Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 27-06-2008, 18:30   #3301 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Quote:
Originally Posted by razvan2007 View Post
Nu-s fan XP/Vista/Linux sau mai stiu eu ce, insa consider ca la ora actuala compromisul perfect il reprezinta de departe tot XP-ul cel de toate zilele, cel pe care vrea Microsoft sa-l asfixieze cu zile, ca sa-si vada bebelusul de Vista crescand in vanzari si implicit si visteria lor sa creasca <practica de care mi-este efectiv scarba>.
Chiar nimeni nu isi aduce aminte de vremurile cind puneai calculatorul nou pe masa, bagai cd-ul de XP si la sfirsitul instalarii dadeai drumu' la joc... sau la treaba? Te durea in coor de unde e dvd-ul cu drivere de la placa de baza pentru ca mergea as it is. Daca aveai un computer "brand" de care m$ era aware nici driverul de la placa video nu te interesa. Eu am tinut dell-ul meu antic cu driverul ATI default de pe cd-ul de XP vreo 4 ani. Mergea de bubuia. Then again, pe vremea aia computerul l-am cumparat cu hdd de 6G (in fapt hardul de 20G care l-am pus dupa aia inauntru a fost tzitza de mitza la vremea lui) 256 megi de ram si cdrom. Vremurile alea au trecut de mult. Sau ati uitat cind nu va vedea xp-ul partitiile de 150 giga? Eu unul m-am saturat de toate hotfixurile si cirpelile care rezida pe cd-ul placii de baza, cu singurul scop de a face un sistem antic sa functioneze cit de cit pe un hardware mult prea nou.
Nowadays lucrul asta se intimpla cu Vista. Am bagat dvd-ul de vista si mi-a instalat TOT. That means everyshit, inclusiv drivere surprinzator de noi pentru 9800 gtx. Uitasem cit de placut e sentimentul asta.

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 27-06-2008, 19:07   #3302 (permalink)
Pervs R me

TheCrusher's Avatar

Si cu ce ma ajuta asta daca imi crapa anumite programe pe el, sau altele nici nu vor sa ruleze?

TheCrusher is offline    Reply With Quote
Old 27-06-2008, 19:12   #3303 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Cum ar fi?

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 27-06-2008, 19:21   #3304 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Quote:
Originally Posted by TheCrusher View Post
Si cu ce ma ajuta asta daca imi crapa anumite programe pe el, sau altele nici nu vor sa ruleze?
Raspunsul in cazul tau e foarte simplu - daca in viata de zi cu zi softurile alea antice sint indispensabile atunci pur si simplu pastrezi XP-ul pina in pinzele albe. Parca abia s-a facut anul de cind ma certam cu unu care inerca sa ma convinga ca "windows 2000 is the new black". Peste 5 ani probabil voi avea cu cine sa ma cert pe marginea faptului ca XP "inca" ruleaza fin. Freakazoids vor exista intotdeauna pe pamint.

Then he showed those men of will what will really was™

Old 27-06-2008, 20:35   #3305 (permalink)
Pervs R me

TheCrusher's Avatar

Pig mie cel putin, de o saptamana incoace imi crapa mai toate softurile si jocurile cel putin odata pe zi, banuiesc ca ceva s-a f**** si vrand nevrand o sa fie nevoie de o reinstalare cat de curand.
Sa spunem ca asta nu ar fi problema si intr-adevar Vista are beneficiile lui (nu contest nicio clipa ca ar avea beneficii) dar cel putin mie mi se pare ca este un sistem destul de pretentios mai ales in resurse.

TheCrusher is offline    Reply With Quote
Old 28-06-2008, 09:00   #3306 (permalink)
Mostly Harmless

Ivan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Johnny View Post
Uitasem cit de placut e sentimentul asta.
Sentimentul este valid si pentru x64?

Planuiesc sa obtin invoire de la sefa pentru un hdd si se va lasa cu Vista. Ma mai complic cu x86 sau trec direct la grupa mare?

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 28-06-2008, 09:30   #3307 (permalink)
Manic Miner

burebista's Avatar

Eu am facut un dual-boot XP32 SP3 cu Vista64 SP1 mai mult de curiozitate initial. Dupa ce mi-a trecut curiozitatea am ramas definitiv la Vista64 SP1.
Acu' astept si eu invoire ca si tine de la sefa ca sa-mi iau un HDD si sa fac pasul complet, un HDD cu Vista64 SP1 plus usual stuff iar celalalt sa ramina pentru torente, storage poze, etc.

burebista is offline    Reply With Quote
Old 28-06-2008, 09:43   #3308 (permalink)
Efficiency

Rezare's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post

Planuiesc sa obtin invoire de la sefa pentru un hdd si se va lasa cu Vista. Ma mai complic cu x86 sau trec direct la grupa mare?
Ivan, n-am probleme cu driverele nici in xp x64, care e un pic behind in acest domeniu, deci nu vad de ce ar fi cu vista x64. Nu, nu are rost sa mai treci prin x86.

Rezare is offline    Reply With Quote
Old 28-06-2008, 10:58   #3309 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post

Din punctul meu de vedere nu exista nimic altceva decit Ultimate x64 Nu cred ca are nici un rost sa te complici cu vreo versiune pe 32 bit. Macar pentru ca orice soft serios pe 32 bit ruleaza fara probleme pe vista x64.

Trebuie sa fii insa generos cu partitia sistem. Eu am doua harduri de 500 din care primul are o partitie sistem de 100. Si cind vad cum se umple pe masura ce mai instalez un soft, ceva pe Steam sau o maslina nu mi-e greu sa-mi imaginez momentul in care s-a umplut. Then again, in perioada de proba in care am avut dual boot, XP-ul si Vista imparteau frateste acelasi spatiu pe care se lafaie acum ultimul - 50 giga pentru fiecare - si era destul de challenging dar nu o pacoste.

Old 28-06-2008, 11:49   #3310 (permalink)
Registered User

Am instalat Vista acum 1 saptamana, 5 zile am fost foarte incantat de el (singura lipsa era lipsa SMART dar puteam si fara) si de vreo 2 zile ceva s-a bulit (n-am instalat 1 tona de programe) blocari in Firefox Nero nu vrea sa scrie nimic shutdownul dureaza o vesnicie ma rog e foarte frustant. Asa ca aseara cu tristete in glas am bagat DVD-ul cu XP si am ras toata partitia cu Vista. Mai incerc la anul sa vad.

geo2000 is offline    Reply With Quote
Old 28-06-2008, 11:56   #3311 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Bad karma

Operating System: Windows Vista Ultimate SP1 (Build #6001)
Installed On: Saturday, September 8 2007

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 28-06-2008, 12:25   #3312 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
Bad karma
sau PIBKAC

aurasdoom is offline    Reply With Quote
Old 28-06-2008, 18:57   #3313 (permalink)
Manic Miner

burebista's Avatar

Quote:
Originally Posted by geo2000 View Post
(singura lipsa era lipsa SMART dar puteam si fara)
Care lipsa?

Click image for larger version

Name:	smart_vista.png
Views:	65
Size:	77.4 KB
ID:	360695

burebista is offline    Reply With Quote
Old 28-06-2008, 19:40   #3314 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Si HD Tune merge fara probleme sub vista.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	hdtune.gif
Views:	53
Size:	33.9 KB
ID:	360699  

Old 28-06-2008, 21:39   #3315 (permalink)
Registered User

Pe nforce560 n-a vrut nicicum....

geo2000 is offline    Reply With Quote
Old 01-07-2008, 23:43   #3316 (permalink)
молния

fulgerul's Avatar

okey, m-a mancat si pe mine undeva si am bagat windows vista basic premium pe un laptop toshiba sattelite (celeron m @ 1.7Ghz, 80 GB - din care partitia win 20 Gb , 1GB RAM si Placa video AtiRadeon Express @ 256 Mhz).

Acum problema e ca se misca infect rau (in comparatie cu XP ul). Ce ma sfatuiti , sa trec la loc pe XP sau sa i mai acord o sansa?

fulgerul is offline    Reply With Quote
Old 02-07-2008, 00:14   #3317 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Quote:
Originally Posted by fulgerul View Post
okey, m-a mancat si pe mine undeva si am bagat windows vista basic premium pe un laptop toshiba sattelite (celeron m @ 1.7Ghz, 80 GB - din care partitia win 20 Gb , 1GB RAM si Placa video AtiRadeon Express @ 256 Mhz).

Acum problema e ca se misca infect rau (in comparatie cu XP ul). Ce ma sfatuiti , sa trec la loc pe XP sau sa i mai acord o sansa?
Desi Microsoft afirma ca Vista-ul se misca OK pe configuratii cum este cea despre care vorbesti sau chiar mai slabute, insa din pacate nu este chiar asa.
Pe laptop-ul meu, acelasi Home Premium se misca, hai sa nu zic chiar infect, caci incerc sa relatez impartial problema, insa nu tocmai bine spre nasol, configuratie care este cu mult peste a ta.
Parerea mea, parere care o tot "flutur" de cateva pagini incoace, este ca sa mergei pe XP si nu te doare capul. Poti sa-i acorzi tu cate sanse vrei, de dragul aspectului si a numelui, probabil, insa tot XP-ul te va satisface.

Zic io...

razvan2007 is offline    Reply With Quote
Old 02-07-2008, 07:06   #3318 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

I disagree. Laptopul ala nu este DELOC "vista material". Pui vista pe un sistem cu 1g de ram = esti fie masochist fie moronel.

Old 02-07-2008, 09:20   #3319 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Quote:
Originally Posted by Johnny View Post
Din punctul meu de vedere nu exista nimic altceva decit Ultimate x64 Nu cred ca are nici un rost sa te complici cu vreo versiune pe 32 bit. Macar pentru ca orice soft serios pe 32 bit ruleaza fara probleme pe vista x64.
eu mi-am pus Home Premium, pierd ceva esential neavand Ultimate-ul? mi-e lene sa mai ma uit inca o data pe graficele alea cu comparatii, dar tin minte ca nu erau cine stie ce diferente.

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 02-07-2008, 09:47   #3320 (permalink)
Registered User

Soulstorm's Avatar

Pierzi Dream Scene si BitLocker, Dream Scene iti permite sa rulezi videoclipuri hd pe fundal in loc de background-ul normal, e draguta functia dar sa ai un dual core + placa video cu suport hd (Nvidia 8xxx/9xxx/GTX260/280 sau Ati HD2xxx/3xxx/4xxx) ca altfel iti consuma destul de multe resurse, si cand te joci e indicat sa il opresti.
Despre BitLocker gasesti mai multe pe google, mie lene sa il mai scriu si despre asta.

Soulstorm is online now    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules