![]() |
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 Location: Titan - Bucuresti | fonturi
le bagi in folderul fonts din windows, sau iti instalezi un program manager de fonturi de ex: Extensis Suitecase sau Adobe type manager. Fonturile o sa apara in toate programele - word, photoshop, illustrator, etc.
__________________ .ro | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
corect, faci cum spune darta. le poti instala din conmtrol panel/fonts si acolo la File ai install new font. o solutie mai buna ar fi sa folosesti un font manager ca cele de mai sus. eu folosesc suitcase-ul, am mai incercat cateva si am ramas la asta. eu am o groaza de fonturicca 600 mega, probabil vreo 11 mii si DACA lucrezi cu asemenea cantitati industriale ATENTIE: odata incarcate in windows sau facute available cu un manager dedicat vei avea fonturile ACTIVE in windows tot timpul. asta inseamna ca la deschiderea fiecarei aplicatii care lucreaza cu fonturi(macromedia, adobe, office etcetc...respectiv aplicatile gasite in suitele respective ) TOATE fonturile se vor incarca si daca ai cateva mii asta IA TIMP, mult timp. prin urmare iti sugerez sa iti selectezi inainte fonturile cu care vrei sa lucrezi, managerele de fonturi ofera o previzualizare foarte buna... organizeaza-le pe directoare si in interiorul managerelor in pachete mici pe care le activezi doar cand ai nevoie de ele si la finalul lucrului le faci inactive... in acest fel scutesti timp si nervi...nu mai spun ca si cele default din win pot fi multe cand lucrezi editare sau web design...si eu spre exemplu le-am organizat pe toate astfel incat cand lucrez imi dezactivez pachetele default inutile, alea care deja sunt in windows, imi activez ce imi trebuie si la final fac operatiunea inversa, reactives cele default si dezactivez cele cu care am lucrat. astea sunt cateva sfaturi in cazul in are ai de a face cu un numar mare de fonturi si iti pasa de eficacitatea muncii sau de viteza cu care lucreaza aplicatiile. daca ai doar cateva fonturi preferate le poti incarca pe toate si scapi de o belea... APropo, pt cei care lucrati cu managere, eu de o vreme m-am lenevitsi lucrez cu cele cu care m-am obisnuit. am insa ceva probleme pt ca parca nu am salvat toate pachetele la ultima reinstalare si as fi curios daca vreunul dintre voi e mai la curent cu noutatile in domeniu: care vi se pare voua celmai usor de folosit manager de fonturi si care e cel mai destept in sensul ca elimina dublurile, poate si chair daca au alta denumire, salveaza pachetele mai orect, etc... | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ „Trance Energy.. a small step for man, a huge leap for mankind...” | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
si eu as fi curios daca vreunul dintre voi e mai la curent cu noutatile in domeniu: care vi se pare voua celmai usor de folosit manager de fonturi si care e cel mai destept in sensul ca elimina dublurile, poate si chair daca au alta denumire, salveaza pachetele mai corect ??????????????
__________________ YM: zstefc Tel.: 0724.61.48.91 ![]() | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Extensis-ul. e si cel mai scump . promiteau la un moment dat ca o sa implementeze in varianta de windows o chestie foarte misto care exista deja in varianta de mac: autoactivarea/dezactivarea de fonturi. mai exact: cand deschizi un document care foloseste fonturi neinstalate, Extensis-ul le activeaza doar pe perioada in care e deschis fisierul respectiv.chestia cu salvatul pachetelor nu o inteleg - tu iti creezi niste pachete si asta e, softul nu are nici o treaba cu asta. mai importanta mi se pare functia de preview a fonturilor, iar aici, pe mac, tot Extensis e tatic. pe windows foloseam FontNavigator, vine gratuit cu Corelul, si are niste functii foarte basic. una peste alta, insa, imi faceam treaba cu el. problema e ca nu recunoaste otf-urile, asa ca am trecut la varianta lui urmatoare, care insa oferea o functie de preview de mizerie. vladMM: Illustrator-ul recunoaste fonturile insatalate in timp ce e deschis. inchizi si deschizi panel-ul de Type si gata, fonturile functioneaza. pana la CS2 le adauga la finalul listei de fonturi - in CS2 sunt adaugate in ordine alfabetica.
__________________ Well, I'm the best there is. Plain and simple, when I wake up in the morning I piss excellence. | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Stimati forumisti, Trebuie sa lucrez cu fontul syntax in Corel, l-am instalat cu fontnavigator, toate bune si frumoase, merge, scriu in syntax. Problema apare cand vreau sa inserez caractere romanesti ( sh, tz, din astea), syntax nu stie decat de ai din a si ai din i, cam atat. Am incercat cu insert character/ font: syntax/ code page: le-am incercat pe toate (de obicei erau in 852 OEM latin II). Ce as mai putea face? cum pot edita un font sau cum pot sa creez eu caractere? ar fi de preferat sa modific syntax-ul, sa-i bag si caractere romanesti! Astept ideile voastre, multumesc anticipat! | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Pui mana pe Fontographer de la Macromedia si te distrezi facandu-l font CE. Distractie placuta
__________________ Life...is like a box of chocolates. A cheap, thoughless, perfunctoral gift that no one ever asks for. Unreturnable because all you get back is another box of chocolates. | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
sau start > Run : eudcedit ? unde-ti poti crea litera pt acel font.... | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|