Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 20-07-2005, 18:55   #1 (permalink)
Xilent Member

Xelo's Avatar

Server Logging

O intrebare de n00b (sau poate nu ), pentru cei care se pricep: se da un LAN la care se seteaza ca proxy http serverul retelei, pe un port oarecare (nu cred ca are importanta). Intrebare mea este: cel care administreaza serverul poate afla parolele si informatiile cu titlu confidential trimise prin browsing (si nu numai - ma refer la parola de Ym, de exemplu) ? Stiu ca se face logging, dar nu stiu daca acel logging contine astfel de informatii sau numai adresele/ ip-urile la care se conecteaza browserul, sau ma rog, un program ce necesita iesire pe net.
Banuiesc ca ele sunt trimise criptat de browser, sau de YM.

PS: Nu vorbim de keyloggers sau altceva. La obiect, ca sa stiu daca imi schimb proxy-ul sau nu . Mersi anticipat.

Xelo is offline    Reply With Quote
Old 20-07-2005, 19:14   #2 (permalink)
Registered User

Silenti's Avatar

Da, poate. Aproape orice. Problema se pune daca il intereseaza...
Si daca il intereseaza nu conteaza daca folosesti ca proxy gateway-ul sau altul extern, atata timp cat el are acces la gateway poate sa afle aproape orice.
Nu ca m-as pricepe eu cine stie ce, dar am asistat la aplicatii practice

Silenti is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2005, 00:24   #3 (permalink)
Xilent Member

Xelo's Avatar

Insă poate decodifica si informatiile pe care browserul le trimite codat ? Ma gandesc ca pe anumite site-uri, informatiile sunt trimise codat sau prin anumite protocoale de securitate.

Hmm... asta ar insemna ca nimeni nu e in siguranta . Doar timp sa aiba adminii...

Xelo is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2005, 08:55   #4 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Xelo
Doar timp sa aiba adminii...
Aia nu mai sunt "admini", aia-s asa.. (nici n-am cuvinte)

djlyon is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2005, 10:49   #5 (permalink)
Registered User

Silenti's Avatar

Xelo orice protocol de encriptare poate fi pacalit daca te pricepi si investesti destul timp. Problema se pune daca adminul ala al tau e dispus sa-si dedice viata spionarii tale (pentru ca ar fi o tona de munca), ceea ce e un pic cam paranoia de presupus.
Oricum daca folosesti e-banking sau orice alte chestii de importanta financiara pe net si ai impresia ca adminul tau ar avea tendinte din astea baga-ti internet direct de la o firma mare, nu de la "provideri de cartier".
Revenind la intrebarea initiala schimba-ti proxy-ul cu cel local, ca nivel de securitate nu conteaza dar iti va merge clar mai bine browsing-ul.
Cat despre YM ala e extrem de simplu de interceptat. Ma amuzam cu un prieten admin citind conversatiile unor oameni destul de in varsta (>50 ani) casatoriti si tot tacamul care incercau sa agate pustoaice pe messenger si faceau "e-sex"...

Silenti is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules