![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
L-am instalat azi dimineata... Ce pot sa zic? Arata mult mai bine decit vinbloze! Iar in afara de asta, are functionalitate superioara. Primul lucru care te loveste este faptul ca e linkat cu qt 2.2 si widgeturile arata super-misto. Dupa aia observi automat konqueror. In sfirsit! Un browser care arata bine, stie destule chestii (mai putin css, dar e scuzabil, fiind inca in varianta beta, suportul este planuit pentru ver. finala) si nu crapa. Alta chestie marfa : konqueror este shell-ul lui kde, cum ie este shell-ul lui vinbloze. Nenea bill bate cimpii despre internet integration into the desktop. Well, kde2 does it. Uitati-va aci. Este o sesiune normala de file browsing, doar ca am ales din directory tree web sites si am facut click pe Gamesmania Forum. Poate v-a scapat, dar TREBUIE mentionat. In poza aia apare "Windows Shares". Da, chiar asta este. Configurezi samba dupa care poti sa faci browse la o retea samba exact cum faci in vindoze cind dai click pe network. Viewerul integrat este de asemenea demn de bagat in seama. De exemplu, de aici am ajuns aici facind click pe test.cpp. Stie sa vada si continut multimedia (poze, avi-uri, etc), si este destul de configurabil. Nu am reusit (inca) sa il inlocuiesc cu o alta aplicatie, adica de exemplu sa se deschida kwrite in acelasi mod, dar probabil ca e posibil cu putina chinuiala (a little coding never hurt someone) ![]() Din nou demn de mentionat: koffice. Chiar daca versiunea care vine cu varianta asta de kde este incompleta, promite foarte mult. Deocamdata are kword, kspread, kpresenter (care e si asta destul de complex si complet), kchart si killustrator (care e un fel de paint ). KImageShop promite din screenshot-ul de la www.koffice.org, insa nu e prezent in distributia asta (si nici nu poti sa-l iei separat).Ah da.. bineinteles ca toate screenshoturile le-am facut pe al doilea desktop, ca sa nu il aglomerez pe asta unde scriu (bine, asta se practica de mult in windowmanagerele linuxului, insa vroiam sa scot in evidenta inca un atu al kde-ului asupra vindozelui).Despre stabilitate: core-ul e destul de stabil. Mi-a crapat doar kcontrol o data. Nimic grav, a aparut insa un dialog care mi-a explicat (un fel de "this program has performed..") si m-a rugat sa trimit bug report. Avea si details, in care mi-a aratat un backtrace. Sistemul nu a avut nimic de suferit. Sa nu uitam ca este inca beta (asa se si recomanda de fapt singur) Suportul pentru xml, html and stuff este prezent. De fapt mai tot ce face kde2 este salvat xml. Iar in koffice poti sa scrii html unde doresti. Documentatie este din abundenta pentru cine vrea. Dialogul de run command (ala care apare cind dai alt+f2) merita si ala bagat in seama. El arata asa. Observam optiunile de run as a different user, in a terminal si initial priority. Alta chestie misto este history-ul, cu auto-complete ca la IE. Eu vroiam sa scri "kontrol" acolo. Observati si faptul ca s-a schimbat automat iconul. Aici era din nou iconul default, pentru ca aici sa fi aparut cel de la kcontrol, incarcat automat (nu mai rulasem kcontrol din dialogul asta). Concluzia: recunosc sincer ca nu vedeam in kde un concurent adevarat pentru vindoze pe piata de desktopuri. Insa asta se intimpla inainte sa instalez kde2. Vindoze a incetat sa arate mai bine si sa fie mai user-friendly decit linuxul. Linux deja era mai puternic, rapid si scalabil decit vindoze. Acum a ramas asa, insa are si un desktop superior. Daca mai aud de la cineva "da mah.. da' ia sa vedem daca o inveti tu pe bunica-ta linux" o sa am satisfactia sa ii arat kde2. Pun pariu ca cineva ar invata mai repede kde2 decit vindoz. Dupa care, daca ar dori, ar putea sa dea ctrlaltf2 si sa inceapa sa exploreze ce se poate face pe acolo... Unde mai pui ca (,) cuiva care nu face diferenta intre hdd si ram poti sa-i faci un user normal (non-root) si eventual un script care ii reseteaza settingsurile default la desktop in caz ca il face varza. Tocmai am observat cum cineva poate sa faca zdrente un vindoze 98 in 3 zile de cind a pus prima data mina pe el. Pe linux asta se rezolva simplu, cu o singura comanda. In vindoze solutia a fost aia clasica: "format and reinstall" ![]() Vindoze is now obsolete. I'm having such a wonderful day... PS: ideala ar fi o instalare "pe curat" pentru ca altfel raman si ceva zdrente de la kde1.1 care nu fac nimic rau, dar dau urit daca le rulezi cu widgeturile lor de qt 1.44 Plus ca unele sint echivalentele mai vechi ale altor programe mai noi si daca nu te prinzi te miri de ce nu fac nimic.. ![]() ------------------ Roaming in thought over the Universe I saw the little that is Good steadily hastening toward immortality - And the vast all that is call'd Evil I saw hastening to merge itself and become lost and dead.
__________________ Scarbit de fapta ta cea rea Degeaba plangi, acum, copile, Ci du-te'n casa-acum si zi-le Parintilor, isprava ta. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Acum am mai observat 2 chestii dragute: konqueror scrie in status bar, in paranteza, linga unde pointeaza un link "(in new window)" daca e cazul (target=_blank), cum sint astea generate de ubb. Alta faza e ca are butoane de zoom si rotate cind dechizi un link catre o poza (cum sint alea de mai deasupra date de mine). ------------------ Roaming in thought over the Universe I saw the little that is Good steadily hastening toward immortality - And the vast all that is call'd Evil I saw hastening to merge itself and become lost and dead.
__________________ Scarbit de fapta ta cea rea Degeaba plangi, acum, copile, Ci du-te'n casa-acum si zi-le Parintilor, isprava ta. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 1999 Location: this beta version has expired! |
Interesant. Arata net superior fata de versiunea 1.0 din ce-mi aduc aminte. De Nautilus/Evolution/EFM ce parere ai? PS. Cu toate astea nu cred ca renunt la afterstepu care mi-a fost credincios in ultimii 3 ani (cred ca e ceva legat de aversiunea mea vis-a-vis de fenomenul globalizarii sau de alta chestie freudiana legata de SMTP). | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Pe rh7, n-a mers sa fak upgrade la kde2 de la kde1 a trebuit sa fak *kurat* (by the way GNOME sux) ------------------ So this is daylight,... it's overrated!!! [This message has been edited by aka (edited 05 Noiembrie 2000).]
__________________ So, this is daylight... It's over-rated. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Eu la servici am WindowMaker, si inca o versiune destul de veche (0.19.3). Eu ma descurc cu aia, pentru ca folosesc X-ul de pe computerul ala aproape exclusiv pentru netscape. Afterstep arata binisor (stie sa faca ferestre semi-transparente de pe cind vindoz nici nu visa la asa ceva) insa tre sa te gindesti cum l-ar accepta un newbie, adica (,) cit de repede l-ar invata. Sau, mai rau, s/newbie/windoze user/. Blackbox nu ma impresioneaza absoult deloc, iar gnome pur si simplu nu-mi place, desi Nautilus are chestia aia aproape interesanta cu zoom. Evolution am vazut mai de mult si stiu ca nu mi-a atras atentia la data respectiva. Iar daca EFM e enlightement, ala SIGUR nu-mi place. Daca nu, inseamna ca nu am auzit de el ![]() POWER: Mie kde mi s-a parut acceptabil ca viteza. Nu vad de ce zici tu ca se tirie in draci. Konqueror e chiar ergonomic ca viteza, comparabil cu ns. Ma rog, viteza de incarcare a aplicatiei nu intra in discutie, ca practic el ruleaza tot timpul, ca si IE din vindoz. Iar viteza de randare mi s-a parut acceptabila (comparativ cu ns-ul care e destul de jalnic). Alta faza misto e save session la logout (care exista si pe vremea lui 1.1) care se extinde si la continutul clipboardului (ala tinut de klipper, care in sfirsit vine instalat default) ------------------ Roaming in thought over the Universe I saw the little that is Good steadily hastening toward immortality - And the vast all that is call'd Evil I saw hastening to merge itself and become lost and dead.
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2000 |
Inr-adevar KDE2 arata bine si merge destul de bine. Dar e putin cam lent totusi. Am facut o comparatie inte KDE si Gnome cu StarOffice 5.2. Se deschide mai greu in KDE, e adevarat nu cu mult. Sa speram ca versiunea finala va merge bine | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |