![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Ogg vs Mp3 pentru telefoane mobile
Recent mi-am luat un telefon care suporta mp3 si ogg pentru muzica. Ideea este ca vreau sa incapa cat mai multe melodii pe cardul meu de 256 mb si am de ales intre aceste doua formate. Ce recomandati ? Ma intereseaza o calitate a sunetului echivalenta cu cel putin mp3 la bitrate de 128k . Am auzit ca ogg-ul ar scoate aceeasi calitate la jumatate din marimea mp3-ului. Ce ar trebui sa folosesc ? Mentionez ca muzica in calc. o am in format mp3 si eventualele conversii in ogg se vor face din aceste mp3-uri, nu din surse originale (ex. cd audio) cum ar fi de preferat... | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
256 MB iti sunt de ajuns pentru muzica pe care o vei asculta. Iti garantez ca daca vei dori sa le convertesti in .ogg, dupa vreo cateva saptamani te vei plictisi si o sa le pui tot mp3. Iti recomand sa le lasi mp3. Eventual fa un test personal sa vezi cum e mai bine. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
De stereo sigur am nevoie ... cat despre 128k e vorba doar de calitate, adica nu ma multumesc cu putin, mai ales ca telefonul meu e capabil sa redea muzica la calitate f. buna. Insa acum am descoperit ca de fapt tel. meu, un nokia 3300, nu suporta ogg ![]() Exista totusi vreo modalitate sa cante si asa ceva, eventual instaland vreo aplicatie ... Daca nu, ogg pica evident. Ramane doar de ales intre mp3 si aac, dar cred ca aici e clar avantaj pt. mp3 .. sau ? | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Nu are rost sa te complici...indiferent de extensiile compatibile, ramai la .mp3 , it's just a phone j00 kn0'
__________________ Os iusti meditabitur sapientiam, et lingua eius loquetur iudicium. Beatus vir qui suffert tentationem, quoniam cum probatus fuerit, accipiet coronam vitae. Kyrie, ignis divine, eleison. Oh quam sancta...Quam serena...Quam benigna...Quam amoena...Oh castitatis Lilium. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Ok. Cred ca o sa raman pe mp3, doar ca o sa fac totusi o conversie la 128k bitrate inainte de a transfera fisierele pe tel. deoarece majoritate mp3-urilo mele sunt la 192 sau mai mult. Asa o sa scot oricum vreo 4 ore de muzica ceea ce ar trebui sa imi ajunga ... sau poate un card de 1gb mai incolo .. cine stie
| |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Uhm... ![]() Quote:
__________________ Os iusti meditabitur sapientiam, et lingua eius loquetur iudicium. Beatus vir qui suffert tentationem, quoniam cum probatus fuerit, accipiet coronam vitae. Kyrie, ignis divine, eleison. Oh quam sancta...Quam serena...Quam benigna...Quam amoena...Oh castitatis Lilium. | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Ideea e ca pe strada si mai ales pe telefon si mai ales in castile lui NU o sa simti diferenta intre 256-128-64 ..... asa ca nu are rost sa consumi atata banda FA TESTE .... ele iti vor vorbi cel mai clar despre optiunea ce trebuie sa o alegi
__________________ A Jedi's strength flows from the force | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Am facut si ceva teste si ai partial dreptate ... Adica de la 256 la 128 mp3 nu se simte diferenta insa mp3 la 64 suna rau de tot. Pe de alta parte cu aac-ul m-am putut duce pana la 96 fara sa observ diferenta si chiar si la 64 dif. era minima. Concluzia ... aac daca chiar vreau sa inghesui mai mult de 4 ore de muzica pe tel iar daca nu ma rezum doar la un copy paste din mp3-urile mele de pe calc .. pe tel.
| |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |