![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Am si io o intrebare la asministratorii de retele de aici: De o saptamana, ma ocup de securitatea retelei noastre (dupa ce am fost hackuiti de cateva ori s-a gandid seful sa puna pe cineva care sa se ocupe de asta). Anyway, am configurat ipchainsul sa refuze orice conexiune pe protocoale dubioase, sau ne necesare (totusi politica e allow all but *, nu deny all but *). A, si am pus sa si logheze toate incercarile de conectare la porturile restrictionate. In fiecare zi, ma uit in loguri, si vad o multime de incercari de conectare la aceste porturi. Era unul ca ne scanase toata reteaua, cautand un daemon de ftp deschis (bineinteles ca portul de ftp e blocat). Altul facuse ceva similar, cautand pop3, altii cautau doar in calculatoarele principale, and so on. Voi ati detectat activitati similare in retelele voastre? Just curious. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 1999 Location: this beta version has expired! | ![]() Trecind peste treburile astea legate de porturi, sa vezi ce chestii se gasesc prin logurile de la apache ![]() PS. Incercarile respective nu m-au deranjat in sine; ceea ce m-a afectat a fost continutul unora din GET-uri: .exe|dll|bas|bat, "/iis*" si "_vti_crap". Cautarea lucrurilor astea in structura _mea_ de web este o jignire de-a dreptul grosolana | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |