Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 04-04-2008, 10:26   #2961 (permalink)
FallenAngel

Fallen's Avatar

Am si eu o intrebare. Acum sunt pe Vista x86 Ultimate. Am incercat saptamana trecuta sa bag SP1 (Build.6001.18000) si dupa instalare nu imi mai intra in windows (mi se stingea monitorul, totusi se auzea melodia de intro), fapt care ma face sa cred ca e din cauza driverilor video. Am incercat instalari/reinstalari/dezinstalari si nimic. Am incercat si chestia cu F8 si optiunea cu "nu stiu ce signed blabla am uitat".
Ideea e ca acum o luna mi-am bagat service pack 1, si mi-a mers perfect. Intre timp nu am schimbat absolut nimic
Am placa video nvidia...7xxx. Poate a mai patit cineva asta, si poate sa ma ajute
EDIT: Dupa ce am dat uninstall la sp1, mi-a intrat perfect in windows..
[Creative Sound Blaster Audigy SE][Logitech X-530][Samsung 2032BW 20"]

Fallen is online now    Send Message via Google Talk to Fallen Reply With Quote
Old 04-04-2008, 10:57   #2962 (permalink)
Registered User

F--14's Avatar

Quote:
Originally Posted by Strangelove View Post
vreau sa cumpar o licenta de Vista si efectiv ma deprima pretul cerut de Microsoft.
pot sa ma scot mai ieftin decat platind o licenta OEM sau una de upgrade? OEM-ul e accesibil ca pret, dar ma incomodeaza restrictiile ulterioare.
astia de la microsoft chiar nu vor sa descurajeze pirateria .
Pai vrei sa ajunga Bill Gates muritor de foame, ca Lars Ulrich ? Tre sa-si castige si el o paine

LE. Si-asa a ajuns pe locul 3 in listele Forbes... E in pericol

Last edited by F--14; 04-04-2008 at 11:30..

F--14 is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2008, 18:52   #2963 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Quote:
Originally Posted by Strangelove View Post
astia de la microsoft chiar nu vor sa descurajeze pirateria .
Pai chiar trebuie sa-l cumperi? ...

razvan2007 is offline    Reply With Quote
Old 06-04-2008, 12:48   #2964 (permalink)
Trance addicted

Raven's Avatar

Quote:
Originally Posted by F--14 View Post
Pai vrei sa ajunga Bill Gates muritor de foame, ca Lars Ulrich ? Tre sa-si castige si el o paine

LE. Si-asa a ajuns pe locul 3 in listele Forbes... E in pericol
Păi parcă donase câte ceva miliarde, poate d-aia. Recunosc că n-am urmărit şi cifrele.

Raven is offline    Reply With Quote
Old 07-04-2008, 07:53   #2965 (permalink)
Banned

.:indie:.'s Avatar

Am si eu nevoie de raspunsul la o intrebare poate idioata.

Am instalat windowsul XP in octombrie 2006 si de atunci am tot instalat programe astfel incat acum merge destul de greu si as vrea sa formatez partitia C si sa il reinstalez.

Ma gandeam insa sa pun Vista avand in vedere ca am inteles ca a aparut si SP1.
Are sens sa pun vista sau sa raman la XP ?

Config mea e MB biostar tforce 6100 pe 939, procesor Sempron 64 biti 3000+@2.25 Ghz, 1 GB ram, pl video integrata, placa de sunet Audigy SE, HDD WD 320 GB, Dvd Writer,tv tunner leadtek 2000 deluxe

Probabil ca se va misca mai prost decat XP dar sunt dispus sa fac o mica concesie catre Vista daca nu se va misca ATAT de incet incat sa ma streseze in lucrul de zi cu zi (care consta in net,office,muzica,filme,tvtunner)

sunt ceva probleme de incompatibilitate la drivere cu HW meu?
Sa pun XP SP2 sau Vista Sp1?

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 07-04-2008, 08:54   #2966 (permalink)
FallenAngel

Fallen's Avatar

O sa ai putine probleme cu 1gb ram parerea mea. Ultima oara cand mi-am bagat vista pe 1gb statea cam mult sa incarce la startup, desi cred ca era windowsul stricat, pt ca mie imi mananca 600-700mb acum.
La placa de sunet o sa ai incompatibilitati cu driverele, pt ca rahatii de la creative si-au batut joc de oameni si de banii lor, si nu au scos niste drivere ok pt vista. Gasesti pe net niste drivere de la unu, Daniel parca (SB24_VTDRV_LB_1_04_0077B)... care le folosesc si eu acum tot pe un Audigy SE, si merg ok. Eventual daca nu le gasesti (nu stiu linkul), ti le pot trimite eu cumva
La TvTuner nu stiu ce sa zic, ca nu ma pricep... sunt sanse sa mearga, sunt sanse sa nu. Asteapta raspuns de la unu care are 2000 deluxe
Chiar nu stiu ce sa zic intre vista si xp... Acum pe vista stau ok, dar am 2gb ram.. insa as trece pe xp daca n-ar avea toata lumea vista . Xpul e ok, 200-300mb ram, jocurile merg flawless.. nu stiu
[Creative Sound Blaster Audigy SE][Logitech X-530][Samsung 2032BW 20"]

Fallen is online now    Send Message via Google Talk to Fallen Reply With Quote
Old 07-04-2008, 08:56   #2967 (permalink)
Banned

.:indie:.'s Avatar

Bine, raman pe XP cred, SO pe care l-am instalat si configurat de zeci de ori.
Parca pe de o parte mi-ar placea sa invat tips and tricks pt un sistem de operare nou (vista) iar pe de alta parte as vrea ca intr-o ora si ceva sa am sistemul 100% ` functional si tweakat` din nou (adica XP)

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 07-04-2008, 11:24   #2968 (permalink)
Registered User

Vivio's Avatar

După ce în ultimele luni m-am tot jucat cu Vista pe 32/64biţi +(-) SP1, WinServer 2008 am revenit la WinXP. Mă rog, voi pune WinXP x64 căci am nevoie ce ceva mai mult ram.

Probleme am întâmpinat la incompatibilitatea cu anumite programe pe care le folosesc în special la versiunile pe 64biţi.

De asemenea, lipsa driverelor pentru placa de sunet ceva mai veche, cred că voi avea probleme şi pe WinXP x64 cu ea.

M-am ofticat destul de mult din cauza meniurile de save/open destul de prost gândite, modalitatea de afişare a fişierelor în win explorer. Să nu uit de limitarea numărului de conexiuni half-open care gâtuia emule/utorrent în special pe x64.

Pentru chestii uzuale gen net, joace, office se descurca onorabil, ceva mai bine după ceva tweakuri. Deşi şi mie îmi place să învăţ ceva nou şi să gâdil un SO, Vista m-a cam dezvăţat de obicei. Uff, făcea glume la vechiul winamp 5 pe care îl aveam ticsit cu plug-inuri frumuşele.

Dacă ai chef să te distrezi încearcă Vista sigur vei găsi chestii care îţi lipsesc poate la winxp (afişarea vitezei de transfer at. când copiezi şamd), dar îţi va lua câteva ore bune până faci rost de un sistem funcţional (alte codecuri, antivir, şamd...)

Vivio is online now    Reply With Quote
Old 07-04-2008, 14:52   #2969 (permalink)
Registered User

edut's Avatar

vista din punctul meu de vedere este DOAR o chestiune de marketing. DirectX10 nu mai zic... l-au scos ca trebuia. se si vede de altfel ca nu stie sa faca NIMIC mai bine decat XP-ul. dar vina nu e a lor, e a noastra pt ca-l cumparam. ff instabil la inceput, trebuie sa-i faci tot felul de optimizari, cere o suma enorma de resurse total nejustificate pt ce face in idle, sta 100 de ani pana se incarca, da tot felu de erori care mai de care mai ciudate, etc. Imi aduce tare aminte de win 98... Zic toate astea dupa juma de an de incercari repetate cu vista, chiar si pe 64biti

edut is offline    Reply With Quote
Old 07-04-2008, 14:58   #2970 (permalink)
deep fried

Atat de mult ma seaca interfata lui vista (da' nah, il folosesc, pentru ca deja am vazut programe care au probleme de backwards compatibility (cu xp)), incat prefer sa dau drumul vm-ului cu nt4 SP6a cand am ceva mai serios de facut. Yeah, it's dumb, but so is vista

SteakHunter is offline    Reply With Quote
Old 08-04-2008, 23:00   #2971 (permalink)
c0s

c0s's Avatar

Quote:
Originally Posted by c0s View Post
A mai primit cineva eroarea asta in timp ce a bagat un cd sau dvd gol in dvd-rw ? precizez ca cd-urile sau dvd-urile care au ceva pe ele merg fara nici un fel de problema.
Mai are cineva vreo idee? Inca ma confrunt cu problema asta si acum chiar am nevoie de dvd-rw.

c0s is offline    Reply With Quote
Old 08-04-2008, 23:35   #2972 (permalink)
Registered User

InFernal's Avatar

Quote:
Originally Posted by edut View Post
vista din punctul meu de vedere este DOAR o chestiune de marketing. DirectX10 nu mai zic... l-au scos ca trebuia. se si vede de altfel ca nu stie sa faca NIMIC mai bine decat XP-ul. dar vina nu e a lor, e a noastra pt ca-l cumparam. ff instabil la inceput, trebuie sa-i faci tot felul de optimizari, cere o suma enorma de resurse total nejustificate pt ce face in idle, sta 100 de ani pana se incarca, da tot felu de erori care mai de care mai ciudate, etc. Imi aduce tare aminte de win 98... Zic toate astea dupa juma de an de incercari repetate cu vista, chiar si pe 64biti
Consuma o sumedenie de resurse...de unde ma ca imi ia 32% din 2 gb ram in acest moment cu itunes si firefox deschis
Ff instabil...nush unde vezi instabilitatile...si care e sumedenia de optimizari? Windows search,prefetch,ready boost,error reporting service care le-am dezactivat dupa instalare si gata...daca iti este greu sa faci asta e clar...
100 ani pana se incarca? cati rami ai 512 ? ...is curios cand a aparut windows xp si tu inca erai pe 98..ce parerea aveai despre xp
Erori? Am vista de aproximativ 1 an...inainte de a aparea service pack..o eroare nu mi-a dat dupa sp1 iarsai nici una..unde sunt erorile?
Eu stiu cum o sa fie o sa treaca lumea pe vista apoi o sa apara windows 7 sau mai stiu eu ce..si o sa fie la fel...vista e super nu trec pe prostia aia..asta pana o sa vina randul la alt sistem si tot asa...plus ca xp cati ani are de cand e aparut? practic 7 ani sa tot lucart la el cu patch-uri ca sa devina stabil...ca imi amintesc la inceput inainte de a aparea SP1 mureai langa el cu BSOD si erori..nici SP1 nu rezolvase nimic,abia cu SP2 a inceput sa se miste...oricum bravo pt afirmatiile facute :fuckoff: absolut de toata jena( peste 2 ani te vad pe forum ca vista e cel mai bun,nu schimbi sistemul de operare pt unul mai nou)

InFernal is offline    Reply With Quote
Old 09-04-2008, 01:14   #2973 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Mai oameni buni? De unde ati luat voi Vista SP1 ca pe tot netul nu zice altceva decat ca VA APAREA. Nu se stie cand.
Daca e cineva dragut imi poate da un link la acel SP1 - despre care, repet, pe site la Microsoft zice ca va aparea? Peste tot numai prereleas-uri; varianta finala ioc!

Multumesc.

razvan2007 is offline    Reply With Quote
Old 09-04-2008, 01:32   #2974 (permalink)
For Sale - Buy Now

SeikQ's Avatar

Razvane, SP1 chiar este lansat Il poti procura prin Windows Update sau direct de aici

SeikQ is offline    Send Message via Google Talk to SeikQ Reply With Quote
Old 09-04-2008, 11:59   #2975 (permalink)
Dip
Registered User

xp cu 1gb si vista cu 4gb merg la fel,deci diferenta ar fi intr-un cost suplimentar ptr. a rula vista iar in cativa ani nici asta nu ar mai fi o pb
intrebarea e:ai nevoie de un simplu os cu care sa rulezi programele necesare sau si de jdemii de programe inutile cu care vine vista?(plus ca va mai integra si yahoo in viitorul apropiat
Quote:
Originally Posted by edut View Post
vista din punctul meu de vedere este DOAR o chestiune de marketing. DirectX10 nu mai zic... dupa juma de an de incercari repetate cu vista, chiar si pe 64biti
si asta cu 64bit e marketing,afara de faptul ca 64bit suporta o sacosa de placute de ram si inca sufera incompatibilitati cu unele aplicatii nu este NICI O DIFERENTA practica intre 32bit si 64 din cate stiu;iar cert e ca bitii microsoft nu au nici o legatura cu bitii audio.de fapt nu au nici o treaba cu sunetul in general,unde standardul pe termen nelimitat va ramane 16 si 24 bit care-i altceva

Dip is offline    Reply With Quote
Old 09-04-2008, 12:47   #2976 (permalink)
Registered User

mihaimihai1982's Avatar

Tu chiar nu stii care sunt diferentele intre 32 de biti si 64 sau faci doar misto de noi. Inclin sa merg pe a doua varianta

mihaimihai1982 is offline    Reply With Quote
Old 09-04-2008, 13:57   #2977 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

Dip: Ai dreptate, nu au nicio legatura bitii MS cu bitii audio. Dar de unde Doamne iarta-ma ti-a venit ideea ca ar fi vreo legatura?!

Va dati seama o placa grafica pe 256 biti ce sunete scoate?

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 09-04-2008, 17:31   #2978 (permalink)
Alexei

Bill Gates: Microsoft Readies Next-Generation Operating System for 2009

lol

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 09-04-2008, 18:16   #2979 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Ori Gates sa avanta cam tare in declaratii, ori vor face o tampenie din prea multa graba.
Time will tell

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 09-04-2008, 19:24   #2980 (permalink)
Alexei

Mai degraba varianta a 2-a, ca sa nu strice traditia...

Stukov is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules