![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2005 Location: Iasi | eliminare fundal la scanare
Cum pot sa elimin background-ul care rezulta in urma scanarii unei imagini. Mai explicit: am un scaner mustek 2400 usb si cand scanez o imagine imi iese si un fundal movaliu care nu se prea vede dar care as vrea sa dispara de tot, in acelasi timp sa nu-mi afecteze imaginea prea mult.Folosesc Corel 11.
| ||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
iei ce vrei tu sa scanezi, pui pe sticla de scanner, pui peste foaia alba, inchizi capacul, dai drumul la scan. o sa itzi scaneze ce vrei tu sa scanezi pe fond alb, shi o sa fie mai ushor de separat asha (magic wand). am recomandat A3 pentru ca sa itzi acopere absolut toata suprafatza, shi am recomandat de bloc de desen pentru ca e shi putzin cartonata, adica putzin mai ushor de manevrat.
__________________ Black... All Black... | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2005 Location: Iasi |
Cred ca nu am fost inteles. Nu e vorba de dimensiunea imaginii ci de faptul ca de exemplu daca scanez ceva scris de mina (pe o pagina A4) imi apare un fundal movaliu si nu alb cum este pagina. Vreau sa imi ramana scrisul dar sa-mi dispara fundalul. Si asta fara sa umblu la contrast, luminozitate si altele de genul asta. Eventual putina prelucrare dar care sa nu-mi afecteze culoarea scrisului original. Nu e vorba de scanat fotografii.
| ||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Deci daca pui o foaie alba cu scris negru, inchizi capacul scanerului (care are un material lucios alb pe el, usually), scanezi si partea alba iese roz... e momentul sa iei scanerul si sa-l degajezi in voleu pe fereastra. Pentru foaia ta, alb negru, bagi cioaca in photoshop -> grayscale (daca nu ai culori care iti trebuie) si din levels dai afara spike-ul din dreapta. | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |