Results 1 to 6 of 6

Thread: Consum GPL

 1. Back To Top | #1
  Prodigal Son jmf's Avatar
  Join Date
  Feb 1999
  Location
  The Wasteland

  Consum GPL

  Am un Cielo 1.5 8v si mi-am pus GPL pe el. Merge foarte bine, am facut aprox 1500km cu instalatia, insa doar acum am apucat sa-i fac consumul urban. A iesit 15% ! Intrebarea mea este, din cate stiti, sau daca aveti masini pe gpl, cam cat aveti consumul. Eu oricum ma voi duce la firma care mi-a montat instalatia sa-i intreb de sanatate, dar, daca se poate, as vrea si alte pareri.

  Mentionez inca doua lucruri:
  1. din cate stiu eu, consumul pe benzina era cam 10% urban, deci cu 10% in plus (cum zice reclama) ar iesi acolo un 11-12% pe gaz, dar eu am 15.

  2. recent (inainte sa fac consumul) am avut un accident in care mi-a intrat cineva in spate in timp ce stateam la semafor si m-a infundat destul de bine. Poate asta sa fi afectat instalatia, desi cu ochiul liber nu se vedea nimic? Mai mult, din cauza ca supapa de alimentare era in bara, care a trebuit schimbata, cei din service mi-au oprit butelia si apoi au repornit-o, este un surubel acolo. Acel surubel are vreo influenta asupra consumului (probabil ca nu, dar what the heck ).

  Mersi

  ps: intrebarile de mai sus le voi pune si la cei de la firma de gaz, insa doar pe la sfarsitul saptamanii viitoare ajung pe-acolo si, in plus, nu strica sa fiu informat, ca sa pot face scandal eventual
  pps: condusul meu prin oras este foarte cuminte, rareori trec de 3000 de ture, deci nu pot zice ca asta ar fi un factor pentru 15%
  The future just ain't what it used to be

 2. Back To Top | #2
  Registered User
  Join Date
  Sep 2004
  Location
  Bucuresti
  Salut,

  Eu am GPL pe Dacie break 98 1400 si cu greu (la drum lung ) ma apropii de un 9,5 litri gaz la 100 km. In oras merge spre 12 l. Deci daca pleci de la un consum de benzina de 7 afara / 9 oras proportia se respecta si pentru Cielo -ul tau.
  Conteaza si calitatea gazului -- in mod evident consumul difera in functie de producatorul/distribuitorul GPL-ului -- stii proportia 30 /70 butan propan vara 40/60 iarna (nu sunt sigur) . De obicei imi pun doar shell /cateodata crimbo dar ma feresc de lukoil.
  Per total economia e aprox de 25% datorita pretului mai mic la GPL.
  Dar alt dezavantaj e faptul ca bujiile trebuiesc aruncate mai repede -- se "colmateaza" mai repede si masina porneste greu.

  Pe timp de iarna prefer sa folosesc doar benzina ca sa nu am probleme cu aprinderea/pornirea daciei care e un lucru recunoscut. Recent mi-am schimbat bujii/delco/platina/condensator si pleaca din prima -- bujiile erau vai de mama lor.

  BR

 3. Back To Top | #3
  Need I explain? Bogotta's Avatar
  Join Date
  Aug 2001
  Location
  █♣█
  Quote Originally Posted by jmf
  din cate stiu eu, consumul pe benzina era cam 10% urban, deci cu 10% in plus (cum zice reclama) ar iesi acolo un 11-12% pe gaz, dar eu am 15.
  Esti sigur ? Eu am consum urban de 12% la benzina.
  Da, omul umbla ca o umbra, se framanta degeaba, strange comori si nu stie cine le va lua.

  Psalmul 39:6

 4. Back To Top | #4
  Prodigal Son jmf's Avatar
  Join Date
  Feb 1999
  Location
  The Wasteland
  Pai nu-s 100% sigur, dar ultima data (acum vreo 3 luni) a iesit 9.8 sau ceva de genul...
  The future just ain't what it used to be

 5. Back To Top | #5
  Need I explain? Bogotta's Avatar
  Join Date
  Aug 2001
  Location
  █♣█
  Esti norocos atunci. La mine a iesit 12. Ce-i drept e fara catalizator, poate asta o fi motivul.
  Da, omul umbla ca o umbra, se framanta degeaba, strange comori si nu stie cine le va lua.

  Psalmul 39:6

 6. Back To Top | #6
  Registered User mos_gerila's Avatar
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  RO - IS
  Eu am un Renault19 din 1995 cu motor de 1721 MPI, cu GPL pus de proprietarul anterior. Problema este din reglaj: reglat sa consume putin risti ca la o pornire mai rapida din intersectie sa se opreasca motorul, reglat sa traga bine masina => consum mare...
  In cazul meu: am fost in service specializat, au curatat toata instalatia+pulmonul, masina tragea destul de bine(nu ca pe benzina oricum) si imi consuma vreo 16%. Bun...dupa vreo cateva luni a ajuns la vreo 20% (deja nu se mai merita). In afara imi ia cam 10-11 la suta.
  Mentionez ca pe benzina imi ia cam 7 afara si 10 oras.
  Parerea mea: in oras e mai bine sa mergeti cu benzina iar in afara pe gaz

 1.  

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •