![]() |
| | #3841 (permalink) | ||
|
Salutare. Am si eu cateva intrebari legate de Vista 32 SP1 si 4Gb RAM. Este posibil ca un sistem cu 4Gb de RAM si cu Vista SP1 sa se blocheze din cauza RAM-ului o data pe zi sau o data la cateva zile? De asemenea este posibil ca tot din cauza celor 4Gb de RAM si Vista 32 SP1 un program de calcul structuri (care dealtfel se misca binisor pe un laptop cu Vista 32 si 2Gb RAM) sa fie inutilizabil pe acest sistem deoarece se blocheaza de fiecare data cand intru in el? Sistemul este format din Intel Core 2 Quad Q9300, 4Gb RAM, placa de baza un Asus (P5E3 Deluxe scrie in manualul de utilizare) , placa video tot un Asus (EAH3850 Series). Ar rezolva Vista 64 aceasta problema? Multumesc.
| |||
|
| | #3843 (permalink) | ||
|
Culmea este ca am scos 2 cate 2 giga de RAM si programul de calcul merge cu doar 2Gb de RAM .Sunt curios daca se mai blocheaza sistemul...asa din cand in cand...o data pe zi cu doar 2 pe el. Si totusi de ce nu 4 daca tot ii am? Nu cred sa fie RAM-ul...o fi din cauza Vista 32...sa incerc un 64?Or exista programe care sa nu ruleze pt ca sistemul are 4Gb de RAM? M-as mira.
| |||
|
| | #3844 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Apr 2008 |
Pentru ca mai mult ca sigur unul din module e defect. Ce treaba are Vista 32 sau 64 cu asta? Poti sa iti pui si 16GB de memorie pe Vista 32bit si nu o sa ai probleme (ca nu va putea sa foloseasca mai mult de 4GB e alta poveste). Din moment ce cu doar unul din module nu ti se mai blocheaza sistemul e clar o problema hardware, un modul defect. Ai folosit memtest de pe un cd bootabil sa iti testezi memoriile? | ||
|
| | #3845 (permalink) | ||
|
Nu am avut timp sa fac testul dar il fac maine sigur...dar cei 2 Gb i-am mutat de pe un modul pe altul si in ambele module programul a rulat....am schimbat si memoriile intre ele doua cate doua...in schimb cu 4Gb programul se blocheaza...de multe ori nici nu intra in el si se blocheaza...alteori intra dar in urmatoarele secunde.....si totusi se mai blocheaza cu 4Gb cand am ACAD deschis de exemplu....winamp....si vreau sa deschid o pagina de IE sau sa deschid PS3-ul...si asta nu mereu.
| |||
|
| | #3846 (permalink) | ||
|
Un sistem de operare pe 32 biti nu iti vede decat maxim 3.25 GB de memorie de regula din cei 4, dute la My Computer/Properties si spune cata memorie iti vede acolo.
__________________ i7 920, Andy Samurai, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX 260 Core 216 SC, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W, HP P275 21" | |||
|
| | #3847 (permalink) | ||
|
Relaxeaza latentele si scade putin fsb-ul. Asta DUPA ce faci testul de memorie cu toate modulele bagate , si apoi cate un modul , ca sa verificam daca nu cumva e problema numai cand sunt imperecheate. Verifica pe site-ul producatorului placii de baza daca modulele se afla pe lista de compatibilitate, verifica daca ai ultimul bios.
__________________ E8400 @ 3Ghz / 2x1gb Kingmax / GA P35-DS3L v2.0 / BFG 285GTX OCX /Seagate 200gb ATA + Seagate 320gb SATA / Samsung 971P / SB LIVE! 5.1 Digital / Altec Lansing VS4121 | |||
|
| | #3848 (permalink) | ||
| Did You Do Your Post-SP1 Cleanup? : 10 Vista Problems You Didn't Know You Had o chestie interesanta post SP1 clean-up | |||
|
| | #3851 (permalink) | ||
|
radu_escu, e posibil ca balariile sa fie cauzate de placa de baza care nu "duce" toate sloturile de memorie populate. dsaraolu - cantitatea de memorie "vazuta" de un SO nu are legatura cu cei 32/64 biti ai lui.
__________________ Probably the best troll in the world. | |||
|
| | #3852 (permalink) | ||
|
Asa este, numai ca depinde de utilizator, daca are la ce sa foloseasca diferenta pe care Vista nu vrea sa o "bage in seama". Eu am un Bussines si un XP intr-un VM, plus alte utilitare, si 2gigei nu i-ar ajunge. Asa ca 4gb nu sunt totali inutili. Cred ca ar trebui sa vedem partea buna ( ca nu e nevoie de 4gb pt a rula Vista), si nu partea rea (ca nu foloseste tot ram-ul chiar si in full load).
__________________ Cumpar iPhone 2G cat mai ieftin. Astept oferte pe PM. | |||
|
| | #3853 (permalink) | ||
|
Queremos Paz nici SP1 nu ii vede pe toti cei 4 afisati sunt estetici.. e fizic imposibil ![]() dar las ca vine Win7. Build 7011 e giugiuc deja :P
__________________ C2D E8400@3.4Ghz, Asus P5B - Deluxe 8GB G.SKiLL 5-5-5-15 , 5TB HDD Evga 285GTX - Superclocked Philips 107cm 1080p LCD | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |