Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 21-05-2009, 23:38   #4061 (permalink)
Pervs R me

TheCrusher's Avatar

Ce anume trebuia sa dezactivez in VIsta pentru a nu mai pierde spatiu in draci? Abia de 2 sapt max am instalat vista si 20 gb s-au dus pe apa sambetei.

LE: System Restore era ... dar dupa ce il dezactivez spatiul ocupat de Restore poin se elibereaza?

TheCrusher is offline    Reply With Quote
Old 22-05-2009, 00:01   #4062 (permalink)
The Thinker

XSamSung's Avatar

Quote:
Originally Posted by TheCrusher View Post
Ce anume trebuia sa dezactivez in VIsta pentru a nu mai pierde spatiu in draci? Abia de 2 sapt max am instalat vista si 20 gb s-au dus pe apa sambetei.

LE: System Restore era ... dar dupa ce il dezactivez spatiul ocupat de Restore poin se elibereaza?
NU . Tine de Sys"WOW" - la cat e de popular te mai miri ca creste? ^^ Daca nu instalezi nimic, nu ar trebui sa creasca, se hraneste cu orice aplicatie instalata recent.

XSamSung is offline    Reply With Quote
Old 22-05-2009, 09:49   #4063 (permalink)
pur si simplu graS

big_bum's Avatar

Folderul winsxs ocupa mult. E o metoda pe net sa il muti pe alta partitie, dar nu stiu cat de safe este...

big_bum is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2009, 23:50   #4064 (permalink)
Dopat cu tehnologie

RicaNeaga's Avatar

Vista SP1 vs SP2. Sporuri de performanta inexistente.

In alta ordine de idei, salut eliminarea limitei de conexiuni simultane, ce putea incetini aplicatii precum utorrent sau apexdc++.

RicaNeaga is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2009, 14:26   #4065 (permalink)
Banned

am si eu o mica problema cu laptopu care are vista instalat. daca las cablu de alimentare si cablu de net in el dupa ce-l inchid se deschide singur iar .am umblat in bios la setari,am dat diseble la wake-up-uri si tot degeaba....pe unde ar mai trebui sa umblu?

bitza85 is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2009, 14:58   #4066 (permalink)
pur si simplu graS

big_bum's Avatar

La Power Plan.

big_bum is offline    Reply With Quote
Old 06-06-2009, 12:22   #4067 (permalink)
Registered User

nFORCE2Ultra400's Avatar

Mai are cineva o problema cu iconul de retea dupa startup? mai exact arata ca e deconectat cam un minut si in timpul asta nu pot sa deschid nimic care tine de UAC (core temp, msconfig, services.msc etc) dar pot sa deschid my computer si alte foldere in general.
Am citit pe net ca ar fi vorba de serviciul Workstation, i am dat disable, iconurile in taskbar imi apar mult mai repede dar aceeasi problema cu iconul de retea. E destul de frustrant sa mai astept inca un minut pana sa ma conectez la net cand pc-ul nu are nici o problema de performanta in event viewer.

Am observat lucrul asta pe mai multe calculatoare cu Vista 32 sau 64bit si cu diverse programe AV.

nFORCE2Ultra400 is offline    Reply With Quote
Old 06-06-2009, 18:47   #4068 (permalink)
Registered User

vladulet's Avatar

Asa e,numai ca nu este doar pe vista,si pe xp ai aceeasi intarziere.Vinovatul este placa de retea care "negociaza" cu reteaua.Fa asa: -clic dreapta pe "televizoare"
- clic pe network and sharing center
-clic pe manage network connection -acolo o sa ai reteaua ta,cu denumirea pe care ai dat-o,si "local area connections"
- debifezi TCPIP 4 si 6,pentru vista,si n-o sa mai ai intarziere
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
la "local area connections",cu clic dreapta,gasesti tcpip4 si 6
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
[QUOTE=TheCrpentru a nu mai pierde spatiu in draci? Abia de 2 sapt max am instalat vista si 20 gb s-au dus pe apa sambetei.

LE: System Restore era ... dar dupa ce il dezactivez spatiul ocupat de Restore poin se elibereaza?[/QUOTE]

Ai optiunea ,ca si la XP, sa stergi toate punctele de restaurare,mai putin ultimul....Si as zice sa nu dezactivezi de tot system restore,redu doar din spatiul alocat,asta daca chiar nu ai spatiu suficient.Eu, inainte de a trece la usher;39714868]Ce anume trebuia sa dezactivez in VIsta Vista,am repartitionat hdd-ul,facand "c" de 50 gb.

Last edited by vladulet; 06-06-2009 at 18:47.. Reason: Automerged Doublepost

vladulet is offline    Reply With Quote
Old 06-06-2009, 21:28   #4069 (permalink)
Registered User

nFORCE2Ultra400's Avatar

Degeaba. Tot se blocheaza. Poate e vreo setare din placa de retea... da nu inteleg legatura cu programele care au nevoie de aprobare UAC (daca ii dau disable tot asa face)

Old 06-06-2009, 23:32   #4070 (permalink)
Registered User

lordsidious's Avatar

Daca ai IP dinamic,n-ai ce face.Trebuie sa astepti sa-l "negocieze".

lordsidious is offline    Reply With Quote
Old 07-06-2009, 10:12   #4071 (permalink)
Registered User

Dexter[Smurfz]'s Avatar

Quote:
Originally Posted by bitza85 View Post
am si eu o mica problema cu laptopu care are vista instalat. daca las cablu de alimentare si cablu de net in el dupa ce-l inchid se deschide singur iar .am umblat in bios la setari,am dat diseble la wake-up-uri si tot degeaba....pe unde ar mai trebui sa umblu?
Verifica sa nu ai vreun soft venit cu laptopul care se ocupa de asa ceva.

Dexter[Smurfz] is offline    Send Message via Xfire to Dexter[Smurfz] Reply With Quote
Old 07-06-2009, 10:24   #4072 (permalink)
Registered User

nFORCE2Ultra400's Avatar

Quote:
Originally Posted by lordsidious View Post
Daca ai IP dinamic,n-ai ce face.Trebuie sa astepti sa-l "negocieze".
Am scos cablul de retea si am dat disable la placa de retea. Tot exista acel lag de un minut. Nu stiu cum sa monitorizez ce se intampla in acel minut. Process explorer si event viewer nu ma ajuta. Am facut un boot log si singurul driver care nu s a incarcat este ndproxy.sys. Poate are vreo legatura.

Old 07-06-2009, 11:36   #4073 (permalink)
mom
Ride the snake

mom's Avatar

Dupa ce am instalat SP2 mi-a crescut spatiul liber pe partitia C, de la nici 4G la peste 8G. Au spus ei ca au imbunatatit indexarea si alte alea, dar mi se pare chiar bine!

mom is offline    Reply With Quote
Old 09-06-2009, 23:46   #4074 (permalink)
Registered User

InFernal's Avatar

Tin sa precizez ca am stabilit un record cu acest Windows(Vista SP2) pe laptop,a rulat timp de 8 zile si cateva ore, fara sa ii dau restart fara al pune in stand-by si cel mai important fara absolut nici o eroare,am utilizat calculatorul timp de 5-6 ore pe zi,cu toate cele ,jucat,filme,muzica,internet,editari poze,am instalat ,dezinstalat programe..si toata astea fara nici o eroare,abia azi l-am inchis ca am zis ca este indeajuns pentru laptop,ca Windowsul sigur mai mergea,deci cine zice ca Vista nu este stabil,ori nu stie sa il foloseasca,ori are drivere problematice instalate,sau alte motive

InFernal is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2009, 00:14   #4075 (permalink)
JA

ionuuutz's Avatar

cum pun sa fie ziua din 24ore ? nu ma lasa decat pana la 12

ionuuutz is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2009, 00:17   #4076 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by ionuuutz View Post
cum pun sa fie ziua din 24ore ? nu ma lasa decat pana la 12
Region and language. Cel putin asa se numeste in 7.
Oricum si in celelalte distributii Microsoft este asemanator. Cauti pe acolo ca te prinzi tu (pui in format romanesc).

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2009, 00:24   #4077 (permalink)
ATB
Trance GoD

ATB's Avatar

mergi in control panel -> region and language -> change the date, time, or number format, iar la format alegi romanian.

ATB is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2009, 01:09   #4078 (permalink)
JA

ionuuutz's Avatar

mersi .

ionuuutz is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2009, 19:24   #4079 (permalink)
Dopat cu tehnologie

RicaNeaga's Avatar

ce servicii spuneti ca ar trebui oprite pentru un so (vista sp2 home premium) mai slim pe un laptop? mentionez ca persoana respectiva nu prea are nevoie de functia search, deci o sa-i opresc indexarea... in afara de asta? vreau totusi sa nu faca pe urma fite din cauza opririi acestora... mersi anticipat!

LE: asta spunea nero pe un alt thread...
Quote:
gadget-urile, UAC, superfetch, readyboost, indexarea si, in functie de configuratie, si alte servicii.
sunteti de acord? numai atat?

RicaNeaga is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2009, 19:36   #4080 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

N-as opri Superfetch nici platit. Eu opresc UAC, TabletPC support, Readyboost si indexing. Mai poti opri firewall si Windows Defender, daca nu ai nevoie de ele.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules