Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 20-07-2005, 17:08   #1 (permalink)
Registered User

O Mica Mare Problema de Securitate

Buna!
Sunt un utilizator mediu de PC.Nu am avut Probleme grave pana acum,dar nu se putea sa scap:cineva mi-a furat parola de la yahoo messanger (nu stiu cum) si a injurat pe cei care ii aveam si eu p'acolo de am zis ca nu exista asa cuvinte in vocabularul romanesc. In probleme de securitate stau cam prost (sunt bata). Ce va rog eu pe voi este sa ma invatati cum sa ma protejez de asa ceva. Va multumesc

( Calculatorul meu: Athlon XP 2200+,256 Ram,sound si network on board,Ati Radeon 9200.Folosesc Windows Xp SP2, Nod32 firewallul inclus in Windows. La net am IP propriu (adica nu sunt intr-o retea) prin Astral.

adilmarin is offline    Reply With Quote
Old 20-07-2005, 17:18   #2 (permalink)
Trance addicted

Raven's Avatar

Autologin pe comp, vizitatori, deschis YM deci autologat, send message.

Altceva ?

Raven is offline    Reply With Quote
Old 20-07-2005, 17:28   #3 (permalink)
BusinessMan

banica.alex's Avatar

mda ... daca te-ai logat de la un net Cafe ... e clar ca ym-ul era setat se-ti pastreze parola si sa se logheze automat ... asa ca urmatorul client dupa tine s-a distrat si el putzin ! multa lume face greseala asta ... acum catziva ani cand mai mergeam si yo pe la sali am nimerit si yo la un pc unde facuse probabil aceeasi greseala ca si tine ... numai ca yo am avut putzin bun simtz si am dat Log Out si mi-am vazut de treaba mea !
Contact: Sorin; Tel: 0722440192; Email: sorin@diversprint.ro

banica.alex is offline    Send Message via Google Talk to banica.alex Reply With Quote
Old 20-07-2005, 17:46   #4 (permalink)
Registered User

Aurelain's Avatar

Daca intr-adevar ti-a fost aflata parola (si nu a fost un auto-login, cum zic cele doua posturi de mai sus), ar cam fi cazul sa ti-o schimbi . Daca folosesti aceeasti parola peste tot, e putin cam grav...

[Offtopic]Era un sondaj pe slashdot despre cum sa tii minte parolele, si optiunea "Use only one password, Ever" era cotata pe locul doi, dupa "Excellent memory" [/Offtopic]

Cat despre ce poti face in viitor, nu mai bifa optiunile de "Tine minte parola" (desi eu unul nu-mi urmez sfatul ). Alte sfaturi gen iti acoperi mana cand tastezi parola, folosesti litere+cifre+semne, etc le las in seama altor paranoici .

Aurelain is offline    Send Message via Google Talk to Aurelain Reply With Quote
Old 20-07-2005, 17:50   #5 (permalink)
BusinessMan

banica.alex's Avatar

eu am cred ca vreo 20 - 25 conturi pe putzin ... iar in mare parte am parole si username diferite ... din cand in cand mai schimb parola (la toate odata) ... u never know ...
Contact: Sorin; Tel: 0722440192; Email: sorin@diversprint.ro

banica.alex is offline    Send Message via Google Talk to banica.alex Reply With Quote
Old 20-07-2005, 18:57   #6 (permalink)
Registered User

faza cu i-cafe nu-i valabila. nici cea cu autologin. mesajele respective au fost transmise de pe alt calculator pentru ca la mine in arhiva nu sunt,plus ca am vazut arhiva celui injurat........chiar era id-ul meu. am zis ca mor

Old 20-07-2005, 19:00   #7 (permalink)
Xilent Member

Xelo's Avatar

Atunci e mai grava treaba. Ti-a aflat-o cumva... sau a ghicit-o. Daca stii cine e, o mama de bataie l-ar linisti .
Sper ca ti-ai schimbat deja parola veche....

PS: Daca nu sunt in arhiva ta, nu inseamna ca nu s-au transmis de pe PC tau. Exista optiunea de stergere a mesajelor.
Trebuia sa iti fi notat data si ora la care s-au transmis, astfel iti faceai o idee clara daca ai avut ceva vizitatori la momentul respectiv... sau oricum, poti demonstra ca nu ai fost tu , daca erai plecat la momentul respectiv.

PPS: din pacate, nu cred ca poti afla IP-ul cuiva numai din arhiva de la YM. Daca prietenul tau a avut firewall, te poti uita in log, la data si ora respectiva, sa vezi ce conexiuni a avut deschise si IP-urile respective... desi o sa fie cam mare bataie de cap.

Xelo is offline    Reply With Quote
Old 20-07-2005, 19:01   #8 (permalink)
Registered User

am ratat esentialul. cum pot afla (daca se poate) de la ce ip sau ma rog au plecat mesajele??

Old 20-07-2005, 19:03   #9 (permalink)
Registered User

da Xelo am schimbato cu una mai serioasa!!! initial am crezut ca sormea sau vreun musafir dar de obicei nu intra la mine in casa astfel de oameni dar mai stii????

Old 20-07-2005, 19:06   #10 (permalink)
Registered User

Aurelain's Avatar

This is fun. Ai banuit-o pe sora ta de cuvinte care nu sunt in vocabular?

Aurelain is offline    Send Message via Google Talk to Aurelain Reply With Quote
Old 20-07-2005, 19:13   #11 (permalink)
Registered User

eu unu "am zis" ca nus in vocabularul romanesc,n-am de unde sa stiu ce stie ea! pai cred ca are ala de windows.cum vad log-ul?

oare pe cei de la yahoo nu-i pot contacta?????

Old 21-07-2005, 07:22   #12 (permalink)
Registered User

Ok. Acum sa scriu ce masuri am luat (poate ajuta pe cineva).
1. Am creat user accont cu parola
2. Am incriptat folderul de Yahoo
3. Am instalat Zone Alarm Pro
4. Am instalat KAV (aveam Nod32 si KAV-ul a gasit niste troieni,virusi)
5. Am pus parola la screen saver
6. Am scos remember password pt yahoo messanger

Si cam atat. Zone alarm mi-a raportat o gramada de incercari de incercari incursiune,etc din partea unor programe (le-as posta da nu stiu cum sa deschid tot logul nu pe bucati ca nici maine nu termin de scris).

Mai aveti ceva sugestii???

Old 21-07-2005, 10:38   #13 (permalink)
Banned

dandu's Avatar

yahoo sucks, si tre sa te obisnuiesti cu asta
am vazut "pe viu" cat de usor e sa resetezi o parola de yahoo folosindute de nu stiu ce tampenii din protocolul lor de mesenger. solutia pe care am adoptat-o eu este gaim + "block all users that are not in my buddy list", iar cand or fi in stare sa treaca si de asta renunt la yahoo

dandu is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2005, 12:32   #14 (permalink)
Registered User

Am cautat Gaim pe google si din ce am gasit era pt linux! Eu habar n-am sa lucrez si nu am de gand sa schimb SO doar pentru IM ca nu sunt asa de poweruser al IM-urilor!

Old 22-07-2005, 12:44   #15 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

http://gaim.sourceforge.net/downloads.php

Look, a Windows GAIM

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2005, 16:27   #16 (permalink)
Trance addicted

Raven's Avatar

Dă-mi voie să te completez: „Look ma'...”

adilmarin: şi până la urmă, cam mare deranjul tău personal pentru nişte amărâte de înjurături către cineva.. Na, dacă te-ai strofoca la toate mărunţeniile aşa, ai avea fire albe înainte de vreme.. Sau ai deja?

Raven is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2005, 19:05   #17 (permalink)
BT
Registered User

BT's Avatar

Quote:
Originally Posted by dandu
yahoo sucks, si tre sa te obisnuiesti cu asta
am vazut "pe viu" cat de usor e sa resetezi o parola de yahoo folosindute de nu stiu ce tampenii din protocolul lor de mesenger. solutia pe care am adoptat-o eu este gaim + "block all users that are not in my buddy list", iar cand or fi in stare sa treaca si de asta renunt la yahoo
Ce inseamna sa resetezi parola, sa o schimbi? N-am gasit nici o vulnerabilitate oficiala, cat de cunoscuta e treaba asta?

BT is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2005, 19:49   #18 (permalink)
Banned

dandu's Avatar

nu stiu cum a facut chestia ca nu a vrut sa imi dea detalii ...

dandu is offline    Reply With Quote
Old 23-07-2005, 15:57   #19 (permalink)
Registered User

Talking

Quote:
Originally Posted by Raven
Dă-mi voie să te completez: „Look ma'...”

adilmarin: şi până la urmă, cam mare deranjul tău personal pentru nişte amărâte de înjurături către cineva.. Na, dacă te-ai strofoca la toate mărunţeniile aşa, ai avea fire albe înainte de vreme.. Sau ai deja?
Nu neaparat.Daca injura pe cine merita ar fi fost o treaba dar a injurat exact persoanele care nu trebuia (varu meu,un coleg de facultate care trebuia sa-mi puna niste pile si o gagica care acum mi-a dat ignore ), deci cred ca merita deranjul ca sa nu se mai repete chestia,nu?

Old 24-07-2005, 20:44   #20 (permalink)
Registered User

titiyo's Avatar

Sper sa nu mi-se intample si mie ...cel mai bine este sa ai salvate undeva toate contactele in cazul in care va trebui sa renunti id-ul tau de messanger.

titiyo is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules