![]() |
| | #801 (permalink) | ||
| cred ca nu stii bine ![]() Momentan pentru versiunea de XP OEM asta este varianta de licentiere OEM deci se poate cumpara separat si fara mouse ![]() Windows XP OEM În cazul sistemelor de operare pentru desktop - Windows XP - utilizatorii finali pot cumpăra licenţe OEM de la firme System Builder şi separat, adică neinstalate pe un calculator. Însă în acest caz, utilizatorul final al acelei licenţe trebuie să-şi instaleze singur sistemul de operare. Suportul va fi asigurat tot de el, ca şi cum ar fi un System Builder. http://www.microsoft.com/romania/licentiere/oem.mspx | |||
|
| | #802 (permalink) | ||
|
Yeah, am auzit si eu chestia asta ulterior. Nu e nici o problema pentru mine Pacat ca nu e valabila treaba si pentru aplicatii.
__________________ Life...is like a box of chocolates. A cheap, thoughless, perfunctoral gift that no one ever asks for. Unreturnable because all you get back is another box of chocolates. | |||
|
| | #804 (permalink) | ||
| Quote:
BitDefender Antivirus v10 BitDefender Antivirus Plus v10 BitDefender Internet Security v10
__________________ Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy. | |||
|
| | #806 (permalink) | ||
| Office Student and Teacher a disparut, 2007 are o versiune Home and Student care e valabila pentru orice gigel. Dar Office tot nu intra in termenii lor OEM, cel putin aia pricep eu din pagina aia.
__________________ Life...is like a box of chocolates. A cheap, thoughless, perfunctoral gift that no one ever asks for. Unreturnable because all you get back is another box of chocolates. | |||
|
| | #807 (permalink) | ||
| Guest | Quote:
Ca sa nu fiu acuzat de flame,cearta,instigare la cearta,limbaj inadecvat specific de pe acu ca nu ma refer la vista sau la vista users,ca si eu m-am numarat printre ei, ci e mai mult o generalizare cu privire la diverse campanii mai 'miselesti'. Daca lume care sa puna botul este, de ce nu? Se duce omu' care n-are treaba cu IT/hardware in magazin, vanzatorul ii citeste 'nivelul' de cunostinte in domeniul asta, si incepe sa-l prosteasca "ia placa asta ca suporta core X trio", ia placa asta video ca-i PCI-E X16 si PCI-X 'iz da future', ia laptopu asta ca e 'vista ready' (ce e vista?), cum ce e vista? cel mai tare sistem de operare, scos de Microsoft? Cum, nu stii? Microsoft,BIll gates, ala cu ochelari, de-l da la TV cu o avere de 50 mld dolari etc etc.. Si normal cand ii arati la om 'Aero" si toate efectele alea ramane masca, comparat cu interfata din XP, sa nu mai zic de aia din 2003 .You can see where this is going | ||
|
| | #808 (permalink) | ||
| Quote:
. Campanii "miselesti" exista de cand lumea, si nu numai in domeniul IT.
__________________ Nashpa... "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams) | |||
|
| | #812 (permalink) | ||
|
Intrebare : Doresc sa fac un dual-boot XP/Vista. Am inteles ca vista se poate instala numai pe o partitie formatata/ goala. Este adevarat ? Am deja partitii...dar nu vreau sa golesc o partitie de 40gb, si nici sa creez una separata doar pt vista . Mai pe scurt, vreau sa instalez vista, dar sa ramana datele de pe acea partitie. El poate sasi imprastie fisierele pe unde vrea, dar sa numi stearga datele mele. | |||
|
| | #813 (permalink) | ||
| Join Date: Aug 2002 |
Un articol foarte interesant privind Vista, performanta, features, etc. Windows Vista Performance Guide Quote:
| ||
|
| | #814 (permalink) | ||
|
poate cineva sa imi explice si mie diferentele intre OEM si Retail in cazul editiei Basic? inteleg ca versiunea retail cuprinde si 32 si 64bit, insa ma intereseaza mai mult restrictiile licentei OEM in ceea ce priveste upgrade-urile hardware, instalarea pe alt calculator,etc. tare ma bate gindul sa imi iau o licenta OEM Basic 32bit, insa nu vreau sa ma trezesc ca daca imi iau alt proc/mobo/video card sau toate trei la un loc, tre sa re-cumpar o noua licenta. stiu ca au modificat licentele retail astfel incit sa permita mai multe instalari pe diferite calculatoare (nu in acelasi timp), insa nu stiu daca si OEM permite acelasi lucru. thanks
__________________ I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think | |||
|
| | #816 (permalink) | ||
|
eu sunt curios daca se gaseste de cumparat licenta Vista OEM in RO (pe mine m-ar interesa cea de Home Premium). in acelasi timp tot nu m-am dumirit daca pot sa ma duc la magazin si sa cer un mouse si una bucata Vista OEM. help?
__________________ Well, I'm the best there is. Plain and simple, when I wake up in the morning I piss excellence. | |||
|
| | #819 (permalink) | ||
| Quote:
Care sunt "regulile" aplicabile OEM-ului ? | |||
|
| | #820 (permalink) | ||
|
Ma tot uit pe site la Microsoft si nu gasesc raspuns la cateva intrebari, poate stie cineva: - Daca am XP Pro original, exista vreo optiune de upgrade (la care sa platesti mai putin decat ai cumpara Vista full or something)? - Pe cate calculatoare pot instala Vista Home Premium sau Ultimate? Se mai pot cumpara licente dupa si costa la fel de mult ca un Vista nou? Ma mai uit, poate imi raspund singur... PS. Daca vedeti pe undeva in Bucuresti, sa ziceti si pe-aici, vad ca de pe emag l-au scos. PS2. Ca fapt divers mi-am instalat Ubuntu 6.10 Edgy cu Beryl; foarte frumos & all that jazz dar tot ai nevoie de Windows daca iti faci de lucru cu produse Adobe la modul mai serios...
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|