![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2005 Location: Constanta | O Mica Mare Problema de Securitate
Buna! Sunt un utilizator mediu de PC.Nu am avut Probleme grave pana acum,dar nu se putea sa scap:cineva mi-a furat parola de la yahoo messanger (nu stiu cum) si a injurat pe cei care ii aveam si eu p'acolo de am zis ca nu exista asa cuvinte in vocabularul romanesc. In probleme de securitate stau cam prost (sunt bata). Ce va rog eu pe voi este sa ma invatati cum sa ma protejez de asa ceva. Va multumesc ( Calculatorul meu: Athlon XP 2200+,256 Ram,sound si network on board,Ati Radeon 9200.Folosesc Windows Xp SP2, Nod32 firewallul inclus in Windows. La net am IP propriu (adica nu sunt intr-o retea) prin Astral. | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
mda ... daca te-ai logat de la un net Cafe ... e clar ca ym-ul era setat se-ti pastreze parola si sa se logheze automat ... asa ca urmatorul client dupa tine s-a distrat si el putzin ! multa lume face greseala asta ... acum catziva ani cand mai mergeam si yo pe la sali am nimerit si yo la un pc unde facuse probabil aceeasi greseala ca si tine ... numai ca yo am avut putzin bun simtz si am dat Log Out si mi-am vazut de treaba mea !
__________________ VAND CEASURI REPLICA - CHECK MY PERSONAL PROFILE HOMEPAGE 2 VIEW WEBSITE![]() ![]() Plotare, Printare, Colantare, Casete luminoase Contact: Sorin; Tel: 0722440192; Email: sorin@diversprint.ro | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Daca intr-adevar ti-a fost aflata parola (si nu a fost un auto-login, cum zic cele doua posturi de mai sus), ar cam fi cazul sa ti-o schimbi . Daca folosesti aceeasti parola peste tot, e putin cam grav...[Offtopic]Era un sondaj pe slashdot despre cum sa tii minte parolele, si optiunea "Use only one password, Ever" era cotata pe locul doi, dupa "Excellent memory" [/Offtopic]Cat despre ce poti face in viitor, nu mai bifa optiunile de "Tine minte parola" (desi eu unul nu-mi urmez sfatul ). Alte sfaturi gen iti acoperi mana cand tastezi parola, folosesti litere+cifre+semne, etc le las in seama altor paranoici .
| |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
eu am cred ca vreo 20 - 25 conturi pe putzin ... iar in mare parte am parole si username diferite ... din cand in cand mai schimb parola (la toate odata) ... u never know ...
__________________ VAND CEASURI REPLICA - CHECK MY PERSONAL PROFILE HOMEPAGE 2 VIEW WEBSITE![]() ![]() Plotare, Printare, Colantare, Casete luminoase Contact: Sorin; Tel: 0722440192; Email: sorin@diversprint.ro | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2005 Location: Constanta |
faza cu i-cafe nu-i valabila. nici cea cu autologin. mesajele respective au fost transmise de pe alt calculator pentru ca la mine in arhiva nu sunt,plus ca am vazut arhiva celui injurat........chiar era id-ul meu. am zis ca mor
| ||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Atunci e mai grava treaba. Ti-a aflat-o cumva... sau a ghicit-o. Daca stii cine e, o mama de bataie l-ar linisti . Sper ca ti-ai schimbat deja parola veche.... ![]() PS: Daca nu sunt in arhiva ta, nu inseamna ca nu s-au transmis de pe PC tau. Exista optiunea de stergere a mesajelor. Trebuia sa iti fi notat data si ora la care s-au transmis, astfel iti faceai o idee clara daca ai avut ceva vizitatori la momentul respectiv... sau oricum, poti demonstra ca nu ai fost tu , daca erai plecat la momentul respectiv. ![]() PPS: din pacate, nu cred ca poti afla IP-ul cuiva numai din arhiva de la YM. Daca prietenul tau a avut firewall, te poti uita in log, la data si ora respectiva, sa vezi ce conexiuni a avut deschise si IP-urile respective... desi o sa fie cam mare bataie de cap. | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2005 Location: Constanta |
Ok. Acum sa scriu ce masuri am luat (poate ajuta pe cineva). 1. Am creat user accont cu parola 2. Am incriptat folderul de Yahoo 3. Am instalat Zone Alarm Pro 4. Am instalat KAV (aveam Nod32 si KAV-ul a gasit niste troieni,virusi) 5. Am pus parola la screen saver 6. Am scos remember password pt yahoo messanger Si cam atat. Zone alarm mi-a raportat o gramada de incercari de incercari incursiune,etc din partea unor programe (le-as posta da nu stiu cum sa deschid tot logul nu pe bucati ca nici maine nu termin de scris). Mai aveti ceva sugestii??? | ||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
yahoo sucks, si tre sa te obisnuiesti cu asta am vazut "pe viu" cat de usor e sa resetezi o parola de yahoo folosindute de nu stiu ce tampenii din protocolul lor de mesenger. solutia pe care am adoptat-o eu este gaim + "block all users that are not in my buddy list", iar cand or fi in stare sa treaca si de asta renunt la yahoo | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Dă-mi voie să te completez: „Look ma'...” adilmarin: şi până la urmă, cam mare deranjul tău personal pentru nişte amărâte de înjurături către cineva.. Na, dacă te-ai strofoca la toate mărunţeniile aşa, ai avea fire albe înainte de vreme.. Sau ai deja?
__________________ „Trance Energy.. a small step for man, a huge leap for mankind...” | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2005 Location: Constanta | Quote:
si o gagica care acum mi-a dat ignore ), deci cred ca merita deranjul ca sa nu se mai repete chestia,nu?
| ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |