![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Se pricepe cineva la autocad BINE ? Am si eu o rugaminte... imi explica cineva cum pot sa fac partea subliniata din imagine ? Restul mi-au iesit.. dupa ceva bataie de cap. Razele alea de la capete le fac cu fillet .. dar nu stiu cum sa fac linia aia curbata . Presupun ca dupa ce se face linia din centru .. merge cu offset ?
__________________ Here Kitty-Kitty... | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Schita nu este cotata complet (ma refer la bratul cheii) asa incat o poti face doar la ochi. Si ca sa-ti fie mai usor poti sa importi poza in Autocad si apoi sa desenezi peste ea, astfel incat o sa iasa cat mai aproape de realitate.
__________________ Bla...Bla...Bla... | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
vezi ca ai acolo raza de 8 si de 16 care te ajuta, apoi faci un mirror si ai cele 2 parti vad ca nu e cotat centrul cercului, te ajuta mult daca faci 1:1 da, merge si offset de 14 la raza de 8 r16 cred ca merge aplicat cu Fillet la raza de 8 si cercul de 32 ca sa fie mai la scara desenul faci un r8, aplici offset de 7 (14/2) si pui cercu la intersectia fi36 cu unghiul de 30grade, aici ai linia punctata, centrul piesei ce te intereseaza, apoi aplici offset 7 in cele 2 directii si ai piesa, adica jumatatea, faci un mirror apoi aplici fillet scris mai sus ps. nu stiu cat de corecte sunt marimile, vezi tu cercul cu fi36, adica r18, ce pare mai mic decat cercul cu raza R8, ceva pute cu marimile alea
__________________ I couldn't repair your brakes, so I made your horn louder. MSI K9N | DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5200+| Asus GeForce 8600 GT 256/128 | Asus DVD-RW | WD 250GB | Kingmax 2x1024 MB DDR2-800 | Thermaltake Soprano Black | Creative Audigy SE 7.1 24BIT | Hercules XPS 2100 | Samsung 920N Last edited by axterix; 12-08-2005 at 10:16.. | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
exact in cazul in care razele 8 si 16 sunt de racordare nu poti sa faci desen 1:1 eventual ai cele 2 capete de cheie, tragi unghiul de 30 pui tangenta la cerc in pct. unde unghiul intersecteaza cercul, cum e in imagine legi cele 2 puncte tangente la cerc din intersectia acestei linii cu linia din centru, cea punctata tragi 2 perpendiculare pe tangenta (in imagine nu prea sunt perpendiculare) si obtii astfel centru cercului bratului cheii
__________________ I couldn't repair your brakes, so I made your horn louder. MSI K9N | DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5200+| Asus GeForce 8600 GT 256/128 | Asus DVD-RW | WD 250GB | Kingmax 2x1024 MB DDR2-800 | Thermaltake Soprano Black | Creative Audigy SE 7.1 24BIT | Hercules XPS 2100 | Samsung 920N | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Man daca reusesti sa trasezi axul problema e rezolvata. Iti trebuie de fapt axul pt. una din jumatatati pt. ca dupa ce l-ai desenat dai "mirror" prima data fata de linia intrerupta, dupa care mai dai o data fata de intersectia dintre linia punctata si axul vertical. Dupa ce obtii axul pedit - spline si obtii axul polilinie. Offset sus si sub ax si e ca si gata. Mai simplu insert ole object si desenezi direct peste jpeg | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
poate imaginea nu e 1:1 si el vrea desen 1:1 ![]() exista un cd cu tutoriale Autocad Learning Assistance- la mine e un cd separat de autocad apropo e mult mai usor daca desenezi cu line, nu polyline iar la print setezi grosimea la fiecare culoare ![]() acuma depinde cum esti obisnuit eu am trecut de la polyline la line bafta
__________________ I couldn't repair your brakes, so I made your horn louder. MSI K9N | DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5200+| Asus GeForce 8600 GT 256/128 | Asus DVD-RW | WD 250GB | Kingmax 2x1024 MB DDR2-800 | Thermaltake Soprano Black | Creative Audigy SE 7.1 24BIT | Hercules XPS 2100 | Samsung 920N | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Quote:
nici nu tre sa apara, ai punctele si tangenta la 30grade, e de ajuns! ![]() edit: am pus si o poza ca sa arat ca se poate face f usor Last edited by k'tav; 12-08-2005 at 14:26.. | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Quote:
Dupa 10 ani de proiectare ar trebui sa fie evident
__________________ Bla...Bla...Bla... | |||
|
![]() |
|