Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 19-10-2008, 21:23   #3621 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by Th3_uN1Qu3 View Post
Edit: No' ca m'ati enervat. Uitati aici niste teste cu aplicatii "real-world" pe XP SP2 32-bit, XP SP3 32-bit, XP SP2 64-bit, Vista SP1 32-bit, Vista SP1 64-bit si Server 2008 SP1 64-bit, pe acelasi sistem.

Six OS Shootout -> Reaper: Ultra low Latency Audio continued ... - EXTREME Overclocking Forums
Vezi ca expertul ala habar nu are ca user memory space pentru o aplicatie 32bit este 2GB.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 19-10-2008, 22:10   #3622 (permalink)
Banned

Vista 32Bit Service Pack 1 are PAE activat, dar e limitat prin kernel la 4GB de memorie ram totala, inclusiv memoria placii video, audio (Crative Xfi) etc.
Iti arata 4GB la sistem properties, dar in task-manager tot 3,3-3,5GB vei vedea si atata va folosi.

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
Vezi ca expertul ala habar nu are ca user memory space pentru o aplicatie 32bit este 2GB.
Si cum dumnezeu a obtinut mai multe FPS-uri pe Vista 64biti in Crysis decat pe 32biti, numai el stie.
Oricum ma amuza faptul ca am ambele OS-uri instalate (32bit&64bit) si nu exista nici o diferenta de performanta momentan intre cele 2, si nici de stabilitate, ambele is rock-solid. Dar na, poate Vista X64 o fi mai rapid in CS si mess.

Last edited by Soulstorm; 19-10-2008 at 22:21.. Reason: Automerged Doublepost

Soulstorm is offline    Reply With Quote
Old 20-10-2008, 00:07   #3623 (permalink)
Registered User

Th3_uN1Qu3's Avatar

Quote:
Originally Posted by Soulstorm View Post
Si cum dumnezeu a obtinut mai multe FPS-uri pe Vista 64biti in Crysis decat pe 32biti, numai el stie.
Oricum ma amuza faptul ca am ambele OS-uri instalate (32bit&64bit) si nu exista nici o diferenta de performanta momentan intre cele 2, si nici de stabilitate, ambele is rock-solid. Dar na, poate Vista X64 o fi mai rapid in CS si mess.
Crysis este scris si pt 64 de biti, de aia. Intreaba pe cine vrei tu, Crysis se comporta mai bine pe un sistem pe 64 de biti.

Si la urma urmei un utilizator normal nu CS si mess foloseste?

Quote:
Originally Posted by droopy_ro View Post
Defapt daca tot vorbim de ram conteaza mai mult frecventa decat latenta.
Nu e vorba de latenta memoriei, testele au fost facute pe acelasi sistem. Dar ca ai adus vorba de RAM, CL4 @ 800MHz = CL5 @ 1066. DDR3 CL7 la 1333 nu sunt mai rapide decat DDR2 CL5 la 1200.

Si la cine zicea ca XP'ul ala era instalat de un an, toate testele au fost facute pe instalari "pe curat" ale fiecarui sistem.

Acu daca fac si eu teste o sa ziceti ca pun screenshoturi false?

Th3_uN1Qu3 is offline    Reply With Quote
Old 20-10-2008, 00:40   #3624 (permalink)
Banned

YouGamers - News - Crysis 32 vs 64 bit - the real story? - Altii zic altceva.
Cat despre os-urile pe 64 biti, eu zic sa te documentezi, sa afli de fapt unde sunt ele mai rapide si in care circumstante.
Uite ceva de citit : A Closer Look at Windows Vista, Part III: 32-Bit vs. 64-Bit Windows - Developer Zone - National Instruments

Iar la faza cu memoria..la fel, depinde de aplicatie, in general frecventa e mai importanta decat latenta, putine aplicatii beneficiaza de latentele mai stranse (si nu ma refer la bench-uri aici).

Old 20-10-2008, 09:01   #3625 (permalink)
Registered User

tkaiw's Avatar

foarte interesant articolul al 2 lea.
unii cred ca 64 inseamna si performanta in plus, dar nu e asa. avantaje sunt , dar pentru utilizatorul obisnuit nu prea.
cei care au nevoie de mai mult de 4gb ram/procesor nu joaca crysis sau stau pe mess.

tkaiw is offline    Reply With Quote
Old 20-10-2008, 12:26   #3626 (permalink)
Registered User

Azi o sa vreau si eu sa trec la Vista x64 si o sa va spun parerile mele. Acum am xp-ul x64.
Configuratia este E8400, 4Gb ram, 8800GTS 512Mb, 2,5Tb.
Am un singur joc (company of heroes), in rest il folosesc pt codare audio/video si destul de rar acad si orcad.
Am trecut prin aproape toate so-urile de la M (am plecat de la ms-dos ).

Din ce am vazut pina acum, multi au dreptate la fazele cu functioanrea mai lenta, utilizarea de mai mai multe resurse. Chiar ieri mi-a adus cineva un laptop hp nou cu vista home ed preinstalat si am fost putin dezamagit de felul in care se misca (nu am apucat sa ii vad config hw). Am mai vazut ceva dubios, la initializare m-a obligat sa-i pun un user name si un pass?! De ce? La xp daca vroiai puneai daca nu nu. Chestia asta cu conturile si pass-urile m-a enervat tot timpul. Multi o sa spuneti ca sunt bune, da sunt, dar cand mai ai inca 100 de conturi pe diverse site-uri incepi sa ai pb.
Asta a fost numai la prima vedere, restul in zilele urmatoare.

@PigBrother daca ne referim la acelasi lucru vezi ca sunt cateva (f putine) aplicatii care folosesc mai mult de 2Gb. Aplicatia raporteaza win-ului si win-ul ii aloca necesarul.

Pt cei care vor un antivirus. Eu folosesc avira. E micut, foloseste ceva mai putine resurse decat alti antivirusi si din ce am vazut prin diverse teste are un procent f mare de detectie. Eu l-am prins acum ceva timp la oferta si am luat lic pe 2 ani.

Warmk is offline    Reply With Quote
Old 20-10-2008, 12:47   #3627 (permalink)
Registered User

tkaiw's Avatar

avira chiar foloseste destul de multe resurse comparativ cu altii. vezi mai atent ce scrie in task manager. consuma peste 100-120 mb

la vista la mine nu pun nici un user si parola.

Old 20-10-2008, 13:00   #3628 (permalink)
EnhanceD

SpEEdY's Avatar

Quote:
Originally Posted by Warmk View Post
Azi o sa vreau si eu sa trec la Vista x64 si o sa va spun parerile mele. Acum am xp-ul x64.
Configuratia este E8400, 4Gb ram, 8800GTS 512Mb, 2,5Tb.
Am un singur joc (company of heroes), in rest il folosesc pt codare audio/video si destul de rar acad si orcad.
Am trecut prin aproape toate so-urile de la M (am plecat de la ms-dos ).

Din ce am vazut pina acum, multi au dreptate la fazele cu functioanrea mai lenta, utilizarea de mai mai multe resurse. Chiar ieri mi-a adus cineva un laptop hp nou cu vista home ed preinstalat si am fost putin dezamagit de felul in care se misca (nu am apucat sa ii vad config hw). Am mai vazut ceva dubios, la initializare m-a obligat sa-i pun un user name si un pass?! De ce? La xp daca vroiai puneai daca nu nu. Chestia asta cu conturile si pass-urile m-a enervat tot timpul. Multi o sa spuneti ca sunt bune, da sunt, dar cand mai ai inca 100 de conturi pe diverse site-uri incepi sa ai pb.
Asta a fost numai la prima vedere, restul in zilele urmatoare.

@PigBrother daca ne referim la acelasi lucru vezi ca sunt cateva (f putine) aplicatii care folosesc mai mult de 2Gb. Aplicatia raporteaza win-ului si win-ul ii aloca necesarul.

Pt cei care vor un antivirus. Eu folosesc avira. E micut, foloseste ceva mai putine resurse decat alti antivirusi si din ce am vazut prin diverse teste are un procent f mare de detectie. Eu l-am prins acum ceva timp la oferta si am luat lic pe 2 ani.
La vista cand iti cere user si parola, nu pui nimic in casute si dai next => no user and password.

SpEEdY is offline    Reply With Quote
Old 20-10-2008, 13:16   #3629 (permalink)
Registered User

@ tkaiw - In task manager la mine, avira consuma intre 45 si 60Mb. Win xp x64, avira premium.

@ SpEEdY - asta s-a intamplat pe laptopul de mai sus si optiunea de next nu era selectabila. A devenit doar dupa ce am introdus user si pass.

Old 20-10-2008, 14:17   #3630 (permalink)
Registered User

tkaiw's Avatar

vezi ca memoria consumata nu e doar aia.
mai ai si page file.

Old 20-10-2008, 14:35   #3631 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by Warmk View Post
Doar daca aplicatia foloseste IMAGE_FILE_LARGE_ADDRESS_AWARE si ai 4GT tweak pentru OS. La asta te referi?

Old 20-10-2008, 14:40   #3632 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
Doar daca aplicatia foloseste IMAGE_FILE_LARGE_ADDRESS_AWARE si ai 4GT tweak pentru OS. La asta te referi?
Da. Dar doar IMAGE_FILE_LARGE_ADDRESS_AWARE fara 4GT. Si mai este inca o denumire da-mi scapa

Old 20-10-2008, 14:45   #3633 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Mmm, fara 4GT OS-ul aloca 2GB pentru userspace si 2GB pentru systemspace, nu cred ca merge.

4-Gigabyte Tuning (Windows)

Old 20-10-2008, 18:07   #3634 (permalink)

Dead Ghost's Avatar

Quote:
Originally Posted by tkaiw View Post
avira chiar foloseste destul de multe resurse comparativ cu altii. vezi mai atent ce scrie in task manager. consuma peste 100-120 mb

la vista la mine nu pun nici un user si parola.
Consuma pe naiba atat. La mine Avira* consuma ~12 MB, in Vista 64 (pot face poza, daca nu ma crede cineva). Consum aratat atat in Everest, cat si in Task Manager. Nod consuma undeva intre 20 si 30 MB, din cate imi amintesc. Similar si Kaspersky. Asa ca Avira e foarte light.

*Avira versiunea freeware.

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 20-10-2008, 18:41   #3635 (permalink)
Nick anterior: k0z

insane17's Avatar

Pe scurt, mi s-a prapadit Vistau'. Adica, nu mai pot accesa control panel>unnistall a program, nu mai pot deschide GOM Player, Daemon Tools, pozele nu le mai vede si de cate ori incerc sa accesez vreun program imi da o eroare, care zice la inceput ".../windows/system32/****.dll". Formatare, sau vreo solutie mai buna? A, si nu merge system restore. :'(
le: asa arata si eroarea....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	49
Size:	202.2 KB
ID:	396115  

insane17 is offline    Reply With Quote
Old 20-10-2008, 18:45   #3636 (permalink)
Manic Miner

burebista's Avatar

Boot de pe DVD si ales Repair?

burebista is offline    Reply With Quote
Old 20-10-2008, 18:54   #3637 (permalink)
Registered User

tkaiw's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dead Ghost View Post
Consuma pe naiba atat. La mine Avira* consuma ~12 MB, in Vista 64 (pot face poza, daca nu ma crede cineva). Consum aratat atat in Everest, cat si in Task Manager.
page file nu se pune ?

Old 20-10-2008, 20:43   #3638 (permalink)

insane17's Avatar

Quote:
Originally Posted by burebista View Post
Boot de pe DVD si ales Repair?
been there, done that . altceva? chiar nu am chef sa-l formatez sa pierd o gramada de date...

Old 20-10-2008, 20:47   #3639 (permalink)
Banned

Sa incerci sa revii la un restore point anterior? (presupun ca ai sistem restore activat).

Old 20-10-2008, 20:48   #3640 (permalink)

insane17's Avatar

da, este activat. dar, primesc eroare de am pus-o mai sus daca incerc sa execut system restore. anyways...

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules