Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 20-07-2005, 15:03   #1 (permalink)
Registered User

eliminare fundal la scanare

Cum pot sa elimin background-ul care rezulta in urma scanarii unei imagini. Mai explicit: am un scaner mustek 2400 usb si cand scanez o imagine imi iese si un fundal movaliu care nu se prea vede dar care as vrea sa dispara de tot, in acelasi timp sa nu-mi afecteze imaginea prea mult.Folosesc Corel 11.

cristi74 is offline    Reply With Quote
Old 20-07-2005, 18:23   #2 (permalink)
Pure Black

allblack's Avatar

potzi pune o foaie de hartie shi sa incerci sa scotzi acel alb printr-o prelucrare... recomand blocurile de desen A3

allblack is offline    Send Message via Google Talk to allblack Reply With Quote
Old 21-07-2005, 08:19   #3 (permalink)
Registered User

Poti fi putin mai explicit pls. Sa pun o foaie alba sa o scanez sau sa o pun sub imagine? Ce bloc A3? Scanerul nu e decat A4.Sa rup o foaie de bloc A3 ?

Old 21-07-2005, 10:11   #4 (permalink)
Pure Black

allblack's Avatar

iei ce vrei tu sa scanezi, pui pe sticla de scanner, pui peste foaia alba, inchizi capacul, dai drumul la scan. o sa itzi scaneze ce vrei tu sa scanezi pe fond alb, shi o sa fie mai ushor de separat asha (magic wand). am recomandat A3 pentru ca sa itzi acopere absolut toata suprafatza, shi am recomandat de bloc de desen pentru ca e shi putzin cartonata, adica putzin mai ushor de manevrat.

allblack is offline    Send Message via Google Talk to allblack Reply With Quote
Old 21-07-2005, 10:26   #5 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Dimpotriva, professionaly, daca faci un scan dupa o foaie care are text fata-verso, se pune foaia pe sticla scanerului, peste ea se pune un carton pitch black, se scaneaza si fundalul cenusiu se scoate la prelucrare.

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2005, 11:02   #6 (permalink)
Pure Black

allblack's Avatar

Johnny, eu am recomandat o foaie alba, pentru ca un carton negru se gaseshte foarte greu... dar acum mi-a picat ideea... hartia colorata ? poate se poate folosi asta

Old 22-07-2005, 13:48   #7 (permalink)
Registered User

poate nu am inteles eu bine care e faza.. dar nu poti sa micsorezi suprafatza de scanare doar la poza ?? daca intelegeti .. cred ca e mai usor..

EcstasY is offline    Reply With Quote
Old 26-07-2005, 07:45   #8 (permalink)
Registered User

Cred ca nu am fost inteles. Nu e vorba de dimensiunea imaginii ci de faptul ca de exemplu daca scanez ceva scris de mina (pe o pagina A4) imi apare un fundal movaliu si nu alb cum este pagina. Vreau sa imi ramana scrisul dar sa-mi dispara fundalul. Si asta fara sa umblu la contrast, luminozitate si altele de genul asta. Eventual putina prelucrare dar care sa nu-mi afecteze culoarea scrisului original. Nu e vorba de scanat fotografii.

Old 26-07-2005, 07:56   #9 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Deci daca pui o foaie alba cu scris negru, inchizi capacul scanerului (care are un material lucios alb pe el, usually), scanezi si partea alba iese roz... e momentul sa iei scanerul si sa-l degajezi in voleu pe fereastra.
Pentru foaia ta, alb negru, bagi cioaca in photoshop -> grayscale (daca nu ai culori care iti trebuie) si din levels dai afara spike-ul din dreapta.

Johnny is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules