Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 31-01-2007, 14:54   #801 (permalink)
Junior Moderator

Monstru's Avatar

Quote:
Originally Posted by Strangelove View Post
mai se pot cumpara licentele OEM la pachet cu un mouse?
Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
Din cate stiu nu
cred ca nu stii bine
Momentan pentru versiunea de XP OEM asta este varianta de licentiere OEM
deci se poate cumpara separat si fara mouse
Windows XP OEM
În cazul sistemelor de operare pentru desktop - Windows XP - utilizatorii finali pot cumpăra licenţe OEM de la firme System Builder şi separat, adică neinstalate pe un calculator. Însă în acest caz, utilizatorul final al acelei licenţe trebuie să-şi instaleze singur sistemul de operare. Suportul va fi asigurat tot de el, ca şi cum ar fi un System Builder.

http://www.microsoft.com/romania/licentiere/oem.mspx

Monstru is offline    Send Message via Google Talk to Monstru Reply With Quote
Old 31-01-2007, 15:05   #802 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Yeah, am auzit si eu chestia asta ulterior.
Nu e nici o problema pentru mine Pacat ca nu e valabila treaba si pentru aplicatii.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 31-01-2007, 15:10   #803 (permalink)
Junior Moderator

Monstru's Avatar

Quote:
Yeah, am auzit si eu chestia asta ulterior.
Nu e nici o problema pentru mine Pacat ca nu e valabila treaba si pentru aplicatii.
poate doar ptr office daca esti elev sau student

Old 31-01-2007, 15:37   #804 (permalink)
Master Browser

[mx]n0b0dy's Avatar

Quote:
Originally Posted by k'tav View Post
sfat: nu instalati bitdefender pe vista, de pe vremea win98 nu mi s'a mai blocat calcu de atatea ori...
Aici gasesti versiunile Vista-ready:

BitDefender Antivirus v10

BitDefender Antivirus Plus v10

BitDefender Internet Security v10
Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy.

[mx]n0b0dy is offline    Reply With Quote
Old 31-01-2007, 16:29   #805 (permalink)
Δartλ Vile

k'tav's Avatar

pai asta si folosesc, ca alta vers nici nu merge.

k'tav is offline    Reply With Quote
Old 31-01-2007, 16:52   #806 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
poate doar ptr office daca esti elev sau student
Office Student and Teacher a disparut, 2007 are o versiune Home and Student care e valabila pentru orice gigel. Dar Office tot nu intra in termenii lor OEM, cel putin aia pricep eu din pagina aia.

Old 01-02-2007, 00:03   #807 (permalink)
Le Diable
Guest

Quote:
Originally Posted by Doctor Bonez View Post
Se cheama campanie de marketing reusita. Si Microsoft se pricepe bine de tot la asa ceva. Pe mine ma "oripileaza" viteza cu care uitati; aceeasi situatie a fost si acum 6 ani cand s-a lansat Windows eXPerience .
Cred ca aceste campanii de marketing care incearca sa prosteasca lumea sa cumpere ceva de care nu are cu-adevarat nevoie (inca) (si nu ma refer doar la Vista) se face pe spinarea maselor de prosti,scuze pt exprimare.
Ca sa nu fiu acuzat de flame,cearta,instigare la cearta,limbaj inadecvat specific de pe acu ca nu ma refer la vista sau la vista users,ca si eu m-am numarat printre ei, ci e mai mult o generalizare cu privire la diverse campanii mai 'miselesti'.
Daca lume care sa puna botul este, de ce nu?
Se duce omu' care n-are treaba cu IT/hardware in magazin, vanzatorul ii citeste 'nivelul' de cunostinte in domeniul asta, si incepe sa-l prosteasca "ia placa asta ca suporta core X trio", ia placa asta video ca-i PCI-E X16 si PCI-X 'iz da future', ia laptopu asta ca e 'vista ready' (ce e vista?), cum ce e vista? cel mai tare sistem de operare, scos de Microsoft? Cum, nu stii? Microsoft,BIll gates, ala cu ochelari, de-l da la TV cu o avere de 50 mld dolari etc etc..
Si normal cand ii arati la om 'Aero" si toate efectele alea ramane masca, comparat cu interfata din XP, sa nu mai zic de aia din 2003 .
You can see where this is going

Reply With Quote
Old 01-02-2007, 00:43   #808 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

Quote:
Originally Posted by Le Diable
Cred ca aceste campanii de marketing care incearca sa prosteasca lumea sa cumpere ceva de care nu are cu-adevarat nevoie (inca) (si nu ma refer doar la Vista) se face pe spinarea maselor de prosti,scuze pt exprimare.
Nu prosti, doar usor influentabili. Nu stiu daca merge sa pui chiar semnul egal intre naiv si prost . Campanii "miselesti" exista de cand lumea, si nu numai in domeniul IT.

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2007, 09:48   #809 (permalink)
Registered User

oricum vista este o porcarie inventata pentru a controla...cred ca am sa raman la xp-ul meu shi la mai noul suse,ubuntu shi altele pe xcare le experimentez in timpul liber....

thev1russ is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2007, 10:06   #810 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

De unde dracu iesiti mah?
S-a spart gardul la ZOO?

Old 01-02-2007, 10:10   #811 (permalink)
Little Member

Kidu's Avatar

nu s-a spart, doar ca nu e prea inalt...

Kidu is offline    Send Message via Google Talk to Kidu Reply With Quote
Old 01-02-2007, 11:17   #812 (permalink)
Registered User

Dexter[Smurfz]'s Avatar

Intrebare : Doresc sa fac un dual-boot XP/Vista.
Am inteles ca vista se poate instala numai pe o partitie formatata/ goala. Este adevarat ? Am deja partitii...dar nu vreau sa golesc o partitie de 40gb, si nici sa creez una separata doar pt vista . Mai pe scurt, vreau sa instalez vista, dar sa ramana datele de pe acea partitie. El poate sasi imprastie fisierele pe unde vrea, dar sa numi stearga datele mele.

Dexter[Smurfz] is offline    Send Message via Xfire to Dexter[Smurfz] Reply With Quote
Old 01-02-2007, 13:08   #813 (permalink)

Un articol foarte interesant privind Vista, performanta, features, etc.
Windows Vista Performance Guide
Quote:
For everyone else who does get a choice, more often than not we believe the choice will be Vista. As we've stated before it's not perfect, but it's quite good. There are some very good reasons not to use it in some cases (system requirements, compatibility, and OpenGL performance), but for those machines that the above do not apply to, there are numerous useful features in Vista that warrant an upgrade if you find that you're the kind of person that will use them. Vista's SuperFetch and Search technology are both reasons enough to migrate from XP, as they easily improve productivity and performance.

Vista is a worthy upgrade and an even better choice as an operating system for a new computer. At the same time there's still ample room to grow; hopefully we'll have even fewer complaints once Service Pack 1 is released later this year. Hopefully Microsoft will spend some time improving features as opposed to simply bug fixing, though, as right now some of the design decisions still need work.
Cred ca cel putin pana la SP1 (anuntat deja anul acesta), in genere, merita amanat "upgrade-ul" XP->Vista...

Fenix is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2007, 15:51   #814 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

poate cineva sa imi explice si mie diferentele intre OEM si Retail in cazul editiei Basic? inteleg ca versiunea retail cuprinde si 32 si 64bit, insa ma intereseaza mai mult restrictiile licentei OEM in ceea ce priveste upgrade-urile hardware, instalarea pe alt calculator,etc. tare ma bate gindul sa imi iau o licenta OEM Basic 32bit, insa nu vreau sa ma trezesc ca daca imi iau alt proc/mobo/video card sau toate trei la un loc, tre sa re-cumpar o noua licenta. stiu ca au modificat licentele retail astfel incit sa permita mai multe instalari pe diferite calculatoare (nu in acelasi timp), insa nu stiu daca si OEM permite acelasi lucru. thanks
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

h0stile is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2007, 16:48   #815 (permalink)
Junior Moderator

Monstru's Avatar

Quote:
Office Student and Teacher a disparut, 2007 are o versiune Home and Student care e valabila pentru orice gigel. Dar Office tot nu intra in termenii lor OEM, cel putin aia pricep eu din pagina aia.
sorry my bad...nu m-am mai uitat si dupa office cand am raspuns

Old 01-02-2007, 19:42   #816 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

eu sunt curios daca se gaseste de cumparat licenta Vista OEM in RO (pe mine m-ar interesa cea de Home Premium). in acelasi timp tot nu m-am dumirit daca pot sa ma duc la magazin si sa cer un mouse si una bucata Vista OEM.
help?

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2007, 19:47   #817 (permalink)
Evanescent

BlkHrt's Avatar

Se gaseste si pretul pt distribuitori e de 125$.

BlkHrt is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2007, 19:47   #818 (permalink)
Registered User

poti sa ceri un sistem complet. Si una bucata OEM din cate stiu doar cu niste mousi anume de la microshit merge treaba asta. Oricum e bine sa te interesezi

theoviper is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2007, 21:21   #819 (permalink)
Registered User

Viracocha's Avatar

Quote:
Originally Posted by h0stile View Post
poate cineva sa imi explice si mie diferentele intre OEM si Retail in cazul editiei Basic? inteleg ca versiunea retail cuprinde si 32 si 64bit, insa ma intereseaza mai mult restrictiile licentei OEM in ceea ce priveste upgrade-urile hardware, instalarea pe alt calculator,etc. tare ma bate gindul sa imi iau o licenta OEM Basic 32bit, insa nu vreau sa ma trezesc ca daca imi iau alt proc/mobo/video card sau toate trei la un loc, tre sa re-cumpar o noua licenta. stiu ca au modificat licentele retail astfel incit sa permita mai multe instalari pe diferite calculatoare (nu in acelasi timp), insa nu stiu daca si OEM permite acelasi lucru. thanks
Subscriu la intrebarea lui Hostile. Versiunea retail de Home Premium mi se pare mult prea scumpa, asa ca as vrea sa ma orientez spre un Home Premium 64 OEM, insa mai devreme sau mai tarziu voi schimba placa de baza si procesorul, si nu am chef sa raman fara windows.
Care sunt "regulile" aplicabile OEM-ului ?

Viracocha is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2007, 23:00   #820 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

Ma tot uit pe site la Microsoft si nu gasesc raspuns la cateva intrebari, poate stie cineva:
- Daca am XP Pro original, exista vreo optiune de upgrade (la care sa platesti mai putin decat ai cumpara Vista full or something)?
- Pe cate calculatoare pot instala Vista Home Premium sau Ultimate? Se mai pot cumpara licente dupa si costa la fel de mult ca un Vista nou?

Ma mai uit, poate imi raspund singur...

PS. Daca vedeti pe undeva in Bucuresti, sa ziceti si pe-aici, vad ca de pe emag l-au scos.
PS2. Ca fapt divers mi-am instalat Ubuntu 6.10 Edgy cu Beryl; foarte frumos & all that jazz dar tot ai nevoie de Windows daca iti faci de lucru cu produse Adobe la modul mai serios...
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules