Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 05-03-2005, 20:03   #1 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

Question Disc spanning ????

Mda.... deci vreau sa ii fac surioarei mele calculatorul si am la dispozitie doar un hard de 1.2 Gb si unul de 512Mb
Vreau sa fac un disc spanning .. si ptr asta am facut discurile Dynamic disc.....
Apoi am dat New volume....... am adaugat in disc spanning discul 2 si a rezultat un prea frumos hard mare de 1.7 Gb .
Buun toate bune si frumoase numai ca asta se intampla cu hardurile ei la mine in calculator.

Cum le am pus la ea in calculator winxp ul nu a vrut sa booteze de pe ele....... si nici in meniurile lui nu am reusit sa fac un disc spanning

Intrebarea desi evidenta este CUM FAC>......... sa fac discul bootabil dynamic .. ptr ca odata instalat winxp ul pe el nu ma mai lasa si imi zice ca are prea putin spatiu liber.......
Si cum unesc cele 2 discuri fizice intr unul virtual de 1.7 ???

Am cautat putin in consola winxp ului dar in afara de disc part nu am gasit nimica sa ma luminze....

So . ... help ?

Oby One is offline    Reply With Quote
Old 05-03-2005, 23:10   #2 (permalink)
Master Browser

[mx]n0b0dy's Avatar

sorry, dar nu vad nici o iesire

nu ai cum sa bootezi xp-ul, daca discurile le-ai facut dinamice pe celalalt calculator (este vorba de id-ul grupului, care este scris atat pe disc cat si in registry-ul windows-ului). N-ai tinut cont de asta :

Quote:
After you convert these disks to dynamic, you will not be able to start other installed operating systems from any volume on these disks.

Are you sure you want to convert?
apoi sa zicem ca pui xp-ul si faci rost de spatiu liber (trebuie sa lasi cel putin 1 MB nepartitionat la sfarsitul disc-ului) a.i. sa te lase sa faci discul dinamic, oricum nu o sa extinzi volumul pe hard-ul celalalt, pt ca este partitia boot (+system):

Quote:
The selected volume is a system or boot disk or ... and cannot be extended.

sau poate cu utilitare 3rd party? cine stie... pe mine nu ma pasioneaza domeniul...
Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy.

Last edited by [mx]n0b0dy; 06-03-2005 at 00:58..

[mx]n0b0dy is offline    Reply With Quote
Old 06-03-2005, 20:06   #3 (permalink)
Registered User

De ce e nevoie de un SO asa de ''bengos'', daca mijloacele tehnice sunt asa de modeste ? N-ar merge un Win 98 SE sprintar si mult mai mic ? Iertare de raspunsul oarecum pe langa intrebare !

Ageamiu is offline    Reply With Quote
Old 06-03-2005, 20:39   #4 (permalink)
Master Browser

[mx]n0b0dy's Avatar

sau poate un 2000 professional sp4?
Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy.

[mx]n0b0dy is offline    Reply With Quote
Old 07-03-2005, 04:21   #5 (permalink)
Banned

dandu's Avatar

sau poate linux & "linux software raid" pe care o sa il poti accesa dupa aia de oriunde & co

dandu is offline    Reply With Quote
Old 07-03-2005, 12:38   #6 (permalink)
Trance addicted

Raven's Avatar

Mamă, prevăd un flame win vs lin. Argh... cred că omul a zis el bine şi pe bună dreptate „surioară” . O vedeţi rulând/ jucându-se & co pe un linux? Bine, că pentru un începător, win/ lin tot aia e. Poate win-ul este mai friendly pentru un beginner?

Raven is offline    Reply With Quote
Old 07-03-2005, 13:10   #7 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

Mda....... am zis win Xp ptr ca tot hardware ul e decent ..... adica un TUalatin la 1.5 cu 512 Mb ram un Gf2( eh) si restul nu mai conteaza.

Momentan nu am nici eu nici ea bani ptr un hard decent asa ca am zis hai sa ma descurc cu ce am .

Am avut pana acum o luna un adaptec care ar fi facut acest disc spanning hardware ....... dar a trebuit sa il vand.

Win98 este exclus ptr ca stiu ce se intampla la mine in retea si ar fi papat imediat de ... userii dornici de 98

BUn ....... mi se pare o tampenie sa nu poti face un disc dynamic daca discul este bootabil..... dar asta banuiesc ca este The Way of the Microsoft.

Oricum o sa ma chinui asa cum pot .... SAU ..... o sa montez discul 2 ca un director din discul 1.

Old 07-03-2005, 13:15   #8 (permalink)

Aquashark's Avatar

"Win98 este exclus ptr ca stiu ce se intampla la mine in retea si ar fi papat imediat de ... userii dornici de 98 "

daca te referi la exploit-urile din Win98 acestea se rezolva in Win98 SE + Unofficial SP 1.X (nu mai stiu la ce versiune s-a ajuns). nu mai fugiti de Win98 ca de dracu' ca nu e chiar asa de negru

Street Fighter4 tag: pokeshark

Aquashark is offline    Reply With Quote
Old 07-03-2005, 13:38   #9 (permalink)
Registered User

atreides's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oby One
Am avut pana acum o luna un adaptec care ar fi facut acest disc spanning hardware ....... dar a trebuit sa il vand.
daca vrei, adaptecul meu este in continuare de vanzare. si iesi in profit, eu il dau cu 800 mii ROL

atreides is offline    Reply With Quote
Old 07-03-2005, 13:41   #10 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

LOl.... cand o sa am 800k mai pun putin si cumpar un hard nou.

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules