![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Server Logging
O intrebare de n00b (sau poate nu ), pentru cei care se pricep: se da un LAN la care se seteaza ca proxy http serverul retelei, pe un port oarecare (nu cred ca are importanta). Intrebare mea este: cel care administreaza serverul poate afla parolele si informatiile cu titlu confidential trimise prin browsing (si nu numai - ma refer la parola de Ym, de exemplu) ? Stiu ca se face logging, dar nu stiu daca acel logging contine astfel de informatii sau numai adresele/ ip-urile la care se conecteaza browserul, sau ma rog, un program ce necesita iesire pe net. Banuiesc ca ele sunt trimise criptat de browser, sau de YM. PS: Nu vorbim de keyloggers sau altceva. La obiect, ca sa stiu daca imi schimb proxy-ul sau nu . Mersi anticipat. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Da, poate. Aproape orice. Problema se pune daca il intereseaza... Si daca il intereseaza nu conteaza daca folosesti ca proxy gateway-ul sau altul extern, atata timp cat el are acces la gateway poate sa afle aproape orice. Nu ca m-as pricepe eu cine stie ce, dar am asistat la aplicatii practice
__________________ the light at the end of his mental tunnel showed only more tunnel | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Xelo orice protocol de encriptare poate fi pacalit daca te pricepi si investesti destul timp. Problema se pune daca adminul ala al tau e dispus sa-si dedice viata spionarii tale (pentru ca ar fi o tona de munca), ceea ce e un pic cam paranoia de presupus. Oricum daca folosesti e-banking sau orice alte chestii de importanta financiara pe net si ai impresia ca adminul tau ar avea tendinte din astea baga-ti internet direct de la o firma mare, nu de la "provideri de cartier". Revenind la intrebarea initiala schimba-ti proxy-ul cu cel local, ca nivel de securitate nu conteaza dar iti va merge clar mai bine browsing-ul. Cat despre YM ala e extrem de simplu de interceptat. Ma amuzam cu un prieten admin citind conversatiile unor oameni destul de in varsta (>50 ani) casatoriti si tot tacamul care incercau sa agate pustoaice pe messenger si faceau "e-sex"...
__________________ the light at the end of his mental tunnel showed only more tunnel | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |