![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Cum protejez un/niste fisiere?
Am dat un search dar nu am gasit cam nimic, intrebarea ar fi cum pot - daca se poate - proteja niste fisiere (.doc, .txt etc) de unwanted eyes? Problema e ca nu tot timpul ma aflu langa computer si se mai ivesc unii care sa arunce o privire indiscreta , exista vreun program care sa permita setarea unei parole pentru vizualizarea unui fisier? Am senzor de amprenta dar cere autentificare doar la boot sau iesire din stand-by sau hibernare si n-am gasit nici o metoda sa parolez in felul asta numai anumite fisiere.....10x in advance
__________________ | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Strict la fisierele .doc, .xls, etc. adica cele ce tin de MS Office exista o optiune in Tools numita Protect (document). Cu ajutorul acelei optiuni poti parola fisierele Office. Asta e valabil pentru Office 2003 (asta il folosesc acum). Pentru versiuni mai vechi nu stiu daca mai e valabila aceeasi cale (din cate stiu eu optiunea de a parola fisierele exista, insa calea e diferita).
__________________ In cervisiam veritas | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Office 2003 folosesc eu (geez, parca-s Yoda )Chestia e ca nu vreau sa dau cuiva impresia ca ascund ceva - especially to my wife - dar nici sa n-aiba acces ca la ei acasa la mine-n comp, deci daca cineva vrea sa se dea pe net sau sa scrie un doc etc e ok dar cand intra in private pr0n files sau alte chestii deja ma enerveaza... Thx for the tips...
__________________ | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Era un exemplu, nu, de 35 years traiesc binemersi in lumea civilizata, poate trebuia sa ma exprim asa: vine un angajat, "sefu', pot sa trimit un mail de la tine? "(nu toti angajatii dispun de workstation, adica cei al caror job nu este de regula in fata monitorului), si cu curiozitatea specifica omului se gandeste "-ia sa vad ce are omul prin calculator?" Normal ca mi se pare cumva intruziv sa ma zgaiesc in spatele lui ce face acolo de fapt dar am o gramada de documente pe care prefer sa nu le share-uiesc cu altii! Cam asta ar fi.... PS:"nu mi-am pus niciodat problema sa ascund ceva in fata ei"....Ai putea jura? (kiddin', no offense)...
__________________ | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Păi de ce nu le criptezi? Sau le poţi salva fără extensie... Dacă cineva care vine să citească un mail dă clic pe ele...până îi apare fereastra cu Open with.... îi trece curiozitatea.... plus că dacă e film şi alege să deschidă cu Notepad.... . Dacă persoanele potenţial curioase sunt novice, e o soluţie bună, deşi s'ar putea să te trezeşti cu resetări de calculator.Dacă vrei criptare, uite aici o soluţie.
__________________ Vom şti tot iar ce nu vom şti vom afla! | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
si eu spun ca cea mai buna solutie este sa criptezi documentele importante. poti cauta pe google un freeware care sa stie AES 128/256 si te-ai rezolvat.
__________________ Nashpa... "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams) | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Citisem odata de un algoritm de criptare, nou la vremea aia, prin PC Report... Pacat ca nu imi reamintesc. [ După îndelungi cercetări ] Algoritmul ăla se numeşte Rijndael.
__________________ Vom şti tot iar ce nu vom şti vom afla! Last edited by ALBastru; 08-06-2005 at 21:26.. | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2003 |
Iti pot recomanda cu caldura softul de la http://www.softstack.com/ care se numeste "Hide Files & Folders" sau daca ai nevoie de ceva si mai avansat "Hide & Protect any drives" si cred k problema iti este rezolvata, si nu este valabila numai pentru fisere doc, txt etc ci pentru orice tip de fisier.
| ||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Multumesc tuturor pt sfaturi, acu incerc variantele Totusi o chestie mi se pare ciudata: daca astia de la IBM au gasit cu cale sa integreze un scanner de amprenta de ce naiba nu ofera posibilitatea de protectie dedicata unor anumite fisiere? Ar fi de bun simt sa am in meniul contextual o optiune de gen protect by fingerprint sau asa ceva, nu ma incalzeste foarte mult genul asta de protectie - de altfel cam greu de ''spart'' atata vreme cat e limitata pt bootare sau iesire din stand-by...
__________________ | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |