    O instalatie costa in jur de 600 -700 $ pt 35 cp si ajunje la vreo 1000 -1500 $ pt 70-150 cp.
    Eu pot sa aduc. Mai bine incearca sa vorbesti cu cineva care alerga in raliuri cu olcit si iti poate spune ceva.

www.extremedesign.ro

Piroman Treiopt's Avatar
    ok! ok! I give up! nu maresc puterea amaratului meu de oltcit pe care l-am ridicat in slavi pe tot forumu' da tot incerc ceva cu o supraalimentare merita riscul.
    auzi klm? daca iau eu un tub de oxigen clasic si bag o tzava la aspiratia carburatorului oare ce se intampla?
    minimum 38 beţe

Arrow

Treiopt te sfatuiesc sa nu te joci aiurea cu focul ca sar putea sa te usture rau de tot.Ok bagi tu o teava alimentata de un tub de oxigen dar cu presiunea tubului ce faci ( vreo 50-60 bari).

Iti sugerez daca vrei sa faci o supraalimentare clasica gen
    turbo sau kompresor. Este mai simplu sa adaptezi ceva de genul asta daca experiente.

Incearca sa pui doua carburatoare de alfa 33.

Iti vand un pont: e un tip pe net (nebun dupa olcit) care are o pagine de net ceva in genu mike-olcit-club.go.ro .

Nu sunt sigur ca asta e pagina .Tipu are ceva doage lipsa.Din cate stiu lucra la un sistem de supraalimentare.

NU face experiente aiurea.
    www.extremedesign.ro

Piroman Treiopt's Avatar

Exclamation

te anunt ca sunt doi oameni cu doage lipsa la capitolul oltcit!!!
    mhahahaha!
    minimum 38 beţe

Red face

l-ai cautat pe net pe tipul ala de care ti-am zis?
    www.extremedesign.ro

Piroman Treiopt's Avatar

Talking

da! l-am gasit:
    Proprietar: Preda Mike
    Auto: Oltcit Club 12 trs
    Motor: 1300cmc, 61,5 CP la 5500rot/min
    Modificari: Evacuare pe 2 cai (2 tobe intermediare) +3CP, Axe cu came motor GSAX3 (de motor 1222cmc) +5cp, Ramtunig +2cai, cutie de viteze Franta de GSA cu demultiplicare scurta (1-2-3 lung, 4-5 scurt)
    Pe viitor: comprimare motor + 2 carburatoare Alfa 33 +35cp
    Performante: 13,2sec 0-100km/h
    treapta1 - 55km/h
    treapta 2 - 90km/h
    treapta 3 - 130km/h
    minimum 38 beţe

Piroman Treiopt's Avatar
    btw: de unde iau doua carburatoare de alfa33? cam cat costa astea?
    banuiesc ca trebuie cate unul pantru fiecare grup de pistoane avand in vedere ca motorul de oltcit este flat, adica boxer.
    minimum 38 beţe

vorbeste cu el. Doua carburatoare le iei din dezmenbrari.
    www.extremedesign.ro

Registered User Rezare's Avatar
    Treiopt, eu zic sa nu te aventurezi cu chestii din astea ca nu are rost.Masina merge suficient de bine si fara.Vrei sa-i faci un upgrade calumea si de bun simt, ia-ti o cutie de viteze cu 5 trepte. Lasa modifcarile&stuff, ca s-ar putea sa incepi sa mergi cu transportul in comun.Sau sa dai faliment.Faza cu 2 carburatoare imi suna a consum de tractor.
    The Power of Dreams - Honda.

Piroman Treiopt's Avatar

Post so:

ok, hai sa o lasam balta cu ideea de a face un oltcit sa consume ca un tractor si sa aiba 100 CP; mai bine sa discutam ontopic...

va sa zica sunt posibile (din cate am auzit) urmatoarele metode de a stoarce unui motor putere mai multa:
    - schimbarea carburatorului sau montarea a doua carburatoare in cazul unui motor boxer,
    - supraalimentarea motorului folosind nitro power care sincer mi se pare cea mai cool (in cazul asta cica trebuiesc puse pistoane forjate, mult mai rezistente decat cele turnate si strunjite)
    - modificarea evacuarii prin montarea unui kit sau eliminarea tobei finale, imbunatatind astfel "curatarea" camerei de ardere de gaze arse
    - modificarea axelor cu came, pentru a mari cursa supapelor si implicit a imbunatati evacuarea si admisia
    - adaugarea de aditivi sau schimbarea in totalitate a tipului de carburant
    - montarea unei turbosuflante (tare greu de realizat)

mai e ceva ce nu am scris? care dintre metode vi se pare mai buna?
    minimum 38 beţe

metoda care trebuie sa o aleaga trebuie sa fie cea mai ietina si cea mai eficace.
    -carburatoare
    -evacuare
    -axa
    -aditivi de benzina
    -cutie care sa tine
    www.extremedesign.ro

38, e greu sa pui doua carburatoare.Chiar foarte greu.Gandeste-te ca trebuie sa le pui admisie de aer la amandoua, admisie de benzina la amandoua (asta nu e foarte greu, bagi returul de la unul la celalalt la admisie), trebuie sa legi acceleratia la amandoua...etc, etc.

Nu inteleg insa de ce ti-ar creste puterea...adica, carburatorul actual nu e suficient sa-ti mentina flow de benzina? Eu cred ca da...Si oricand poti sa-ti modifici reglajele sa bagi benzina calumea si o sa-ti saturi motorul...crede-ma ca am incercat.Reglaje facute dupa ureche, mergea de rupea (demaraj calumea).Evident, mers pana la facultate si inapoi imi scadea acul la benzina destul de calumea.

Apropo: aveti grija ce benzina puneti, ca la majoritatea pompelor scrie benzina de 95 (deci cam de 90-93), iar la unele pompe superplus e de 98 (deci cam 94-96, care e mai buna).Cautati pompe OMV, Mol care au d-asta de 98 superplus.Merita.

BTW, m-am gandit ce modificare sa-mi fac: sa strang banii de un Golf la 100cp.Cred ca o sa fie o modificare calumea!

Registered User Dragon's Avatar
    Treiopt, trei (3) la capitolul fanatici Oltcit! Dupa parerea mea, si crede-ma, chiar aseara am stat de vorba cu doi olcitari, din care unul mecanicul cate mi-a asamblat motoru`, cea mai ieftina si mai convenabila varianta de a micsora consumul de benzen, performanta mare este combinarea unui motor de 1137cm3 proaspat facut cu segmenti si pistoane gigea si chiulase bine reglate, disc ambreiaj Franta&stuff (cazul meu ), cu o cutie in 5 trepte de 12 TRS frantuzeasca si doi planetari cu capiti englizesti. Iti dai seama ca se schimba radical si rapoartele de trepte de viteza si tu la 4500 - 5000 la 120km/ora bagi si o a 5-a si scazi in ~3000 si te duci tata Oricum, sa stii ca m-am consultat cu oamenii si dpdv al constructiei, indiferent de tipul de cutie pe care-l ai pe masina, cu un motor bine facut Oltcitul nu poate depasi 140-150km/ora. Sa zicem ca in cazul meu poate ca as depasi 150 cu putin daca as avea 5 trepte si as folosi caucioacele mele de 165 pe fata, cu care in momentul de fata imi arata cu ~20km mai putin pe ceas... Off topic: iti dai seama ce penal sa mergi cu 40 si sa stai in pluton in oras?
    Gigabyte 7N400 Pro 2 Rev. 2, AMD Barton 2600+@3200+, cooler Gigabyte Rocket 3D PCU22GV, Leadteck A7600GT TDH 256 GDDR3 , 2x512Mb Geil 400 Mhz – dual channel active, DVD RW LG GSA 4120b FWA115, HDD 1xSeagate Baracuda ATA V 7200rpm 8Mb 160Gb & 1x Seagate Baracuda ATA V 7200rpm 2Mb 160 Gb, Waporware CHEAIFANSIN 400 W

Laptop: Acer Aspire 6920G - pentru cunoscatori

1.  
    Free Online Strategy Games - Last Post
Page 1 of 5 1234 ... LastLast