![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| diesel-urile si motorina
Banuiesc ca sunt macar cativa useri pe forum care au masini cu motoare diesel. Intrebarea este ce fel de motorina bagati si de unde? Am inteles ca cel mai bine e sa bagi motorina EuroDiesel de la Petrom pentru ca astfel se murdaresc mai greu filtrele. Motorina normala de la Petrom si cea de la Mol, Agip ( de exemplu) cat de buna e? (aceasta costa mai putin decat Eurodiesel, iar din cate stiu eu este motorina normala, din aia de 16500 cu aditiv in ea). Pana la urma ce e mai rentabil/convenabil : sa bagi motorina Eurodiesel sau sa bagi motorina normala si sa schimbi filtrele mai des? | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2000 |
Eu bag in general numai motorina Eurodiesel (Euro 3) de la Petrom (Baneasa, Favorit, Metro Militari) sau OMV Baneasa. Ideea e ca inafara de infundarea filtrelor, motorina mai proasta contine si multe gudroane si Sulf, care se depun pe injectoare. So...
__________________ Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta: inteligenta are limitele ei, prostia nu. | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Eu bag de la Lukoil de obicei, si schimb filtrul destul de des (ma costa doar 30000 si 10 minute de surubarit). In alta ordine de idei, cea mai buna ar fi de la MOL sau de la CFR (traficantes that is ). Cu EuroDiesel m-am lamurit asta-iarna, cand la 2 prieteni le-a inghetat motorina in filtre.
| |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
la naiba... merg cu un daihatsu rookie TD (nu-i al meu) si de vro 20000 km bag numai motorina luata de la tractoristi. merge de rupe. costa numai 10klei/litru. evident nu recomand motorina de genul asta pentru masini pricopsite...
__________________ mess id: marian_38 | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
OCHI : Diesel simplu de la PETROM si nu o sa ai probleme. Euro diezelu ala mie mi se pare abureala ( parerea mea). Asa am fost si eu la inceput bagam diesel numa de la MOL ( pe atunci o aduceau din Ungaria ) si m-am potolit cand am inceput sa circul asa toata ziua cu masina. O sa vezi si tu la buzunar cum e cu euro dizelurile.
__________________ 0mU | p0rn0 | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2004 |
Noroc! Din pacate eu abia anul acesta am inceput sa bag motorina in masina...si trebie sa bag Euro4... de la Agip ....Stie careva sub ce nume se mai ascunde motorina euro4 la celelalte companii??Ca am dat numai peste femei..... si ele habar nu aveau...La Agip macar scrie klar EURODIESEL4 in general am vazut eurodiesel si super eurodiesel adika euro2 rspectiv 3...unii ziceau ca super euro este Euro4 dar.... nu vreau sa risc.....asa ca Agipul ramane singura solutzie pana mai descopar ce si cum. Partea nasoala e ca se gasehte greu si Agip si Euro4 ,ca nu toate au... PM. Daca stie cineva mai informat ce se poate intampla daca bag ceva de calitate mai slaba? E un opel astra 2004 CDTI 100cp. | ||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Tupac, so ? Acum si-a luat omul masina, acum intreaba. Stai ca peste un an, daca-mi iau ce masina vreau eu, o sa fie diesel si o sa vin aici sa va intreb de motorina si alte alea
__________________ How happy is the blameless vestal's lot! The world forgetting, by the world forgot. Eternal sunshine of the spotless mind! Each pray'r accepted, and each wish resign'd. And so, it begins | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|