![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Naştera progarmelor de operare
Am şi eu o mare curioziate. Cum s-au născut programele de operare (mă refer în special la cele binare)? Cum de le-a venit ideea celor care le-au creat să folosească sistemul binar, care stă şi azi la baza tuturor computerelor.
__________________ Lucrurile vechi dăunzează grav gunoaielor moderne (cu câteva excepţii ; ex: I.T. stuff, sist. de învăţămant din Ro., pedeapsa cu moartea)Ştefan Tel. 0721.240.479/0749.28.38.15 h 9.30-23.00 (fără BEEP-uri , S.M.S. da).Paul Anka Cumpăr televizor color hibrid în stare de funcţionare | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Viitor inginer chitarist Join Date: Jan 2000 Location: Amsterdam, Olanda |
Daca erai la cibernetica probabil ca ti se explica ce e cu reprezentarea asta binara si de ce se foloseste ea. Pe scurt exista un dispozitiv numit bistabil (bi adica 2 stari). In principiu el sta la baza calculatorului(impropriu spus a calculatorului ci a circuitelor integrate). Pe baza semnalului de intrare (si a inca 3 parametri) el poate lua una din cele doua stari 0 sau 1. Avantajul sau este ca e ieftin si usor de implementat. Deciziile la nivel hardware se iau tot cu ajutorul unor bistabili. Nu stiu daca ai inteles mare chestie din ce ti-am explicat eu insa arunca o privire aici : http://en.wikipedia.org/wiki/Flip-flop Poate te va lamuri mai mult. | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Intrebarea era cum de le-a venit alora ideea?
__________________ Lucrurile vechi dăunzează grav gunoaielor moderne (cu câteva excepţii ; ex: I.T. stuff, sist. de învăţămant din Ro., pedeapsa cu moartea)Ştefan Tel. 0721.240.479/0749.28.38.15 h 9.30-23.00 (fără BEEP-uri , S.M.S. da).Paul Anka Cumpăr televizor color hibrid în stare de funcţionare | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Viitor inginer chitarist Join Date: Jan 2000 Location: Amsterdam, Olanda | Quote:
pentru algebre boole apasa aici Offtopic: ce misto e wikipedia asta face la fundul gol pe encarta | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Dar sunt curios prin ce difera programele, "Pasca", "H.T.M.L.", "Flash" unul de altul. Au un limbaj de scriere diferit?
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Las' ca va prind eu logati...
|
| | #15 (permalink) | ||
|
H.T.M.L.: Hazardous Troubleshooting and Mathematics Lifeform Adica e grele, mane
__________________ balanced for lean | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |