![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Daca stie careva, de ce atunci cand import un text din microsoft word cu "get text", distanta dintre cuvinte este inegala. Apare ceva de genul: blah blah dar si blah blah sau b l a h Alignmentul e justified, daca il fac left e OK, dar eu il vreau justified, ce trebe sa fac? | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Poate e pe langa ce iti spun eu...
In WORD, cand folosesti Justified pentru un text mic, textul este labartat pe toata coloana. Pt a evita aceasta, am descoperit ca daca pui un TAB dupa, textul se aranjeaza frumos. Incearca aceeasi chestie si in Quark - poate merge O zi buna si un weekend placut / Adrian
__________________ [B]VAND: Carte - Manualul GOWER de management (Editura Codecs) - NOUA NEFOLOSITA | Reducere 10 RON pt cine ridica obiectele din Vatra Luminoasa Whether you believe you can, or whether you believe you can't, you're absolutely right.< Henry Ford > | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
dictionar pt romana ar trebui sa fie construit de cineva...am cautat acum ceva vreme si eu info avansate pt Q6, si din foru in forum am ajuns la un site cu o gramada de kestii, xtensions (parca asa)...dar, calea mea s-a despartit de DTP...incearca de la forumurile oficiale, si o sa gasesti destule kestii interesante....cel mai mare minus pt Q6 e ca nu poti introduce transparente...cel putin asta e concluzia peste care am tot dat... pt compatibilitatea cu lb romana e bine sa instalezi softurile dedicate...
__________________ VERSURI urasc omu` prost cum urasc mancarea de post !!! stii tu care sa te simti cu musca pe caciula !!! prostule!!! | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
speram sa intelegi ce am scris mai sus. Q6 nu are asa ceva (eu cel putin nu am gasit cand am cautat). mai mult, din cate mi-am dat seama are un suport foarte bizar pentru limba romana. din cate imi inchipui, exista shanse mari sa gasesti un dictionar roman pentru quark pe la redactia vreunui ziar mare. ei depind, cred, de asa ceva, deci poate s-au pus pe treaba si au incropit unul. insa, dupa cate ziceam si mai sus, poti trece textul prin Word... despartirea in silabe oricum trebuie facuta la mana*, nu cred ca o sa gasesti un dictionar atat de misto incat sa o faca singur si absolut corect. _____________________________ *nu adaugat de mana liniutze. se introduc niste markere invizibile in cuvinte, care il despart in silabe in functie de kerning, modul de aliniere al textului si setarile de la "hypenate".
__________________ i hope i'll be alive at the end of the world. | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
De obicei nu se despart cuvintele in silabe decat in cazurile in care esti fortat sa faci chestia asta. In legatura cu fonturile dedicate ( ), pune un adobe type manager si nu vei avea probleme cu diacriticile.Later edit: nu cred ca s-a apucat cineva sa faca un dictionar in lb romana pentru Quark. In redactiile ziarelor se lucreaza in continuare si cu spor pe formula culegator/corector/cap limpede.
__________________ Guitar stuff: Epiphone Les Paul Ultra lefthand sunburst (with Gibson Alnico pick-ups) | Epiphone Les Paul Custom LH (with EMG-HZ pick-ups) | Yamaha 421DL LH | Johnson JG 624CEN | 70's Doublesix | Rocktron Gainiac | Boss GT8 | Ibanez MS10 | Jim Dunlop GCB95 Wah | Cheri CB50 amp | GHS strings Computer: AMD A64 3200+ | MSI K8N Neo 4-F | 1GB DDR333 | Radeon AX1600Pro | Maxtor 80GB | WD 40GB | Seagate 160GB | Leadtek Winfast Expert | Sony CRX230 | LG DVDWr | SB Live 5.1 | Samsung 913N | Antec 3000B | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |