Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 06-11-2000, 04:27   #1 (permalink)
LS
GIS/CAD

LS's Avatar

Question Disconnect... sau altceva?

Mda.. am o problema destul de aiurea la un calculator. Cum sta treaba:
Intru pe net, ori pe Easynet ori pe Xnet. Dupa aprox. un minut ma deconecteaza dar habar n-am cauzele. Pe mirc nu intru de acolo, deci nuke-urile nu s-ar pune in discutie (sa zicem). Aveti vreo solutie? In afara de cea cu reinstalatu Windozelui, pe care oricum o s-o aplic cand mi-o veni un hard mai mare. Dar pana atunci...?
Thx anticipat...

LS is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2000, 06:42   #2 (permalink)
simpaticu
Guest

Lightbulb

poa' sa fie si de la linia telefonica!
asta daca nu esti pe digitala.

Reply With Quote
Old 06-11-2000, 09:13   #3 (permalink)
Registered User

Speedo's Avatar

Cool

Este de la linia telefonica, are zgomot foarte mare si modemul tau s-a logat la server pentru maximum de viteza setata, apoi imediat apar erori pe care nu le poate corecta si serverul il respinge pentru ca nu-i raspunde corect la request-uri.

Solutie: Pentru inceput seteaza modemul la 9600 bps vezi cum merge, apoi dai disconect si incerci la o viteza mai mare, si tot asa pana nu-ti mai merge, adica viteza dinainte de a nu mai merge a fost buna.

Exemplu, daca linia ta telefonica trece printr-un multiplexor (indeosebi din cele facute la Intrarom) nu-ti va merge decat foarte rar mai sus de 9600 bps, daca este analogica cred ca te vei cantona la 14400 bps, daca este centrala de institutie depinde foarte mult de tipul acesteia, numai cele bune-foarte bune dau drumul la 33,6 Kbs.

Oricum din comportament tind sa cred ca linia ta trece printr-un multiplexor cu restrangere de banda, adica putine sanse sa-ti mearga la cine stie ce viteza.

Greets,
Speedo

Speedo is offline    Reply With Quote
Old 07-11-2000, 00:48   #4 (permalink)
LS
GIS/CAD

LS's Avatar

Question

Thx.. dar...:
1. am digitala, o fi zgomot mare pe ea, la asta m-am gandit si io, dar nu pare absoult deloc. sau mai bine zis, ce inseamna zgomot? sa paraie, sa tzacane, sa faca ca toti dracii (scuze de cacofonie)? daca e asta, nu face absolut deloc.
2. nu sunt pe centrala de institutie, bla-bla. dar m-am gandit si io la aia cu serverul. cred ca o sa incerc azi.

LS is offline    Reply With Quote
Old 07-11-2000, 09:24   #5 (permalink)
Registered User

Speedo's Avatar

Cool

Nu conteaza ca tu ai numar de centrala digitala, cu 2 sau 3 sau 4, multiplexorul tot poate sa existe. Acesta se monteaza de baietii de la Romtelecom atunci cand intr-o anumita zona au cabluri putine de legatura, adica multiplexeaza pana la 5 numere pe un singur fir, reducand banda fiecarui post de la 400-3600Hz la mult mai putin, rezulta 5 posturi cu rata de transfer in mod exceptional de 14.400bps.
"Zgomotul" nu se aude neaparat pe fir, zgomot este un termen generic la fel ca la televizor unde "zgomot" (noise) se numesc popular "purici", nu sunt neaparat in spectrul audio si telefoanele nu le redau.

Mai incearca o chestie, schimba cablul de la priza telefonului la PC, poate trece pe sub niste covoare sau niste scaune.

Greets,
Speedo

Speedo is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules